Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 78

Θέμα: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΙ?

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2011
    Θέση
    ΧΑΝΙΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    163

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by stom
    Εχω σοβαρες αμφιβολιες οτι ειναι κανεις σε θεση να γνωριζει εκ των προτερω τι πελλετ αγοραζει, και κυριως σε τι τιμη...
    Πολύ σωστά λόγια.

Γρηγόρη μετά την πρώτη φορά που θα το φορτίσουμε δεν πρέπει να πέσει κάτω από 45 C. Η ενέργεια που θα μπορεί να αποθηκεύσει ή να δώσει από μία θερμοκρασία φόρτισης των 80 C είναι : 1500 x (80-45)= 52,5 MCal. Εάν είναι σωστή η μελέτη το κτίριο θα ζητάει 50,8 x 10/20 = 25,4 MCal συνήθως . Υπολόγισε μου εσύ με ένα βαθμό απόδοσης 85%-90% σε πόση ώρα θα φορτώσουμε το μπόιλερ, και εάν φορτωθεί και κλείσει ο καυστήρας για πόση ώρα το κτίριο θα έχει θέρμανση.

ΥΣ
    Στο άλλο πόστ βλέπω ότι είχαμε όρεξη για πλακλίτσες. Φταίω εγώ να μην σου ποστάρω το ίδιο εξελόφυλλο με δύο δεκαδικά προσέγγιση ; Και καλά βρε αθεόφοβε αυτό το 700 που μετά γίνεται 701,702,703,,,,,717 δεν το είδες και να ρωτήσεις γιατί στο καλό αλλάζει;[}][}]

Για το άλλο που ζητάς κάνε λίγη υπομονή. Εγώ θα γράψω για τις βαθμοημέρες από εκεί που το άφησε ο Πειρατής και όλα θα ξεδιαλύνουν. Ο Βασίλης πάντα κρατάει τον λόγο του.[8D][8D]
    Παιδιά sorry αλλά πρέπει να σας πώ καληνύχτα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Δυστυχως καμμια περιβαντολογικη πιστοποιηση δεν αλλαζει τη συνθεση της πρωτης υλης.
    Απο το σχεδον τελειο του ΦΑ που καει κορεσμενους υδρογονανθρακες παραγοντας διοξειδιο και νερακι, σε αυτο του πετρελαιου που περιεχει επισης θειο και αζωτουχες ενωσεις, σε αυτο του πελετ/ξυλου που περιεχει και αρκετες αρωματικες ενωσεις υπαρχει διαφορα.

Νομιζω οτι επι του πρακταιου τεραστιο ρολο στο πελετ παιζει το ποσοστο σταχτης.
    Και πιστοποιημενο δεν σημαινει απαραιτητα χαμηλο.
    Αυτο ειναι το κρισιμοτερο σημειο.
    Και για να μην κανουμε την τριχα τριχια, ξεκινα με τη λογικη οτι καποιος θα ασχολειται σε εβδομαδιαια βαση οπωσδηποτε, αν οχι με τη σταχτη τοτε με τη τροφοδοσια καυσιμου, και αν σου βγει πιο αραια, τοτε ακομα καλυτερα.

Συγκριτικα με ατομικες ΑΘ οι λυσεις εχουν τεραστια διαφορα οτι και να λεμε.

Τελικα το Φ.Α, αν υπαρχει δεν ειναι και τοσο κακη λυση, ακομα και αν δεχτουμε οτι θα ακριβηνει. Το ιδιο ισχυει και για το ρευμα, οσο για το πελετ, οσο η ζητηση ανεβαινει, το ιδιο θα κανει και η τιμη.
    Δυστυχως στη μπανανια ειναι αδυνατον να κανεις στοιχειωδεις μεσοπροθεσμες παραδοχες και να σου βγουν.

Παντως τωρα βρισκομαστε στην τουρλα του σαββατου.
    Νομιζω οτι το προτζεκτ αναγκαστικα παει για του χρονου.
    Συμμαζεψτε λιγο τον τεραστιο λεβητα, βαλτε του κανα μικροτερο μπεκ, ριξτε τη θερμοκρσια προσαγωγης στους 60, κλειστε τυχον boiler/ηλιακους τριπλης (για να μην πω να βαλετε και μια φτηνη αντισταθμιση με on/off) και περαστε τη χρονια με πετρελαιο.
    Ενα 25% οικονομια ειναι απολυτα εφικτο.
    Τα λεφτα της αρχικης επενδυσης δεν ειναι αμελητεα.
    Και την ανοιξη, οσοι εβαλαν πελετ θα εχουν πολλα να πουν.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Γρηγόρη μετά την πρώτη φορά που θα το φορτίσουμε δεν πρέπει να πέσει κάτω από 45 C. Η ενέργεια που θα μπορεί να αποθηκεύσει ή να δώσει από μία θερμοκρασία φόρτισης των 80 C είναι : 1500 x (80-45)= 52,5 MCal. Εάν είναι σωστή η μελέτη το κτίριο θα ζητάει 50,8 x 10/20 = 25,4 MCal συνήθως . Υπολόγισε μου εσύ με ένα βαθμό απόδοσης 85%-90% σε πόση ώρα θα φορτώσουμε το μπόιλερ, και εάν φορτωθεί και κλείσει ο καυστήρας για πόση ώρα το κτίριο θα έχει θέρμανση.
    Μα δεν μου είπες το βασικό....
    Γιατί να έχουμε δοχείο;
    Δεν βρίσκω κανένα λόγο.

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Μεγιστες εναυσεις ανα ωρα, ελαχιστος χρονος μεταξυ εναυσεων, μεγαλη αντλια θερμοτητας, αυτονομια (δλδ μεταβαλομενο φορτιο)

Ολα αυτα οδηγουν σε μεγαλο δοχειο αδρανειας για να τους ικανοποιησεις ολους.
    Που ησουν οταν το εξηγουσε ο pirate το θεμα? Κοπανιτσα?

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Μεγιστες εναυσεις ανα ωρα, ελαχιστος χρονος μεταξυ εναυσεων, μεγαλη αντλια θερμοτητας, αυτονομια (δλδ μεταβαλομενο φορτιο)

Ολα αυτα οδηγουν σε μεγαλο δοχειο αδρανειας για να τους ικανοποιησεις ολους.
    Που ησουν οταν το εξηγουσε ο pirate το θεμα? Κοπανιτσα?

Burn baby, burn
    Σε συγχωρώ γιατί έχεις ωτίτιδα και ξέρω τον πόνο.
    Εγω μιλάω για πέλλετ με δοχείο.
    Διάβασε το πρώτο ποστ του docklas.
    Βρε Βασίλη και εσύ για αντλία μιλάς ή για πέλλετ;

http://udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Έχω βγάλει εδώ και 20 χρόνια ένα εξάφυλλο χειρόγραφο για το πώς υπολογίζονται τα δοχεία αδρανείας αλλά δεν το έχω δημοσιεύσει πουθενά. Σίγουρα ο όγκος των 4 κ.μ. ή των 3 κ.μ. είναι πολύ μεγάλος. Πριν το υπολογίσω θεωρώ ότι με 300 λίτρα καθάρισε να μη πω και 200αρι διότι έχει θερμαντικά σώματα το κτήριο....[8D] (άτιμε Κρητικέ! τιμωρία! Δεν πρόκειται να το διαβάσεις) Σε πείραξε το increase by series του dragging του Excel που έγινε ασυτόματα και ατυχώς επειδή έγινε ούτως ή άλλως dragging στις υπόλοιπες συναρτήσεις και τελικώς άλλαξε η κατάσταση στο 3° δεκαδικό ψηφίο! Θα σε στείλω να συντάσσεις ΤΟΤΕΕ)

Στην περίπτωση εδώ πρέπει να ξεκινήσει από αλλού: Καταγραφή σωμάτων όλων των διαμερισμάτων διότι ότι και να βάλει από κάτω (από ξύλο έως ουράνιο) αυτά θα παίξουν αλλά και θα κάνουν το παιχνίδι. Οπότε τότε βγαίνουν τα υπόλοιπα συμπεράσματα...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Συμμαζεψτε λιγο τον τεραστιο λεβητα, βαλτε του κανα μικροτερο μπεκ, ριξτε τη θερμοκρσια προσαγωγης στους 60, κλειστε τυχον boiler/ηλιακους τριπλης (για να μην πω να βαλετε και μια φτηνη αντισταθμιση με on/off) και περαστε τη χρονια με πετρελαιο.
    Δειτε τα με τη σειρα, εκτος αν εχετε ηδη δει το πρωτο

http://www.youtube.com/watch?v=mGs4CjeJiJQ

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=8Ebx-gkj7wk

I believe we should all pay our tax with a smile. I tried - but they wanted cash...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29

Και για να μην κανουμε την τριχα τριχια, ξεκινα με τη λογικη οτι καποιος θα ασχολειται σε εβδομαδιαια βαση οπωσδηποτε, αν οχι με τη σταχτη τοτε με τη τροφοδοσια καυσιμου, και αν σου βγει πιο αραια, τοτε ακομα καλυτερα.
    Με σιλό 2-3tn και αυτόματη τροφοδοσία, πάει για εβδομαδιαία βάση?
    Πολύ μου ακούγεται...

freestyler

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29
    quote:Originally posted by Pirate

Στην περίπτωση εδώ πρέπει να ξεκινήσει από αλλού: Καταγραφή σωμάτων όλων των διαμερισμάτων διότι ότι και να βάλει από κάτω (από ξύλο έως ουράνιο) αυτά θα παίξουν αλλά και θα κάνουν το παιχνίδι. Οπότε τότε βγαίνουν τα υπόλοιπα συμπεράσματα...

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Αν δεν κάνω λάθος τα σώματα πρέπει να περιγράφονται στην μελέτη. Δεν είμαι σίγουρος και επειδή δεν την έχω μαζί μου τώρα, θα το κοιτάξω και θα απαντήσω το απόγευμα.

freestyler

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2012
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    29

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dipoli

Δειτε τα με τη σειρα, εκτος αν εχετε ηδη δει το πρωτο

http://www.youtube.com/watch?v=mGs4CjeJiJQ

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=8Ebx-gkj7wk
    Πολύ καλό! Δεν το είχα δει.

Το project είναι για το χρόνου. Για να ειμαι ακριβής ξεκινήσαμε από τώρα, με στόχο να είμαστε έτοιμοι Φλεβάρη-Μάρτη. Ίσως προλάβουμε να το λειτουργήσουμε προς το τέλος της σεζόν, που τα πράγματα ίσως είναι λίγο πιο ήσυχα, γιατί τώρα έχει σηκωθεί πολλή 'σκόνη'!

freestyler

Δικαιώματα απάντησης