-
Νέο μέλος
Ερωτησεις για ρυθμισεις REV24RF/SET
Παιδια γεια σας.
Με λενε Γιωργο, η ειδικοτητα μου ειναι ασχετη με το αντικειμενο του site και εχω καιρο που σας διαβαζω, απο τοτε ακομα που το σπιτι (μονοκατοικια) ειχε λεβητα αεριου. Περισυ αντικατασταθηκε απο εναν λεβητα στερεων καυσιμων.
Εδω και 12 χρονια χρησιμοποιουσα ενα ψηφιακο αλλα απλο κατα τα αλλα θερμοστατη χωρου Landis & Staeffa Rev22 που ελεγχε τον κυκλοφορητη, πανω στον τοιχο, στο κεντρο του σπιτιου.
Αυτος ο θερμοστατης οταν πχ τον εβαζα πχ στο 22, πεφτοντας η θερμοκρασια, εκανε εκκινηση τον κυκλοφορητη στο 21,6 και στο 21,8 σταματουσε, μετα αρκετη ωρα ξανα εκκινηση στο 21,6 και σταματημα στο 21,8 κ.ο.κ. δουλευοντας ετσι περιπου 5-6 λεπτα καθε φορα.
Με αυτον τον θερμοστατη δεν γινοταν αντιληπτη η μεταβολη της θερμοκρασιας λογω της αυξημενης ευαισθησιας του, οποτε με ικανοποιουσε απολυτα.
Ομως ηρθε η ωρα ο θερμοστατης αυτος να μας αφησει χρονους, οποτε σκεφτηκα να δοκιμασω εναν Siemens REV24RF/SET που τον ειχα αγορασει κανα δυο χρονια πριν αλλα δεν τον χρησιμοποιησα ποτε.
Θετοντας τον σε λειτουργια διατηρωντας την εργοστασιακη ρυθμιση (που ειναι με τους μικροδιακοπτες 4 και 5 στο OFF) αλλα ρυθμιζοντας το διαφορικο διακοπης στο 0,1 απο 0,5 που ηταν προρυθμισμενο, παρατηρησα οτι ηταν τελειως αναισθητος, δηλαδη βαζοντας τον πχ στο 22, επαιρνε μπρος στο 21,4 και σταματουσε στο 22,5 (ενω μετα απο λιγο η θερμοκρασια του σπιτιου ανεβαινε μεχρι 22,8) με αποτελεσμα μια να κρυωνουμε και μια να ζεσταινομαστε.
Διαβασα στο forum για την ρυθμιση με αυτοεκπαιδευση αλλα δεν νομιζω να με ικανοποιησει, δεδομενου οτι ο θερμοστατης θα μετακινειται..
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι, απο τις αλλες δυο ρυθμισεις που εχει ο θερμοστατης (pid 6 η pid 12) δεν ειναι καμμια που να συμπεριφερεται σαν τον παλιο μου? Να ενεργοποιειται δηλαδη με πτωση 0,1 η 0,2 βαθμους, ωστε να μην αισθανομαστε στο σπιτι μια ζεστη και μια κρυο?
Μηπως καποιος εχει τετοιο θερμοστατη (η ακομα και απλο REV24) ωστε να ξερει να με συμβουλεψει?
Ευχαριστω.
-
Συντονιστής
Εκανες reset μολις αλλαξες ρυθμισεις; Νομιζω χρειαζεται, εχω εναν rev13 και εχω αφησει 2 point με ευαισθησια 0.1 και ρυθμισμενος στους 20 παιζει αυστηρα 19.8 - 20.2.
-
Νέο μέλος
Aν και η 2 point ηταν η εργοστασιακη ρυθμιση, εκανα ξανα reset για σιγουρια, και με διαφορικο στο 0,1 (τσεκαρισμενο) ειναι αυτα τα χαλια που ανεφερα..
Τωρα τον εχω ξανασυνδεσει και θα τον ξανακανω check και στις 4 ρυθμισεις, self learning, 6 pid, 12 pid και 2 point, μπας και βγαλω καμμια ακρη..
Thanks
-
Εξέχον μέλος
Επειδη τον εχω διπλα μου και δεν κανει τετοια, δεν το πας απο την αρχη μηπως σου εχει ξεφυγει κατι?
Burn baby, burn
-
Νέο μέλος
Σκαλιζοντας σημερα τον "πρωην" μου, τον REV22 που δουλευε τελεια, ειδα οτι ηταν ρυθμισμενος στο self learning, οχι βεβαια απο εμενα, ετσι αγοραστηκε και δεν χρειαστηκε να πειραχτει.
Οποτε λογικα, εφ οσον ο REV24/SET εχει ακριβως τις ιδιες ακριβως δυνατοτητες και εφ οσον υποτιθεται οτι δεν ειναι χαλασμενος, βαζοντας τον στο self learning πρεπει να δουλεψει σωστα οπως και ο προηγουμενος.
Ας το παρω απο την αρχη λοιπον σιγα σιγα..
-
Νέο μέλος
Μπορω να πω, πως ηδη ο θερμοστατης μετα απο μερικες μερες "αυτοεκπαιδευσης" στο self learning", αρχισε να δουλευει οπως πρεπει..
Ευχαριστω ολους
Δικαιώματα απάντησης