Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 24 από 24

Θέμα: κανονισμός κατανομής δαπανών

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πήρα την εξής απάντηση:
    Σε απάντηση του μηνύματός σας,σας ενημερώνουμε οτι βάση του Νόμου 2738/9-9-1999 αρθρο 26 ( ΦΕΚ Α τεύχος 180 ) "δεν υπάρχει δικαίωμα αναπαραγωγής και διάθεσης με οποιοδήποτε τεχνικό ή ηλεκτρονικό τρόπο των φύλλων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως απο οποιονδήποτε τρίτο ,εκτός του Δημοσίου με σκοπό το κέρδος".
    Κατα συνέπεια θα πρέπει να είστε πολύ προσεχτικός στην διαχείριση των πληροφοριών που διαθέτουν τα ΦΕΚ. Μπορείτε δηλαδή να δημοσιευετε αποσπάσματα απο αντίγραφα νόμων αλλά σε καμμία περίπτωση αυτούσιο το ΦΕΚ στη μορφή που διατίθεται απο το Εθνικό Τυπογραφείο και βεβαίως οχι με σκοπό το κέρδος όπως αναφέρει και ο παραπάνω νόμος.
    Η Προϊσταμένη του Τμήματος Συνδρομητών

Χ.Β.
    w w w . m o n a c h o s . g r

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Αρα λοιπόν, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
    Μου αρέσει να συναλλάσομαι με επαγγελματίες που γνωρίζουν τους νόμους που διέπουν το επάγγελμά τους, μου αρέσει που άνθρωποι μαθαίνουν πράγματα απο το site, μου αρέσει που μαθαίνω και εγώ, αλλά εν πάσει περιπτώσει, οι νόμοι που δημοσιεύονται δέν θα πρέπει να είναι αυτούσιοι, άρα θα πρέπει να είναι του τύπου http://www.fireservice.gr/pyrpro/index.htm όπου έχουν αντιγραφεί οι νόμοι σε μορφή .doc (πολύ κουπί) και ΟΧΙ σκαναρισμένες σελίδες αυτούσιου του Π.Δ. (εύκολη υπόθεση)
    Η έννοια του κέρδους είναι πολύ σχετική αφού το monachos.gr είναι website τεχνικής εταιρίας μηχανολογικών έργων όπου σαφέστατα υπεισέρχεται η έννοια του κέρδους, άρα υπάρχει πιθανότητα παρεξήγησης, οπότε μάλλον θα πρέπει να διαγράψω τα .jpg σκαναρισμένα αρχεία απο το forum, αν και θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η γνώση του συγκεκριμένου νόμου απο όλους, για να σταματήσουν επιτέλους κάποιοι να κάνουν ότι τους καπνίσει και να κάνουν ότι λέει ο νόμος.
    Πολύ καλή ιδέα θα ήταν το OCR tracing του αρχείου, και η απευθείας επικόλληση στο reply ή σε .doc που θα μπορούσαμε να κατεβάσουμε απο το monachos.gr ή οπουδήποτε αλλού.
    Δέν νομίζω το ocr του scanner μας να μπορεί να δώσει απ΄ευθείας κείμενο απο την εικόνα αυτή. Αν κάποιος άλλος μπορεί, θα είναι νόμιμο. Θέλει πολύ δουλειά πάντως. Μου φαίνεται.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Γι αυτό έλεγε ο Σημίτης "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"...
    Δηλαδή η άγνοια νόμου απαγορεύεται αλλά όχι και να δημοσιεύονται αυτά σε ένα δημόσιο χώρο συζήτησης όπου ο καθένας μπορεί να εγγραφεί δωρεάν και να ανταλλάσει πληροφορίες.
    Κατά τη γνώμη μου, είναι παράδειγμα διεστραμμένης σκέψης το να απαγορεύεται να αναδημοσιεύεται η Εφημερίδα της Κυβέρνησης σε ένα χώρο όπου γίνεται ανταλλαγή απόψεων και το δικαίωμα χρήσης είναι δωρεάν. Οπωσδήποτε αν κάποιος που έχει σελίδες επαγγελματικού χαρακτήρα δημοσιεύει τέτοιες πληροφορίες μπορεί να εννοηθεί ότι το κάνει για να έχει κέρδος, όμως αν ένας που συμμετέχει στη δημόσια συζήτηση για ενημέρωση των υπολοίπων το κάνει, πού ακριβώς εντοπίζεται η έννοια του κέρδους; Εγώ πάντως που τα ανέβασα, σίγουρα δεν κέρδισα και δεν πρόκειται να κερδίσω τίποτε.
    Βέβαια εδώ το Ελληνικό κράτος πήγε χθες και κατάσχεσε την τηλεόραση του πάμφτωχου αγρότη που είχε πάρει δάνειο 65.000 δρχ πριν 20 χρόνια, πλήρωσε το δεκαπλάσιο και ακόμα χρωστάει 1200 Ευρώ. Θέλανε να του πάρουνε το αυτοκίνητο, αλλά δεν είχε, μόνο γάϊδαρο είχε και αυτή την τηλεόραση που του πήρανε τελικά. Το δάνειο ήταν από την Αγροτική τράπεζα, για αγορά ζωοτροφών, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ο αγρότης δεν μπορούσε να πληρώσει άλλο και έτσι πήγε η οφειλή στη ΔΟΥ και μετά πήγανε να του πάρουνε την τηλεόραση. Οπωσδήποτε σε τόσο ευνομούμενη χώρα όπου όλοι οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου πάντα πληρώνουν, είναι αναμενόμενο να γίνει αυτή η ενέργεια σε βάρος ενός υπερήλικα φτωχού αγρότη. Ε, λοιπόν, αυτό έλλειπε τώρα, να δημοσιεύεται και η Εφημερίδα της Κυβέρνησης σε ένα φόρουμ, μα πως θα επιβιώσουν οι συντεχνίες μετά, αν μπορεί ο καθένας φτωχός άνθρωπος να έχει πληροφόρηση δωρεάν;
    Τελικά όλα οδηγούν στη δήλωση του Σημίτη: "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

στείλε μου στο i n f o @ m o n a c h o s , g r τις σκαναρισμένες εικόνες και θα το κανονίσω...[}]

Δικαιώματα απάντησης