Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 35

Θέμα: Εγκατάσταση στην ταράτσα;

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    44

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by monachus

Να βάλεις κάτω και τον λέβητα. Σαν μηχανολόγος, (ή εγκαταστάτης - δέν ξέρω τί απο τα δύο είσαι), μήν κάνεις εκπτώσεις στην δουλειά σου. Προτίμησε να χάσεις μία δουλειά, παρά να φτιάξεις κάτι το οποίο θα ντρέπεσαι να δείξεις. Ο λέβητας που θέλεις να τοποθετήσεις είναι μεγάλος. Δέν είναι μοναδάκι, και δέν πρέπει να τον βάλεις στην ταράτσα.
    Αλήθεια, τί κτίριο είναι αυτό που δέν έχει χώρο στο ισόγειο;
    Είναι υφιστάμενο κτίριο 20ετίας, στο οποίο πάμε να χτίσουμε 2ο, 3ο και 4ο όροφο και να θερμάνουμε και τον 1ο που δεν έχει θέρμανση (!!!).
    Επίσης, δεν είμαι μηχανολόγος ή εγκαταστάτης, γενικά δεν είμαι επαγγελματίας του χώρου. Ιδιοκτήτης του κτίσματος είμαι, και ευτυχής που έχω βρει ένα χώρο να ακούσω κάποιες ίσιες κουβέντες. Στον ακάλυπτο πάλι δε μπορώ να βάλω το λέβητα, έτσι δεν είναι;

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote: Originally posted by kviglas
    Κι αφού τελικά δημιουργήθηκε χώρος για λεβητοστάσιο στην ταράτσα (ελλείψει άλλου χώρου στην οικοδομή), έρχεται ένας τεχνίτης να δώσει προσφορά για τη θέρμανση και λέει:
    "Δεν προτείνω λεβητοστάσιο στην ταράτσα γιατί το νερό έχει δυσκολία να κατέβει πρώτα και μετά να ανέβει, θα χρειαστούν 2 κυκλοφορητές και δε θα γίνεται και πάλι καλή κυκλοφορία. Ενώ αν το κάνουμε κάτω (που δεν υπάρχει χώρος εκτός από τον ακάλυπτο που πρέπει να γίνει εκ νέου κλειστή εγκατάσταση), όλα θα είναι μια χαρά"!!!
    Και ερωτώ εγώ ο αδαής:
    Είναι δυνατό τέτοιο επιχείρημα (του νερού που δυσκολεύεται να πάει πρώτα κάτω και μετά πάνω) να ισχύει; Γιατί, τι άλλο θα ακούσω από κει και πέρα;
    29 January 2006
    http://levitostasia.com

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Tο παραπάνω μήνυμα γράφτηκε σε νέο topic (το οποίο διέγραψα)και το μετέφερα εδώ για να ξέρουν οι μελλοντικοί αναγνώστες περί τίνος πρόκειται. Αν γράψετε σε ένα topic κάτι όσο παλιό και αν είναι αυτό τότε θα έρθει πάλι πρώτο στην λίστα των θεμάτων.
    Στο ερώτημα σου τώρα απαντώ ναι έχει δίκιο ο υδραυλικός σου. Το ζεστό νερό έχει την τάση (από την φύση) να ανεβαίνει προς τα πάνω οπότε ο κυκλοφορητής σου θα ζοριστεί να το στείλει προς τα κάτω.
    Τώρα αν υπάρχει μηχανολόγος και έκανε μελέτη θα πρέπει να ξέρει οτι το λεβητοστάσιο είναι στην ταράτσα και να κάνει την κατάλληλη επιλογή κυκλοφορητή (ενός όχι δύο)

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Επιτέλους αυτή η νοοτροπία θα πρέπει να εκλήψει. Τι θα πει έρχεται ένας τεχνίτης να δώσει προσφορά? Μελέτη δεν έχεις? Δηλαδή οι μηχανολόγοι γιατί σπουδάσανε για να γίνουν υδραυλικοί ή ηλεκτρολόγοι? Πάς λοιπόν σε έναν μηχανολόγο και του λες να σου συντάξει μια μελέτη θέρμανσης. Η μελέτη αυτή να περιλαμβάνει τα απαραίτητα θερμαντικά σώματα και ΟΛΑ τα υλικά λεβητοστασίου Αυτήν την μελέτη αν θέλεις να την δώσεις στον υδραυλικό και να αναλάβει αυτός την αγορά των υλικών κάντο (θά χάσεις ένα ποσοστό χρημάτων) Αλλιώς ψάξε μόνος σου την αγορά και βρες τα υλικά που σου προτείνει ο μηχανολόγος Μετά πάνε στον υδραυλικό και πες του. "Φίλε τα υλικά είναι όλα δικά μου" (σώματα και υλικά λεβητοστασίου με σωλήνες και εξαρτήματα μην μπλέξεις). "Πόσο θέλεις για τα υπόλοιπα?"
    Τίποτε προσωπικό απ όσα έγραψα φίλε kviglas γενικά μιλάω

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Πέστα χρυσόστομε!
    w w w . m o n a c h o s . g r

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    44
    Πέστα χρυσόστομε!

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Βρε εγώ τα λέω αλλά ποιος με ακούει? Και να με διαβάσουν οι συνάδελφοι υδραυλικοί θα με βρίζουν. Αλλά ας σκεφτούν και αυτοί τι τελικά θέλουν να είναι? Μηχανολόγοι? Έμποροι? Ή τεχνίτες? Εγώ προτιμώ να είμαι απλά τεχνίτης και εφαρμοστής των σχεδίων και υποδείξεων των μηχανολόγων. Και τα πάω μια χαρά για την ώρα έτσι.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113
    Όταν είδα αυτό το θέμα, χάρηκα γιατί περίμενα να βρώ απαντήσεις σε κάποιες απορίες που είχα, σχετικά με το λεβητοστάσιο στην ταράτσα.
    Τώρα που το διάβασα όμως, βλέπω ότι απαντάει σε νομικά ερωτήματα και θίγει θέματα ηθικής και δεοντολογίας, με τα οποία αφ' ενός συμφωνώ, αφ' ετέρου πρέπει να έρθω αντιμέτωπος, γιατί μου έχουν ζητήσει προσφορά, για δύο λέβητες σε ταράτσα.
    Τα ελαφρυντικά μου:
    1) Από την ταράτσα που θα μπούν οι λέβητες, βλέπω τουλάχιστον 6 λεβητοστάσια σε ταράτσες.
    2) Αν δεν τα φτιάξω εγώ, θα τα φτιάξει κάποιος άλλος...

Εάν δεν έχουν αντίρηση οι φίλοι που έχουν τοποθετηθεί εναντίον τέτοιου είδους εγκαταστάσεων, θα ήθελα να αναλύσουμε το θέμα και από τεχνικής πλευράς.
    Τί ιδιαιτερότητες έχει μια τέτοια εγκατάσταση?
    Πως επηρεάζεται και τί αλλάζει στην εγκατάσταση κυκλοφορητή, ΔΔ, αυτόματου πληρώσεως, βαλβίδας ασφαλείας?
    Οι λέβητες που μου έχουν ζητηθεί είναι 20.000 Kcal έκαστος.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by moustakias

Όταν είδα αυτό το θέμα, χάρηκα γιατί περίμενα να βρώ απαντήσεις σε κάποιες απορίες που είχα, σχετικά με το λεβητοστάσιο στην ταράτσα.
    Τώρα που το διάβασα όμως, βλέπω ότι απαντάει σε νομικά ερωτήματα και θίγει θέματα ηθικής και δεοντολογίας, με τα οποία αφ' ενός συμφωνώ, αφ' ετέρου πρέπει να έρθω αντιμέτωπος, γιατί μου έχουν ζητήσει προσφορά, για δύο λέβητες σε ταράτσα.
    Τα ελαφρυντικά μου:
    1) Από την ταράτσα που θα μπούν οι λέβητες, βλέπω τουλάχιστον 6 λεβητοστάσια σε ταράτσες.
    2) Αν δεν τα φτιάξω εγώ, θα τα φτιάξει κάποιος άλλος...

Εάν δεν έχουν αντίρηση οι φίλοι που έχουν τοποθετηθεί εναντίον τέτοιου είδους εγκαταστάσεων, θα ήθελα να αναλύσουμε το θέμα και από τεχνικής πλευράς.
    Τί ιδιαιτερότητες έχει μια τέτοια εγκατάσταση?
    Πως επηρεάζεται και τί αλλάζει στην εγκατάσταση κυκλοφορητή, ΔΔ, αυτόματου πληρώσεως, βαλβίδας ασφαλείας?
    Οι λέβητες που μου έχουν ζητηθεί είναι 20.000 Kcal έκαστος.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Φίλε μου, ρωτάς πράγματα που τα έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ μέσα αλλά, θα προσπαθήσω αύριο να σου απαντήσω, αν δεν σου έχει απαντήσει κάποιος άλλος μέχρι τότε, μια και σήμερα έχω πιεί μερικά τσίπουρα και με το ζόρι γράφω ....φαντάσου τώρα εσύ να σκέφτομασι κι όλα

http://levitostasia.net

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Με τσ' υγείες σου φίλε Ντίμη!
    Θα ψάξω καλύτερα να δώ τί σχετικό υπάρχει.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Δικαιώματα απάντησης