-
Νέο μέλος
Η χαμηλή πυκνότητα της πολυουρεθάνης από μόνη της δεν προκαλεί αυτή την παραμόρφωση. Σίγουρα ένας συνδυασμός παραγόντων θα οδήγησε σε αυτό το γεγονός. Οπότε αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο θα ήταν επιθυμητό να μας το μεταφέρετε προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα και να απαιτήσουμε αντίστοιχα από την εταιρία στην επισκευή ή όχι αυτής της ζημιάς.
-
Εξέχον μέλος
Η πολυουρεθάνη έχω δεί ότι έχει μία ζελατίνα στην πλευρά που ακουμπάει στα καπάκια...
Ισως κάποια μοντέλα να μην είχαν την ζελατίνα η να είχε σκιστεί και η πολυουρεθάνη να είχε κολλήσει στα καπάκια...
Μαζεύοντας λοιπόν η πολυουρεθάνη ρούφηξε και τα καπάκια μέσα.
http://udravlikos.gr
-
Νέο μέλος
Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο και το πρόβλημα να είναι με την πολυουρεθάνη αλλά έχω μία επιφύλαξη σχετικά με την ζελατίνα. Η δική μου άποψη, εφόσον τίθεται θέμα με την πολυουρεθάνη, είναι ότι ίσως σε αυτά τα σημεία το πάχος ή η πυκνότητα της να μην είναι τα ενδεικνυόμενα. Δεν νομίζω ότι η πολυουρεθάνη μαζεύει με την θερμοκρασία. Το αντίθετο θα έλεγα. Η χρησιμότητά της είναι για να μονώνει και όχι να επιτρέπει την μεταφορά θερμότητας από την μία πλευρά στην άλλη. Άρα για να μαζέψουν τα καπάκια τότε είτε δεν έχει ικανό πάχος πολυουρεθάνης για μόνωση είτε η πυκνότητα της είναι μικρή.
-
Συντονιστής
Σόρρυ που άργησα να απαντήσω, ήμουν Ελλάδα για διακοπές. Παρεπιπτόντως Χρόνια Πολλά και Υγεία σε όλους!!
Στο θέμα μας τώρα..
Κατά την κατασκευή των boiler ηλιακών, εγχέεται πολυουρεθάνη και μετά σφραγίζονται τα καπάκια μέχρι να κρυώσει η πολυουρεθάνη και να απορροφηθούν οι τρομερές πιέσεις που δημιουργούνται από την διόγκωση της πολυουρεθάνης.
Αυτή η διαδικασία χρειάζεται σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Επειδή πολλοί κατασκευαστές και πολλά εργοστάσια, δεν θερμαίνονται κατά την διάρκεια του χειμώνα και συνήθως είναι και ορθάνοιχτα, πιάνουν χαμηλές θερμοκρασίες τα πάντα. Αυτό επηρεάζει την ποιότητα της πολυουρεθάνης, όπου προκαλείται συρρίκνωση και παραμόρφωση.
Η χαμηλή πυκνότητα της πολυουρεθάνης, εντείνει το φαινόμενο, όπου πολλοί κατασκευαστές, ρίχνουν μικρότερη ποσότητα πολυουρεθάνης (η οποία θα διογκωθεί ούτως ή άλλως αρχικά), αλλά αργότερα θα συρρικνωθεί.
Γρηγόρη, η ζελατίνα χρησιμοποιείται ώστε τυχόν παραμόρφωση-συρρίκνωση της πολυουρεθάνης, να μην γίνει αντιληπτή από τον τελικό χρήστη.
-
Συντονιστής
Κωσταντίνε, η πολυουρεθάνη που είναι κολλημένη στο εξωτερικό περίβλημα και στο εσωτερικό δοχείο ΖΝΧ, τράβηξε προς τα μέσα το εξωτερικό περίβλημα.
Νίκο, νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τώρα, το αν χρειάζεται να γίνει κάτι, επίσης δεν το γνωρίζω, μιας και δεν ξέρω την πυκνότητα της πολυουρεθάνης του boiler.
-
Εξέχον μέλος
Τάσο, κατατοπιστικότατος!
Χρόνια Πολλά και σε σένα, με υγεία.
Νίκος
-
Νέο μέλος
καταρχην καλησπερα σε ολους... μια ερωτηση μονο φιλε δημητρη... το boiler σου ειναι ανοιχτου η κλειστου κυκλωματος??
εκολαπτωμενος
-
Μέλος
Dimitris και εγώ το ανακάλυψα λίγο αργά αυτό. Είναι αποδόμηση της πολυουρεθάνης του μπόιλερ. Πιο λιανά, κάηκε η μόνωσή σου και πλέον δεν έχεις τίποτα.
Δικαιώματα απάντησης