Καλημέρα σε όλη την παρέα.

Πριν περίπου 10 ημέρες εγκατέστησα επιτοίχιο λέβητα φυσικού αερίου στο σπίτι (Vailant EcoTec 29,6 KW συμπυκνωμάτων με αντιστάθμιση). Μίας και δεν είμαι ειδικός επί του θέματος θα ήθελα την βοήθεια σας εδώ. Ο τεχνικός μου είπε να έχω τον θερμοστάτη μόνιμα στο "day" και όχι στο "auto". Για πιο λόγο όμως δεν κατάλαβα. Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος; Επίσης μου είπε ότι όσο πιο χαμηλά είναι η καμπύλη θέρμανσης τόσο πιο οικονομία έχω. Από ότι είδα η καμπύλη ξεκινάει από -1 και νομίζω φτάνει έως και 4. Εγώ την έχω στο 2,90. Ποια τιμή θα ήταν αποδεκτή ώστε να έχω και οικονομία; Να σημειώσω εδώ ότι όλη σχεδόν την ημέρα λείπουμε από το σπίτι (επιστρέφουμε γύρω στις 18:00 καθημερινά) και την θερμοκρασία την βάζω στους 16 C. Βέβαια από ότι έχω παρατηρήσει δεν έχει πέσει όλες αυτές τις ημέρες κάτω από τους 17,5 C όταν γυρίζουμε σπίτι, οπότε θεωρώ ότι δεν λειτουργεί και ο λέβητας. Κάθε βράδυ ανοίγουμε το καλοριφέρ 1,2,3 ώρες αντίστοιχα (εξαρτάται από το κρύο που έχει την κάθε ημέρα) και το βάζω στους 22 C. Επίσης είχα εγκατεστημένο και κάποιον ηλιακό οπότε μου έβαλε ένα 'solar kit' ώστε εάν έχει νερό ο ηλιακός να μην «τραβάει» από το λέβητα αερίου. Θα έχω οικονομία σε αυτό; Είναι αξιόπιστο;