Πολλα μπορει να ειναι.
Ανεμιστηρας, αντλια πετρελαιου ειναι τα δυο πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο.
Σε συνδιασμο οτι το φαινομενο ηρθε σιγα σιγα, μαλλον για φθορα το κοβω.
Συντηρηση πότε εγινε τελευταια φορά?
Burn baby, burn
Εχω ένα παλιό Rielo 40. Φέτος άρχισε να κάνει νούμερα μετά από αρκετά χρόνια σωστής λειτουργίας. Ο θερμοστάτης χώρου δίνει σήμα, ο διακόπτης του λέβητα είναι αναμένος, αλλά ο καυστήρας δεν ξεκινάει πάντα σωστά. Αρκετές φορές πρέπει να πάω εγώ να πατήσω το μπουτόν και τότε αμέσως ξεκινάει. Εως σήμερα αυτό γινόταν αραιά και που, αλλά σήμερα το έκανε συχνά και μάλιστα τώρα δυο φορές συνέχεια ακόμη και με το πάτημα του μπουτόν άρχιζε ένα σιγανό "σφύριγμα" και έπρεπε να ανοιγοκλείσω μια φορά τον αναμένο διακόπτη για να πάρει μπροστά.
Πριν ζητήσω τεχνικό μήπως υπάρχει κάτι πιο απλό;
Δύσκολοι καιροί για έξοδα!
Πολλα μπορει να ειναι.
Ανεμιστηρας, αντλια πετρελαιου ειναι τα δυο πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο.
Σε συνδιασμο οτι το φαινομενο ηρθε σιγα σιγα, μαλλον για φθορα το κοβω.
Συντηρηση πότε εγινε τελευταια φορά?
Burn baby, burn
Πέρσυ. Φέτος άνοιξα εγώ τον καυστήρα και καθάρισα καλά την περιοχή του σπινθήρα αν και δεν είδα να έχει πολύ βρώμα..
Το περίεργο (για μένα ) είναι γιατί με το μπουτόν να ανάβει.
Υπέθετα οτι ίσως είναι κάποιο πρόβλημα καθαρισμού και ίσως μπορούσα εγώ να το τελειώσω.
Αλλά μάλλον δεν γλυτώνω τον μάστορα..
Δεν ειμαι καυστηρατζης για να σου πω τι φταιει, αλλα διαγνωση απο μακρια, ποσο μαλλον θεραπεια, για μια συσκευη ποθ μπορει να κανει υπο συνθηκες, μπαμ ειναι τουλαχιστον ανευθυνο...
Burn baby, burn
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Νίκος
Για κάποιο λόγο "μπλοκάρει". Το κουμπί είναι σα να τουλές "εφτιαξα τη βλάβη.Ξαναπροσπάθησε."
Το τελευταίο απλό πρίν φωνάξεις τεχνικό είναι να καθαρίσεις το ματάκι ή φωτοκύτταρο.
Πάντως καλύτερα να μην πειραματίζεσαι.Ειδικά με τη φωτιά...
kx13578 @ yahoo.gr
Πιθανόν να είναι ο πυκνωτής του μοτέρ του καυστήρα, αλλά μην πειραματίζεσαι μόνος σου αν δεν έχεις τις γνώσεις μπορεί να κάψεις το μοτέρ. Πιό φθηνά θα σου στοιχίσει να φωνάξεις τον καυστηρατζή σου.
Καλημέρα
Ηρεμείστε! Μηχανικός είμαι. Αλλά δεν πρόκειται να "πειράξω" εγώ τίποτα που να μην το κατέχω.
Το ξαναείπα: Ερεύνησα με την ερώτησή μου αν υπήρχε καμία περίπτωση να είναι θέμα καθαρισμού, αν και δεν το πολυπίστευα!
Πάντως αγαπητέ "alto" μάλλον έχεις δίκιο. Συμπεριφέρεται σαν να "κολλάει" ο κινητήρας του ανεμιστήρα και θέλει ένα ελαφρό σκούντημα. Τον ίδιο θόρυβο ακουω όταν πχ σε κάποιο πιεστικό έχει ψιλοκολλήσει η αντλία και το ηλεκτρικό μοτέρ δεν μπορεί να την ξεκολλήσει.
Πάντως ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας. Είστε μια δυνατή ομάδα και πολλά μαθαίνουμε!
quote:Originally posted by alto
Πιθανόν να είναι ο πυκνωτής του μοτέρ του καυστήρα, αλλά μην πειραματίζεσαι μόνος σου αν δεν έχεις τις γνώσεις μπορεί να κάψεις το μοτέρ. Πιό φθηνά θα σου στοιχίσει να φωνάξεις τον καυστηρατζή σου.
Όταν δεν ξεκινά ο ανεμιστήρας συνήθως είναι θέμα πυκνωτή.
Σε περίπτωση προβλήματος στη τρόμπα, δεν γίνεται ανάφλεξη, ενώ ο ανεμιστήρας δουλεύει κανονικά ,
Το εάν είναι θέμα πυκνωτή μπορείς να το ξεκαθαρίσεις εύκολα, την ώρα που δεν περιστρέφετε ο ανεμιστήρας παρά που είναι αναμμένος ο καυστήρας , σπρώχνεις λίγο την φτερωτή με ένα κατσαβίδι, η το φυσάς με φυσερό.
Σε περίπτωση που δουλέψει κανονικά , πάρε ένα πυκνωτή ( 5-10 ε ) και κάνε δουλειά σου.
Ευχαριστώ johnplumer
Θα το ανοίξω αύριο. Σήμερα μετά την πρωινή εκκίνηση δουλεύει κανονικά έως τώρα. Συνήθως το κάνει οταν είναι κρύος.
Πάντως εάν η αλληλουχία προγραμματισμού της λειτουργίας του καυστήρα είναι: Σήμα από τον θερμοστάτη χώρου-Εκκίνηση ανεμιστήρα-άνοιγμα βαλβίδας πετρελαίου, αντλία - ανάφλεξη, τότε εφ'όσον αυτή σταματάει στην δεύτερη φάση της εκκίνησης ανεμιστήρα, εκεί θα είναι το πρόβλημα.
Θα δούμε!
quote:Originally posted by johnplumer
Όταν δεν ξεκινά ο ανεμιστήρας συνήθως είναι θέμα πυκνωτή.
Σε περίπτωση προβλήματος στη τρόμπα, δεν γίνεται ανάφλεξη, ενώ ο ανεμιστήρας δουλεύει κανονικά ,
Το εάν είναι θέμα πυκνωτή μπορείς να το ξεκαθαρίσεις εύκολα, την ώρα που δεν περιστρέφετε ο ανεμιστήρας παρά που είναι αναμμένος ο καυστήρας , σπρώχνεις λίγο την φτερωτή με ένα κατσαβίδι, η το φυσάς με φυσερό.
Σε περίπτωση που δουλέψει κανονικά , πάρε ένα πυκνωτή ( 5-10 ε ) και κάνε δουλειά σου.