Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 48

Θέμα: Τρίοδη θερμοστατική βάνα φορτίου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σου Dimi! Και εγώ χάρηκα που σε βλέπω στις επάλξεις και προβληματιζόμενο!
    Η γνώμη μου δεν θα σου αρέσει πολύ αλλά θα την γράψω:
    Κατ' αρχήν, τα δύο συστήματα ροϊκά είναι εντελώς ίδια. Το ότι έφυγε ο κυκλοφορητής και πήγε στην επιστροφή αυτό δεν λέει και πολλά όσον αφορά την ροή, λέει όμως άλλα «μνημονιακά» που θα δούμε παρακάτω.
    1. Στην πρώτη περίπτωση:
    Το by-pass φεύγει από τον κλάδο της δεξιάς πτέρυγας και αναγκάζεται η ροή αυτού να στριμωχθεί μέσα στον κοινό σωλήνα. Συνεπώς αυτό που θα προκύψει είναι:
    Η μεγαλύτερη ροή φεύγει στον αριστερό κλάδο και η υπόλοιπη που θα πάει για τον δεξί περνάει όλη από το by-pass με αποτέλεσμα τα σώματα ή το σώμα του δεξιού κλάδου να μένει στακρύα του λουτρού.

2. Στην δεύτερη περίπτωση:
    Το by-pass ανεξαρτητοποιείται από τους κλάδους με αποτέλεσμα να παίρνει αυτό την μερίδα του λέοντος ενώ οι υπόλοιποι δύο κλάδοι να παίρνουν ελάχιστη ροή. Επιβάλλεται να μπεί ρυθμιστική βαλβίδα στο by-pass έτσι ώστε να στριμωχθεί. Η ελάχιστη αυτή ροή υποβιβάζει τα σώματα και λογικά πρέπει χαμηλά να είναι από χλιαρά έως κρύα. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι τώρα Dimi και έτσι όπως το διαμόρφωσες το δίκτυο, γυρνάς γύρω-γύρω τα ζεστά νερά μέσω του by-pass.
    Στο μεταξύ αν το ΔΔ είναι κάτω των τριών μέτρων τότε υπάρχει φόβος αν ανοίξεις τα εξαεριστικά των σωμάτων να μπάζουν αέρα και όχι να βγάζουν. Υπάρχει έντονος φόβος υποπίεσης εκεί που τοποθέτησες τον κυκλοφορητή. Ειδικά αν αυτός ανεβάσει κάποια στιγμή μανομετρικό τότε θα έχεις εισροή αέρα μέσα στο σύστημα από τυχόν αυτόματα εξαεριστικά που υπάρχουν.

Η γνώμη μου είναι ότι καλά το είχες πρώτα. Απλά άφησε το by-pass έτσι όπως το δείχνεις στο 2ο σκίτσο. Θα του βάλεις και μια ρυθμιστική έτσι ώστε να του προσθέσεις αντίσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει σωστά το 3ο σκίτσο (αυτό που προτείνω τώρα). Και από πιέσεις θα είσαι γκραν!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Καπτεν σε ότι αφορά το αν. δοχείο νομίζω ότι απαραίτητα πρέπει να φύγει απο την προσαγωγή και να πάει στην επιστροφή ιδίως με ξυλολέβητα για να μπορεί να λειτουργεί σαν ψυχτική παροχή σε τυχόν βρασμό.

Οσο αφορά το αρχικό ερώτημα του Dimi δεν έχει απαντηθεί ακόμα...
    Γιατί ο μάστορας έγραψε.
    Το αποτέλεσμα είναι[u] ενώ η τρίοδη θερμαίνεται πάνω από το όριο της ο ένας κλάδος που δεν υπάρχει μπαι μπας να λειτουργεί ικανοποιητικά ο άλλος να μην λειτουργεί καθόλου. Τοποθέτησα μια ρυθμιστική βάνα στην είσοδο της τρίοδης και άφησα να περνάει λίγη ποσότητα θερμού νερού.
    Όλα δείχνουν πως δεν ανοίγει καλά το κύκλωμα επιστροφής (στην τρίοδη)

http://udravlikos.gr

Γρηγόρη δεν αλλάζει κάτι με την αλλαγή θέσης του κυκλοφορητή, τουλάχιστον με το δικό μου εμπειρικό μάτι. Είτε σπρώχνει είτε τραβάει κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
    Στην περίπτωση της θερμοστατικής και αν καταλαβαίνω καλά τα σημεία που επεσήμανε ο πειρατής, η θερμοστατική είναι μια συνεχώς μεταβαλόμενη συσκευή ανάλογα με τις θερμοκρασίες που δέχεται είτε από την επιστροφή είτε από την είσοδο του bypass. Θα απαιτεί πάντα τέτοια ποσότητα νερού ώστε το μίγμα στην έξοδό της να είναι 61 βαθμούς. Οπότε όταν η εγκατάσταση ισορροπήσει σε ένα συγκεκριμένο ΔΤ ας πούμε 60 - 40 όπου 40 η επιστροφή θα τραβήξει τόσο νερό ώστε να πιάσει τους υπόλοιπους 21 βαθμούς που χρειάζεται, δηλαδή ένα ποσό της τάξεως του 35%.
    Σχετικά, τώρα με το δοχείο διαστολής ακούω πράγματα που θέλουν την δέουσα επεξήγηση για ν' αντιληφθώ καλύτερα, αλλά μέχρι εκείνη την στιγμή θεωρώ προτιμότερη την εγκατάσταση ενός ΚΔΔ και μιας σερπαντίνας ψύξης (βέλτιστη επιλογή) ή μια θερμοστατικής βαλβίδας εκκένωσης μέρους του θερμού νερού του λέβητα.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο λέβητας είναι απλός με φυσικού ελκυσμού δύσκολα θα καταφέρει ο αέρας να φθάσει στο θάλαμο καύσης από την στιγμή που θα κλείσει το κλαπέ της εισόδου. Αν είναι με ανεμιστήρα και απλής λειτουργίας τότε η ανατροφοδότηση της φωτιάς με οξυγόνο είναι αναπόφευκτη.

quote:Originally posted by gregori

Καπτεν σε ότι αφορά το αν. δοχείο νομίζω ότι απαραίτητα πρέπει να φύγει απο την προσαγωγή και να πάει στην επιστροφή ιδίως με ξυλολέβητα για να μπορεί να λειτουργεί σαν ψυχτική παροχή σε τυχόν βρασμό.

Γιατί ο μάστορας έγραψε.
    Το αποτέλεσμα είναι[u] ενώ η τρίοδη θερμαίνεται πάνω από το όριο της ο ένας κλάδος που δεν υπάρχει μπαι μπας να λειτουργεί ικανοποιητικά ο άλλος να μην λειτουργεί καθόλου. Τοποθέτησα μια ρυθμιστική βάνα στην είσοδο της τρίοδης και άφησα να περνάει λίγη ποσότητα θερμού νερού.

Ωστόσο, η παρατήρηση του Γρηγόρη είναι σωστή καθώς το ερώτημα δεν απαντάται επαρκώς. Ψυχανεμίζομαι ότι φέρει μερίδιο ευθύνης η θέση του by pass και η τοποθέτηση ρυθμιστικής βαλβίδας αλλά δεν εξηγείται το γεγονός ότι ενώ ανοίγει λίγο δίνεται προτεραιότητα στον αριστερό κλάδο. Μήπως επιβαρυνεται ο δεξιός λόγω του by pass ;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Θάνο αν ισορροπήσει 60-40 τότε ο λέβητας είναι μικρός για την ισχύ των σωμάτων.

Θάνο αν ισορροπήσει 60-40 τότε ο λέβητας είναι μικρός για την ισχύ των σωμάτων.

Τυχαία η επιλογή των αριθμών Γρηγόρη απλά είχα στρογγυλούς αριθμούς στο μυαλό μου. [:I] [B)] Σ' Ευχαριστώ πάντως για την σημαντική πληροφορία καθώς θα με βοηθήσει σε μελλοντική διαστασολόγηση.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2011
    Θέση
    kerkyra, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    415
    Ίσως η λύση να βρίσκεται στο www.lkarmatur.se Catalogue 2012 Στο pdf του καταλόγου 2012 στις σελίδες 30-33 δείχνει δυο ίδιες τρίοδες με διαφορετική λειτουργία.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by Thanospj

Ξετυλίχθηκε...
    Βέβαια, με τα ως ανω προκύπτει και η προαιρετικότητα του ανοιχτού δοχείου διαστολής καθώς μια σωστά σχεδιασμένη και υλοποιημένη εγκατάσταση στερεών καυσίμων δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια οποιαδήποτε άλλου καυσίμου.
    Αν επιτρέπεται ποιας επωνυμίας λέβητας είναι και τι τύπου. Σχετικά με την θέρμανση του χώρου μην φοβάσαι τίποτα... Θα δουλέψει άψογα ! Καλή αρχή...

Σχετικά με τους δύο κυκλοφορητές συμφωνώ με τον προλαλήσαντα stom. Μόνος λόγος για να εγκατασταθούν δύο κυκλοφορητές είναι η ανάγκη ελέγχου της θερμοκρασίας προσαγωγής μέσω τρίοδης αναμικτικής εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι.
    Με ανοικτό δοχείο έχω βρει την ησυχία μου. Κανα δυο που έκανα με κλειστό δοχείο τρέχω όταν υπάρχει διακοπή στο ηλεκτρικό.Σε άλλους αναγκάστηκα να τοποθετήσω μπαταρία για τον κυκλοφορητή μια και οι ιδιοκτήτες φουλάριζαν τον λέβητα ξύλα σε διακοπή ρεύματος γιατί δεν ζεστενόντουσαν
    Ο λέβητας είναι χαλύβδινος τούρκικος αγορασμένος από βουλγαρία Σε μαντεμένιους δεν συνάντησα ποτέ πρόβλημα υγροποίησης
    Ο δεύτερος κυκλοφορητής δεν θα πρόσφερε τίποτα σ αυτήν την περίπτωση. Άλλη η διάταξη του ΑΤΜΟΣ

Τεχνολογία και ποίηση.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Γεια σου μάστορα χαίρομαι που είσαι ξανά εδώ.

Πάντως για μένα παίδες δεν ξετυλίχτηκε αλλά μπερδεύτηκε ακόμα περισσότερο το θέμα...
    Τι άλλαξε δηλαδή με την μεταφορά του κυκλοφορητή στην επιστροφή;

Γεια σου φίλε Γρηγόρη Χαίρομαι που σε βρίσκω μάχιμο. Σε θεωρώ ειδικό στα υδραυλικά κυκλώματα μια και κάποτε μας είχες καταπλήξει με τα σχέδια σου. Σκέψου λίγο τις ροές στην επιστροφή της τρίοδης με τις δυο διαφορετικές θέσεις του κυκλοφορητή. Και εγώ δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν άλλαξε κάτι με την μεταφορά του.

Τεχνολογία και ποίηση.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by Pirate

Γεια σου Dimi! Και εγώ χάρηκα που σε βλέπω στις επάλξεις και προβληματιζόμενο!
    Η γνώμη μου δεν θα σου αρέσει πολύ αλλά θα την γράψω:
    Κατ' αρχήν, τα δύο συστήματα ροϊκά είναι εντελώς ίδια. Το ότι έφυγε ο κυκλοφορητής και πήγε στην επιστροφή αυτό δεν λέει και πολλά όσον αφορά την ροή, λέει όμως άλλα «μνημονιακά» που θα δούμε παρακάτω.
    1. Στην πρώτη περίπτωση:
    Το by-pass φεύγει από τον κλάδο της δεξιάς πτέρυγας και αναγκάζεται η ροή αυτού να στριμωχθεί μέσα στον κοινό σωλήνα. Συνεπώς αυτό που θα προκύψει είναι:
    Η μεγαλύτερη ροή φεύγει στον αριστερό κλάδο και η υπόλοιπη που θα πάει για τον δεξί περνάει όλη από το by-pass με αποτέλεσμα τα σώματα ή το σώμα του δεξιού κλάδου να μένει στακρύα του λουτρού.

2. Στην δεύτερη περίπτωση:
    Το by-pass ανεξαρτητοποιείται από τους κλάδους με αποτέλεσμα να παίρνει αυτό την μερίδα του λέοντος ενώ οι υπόλοιποι δύο κλάδοι να παίρνουν ελάχιστη ροή. Επιβάλλεται να μπεί ρυθμιστική βαλβίδα στο by-pass έτσι ώστε να στριμωχθεί. Η ελάχιστη αυτή ροή υποβιβάζει τα σώματα και λογικά πρέπει χαμηλά να είναι από χλιαρά έως κρύα. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι τώρα Dimi και έτσι όπως το διαμόρφωσες το δίκτυο, γυρνάς γύρω-γύρω τα ζεστά νερά μέσω του by-pass.
    Στο μεταξύ αν το ΔΔ είναι κάτω των τριών μέτρων τότε υπάρχει φόβος αν ανοίξεις τα εξαεριστικά των σωμάτων να μπάζουν αέρα και όχι να βγάζουν. Υπάρχει έντονος φόβος υποπίεσης εκεί που τοποθέτησες τον κυκλοφορητή. Ειδικά αν αυτός ανεβάσει κάποια στιγμή μανομετρικό τότε θα έχεις εισροή αέρα μέσα στο σύστημα από τυχόν αυτόματα εξαεριστικά που υπάρχουν.

Η γνώμη μου είναι ότι καλά το είχες πρώτα. Απλά άφησε το by-pass έτσι όπως το δείχνεις στο 2ο σκίτσο. Θα του βάλεις και μια ρυθμιστική έτσι ώστε να του προσθέσεις αντίσταση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει σωστά το 3ο σκίτσο (αυτό που προτείνω τώρα). Και από πιέσεις θα είσαι γκραν!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου
    Καπετάνιε όπως ακριβώς τα λες είναι αλλά όταν "καείς από το γάλα φυσάς και το γιαούρτι" και γι αυτό άλλαξα την θέση του κυκλοφορητή μετά από την επιμονή του προμηθευτή της τρίοδης. Το ΔΔ είναι στα 6 μέτρα από το λεβητοστάσιο και τα σώματα στα 2.5 μέτρα
    Ρυθμιστική έβαλα αλλά συνέβαινε το αντίθετο από αυτό που λες. Όταν μείωνα την ροή του μπαι μπας και ενώ η θερμοκρασία του λέβητα ήταν στους 80 βαθμούς για λίγη ώρα συνέβαινε αυτό που λες αλλά μετά από λίγο συνέβαινε το αντίθετο Δηλαδή της "πέφτανε" πολλά τα επιστρεφόμενα της τρίοδης και έκλεινε τα επιστρεφόμενα με αποτέλεσμα να ακούς τον κυκλοφορητή να "βογκάει" Έτσι την άφησα την ρυθμιστική τελείως ανοικτή. Να σημειώσω πως η κεντρική προς τους δύο κλάδους είναι σωλήνα Φ 28 και η σωλήνα του μπαι μπας φ22

Τεχνολογία και ποίηση.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γιατί ο μάστορας έγραψε.

Γρηγόρη λες πως η παροχή από ΔΔ θα έπρεπε να πάει πίσω από τον κυκλοφορητή στην επιστροφή? Γιατί το σωστό είναι να πάει στην επιστροφή αλλά μπροστά από τον κυκλοφορητή αλοιώς θα γινόταν κύκλωμα με την εκτόνωση
    Όσο για το ερώτημα που έκανα πρόσεξε να δεις πως πειραματίστηκα. Έβγαλα την τρίοδη και την ζέστανα με το φλόγιστρο. Διαπίστωσα πως άνοιγε αλλά μετά από πολύ ώρα ζεστάματος και σε δυνατή φωτιά (με την τσιμπίδα την κρατούσα) Επομένως ήμουν λίγο ανυπόμονος - βιαστικός στο άνοιγμα της Δηλαδή μόλις ο λέβητας έπιασε 80 εγώ είχα την εντύπωση πως θα άνοιγε αμέσως αλλά αυτή άνοιξε μετά από ένα τέταρτο περίπου και πάρα πολύ αργά

Τεχνολογία και ποίηση.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης