Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: Προβλημα με κυκλοφορητη?

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2009
    Θέση
    Giannitsa, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46

Προβλημα με κυκλοφορητη?

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλημερα σας,
    θα ηθελα να αναφερω ενα πιθανο προβλημα στον κυκλοφορητη που εχω εναν weberman 25-60/180.
    Η συνδεση ειναι μεσα σε σπιτι με μια σομπα που εχει συνδεθει με τα καλοριφερ.Οι σωληνωσεις (χαλκος 22)
    (περι τα 10λιτρα νερου περιεχονται μεχρι το κουτι)μεχρι να φτασουν στο κεντρικο κουτι για να γινουν οι διακλαδωσεις στα σωματα ανεβαινουν στο ταβανι 2.5 μετρα κ στη συνεχεια κατεβαινουν.Τα σωματα ειναι τα ακολουθα kermi
    22/900/500
    33/900/400
    33/900/600
    33/900/700
    συν μποιλερ στο παταρι 80 λιτρα(χωρις ηλεκτροβανα κτλ).
    Επισης εχω χαμηλωμενο(αλλωτε το σβηνω τελειως) ενα 33/600/1400 λογω ζεστης.
    Ο υδροστατης ειναι στους 50 βαθμους(για να μη χανει πολυ το μποιλερ) και ο κυκλοφορητης δουλευει στο 3,δηλαδη στο μεγιστο 4,5m3/h.Η σομπα πιανει 60-70 βαθμους κ πιεση 2,2 bar.Ο κυκλοφορητης και στο ξεκινημα και αφου πεσει η φωτια ξεκινα κ σταματα 2-3 φορες εως οτου δουλεψει συνεχομενα.Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο να γινεται!!!
    Το προβλημα ειναι πως ενω ακουγοταν οταν δουλευε 'αρκετα' (2 μηνες)απο χτες εγινε σχεδον αθορυβος.Βεβαιωθηκα οτι δουλευει,αλλα ειμαι σιγουρος οτι παει πιο αργα.Το σωμα που το εχω σχεδον κλειστο,μαλλον λογω ελλειψης πιεσης νερου δε ζεστανεται.Τι συνεβη στον κυκλοφορητη?
    Επισης σωστα δουλευε στο 3?
    Τι πρεπει να κανω?
    Μπορειτε να μου πειτε ποσο νερο εχει η εγκατασταση μου για να βρω σε πια ταχυτητα πρεπει να δουλευει ο κυκλοφορητης?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2009
    Θέση
    Giannitsa, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    46
    Καλημερα,
    απαντησεις στο προβλημα που διατυπωσα δεν πηρα,αλλα θα επαναλθω με κατι αλλο που θελω καταρχην να το δειτε μεμονωμενα σε σχεση με το πρωτο περιστατικο ή να μου πειτε αν εχει σχεση με αυτο.
    Αναβοντας τη σομπα ανεβαινει σιγασιγα η θερμοκρασια και οταν ο σωληνας που εχει τον υδροστατη φτασει τους 50(εκει ειναι ρυθμισμενος)ξεκινα ο κυκλοφορητης και ολα καλα.Ο σωληνας του κυκλοφοτητη την ιδια στιγμη ειναικρυος.Δηλαδη λιγο πριν φτασει τους 50 και πριν ξεκινησει ο κυκλοφορητης ο σωληνας του υδροστατη εκαιγε κανονικα ενω αυτος που εχει τον κυκλοφορητη ηταν κρυος.
    Χτεσς το βραδυ ακουσα εναν ηχο (σαν εξαερωση ισως)κατι ασημαντο κ το ακουσα επειδη περασα απο μπροστα.Ηταν ακριβως λιγο πριν απο το ανοιγμα του κυκλοφορητη.Κανω λοιπον και πιανω τις σωληνες και τα 'παιξα.Ηταν ακριβως το αντιθετο...ζεματουσε ο σωληνας του κυκλ. ενω του υδροσρατη ηταν κρυος.Καηκαμε ειπα,τι να κανω τωρα που δε ζεστενεται,δε θα ξεκινησει κ ο κυκλ.φοβηθηκα κ κατεβασα αμεσως τον υδροστατη σε χαμηλη θερμοκτρασια,σκεπτομενος οτι 10-20 βαθμους εχει ο σωληνας κ θα παρει μπρος.Και ευτυχως πηρε και επανηλθε.
    Σημερα δουλεψε κανονικα.Τι εγινε ρε παιδια κ εγινε αυτη η αντιστροφη?
    Αν δε το καταλαβαινα τι θα συνεβαινε?

Παρακαλω πολυ για τις απαντησεις σας.
    Ευχαριστω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Κατ'αρχήν μην ξαναανεβάσεις τον υδροστάτη πριν βρεθεεί και αποκατασταθεί το ό,ποιο πρόβλημα.
    Αν μπορείς τράβα μερικές φωτογραφίες, όπου να φαίνεται η σόμπα, οι συνδέσεις, ο κυκλοφορητής, ο υδροστάτης και οποιαδήποτε άλλη διάταξη (ασφαλιστικά κλπ), υπάρχει, και ανέβασέ τες, για να έχουμε εικόνα.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης