Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 7 από 7

Θέμα: κλείσιμο βάνας γι αλλαγή σώματος καλοριφέρ

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    23

κλείσιμο βάνας γι αλλαγή σώματος καλοριφέρ

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημέρα,εχει τρυπήσει ένα σώμα στο σπίτι της μάνας μου και πήρα ένα καινούργιο για να τ' αλλάξω. Όμως, για να κλείσει η βάνα (και να μη χρειαστεί ν'αδειάσω ολόκληρο το σύστημα κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας) πρέπει να στρίψω μία βίδα allen (φαίνεται στη φωτογραφία κάτω από το σημείο που συνδέεται με το καλοριφέρ). Δυστυχώς όμως το κλειδι allen δεν χωράει ανάμεσα στο σώμα και τη βίδα κι αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο ειδικό κλειδί γι αυτά -πριν πάρω τον τροχό και κόψω την άκρη του κλειδιού που έχω.

Edit: τώρα που το ξαναβλέπω, η βίδα μοιάζει να μην έχει σχήμα απλού εξαγωνου σαν τα allen και σαν να είναι σε σχήμα άστρου με εξοχές.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Δεν ξέρω τί πατέντα θα μπορέσεις να κάνεις, δεν ξέρω κάν αν αυτή η βίδα κάνει αυτό που θέλεις ή κάτι άλλο (μήπως ρυθμίζει το ποσοστό by-pass?). Απλά για την ιστορία, αυτός ο τύπος βίδας/κλειδιού λέγεται torx.
    Πάντως αν είναι μονοσωλήνιο, όπως υποπτεύομαι, δες μήπως έχει βάνες στους συλλέκτες, ώστε να απομονώσεις το διαμέρισμα από την υπόλοιπη πολυκατοικία, γιατί από το διακόπτη δεν βλέπω να κάνεις δουλειά.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    23
    Η βιδα ελεγχου ροης είναι πίσω ακριβως στη μύτη (είχε ενα πλαστικό καπελάκι που εχω βγαλει στη φωτο) αλλά ίσως είναι όντως αυτό που λες και δεν κλεινει ερμητικα να κανω τη δουλεια μου. Ευτυχως εχει ενα κεντρικο σημειο που ερχονται οι σωλήνες πριν πανε αλλου στο σπιτι, ελπιζω να εχει εκει καποια βανα (και να λειτουργει, γιατι το σπιτι ειναι του '78). Torx τοσο μεγαλο δεν εχω σιγουρα, κατι ψιλολογια εχω για κινητά και ηλεκτρικες συσκευες, θα ψαξω ομως, ισως μια μυτη τετοια κανει δουλεια. Ευχαριστω.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    patras, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    φιλε μου αν και δεν ειμαι υδραυλικος αυτη η βιδα μαλλον ρυθμιζει το ποσοστο by pass οπως ειπε και ο φιλος παραπανω. εγω προσωπικα δεν εχω δει ποτε μου τετοιου τυπου βανες. τωρα το κλεισιμο του σωματος γινεται μαλλον απο το αλλο ακρο οπου ειναι αυτο το πλαστικο? επανω στο σπειρωμα. εκει βγαινει ενα αξονακι που πιθανον παλια να ειχε επανω του πλαστικο ρυθμιστη. απο οτι φαινεται θα πρεπει να εχει σπασει και λειπει. θα το γυρισεις με κλειδι η με πενσα και θα δεις αν κοβει την ροη νερου στο σωμα σου.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    23
    το απο πισω δοκιμασα να το πιασω με καβουρα, πενσα και πολυ δυσκολα γυριζει (μειωσε παντως τη ροη αλλα δεν την εκλεισε εντελως). θα το ξαναδοκιμασω μια αυριο να δω αν παει κι αλλο γιατι ισως θελει λιγο ακομα για να κλεισει. Το πλαστικο του καπακι εχει σπασει και δοκιμασα να παρω απο αλλο σωμα αλλα κι εκεινο ειναι ερειπιο (30 χρονια πλαστικο εχει ξεφτισει και γινεται κομματακια). Ευχαριστω.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    patras, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    ε φαντασου τι αλατα - σκουριες εχει πιασει ο διακοπτης μεσα του! ριξε αντισκωριακο πανω στον αξονα και παιξε μαζι του. μπορει να μην μπορει να κλεισει τελειως την παροχη αλλα θα την μειωσει. παντως για εμενα αφου θα κλεισεις την παροχη του διαμερισματος σου για την αλλαγη του σωματος θα σου ελεγα να αλλαξεις και τον διακοπτη. το μονο που δεν μπορω να καταλαβω απο την φωτο ειναι οι σωληνες σου. ειναι πλαστικες η χαλκινες? οτι και να ειναι παντως για εμενα επιβαλλεται και η αλλαγη και του διακόπτη.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πλαστικές σωλήνες σε κατασκευή του '78. δεν νομίζω. Σωστή η πρόταση για αλλαγή και του διακόπτη με την ευκαιρία, αφού έτσι κι αλλιώς από τους συλλέκτες θα πρέπει να απομονώσεις από το υπόλοιπο δίκτυο, από το διακόπτη μονοσωληνίου του σώματος δεν γίνεται. μονοσωλήνιο.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης