-
Μέλος
"Βαθμός αξιοποίησης" συστήματος θέρμανσης
Σήμερα έπεσε στα χέρια μου μια "μελέτη" του ΑΠΘ που με έκανε να απορήσω για μια ακόμα φορά με τα Ελληνικά πανεπιστήμια...
Μέσα σε άλλα αναφέρεται και οι ορισμοί "Βαθμός αξιοποίησης συστήματος θέρμανσης" και "συντελεστής απόδοσης ισχύος συστήματος θέρμανσης.
Δεν κατάφερα πουθενά να βρω κάποιον από τούς δυο ορισμούς.
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει ?
-
Συντονιστής
Η μελέτη αφορά πάνελ υπέρυθρής θέρμανσης;
kx13578 @ yahoo.gr
-
Μέλος
Ναι ... μάλλον την έχεις δει και εσύ ε ?
Αν και δεν θα την χαρακτήριζα μελέτη .... μάλλον διαφήμιση θα τη χαρακτήριζα ...
-
Συντονιστής
Τι καλύτερο για μια διαφήμιση απο την επισύναψε μιας "μελέτης" του ΑΠΘ...
kx13578 @ yahoo.gr
-
Μέλος
Είναι η απόδειξη του πως γράφετε ανάποδα μια μελέτη. Πρώτα γράφεις τα συμπεράσματα και μετά προσπαθείς να τα δικαιολογήσεις. Με 53.300€ πάντος βγάζεις ότι συμπέρασμα ναναι.
Μιας και την έχεις δει κατάλαβες τελικά τη εννοεί ο ποιητής με τούς όρους αυτούς ? Δεν τούς έχω βρει πουθενά αλλού.
-
Νέο μέλος
η εν λόγω μελέτη υπάρχει στο site της εταιρείας που την χρηματοδότησε και αναφέρει ότι ο συντελεστής απόδοσης (Aufwandszahl) ep ορίζεται στο DIN4701-10 ως ep=Qp/(Qh+Qw). Από ότι κατάλαβα ο βαθμός αξιοποίησης είναι απλώς το 1/ep. Όπου Qp η τελική ενέργεια (αξιοποιήσιμη) και Qh Qw οι προσδιδώμενη στην εγκατάσταση ενέργεια θέρμανσης και ΖΝΧ
-
Μέλος
-
Επίλεκτο μέλος
Ένα μόνο έχω να πω. Α ρε ΠΕΙΡΑΤΗΣ που σας χρειάζεται.[}
]
Έχουν το θράσος να μιλάνε στο τέλος και για θερμική άνεση.Ετσι μου έρχεται να τους
μαντρώσω όλους σε ένα χώρο με τα πάνελ τους και να κλειδώσω τις πόρτες. Θέλω να δω
σε πόσες ώρες θα με παρακαλάν να τους ανοίξω.[8D][8D]
-
Μέλος
Το τραγικότερο όλων είναι ότι μια Αυστριακή εταιρεία αναθέτει μελέτη σκοπιμότητας για κατοικία στη Γερμανία, μονωμένη κατά ΕnEV09 (ούτε στο όνειρό μας τέτοια μόνωση σε Ελληνικό σπίτι)σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αρχικά ακούγετε αρκετά παράδοξο.
Αν το σκεφτεί κανείς λίγο περισσότερο όχι και τόσο παράδοξο...
Ποιο Γερμανικό Πανεπιστήμιο θα δεχόταν να εκδώσει τέτοια αποτελέσματα ?
-
Συντονιστής
Θα έδινα πάρα πολλα για να παρακολουθήσω ζωντανά το διάλογο ΠΕΙΡΑΤΗ KAI "ΕΡΕΥΝΗΤΗ"....
Εγώ χάιρομαι. Τα πληρώνουν και 600 ευρώ (με τη φωτογραφία του γάμου τυπωμένη).
Φαντάζομαι μόνο τον παραπάνω σκηνικό-αναμέτηση. To colloseum θα μοιάζει παιδική χαρά.
kx13578 @ yahoo.gr
Δικαιώματα απάντησης