Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο ... 234
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 35 από 35

Θέμα: Εγκατάσταση στην ταράτσα;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by moustakias

Εάν δεν έχουν αντίρηση οι φίλοι που έχουν τοποθετηθεί εναντίον τέτοιου είδους εγκαταστάσεων, θα ήθελα να αναλύσουμε το θέμα και από τεχνικής πλευράς.
    Τί ιδιαιτερότητες έχει μια τέτοια εγκατάσταση?
    Πως επηρεάζεται και τι αλλάζει στην εγκατάσταση κυκλοφορητή, ΔΔ, αυτόματου πληρώσεως, βαλβίδας ασφαλείας?
    Οι λέβητες που μου έχουν ζητηθεί είναι 20.000 Kcal έκαστος.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...
    Δεν θα ασχοληθώ με το νομοθετικό απλά θα αναφέρω ότι το να έχω την δεξαμενή στην ταράτσα στο σπίτι μου δεν θα μου πολυάρεσε...
    Αλλά και επειδή και εγώ έχω τοποθετήσει και έχω επισκευάσει λέβητες στην ταράτσα να σου πω αυτά που ξέρω από υδραυλικής απόψεως.

Απο το δοχείο αφαιρείς αέρα και το πηγαίνεις στο 0.8.
    Βάζεις έναν καλό αυτόματο πληρώσεως και ένα φίλτρο νερού από πίσω του (αυτό με την σίτα) και τον ρυθμίζεις 0.8 και αυτόν...
    Στον κυκλοφορητή δεν αλλάζει τίποτα...
    Εγώ απλά τον επέλεγα λίγο πιο τσιμπημένο προς τα πάνω για τον λόγο της περιβόητης ομπρέλας που ουσιαστικά κατέρρευσε εδώ μέσα.....
    Το υδραυλικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και με προβληματίζει σε αυτά είναι η περίπτωση βλάβης του αυτομάτου να δουλέψει το σύστημα χωρίς να έχει νερό.
    Kαι εδώ γεννιέται ένα θέμα που κάπου το έχουμε ξανασυζητήσει αλλά θέλω να το ξαναφέρω στην επιφάνεια.
    Ξέρουμε ότι τα επίτοιχα αερίου έχουν κάποιο σύστημα πιθανόν πρεσοστάτη για προφύλαξη του καυστήρα από ξηρή λειτουργία...
    Που μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο κάτι ανάλογο και αξιόπιστο?
    Νομίζω ότι η Wilο έχει ας μας ενημερώσει ο φίλος ο Boz....

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by gregori
    Στον κυκλοφορητή δεν αλλάζει τίποτα...
    Εγώ απλά τον επέλεγα λίγο πιο τσιμπημένο προς τα πάνω για τον λόγο της περιβόητης ομπρέλας που ουσιαστικά κατέρρευσε εδώ μέσα.....
    www.udravlikos.gr
    Το επέλεξα για τον φίλο bozatzidis αλλά και τον Nikos Mavrofidis. Για να δούνε με τι ταχύτητα αφομοιώνει η αγορά τα νέα τεχνικά αποτελέσματα. [8D]

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Γεια σου φίλε Μουστάκια.
    Στο θέμα σου, θα σου πω τη γνώμη μου πέρα από το νομοθετικό πλαίσιο διότι όπως εύστοχα είπες, αν όχι εσύ κάποιος άλλος σίγουρα θα το κάνει.
    Το μεγάλο πρόβλημα είναι το πού θα βάλεις τις δεξαμενές στη ταράτσα. Πρέπει να τις βάζεις πάνω από διασταυρωμένα δοκάρια διότι το βάρος που έχουν (γεμάτες φυσικά) δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο για τους στατικούς. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είναι μικρές και κάτω των 1200 λίτρων. Δεν πρέπει να τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα όπως θα κάναμε στο υπόγειο αλλά η μία μακριά της άλλης, το πλαστικό βολεύει από πολλές απόψεις αλλά στη φωτιά έχει το μεγάλο πρόβλημα. Θα έβαζα μεταλλική. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ενημερωθούν ότι έχουν «επικίνδυνο» υλικό επάνω από το κεφάλι τους. Δεν γνωρίζω από πυροσβεστικό υλικό αλλά αν ξέρει κάποιος μπορεί να βοηθήσει, ώστε να προμηθευτούν με ειδικούς πυροσβεστήρες που σε περίπτωση πυρκαγιάς κάνουν γύρω από τη μάζα που θέλεις να διαφυλάξεις μία άκαυστη κρούστα. Υπάρχει όντως κάτι τέτοιο στην αγορά; Αν υπάρχει θα τους υποχρεώσεις με δική τους ευθύνη να τον αγοράσουν αλλά και να τον αναγομώνουν στα χρονικά διαστήματα που καθορίζονται.
    Στα υπόλοιπα τεχνικά θέματα σου απάντησε εύστοχα ο Γρηγόρης. Μη πα και βάλεις κανά θεριό κυκλοφορητή! 20.000 θερμ θέλουν 1350 lit/h θα παίξεις με τους WILO STAR RS. Το πολύ-πολύ τον 25/6 (για μονοσωλήνιο ομπρέλα) και αν είναι δισωλήνιο ομπρέλα θα κατέβεις το πολύ στον 25/4 και θα βάλεις διπλορυθμιζόμενους πάνω-κάτω στα σώματα.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Επειδή διαβάζω πυρετωδώς τα post θα αναφέρω στα πεταχτά λύσεις για προστασία από ξηρή λειτουργία:

Πρεσοστάτης
    Flow Switch (από μόνο του δεν κάνει τίποτα)
    Φλοτέρ (υπό συζήτηση)

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σας ευχαριστώ όλους, τόσο για τις χρήσιμες πληροφορίες, όσο και για τις συμβουλές σας.
    Με βοηθήσατε αρκετά.
    Στα περισσότερα που λέτε, με βρίσκετε σύμφωνο και κάπως έτσι τα υπολόγιζα.
    Όταν ξαναπάω, θα βγάλω μερικές φωτογραφίες από τις γύρω ταράτσες, για να δείτε τι γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΟΦΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...

Δικαιώματα απάντησης