Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 11

Θέμα: Θερμοσίφωνας χάλκινος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9

Θερμοσίφωνας χάλκινος

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ενδιαφέρομαι να βάλω ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που ο λέβητάς του να είναι από χαλκό. Απλό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, όχι boiler. 80 λίτρων είναι εντάξει. Υπάρχει τέτοιος στην αγορά? Γνωρίζω για τους glass, titan, κλπ.
    Αν δεν υπάρχει, γίνεται να τοποθετήσω boiler που θα το χρησιμοποιώ σαν απλό θερμοσίφωνα? Ο μικρότερος που βρήκα και σε σχετικά καλό κόστος είναι αυτός http://clima-energy-gas.skroutzstore...ri.353137.html . Παρατηρώ ότι οι άλλοι χάλκινοι είναι αρκετά ακριβότεροι. Είναι καλής ποιότητας/κατασκευής?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Ο χαλκος σαν υλικο τα τελευταια χρονια συνεχως ακριβαινει γιατι βρισκει χρησεις σε πολλους βιομηχανικους τομεις, με αποτελεσμα να ειναι ασυμφορη η χρηση του σε σωληνωσεις, δοχεια κλπ.

Το boiler και ο θερμοσιφωνας ειναι το ιδιο πραγμα και κανει την ιδια δουλεια. Συνηθως στη πιατσα boiler λενε ενα δοχειο που μπορει να ζεσταθει και με αλλους τροπους εκτος απο ηλεκτρικη αντισταση και ρευμα.

Χαλκινος ή οχι, με το καιρο ολα πιανουν αλατα.

Προσωπικα δεν θα εδινα τα παραπανω λεφτα για να παρω χαλκινο.
    Η "επενδυση" σε ενα ταψι θερμοσιφωνου εχει περισσοτερες πιθανοτητες να "βγαλει" τα λεφτα της. Και αστοχια υλικου μπορει να συμβει σε ολες τις κατασκευες.

Εκτος αν υπαρχουν αλλοι λογοι που θες χαλκινο..

Για το θεμα της ποιοτητας κατασκευης, η διαρκεια της εγγυηση του κατασκευαστη ειναι συνηθως ενδεικτικη της ποιοτητας.
    Υπαρχουν δοχεια που φτανουν και τα 10 χρονια εγγυηση.

Burn baby, burn

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Επίσης, αν το σπίτι είναι κάποιων ετών και το εσωτερικό δίκτυο είναι από σιδεροσωλήνα, ο χαλκός πιο πολλά προβλήματα θα δημιουργήσει, λόγω της ανάμειξης υλικών.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Είμαι υπέρ της ποιότητας. Υπάρχει ένα ρητό που λέει "αγοράζω ακριβά γιατί δεν είμαι πλούσιος".
    Και κάνω την εισαγωγή αυτή για να εξηγήσω. Σήμερα μόλις ανακάλυψα ένα εξωφρνικά περιέργο που θέλω να το μοιραστώ. Στο δρόμο σε πάγκους, πουλάνε χαρτιά κουζίνας που φαίνονται μεγάλα και φθηνά, με 1 ευρώ.
    Αυτό που πουλιέται είναι το "μεγάλο" στη φωτογραφία. Παρόλο που φαίνεται μεγάλο, είναι τελικά 1,7 φορές μικρότερο από το μεσαίο και 1,3 φορές μικρότερο από το μικρό!! Αγοράζω το μικρό 1 ευρώ, έτσι το "μεγάλο" θα έπρεπε να κοστίζει 0,77 ευρώ για να είναι το ίδιο συμφέρον.
    Και μη νομίσει κανείς ότι φαίνεται αραιοτυλιγμένο! Δεν φαίνεται! Το ζύγισα για να δω τι "κερδίζω" αγοράζοντας το "φθηνό" "μεγάλο" και έμεινα έκπληκτος.

http://postimage.org/image/gwoaut7zd/

Πάμε λοιπόν στο θέμα.

> Ο χαλκος σαν υλικο τα τελευταια χρονια συνεχως ακριβαινει γιατι βρισκει χρησεις σε πολλους βιομηχανικους τομεις, με αποτελεσμα να
    > ειναι ασυμφορη η χρηση του σε σωληνωσεις, δοχεια κλπ.

Και νομίζω ότι στο μέλλον θα ακριβύνει κατά πολύ περισσότερο. Προσωπικά νομίζω ότι συμφέρει από την άποψη ότι η αντοχή του είναι μεγαλύτερη από 200 χρόνια.

> Το boiler και ο θερμοσιφωνας ειναι το ιδιο πραγμα και κανει την ιδια δουλεια. Συνηθως στη πιατσα boiler λενε ενα δοχειο που
    > μπορει να ζεσταθει και με αλλους τροπους εκτος απο ηλεκτρικη αντισταση και ρευμα.

Επομένως, λες δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλω boiler.

> Χαλκινος ή οχι, με το καιρο ολα πιανουν αλατα.
    > Προσωπικα δεν θα εδινα τα παραπανω λεφτα για να παρω χαλκινο. Εκτος αν υπαρχουν αλλοι λογοι που θες χαλκινο..

Ναι, και το ότι ο χαλκός είναι περισσότερο υγιεινός από οποιοδήποτε άλλο υλικό, συμπεριλαμβανομένων και των διαφόρων πλαστικών.

Η μάρκα αυτή είναι καλός? Μήπως είναι με πολύ λεπτό τοίχωμα (λιγότερο χαλκός)? Φαίνεται να κατασκευάζεται στην ελλάδα. Έχει δει κανείς προβλήματα σε χάλκινο boiler αυτής της εταιρίας http://www.sonne.gr/ ? Μήπως είναι κράμα χαλκού που περιέχει λίγο χαλκό? [Άκυρο αυτό, μετά είδα πως αναφέρει καθαρό χαλκό για το δοχείο και ορειχάλκινα εξαρτήματα]. Το ρωτάω γιατί το αμέσως ακριβότερο κοστίζει σχεδόν τα διπλά περίπου, και αυτό με βάζει σε σκέψη.

> Επίσης, αν το σπίτι είναι κάποιων ετών και το εσωτερικό δίκτυο είναι από σιδεροσωλήνα, ο χαλκός πιο πολλά προβλήματα θα
    > δημιουργήσει, λόγω της ανάμειξης υλικών.

Ισχύει αυτό εν μέρει, αλλά δεν είναι πρόβλημα. Γιατί μέσα στο σπίτι έχουν αλλαχθεί όλοι οι σιδηροσωλήνες με χάλκινους. Μόνο ένα τμήμα μένει σιδηροσωλήνας, από κάποιο σημείο μέσα στην πολυκατοικία μέχρι την είσοδο στο σπίτι. Ακόμα και από τον μετρητή μέχρι ένα σημείο στην πολυκατοικία έχουν αλλαχθεί όλοι (τα τμήματα που ήταν θαμένα). Μένει σιδηροσωλήνας μόνο ένα τμήμα, αυτό που είναι εμφανές, κυρίως αυτό που ανεβαίνει κατακόρυφα στον όροφο. Και αν αυτό τρυπήσει απλά θα φανεί αμέσως και επίσης αλλάζεται εύκολα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2011
    Θέση
    karistos, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Ο χαλκός λένε πως είναι αθάνατος...δε ξέρω αν μπορώ να συμφωνήσω (όπως π.χ. αστοχία υλικού) αλλά δεν έχει αυτό σημασία.Για μένα το ότι λένε πως ο χαλκός είναι υγιεινός δεν είναι απόλυτο,ειδίκα όταν ζεστένεται. Παλιά δε γανώνανε τα χάλκινα σκεύη μαγειρέματος γιατί υποτίθεται δεν ήταν υγιεινο;Τώρα το νερό που φθάνει τους 80 βαθμούς μέσα στο δοχείο δεν τον επηρεάζει καθόλου?Δε γνωρίζω, ότι σκέφτομαι λεω. Εγώ θα προτιμούσα το glass(υάλωμα)ή και το ανοξείδωτο(aisi 316)ως το πιο υγιεινό.Και αυτό που έχει κράμα τιτανίου ακόμα καλύτερα (πιο ανθεκτικό).

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Το γάνωμα γινόταν γιατί ο χαλκός με μερικά φαγητά (π.χ. γνωρίζω με τα κουκιά) παράγει χημική ένωση που είναι δηλητήριο (δεν γνωρίζω ακριβώς τι και πως). Ο χαλκός με το νερό δεν έχει το αντίστοιχο πρόβλημα.
    Αντίθετα, φαίνεται πως ο χαλκός είναι περισσότερο υγιεινός από άλλα υλικά. Δες εδώ http://www.copper.org.gr/contents.as...72&category=23 . Βέβαια αυτό είναι μια περίπτωση, μια οπτική. Μόνο κάποιος που το έχει ψάξει αρκετά μπορεί να ξέρει όλο το θέμα. Σε χώρες του εξωτερικού, τι είδους σωλήνες χρησιμοποιούνται περισσότερο?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2011
    Θέση
    karistos, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    17
    Πάντως έχω ακούσει και για νερά τα οποία είναι χαλκοδιαλύον!Εγώ προσωπικά εχω δει δίκτυα χαλκού να τρυπάνε μέσα σε 5 με 7 χρόνια.
    Δεν είναι κουφό;;Ειδικά όταν σου λένε το ότι είναι αθάνατος.
    Μου έχει τύχει όμως μόνο σε δίκτυα με κολλεκτέρ και πίνακα (μονοσωλήνιο), ποτέ σε (βολτα-βόλτα) δισωλήνιο (για ύδρευση μιλάω).
    Οι υποψίες μου είναι πως όταν το νερό μένει στάσιμο μέσα στους σωλήνες τον καταστρέφει τον χαλκό [:I].
    Δηλαδή το φαινόμενο συμβαίνει συνήθως στα WC και όχι τόσο στα κύρια μπάνια που χρησιμοποιούνται πιο συχνά...Φαντάζομαι πως το νερό δημιουργεί ένα στρώμα πάνω στον χαλκό(πρασινίλα) και οταν δε χρησιμοποιείται αρκετά τον τρώει πιο βαθεια...όταν ανοίξεις τη βρύση(καζανάκι) η ταχύτητα του νερού παίρνει αυτή την πρασινίλα και αφήνει πόρο πάνω στον σωλήνα. Μου έχει συμβεί 2 φορές και έχω βρει πόρο...
    Ενώ στο δισωλήνιο αναγκαστικά περνάει το νερό σχεδόν απο παντού δε μένει στάσιμο πουθενά.
    Ξέφυγα λίγο από το θέμα...σόρρυ!
    Στο εξωτερικό απ'όσο έχω ακούσει στην Γερμανία χρησιμοποιούν ανοξείδωτο σωλήνα!Αλλά κόστος μεγάλο!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9
    Κατ' αρχή να πω ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από υδραυλικά. Διαβάζω τελευταία το forum γιατί μ' αρέσει και μαθαίνω.
    Γενικά λένε ότι ο χαλκός δεν καταστρέφεται ποτέ, γιατί δεν σκουριάζει εσωτερικά όπως ο σίδηρος.
    Υπάρχει και η περίπτωση να οφείλεται σε ηλεκτρόλυση λόγω ράβδου μαγνησίου. (Ερώτηση, αν υπάρχουν ταυτόχρονα χαλκοσωλήνας και σιδηροσωλήνας, ο σιδηροσωλήνας δεν αυτός που διαβρώνεται? Ή το αντίθετο?)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2010
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,621
    Ο σιδηρος.
    Γιαυτο και παιζει ρολο η σειρα που μπαινυν.
    Σιδηρος πρωτα, χαλκος μετα, κανενα προβλημα.
    (οσο μιλαμε για δικτυα υδρευσης)

Οσο για νερα που επηρεαζουν το χαλκο, αυτο εξαρταται απο το Ph.
    To 95% των νερων στην ελλαδα περιερχουν ασβεστολιθικες ριζες, (ψηλο carbonate hardness, KH) κατι που τα κανει αρκετα εως εντονα αλκαλικα.
    Τυπικα το Ph κυμαινεται γυρω στο 7.6 στην αθηνα και ακομα παραπανω πχ στη Θεσαλλονικη.
    Σε καποιοες περιοχες (πχ στα Χανια) το νερο ειναι μαλακο και μπορει να εχει και ph κατω απο 7 (δλδ ελαφρως οξινο). Τουλαχιστον καποτε,γιατι με τις γεωτρησεις αυτα αλλαζουν ευκολα.

Οταν το νερο γινει αρκετα οξινο, (κατω απο 6 δλδ) τοτε η χαλκοσωληνα αρχιζει να επηρεαζεται... Πρακτικως ομως αυτο δεν συμβαινει.

Οσο για το ποια υλικα ειναι τα πιο καταλληλα, οσο μιλαμε για δικτυο διανομης, η συζητηση ειναι μονο σε θεωρητικο επιπεδο.
    Οπως λεει και ενα ρητο, dilution is the solution to pollution.
    Ακομα και ατην εποχη που στις κολλησεις του χαλκου βαζαν κολλησεις με μολυβδο, ποτε δεν αποδειχτηκε οτι υπηρχε ρεαλιστικο προβλημα.

Burn baby, burn

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2013
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    9

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Στο μεταξύ το έψαξα λίγο. Και βρήκα ότι ο χαλκός έχει άπειρη ζωή αρκεί να μην βρίσκεται σε όξινο περιβάλλον. Εδώ βρήκα μια καλή περιγραφή.
    http://www.ydravlikos.gr/portal/inde...=7:-&Itemid=65
    Γράφει:
    Οι χαλκοσωλήνες πάλι αντέχουν ακόμη και σε υγρό περιβάλλον όχι όμως σε τυχόν υγρασία που περιέχει και διάφορα οξέα ή άλλες ύλες. Έτσι χαλκοσωλήνας σε επαφή με γύψο, ασβέστη ή κάποιας χημικής σύνθεσης υπόγεια νερά, μπορεί να διαβρωθεί. Αν λοιπόν θέλουμε να τον τοποθετήσουμε θαμμένο κάτω από ένα επίχρισμα (σοβά) ή μέσα στο δάπεδό μας, πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα προστασίας του. Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι σωληνουργίες σωλήνων χαλκού παράγουν προϊόντα (σωλήνες) με πλαστική επικάλυψη, μια επικάλυψη που τους προστατεύει απόλυτα από εξωτερική διάβρωση.

> Οσο για το ποια υλικα ειναι τα πιο καταλληλα, οσο μιλαμε για δικτυο διανομης, η συζητηση ειναι μονο σε θεωρητικο επιπεδο.
    > Οπως λεει και ενα ρητο, dilution is the solution to pollution. Ακομα και ατην εποχη που στις κολλησεις του χαλκου βαζαν κολλησεις
    > με μολυβδο, ποτε δεν αποδειχτηκε οτι υπηρχε ρεαλιστικο προβλημα.

Ναι, κι εγώ δεν πιστεύω ότι αυτή η μικρή ποσότητα μολύβδου επηρεάζει. Επίσης με τον καιρό σκουριάζει και θα αποκτά ένα επιφανειακό στρώμα που θα κάνει την ποσότητα μολύβδου που απελευθερώνεται σταδιακά όλο και μικρότερη.

Σε διαμέρισμα σιδηροσωλήνες τρύπησαν σε 15 χρόνια. Μετά την αντικατάστασή τους, παρέμεινε ένα κομμάτι σιδηροσωλήνα για άλλα 20 χρόνια (δηλαδή συνολικά 35). Αυτό το κομμάτι δεν έχει τρυπήσει ακόμα γιατί προφανώς έχει πιάσει υλικό στην επιφάνειά του που το κάνει να είναι ηλεκτρικά "μονωμένο".

Δικαιώματα απάντησης