Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 72

Θέμα: Αντλία Θερμότητας: αποδοτικότερη λειτουργία;

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Υπαρχει περιπτωση να ειναι μικρη η αντλια για τις αναγκες του σπιτιου και οποτε να δουλευει στο μαξιμουμ ωστε να τις καλυτπει (συμπιεστης+αντιστασεις μαζι)?

Να πω την αλληθεια, εστιαζω σε τρια πιθανα προβληματα:

1) μικρη αντλια
    2) λαθος ρυθμισεις στις αντιστασεις
    3) ακατάλληλα σωματα καλολιφερ
    μαλλον ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί! Αλλά αυτό, μόνο ένας μηχανολόγος, με αναλυτική μελέτη των δεδομένων μπορεί να στο πει με σιγουριά. Όχι εξ αποστάσεως. Σε ποια περιοχή είσαι?

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...
    κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    kilkis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Η περιοχη μου ειναι κοντα στο Κιλκις.

Τωρα κατι αλλο σχετικα με τις θερμοκρασιες, οποιος ξερει ας μου πει τι στο καλο σημαινουν αυτες και αν οι ρυθμισεις που εκανε ο θερμουδραυλικος ειναι σωστες:

1.Outer ambient temp = 10
    2.Suction temp = 9
    3.Discharge temp = 71
    4.Defrost temp = 10
    5.Liquid refrigerant temp of the indoor heat exchanger = 55
    6.Entering water temp of the indoor heat exchanger = 55
    7.Leaving water temp of the indoor heat exchanger = 55
    8.Internal electric heater outlet temp = 55
    9.Sanitary water tank temp 2 = -26
    10.Sanitary water tank temp 1 = -26
    11.Room temp = -30
    12.Gas refrigerant temp of the indoor heat exchanger = 63
    13.Other thermal outlet temp = -30

Εδω σας θελω τωρα, για να δουμε τι θα δουμε!

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324
    1ον) Προκαλείς!!!!
    2ον) Γιατί ανακατεύεσαι εκει που δεν σε σπέρνουν????
    3ον) Αυτά τα βλέπεις όταν πατάς το κουμπί "Temp View" και είναι οι θερμοκρασίες που [u]διαβάζει το μηχάνημα. Όχι ρυθμίσεις που έκανε ο εγκαταστάτης.

Πχ. εκείνη την ώρα η εξωτερική θερμοκρασία (1) ήταν 10oC, ο συμπιεστής δεν δούλευε καθώς το (6) και το (7) ήταν 55oC κλπ...
    Και για να προλάβω την επόμενη ερώτηση σου, τα (9),(10),(11) και(13), είναι αρνητικά καθώς δεν έχεις συνδεδεμένα στη μονάδα ούτε δοχείο ζεστών νερών χρήσης, ούτε αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου, ούτε εξωτερική πηγή ενέργειας (πχ. λέβητα ή ηλιακά)

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Για να μην πούμε δημόσια και πιο προσωπικές λεπτομέρειες....
    (Τι φοραγες οταν πατησες το κουμπι, ποσα σφραγισματα εχεις κλπ)
    (Αστειευομαι)

Memory is like an orgasm. It's a lot better if you don't have to fake it.
    Seymore Cray (on virtual memory)

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    kilkis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    @Panagiotis Skantzikas

1ον) Δεν το καταλαβα το σχολιο "προκαλεις που ανακατευεσαι εκει που δεν σε σπερνουν" Μηπως το χρημα βγηκε απο δικη μου τσεπη σου λεει κατι;
    ή μηπως το "οση εμπιστοσυνη εχω σε ενα μικρο παιδι εχω και σε θερμουδραυλικους και μηχανολογους μηχανικους χωρις εμπειρια που το παιζουν ξερολες".
    2ον) Μας εξηγησες το τι σημαινει το temp view και σε ευχαριστω γι αυτο(αν και παραλεψεις να εξηγησεις και το 8. που αναφεται στην αντισταση) μηπως τωρα θα ειχες την "καλοσυνη" αυτη την φορα να μας εξηγησεις και πως βλεπω τις ρυθμισεις που εκανε ο θερμουδραυλικος στο μηχανημα; ή μηπως ειναι κρατικο μυστικο και θα βρω τον μπελα μου αν ανακατευτω και σε αυτο;

@dipoli
    Τον βλακα πολλοι εμισησαν, την βλακεια κανεις!
    (για να μην το πω δημοσια με διαφορετικη λεξη στο βλακας)
    πλακα κανω

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Οχι δε καταλαβες, δε σε μισει κανεις εδω, το αντιθετο!

Memory is like an orgasm. It's a lot better if you don't have to fake it.
    Seymore Cray (on virtual memory)

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    kilkis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Μισο γιατι το εχασα πριν, ειπες οτι :

τα (9),(10),(11) και(13), είναι αρνητικά καθώς δεν έχεις συνδεδεμένα στη μονάδα ούτε δοχείο ζεστών νερών χρήσης, ούτε αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου, ούτε εξωτερική πηγή ενέργειας (πχ. λέβητα ή ηλιακά)

Γιατι, και μποιλερ 120αρι για ΖΝΧ με αντιστασεις εχει συνδεμενο και καυστηρα πετρελαιου για τα πολυ κρυα επισης, και μεσα στο σπιτι δεν ειδα καποιο καινουργιο χειριστήριο για την αντλια θερμοτητας (το ιδιο με τοτε που ειχε μονο τον λεβητα πετρελαιου βλεπω).

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    324
    Προφανώς δεν εκτίμησες το χιούμορ μου! Και παρεξήγησες... Αλλά ας έχει!

1) Το "Προκαλείς" πήγαινε στο
    quote:Εδω σας θελω τωρα, για να δουμε τι θα δουμε!
    Υποθέτω ότι κατάλαβες ότι δεν πεταλώνουμε τζιτζίκια... Κι αυτό θα πρεπε να το χεις καταλάβει ήδη απο την προηγούμενη απάντηση μου (περί Versati 10,5kw που τελικά καταλήγουν 6,6)

2) το "Γιατί ανακατεύεσαι εκει που δεν σε σπέρνουν????" πήγαινε στο ότι ρωτάς για πράγματα τα οποία δεν αφορούν τον χρήστη. Αφορούν το εγκαταστάτη. Το τι θερμοκρασία μπαινει/βγαίνει το νερό, το φρέον κλπ. είναι για τον εγκαταστάτη και το τεχνικό που θα ρθει να δει αν δουλεύει σωστά η μονάδα

3) Το
    quote:Μηπως το χρημα βγηκε απο δικη μου τσεπη σου λεει κατι;
    ή μηπως το "οση εμπιστοσυνη εχω σε ενα μικρο παιδι εχω και σε θερμουδραυλικους και μηχανολογους μηχανικους χωρις εμπειρια που το παιζουν ξερολες"
    δυστυχώς έπρεπε να το σκεφτείς πολύ νωρίτερα. Πριν αγοράσεις τη μονάδα. Τότε που, είτε δεν έκανες έρευνα αγοράς και πήγες μόνο σε αυτόν που σου την πούλησε, είτε τη προσφορά του άλλου που σου ζήταγε 50% παραπάνω λεφτά την θεώρησες υπερβολική κι αυτόν κλέφτη.
    Κι επειδή η "καλοσύνη" έχει και τα όρια της (μετά χρησιμοποιείς τη συνώνυμη λέξη του βλάκα) να σου εξηγήσω ότι και το (8) ήταν 55oC γιατί πολύ απλά δεν λειτουργούσαν. Δεν υπήρχε κατανάλωση. Το νερό μετά τον εναλλάκτη (είπαμε 55 έμπαινε, 55 έβγαινε) περνάει από τις αντιστάσεις, άρα 55 είχε και εκεί. Το (8) αυτό δείχνει! "Internal electric heater outlet temp"= "θερμοκρασία εξόδου από τις αντιστάσεις εσωτερικής μονάδας"
    Για το πως μπορείς να δεις τη παραμετροποίηση που έχει το μηχάνημα, όχι δεν είναι κρατικό μυστικό. Αν και εγώ θα σου έλεγα να μην το κάνεις. Μπορεί να πειράξεις κατι που τελικά να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, κι επειδή εσυ θα κάνεις ότι νομίζεις, για να μπεις στο μενού των παραμέτρων χρησιμοποίησε το γνωστό τρόπο: Όταν αποτύχουν όλα, διάβασε το manual! Ναι αυτό που συνόδευε τη μονάδα! Και συγκεκριμένα αυτό που γράφει "Control Manual" ή "Εγχειρίδιο Ελέγχου"

ΥΓ1. Δεν πιστεύω να περιμένεις να σου πω πως να το κάνεις κι αυτό. Καλός είμαι. Λαλάκας δεν είμαι!

ΥΓ2.
    quote:Μισο γιατι το εχασα πριν, ειπες οτι :

τα (9),(10),(11) και(13), είναι αρνητικά καθώς δεν έχεις συνδεδεμένα στη μονάδα ούτε δοχείο ζεστών νερών χρήσης, ούτε αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου, ούτε εξωτερική πηγή ενέργειας (πχ. λέβητα ή ηλιακά)

Γιατι, και μποιλερ 120αρι για ΖΝΧ με αντιστασεις εχει συνδεμενο και καυστηρα πετρελαιου για τα πολυ κρυα επισης, και μεσα στο σπιτι δεν ειδα καποιο καινουργιο χειριστήριο για την αντλια θερμοτητας (το ιδιο με τοτε που ειχε μονο τον λεβητα πετρελαιου βλεπω).
    Όλα αυτά τα χεις... Κι είναι συνδεδεμένα υδραυλικά. Απο την μονάδα δεν ελεγχονται! Δεν έχουν συνδεθεί στις επαφές της μονάδας ούτε τα δύο αισθητήρια του Δοχείου ΖΝΧ (πιθανότατα γιατι δεν έχει το δοχείο, μη τα ρίχνουμε όλα στον θερμοϋδραυλικό...), ούτε το αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου που ήταν στο κουτί της μονάδας(πάλι μη κατηγορούμε τον θερμοϋδραυλικό, εσύ του είπες ότι θες να το χειρίζεσαι απο το θερμοστάτη όπως έκανες παλιά), ούτε η εντολή της εξωτερικής πηγής ενεργειας.

ΥΓ3. Προφανώς καταλαβαίνεις ότι οποιαδήποτε επόμενη απάντηση θα πρεπει να σου την χρεώνω... Γιατι όπως ενδεχομένως κατάλαβες και εμπειρία διαθέτω, και ξερόλας δεν είμαι!

Παναγιώτης

Ο Θεός πέθανε...
    Ο Μαρξ πέθανε...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    kilkis, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    19
    Βασικα συγνωμη που δεν γνωριζα τις χιουμουριστικες σου ιδιοτητες και δεν τις εκτιμησα, αλλα εδω δεν ηρθα για να κανω χιουμορ αλλα να βρω λυσεις αλλιως θα πηγαινα σε κανενα θεατρο.

Οποτε αν δεν εισαι ξερολας και ξερεις πεντε πραγματα κανε οτι κανει ο καθε χρηστης που γραφεται σε ενα φορουμ, προσφερε στην κοινότητα της οποιας εισαι μελος μη το παιζεις εξυπνακιας κανοντας Spam, χορτασαμε απο δαυτους.

Επισης την παραμετροποιηση την χρειαζομαι για να δω τις ρυθμισεις που εκανε ο εγκαταστατης, γιατι 50-60kwh την μερα με μεση θερμοκρασια τους 3 με 5 βαθμους εξω, λιγο δυσκολο να το χωνεψω οτι εγιναν ολα σωστα σε αυτην.

Και παρεπιπτοντως το χρημα δεν βγηκε ακριβως απο την δικη μου τσεπη αλλα ενως φιλικου μου προσωπου που προσπαθω να βοηθησω "αμισθη" σε αντιθεση με σενα, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι βλεπεις.

Οποτε στο ρεζουμέ, υπαρχει κανεις που "αμισθη" μπορει να προσφερει τις γνωσεις του σε αυτο το φορουμ για να βοηθησει εναν συναδελφο του
    να λυσει ενα προβλημα; Γιατι εδω στο χωριο που ειμαστε πεφτει λιγο μακρια να βρουμε κανεναν μηχ.μηχανικο να μας βοηθησει για τις ιστοριες που μας ανοιξε ο μονος θερμουδραυλικος της περιοχης.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ελλειψη χιούμορ, αγνωμοσύνη και αγένεια... τί άλλο έχεις για τους ανθρώπους που προσπάθησαν να σε βοηθήσουν; Να σου θυμίσω ότι δεν σου έχουν καμία υποχρέωση;
    Αν στο χωριό που βρίσκεστε δεν υπάρχει μηχ.μηχ., σίγουρα υπάρχει σε κάποια κοντινή πόλη. Ο αμισθής όμως σας έφαγε, είναι ζήτημα νοοτροπίας πελάτη, όχι έλλειψης σοβαρών επαγγελματιών.

Νίκος

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης