Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 2 από 2

Θέμα: Ζεστο νερο χρησης ηλεκτρολεβητας ή boiler

Ζεστο νερο χρησης ηλεκτρολεβητας ή boiler

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπερα.
    Θα βαλω ηλεκτρολεβητα στο σπιτι μου 12KW και εχει την δυανατοτητα να δινει και ζεστο νερο χρησης στην επιθυμητη θερμοκρασια σαν ταχυθερμοσιφωνας.
    Αυτο που εχω να ρωτησω ειναι οταν θα ανοιγω τη βρυση στο ζεστο θα αρχιζει η λειτουργια του και θα καταναλωνει 12KW ρευμα ή λιγοτερο?
    Αν καταναλωνει 12KW δεν συμφερει και καλυτερα να χρησιμοποιω το boiler μου που σε συνδιασμο με το νυχτερινο ρευμα μου βγαινει πιο οικονομικο νομιζω.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος.[:I]
    Ευχασριστω!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Οσον αφορά το πρωτο ερώτημα, την απάντηση μπορεί να δώσει μόνο το τεχνικό εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Η ισχύς της αντίστασης της λειτουργίας ταχυθερμοσίφωνα, πάντως, δεν συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση (εννοώ, δεν μεγαλώνει αναλογικά με την ισχύ της σε σχέση με αυτή της αντίστασης του μπόιλερ), καθώς μπαίνει στη μέση και ο παράγων χρόνος λειτουργίας (η αντίσταση του ταχυθερμοσίφωνα λειτουργεί πολύ λιγότερο χρόνο).
    Οσον αφορά το συγκριτικό κόστος: ο ηλεκτρολέβητας (και γενικώς η παραγωγή ΖΝΧ άμεσης ροής) πλεονεκτεί στο ότι δεν έχεις ζεστό νερό να κάθεται και να κρυώνει (απώλειες). Από την άλλη πλευρά, ένα καλά μονωμένο μπόιλερ τελικά θα είναι πιο οικονομικό πιστεύω, εφόσον κάνεις χρήση του νυχτερινού για παραγωγή ΖΝΧ.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης