Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 5 από 5

Θέμα: Boiler "σε σειρά"

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    11

Boiler "σε σειρά"

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Και ένα ακόμη θέμα που με βασανίζει...
    Στο τέλος της στήλης (στον τελευταίο όροφο) έχω συνδέσει τον ηλιακό (τριπλής ενέργειας) για να τον χρησιμοποιήσω σαν μπόιλερ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν ο καυστήρας κλείσει, ο κυκλοφορητής δουλεύει μέχρι το νερό να πέσει στους 40°, με αποτέλεσμα να μου ψύχει το μπόιλερ. Βέβαια δε λέω, με τον τρόπο αυτό έχω έναν προτότυπο θερμοσυσσωρευτή, όμως δεν έχω ζεστό νερό χρήσης!!!
    Σκέφτηκα λοιπόν, να τοποθετήσω μετά το κολεκτέρ του τελευταίου ορόφου, που φεύγει το τουμπόραμα για τον ηλιακό μια τρίοδη βάνα, σε ρόλο by pass. Η πρώτη σκέψη ήταν να είναι χειροκίνητη, αλλά επειδή δεν είμαι πάντα σπίτι ώστε να την γυρνάω μόλις κλείσει ο καυστήρας, λέω να βάλω μια ηλεκτροβάνα, που θα ελέγχω με αισθητήρα πάνω στο σωλήνα προσαγωγής. Έτσι, θα μπορώ να της ορίσω πχ "όταν η θερμοκρασία του νερού πέσει κάτω από τους 65°, μη στέλνεις το νερό στον ηλιακό, αλλά γύρνα το απέυθείας στη επιστροφή".
    Να πω εκ των προτέρων ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να έπαιρνα ένα θερμοστάτη χώρου που να υποστηρίζει και boiler, ώστε να τη συνδέσω στην επαφή του κυκλοφορητή του boiler, όμως οι στήλες ήδη υπάρχουν, και δεν θέλω μερεμέτια, καλώδια να τρέχουν στους ορόφους κλπ... γιαυτό και καταφεύγω σ'αυτή την "τοπική" λύση.
    Περιμένω τις απόψεις σας...
    Φιλικά,
    Βαγγέλης

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    26
    Η ηλεκτροβάνα από ότι ξέρω χρησιμοποιείται κατα κορον σε ανάλογες περιπτώσεις

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Αυτό που σκέφτεσαι προφανώς λειτουργεί, όμως θα αργεί πολύ να πέσει η θερμοκρασία του νερού αν γυρνάει μόνο στη (μονωμένη κεντρική στήλη. Τα διαμερίσματα έχουν αυτονομία; Και το Boiler χρησιμοποίείται για by-pass όταν κλείσουν τα διαμερίσματα τη θέρμανση;
    Δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες, έχεις πίνακα αυτονομίας και ηλεκτροβάνες στα διαμερίσματα;
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Την λύση την έχεις βρεί ήδη μόνος σου!
    Τρίοδη (ή δίοδη αφού το by pass είναι πρόβλημα της εγκατάστασης και όχι δικό σου) με θερμοστάτη επαφής. Απλό, φθηνό και θα δουλέψει σίγουρα.
    Thank you for your contribution.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    11

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Andronoglou, αυτονομία διαμερισμάτων δεν έχω (μαιζονέτα), γιαυτό δεν έχω και πίνακα. Οπότε αν βάλω την βανα το κύκλωμα θα ψύχεται κανονικά στους υπόλοιπους κλάδους...
    Thanks Monachus, δεν είχα σκεφτεί ότι την δουλειά θα μου την κάνει και μια απλή (όχι τρίοδη βάνα)!.

Δικαιώματα απάντησης