Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 9 από 9

Θέμα: Σομπα υγραεριου ή θερμοπομπος

Σομπα υγραεριου ή θερμοπομπος

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπερα!
    Ο ξαδερφος μου ειναι φοιτητης στα γιανιτσα και νοικιαζει ενα σπιτι 35 τμ, ειναι ενιαιος χωρος.
    Το σπιτι δεν το βλεπει σχεδον καθολου ο ηλιος και δεν εχει και πολυ καλη μονωση.
    Εκαναν συνελευση της πολυκατοικιας και αποφασισαν φετος να μη καψουν καθουλου τον καυστηρα.
    Τωρα εχει το δηλημα να βαλει σομπα υγραεριου ή να βαλει θερμοπομπο?
    Σημειωνω οτι εχει μαγαζι που πουλαει φιαλες υγραεριου ειναι στα 150 μετρα απο το σπιτι του.(τιμη φιαλης 13kg -> 17 euro).
    Εγω λεω οτι συμφερει η σομπα υγραεριου αλλα διαβαζω οτι ειναι πολυ οικονομικοι και οι θερμοπομποι στο θεμα καταναλωσης.Εχει κανεις εμπειρια πανω στο θεμα;;

Ευχαριστω!

ΥΓ: Η ερωτηση ειναι "κλεμενη" απο αλλο forum και δεν εχει καμια απαντηση,αλλα οταν την διαβασα μου θυμισε κατευθειαν τον ξαδερφο μου που βρισκεται ακριβως στο ιδιο διλημα!

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    kastoria, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    60
    Απο οικονομικης πλευρας με την τιμη που αναφερεις για το υγραεριο τον συμφερει η σομπα υγραεριου.
    Το προβλημα ειναι οτι θα του σβηνει,εβγαλα ενα χειμωνα ετσι σε γκαρσονιερα 20τ.μ.
    Ειχα αναμενο μονιμα τον αποροφητηρα μαζι με τη σομπα,αλλιως εσβηνε.

Δεν πιστευω να του σβηνει γιατι αν θυμαμαι καλα (τραγικο) το διαμερισματακι μπαζει και απο την εξωπορτα και απο τις δυο μπαλκονοπορτες....
    Αλλα ειναι πιο οικονομικη η σομπα υγραεριου με 17 euro την 13αρα την φιαλη ε?Κανει σιγουρα τοσο γιατι πηγε και ρωτησε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Κι εγώ με σόμπα υγραερίου την έβγαλα φοιτητής, θέλει πειθαρχία στον αερισμό για ανανέωση του αέρα και αποφυγή υπερβολικής υγρασίας. Επίσης (για μένα) απαγορεύεται να κοιμηθεί κανείς με τη σόμπα υγραερίου σε λειτουργία.

Νίκος

Εννοειται οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κοιμηθει με την σομπα ανοιχτη ειναι καθαρη απερισκεψια.
    Τι εννοεις "αποφυγή υπερβολικής υγρασίας"?Η σομπα δεν εξατμιζει την υγρασια??

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Η καύση των υδρογονανθράκων, ως γνωστόν, παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Αφού λοιπόν η σόμπα δεν έχει μπουρί να βγάζει τα καυσαέρια έξω, μάντεψε πού θα πάει το νερό!

Νίκος

Χαχα!Εχεισ δικιο!
    Τα γιανιτσα εχουν ποοολυ υγρασια ομως.
    Παιζει ρολο??

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Θερμοπομπό.Για όλα τα παραπάνω και γιατί θα του μέινει και για μετάτις σπουδές.
    Εξοικονομεί και χώρο και γλιτώνει το άγχος του ανεφοδιασμού.

kx13578 @ yahoo.gr

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ναι αλλα ο θερμοπομπος δεν εχει πιο ακριβο κοστοσ λειτουργιας?

Δικαιώματα απάντησης