-
Νέο μέλος
Αυτονομια με 2 κυκλοφορητες help
Γειά σας καινουργιος στην παρεα και εχω ενα προβλημα.Πηγα σε μια εγκατασταση θερμανσης οι οποια ειναι για 2 οροφους οπου ο καθε οροφος απο το λεβητα ξεκιναει με δικη του στηλη και δικο του κυκλοφορητη και φυσικα δικη του ηλεκτροβανα.απο οτι διαπιστωσα αυτος που το εφτιαξε εχει βαλει ενα πινακα αυτονομιασ που ειναι για ενακυκλοφορητη και επειδη δεν μπορεσε να δουλεψει αναλογα με το π[οιο διαμερισμα ζηταει θερμανση καθε κυκλοφορητη εκανε το εξης.συνδεσε απο το θερμοστατη χωρου να περνει εντυολη ο κυκλοφορητης και οταν κλεισει ο θερμοστατης κλεινει ο κυκλοφορητης.Επισης αφησε την ηλεκτροβανα του πρωτου οροφου μονιμα ανοιχτη.Αλλα μαλλον ανοθσιο μου φαινεται αφου ο κυκλοφορητησ σταματα οταν κλεισει ο θερμοστατης αλλα δεν ξερω τι ηθελε να κανει τελος παντων.ο λογος που πηγα ειναι επειδη μου ειπαν οτι το σπιτι κρυωνει αρκετα εως οτου ξανα αναψουν τα σωματα.Υποθετω φυσιολογικο αφου το ζεστο νερο εγκλωβιζεται στον καυστηρα και ενω τα σωματα κρυωνουν και ζηταει ο θερμοστατης χωρου ο καυσρτηρασ ακομα βλεπει οτι εχει ζεστο νερο πανω απο το οριο και αργει να παρει αφου ειχε κρατησει το ζεστο νερο.κατι τετοιο καταλαβαινω σαν καινουργιος νομιζω οτι εκει ειναι το προβλημα.Το θεμα ειναι οτι θελω να φτιαξω ενανα αυτοματισμο με 2 ηλεκτρονομους ωστε να δουλεψω ανεξαρτητα καθε κυκλοφορητη και να κλεινει οταν πεσει η θερμοκρασια του νερου καπου στουσ 45.Εβαλα εναν ακομα θερμοστατη για το δευτερο κυκλοφορητη και χρησημοποιησα αυτον που υπαρχει επανω στον λεβητα για το αλλο διαμερισμα.Αλλα βλεπω οτι δεν αρκει και χρειαζεται καποιον αυτοματισμο.μπορει να μου προτεινει κατι καπιοσ καπιο σχεδιο ισως?Συγκερκιμενα θελω ο κυκλοφορητης καθε διαμερισματοσ και η ηλεκτροβανα του να κλεινουν μαζι οταν το νερο φτασει τους βαθμους που εχω βαλει στον θερμοστατη του κυκλοφορητη.και καθε θερμοστατης κυκλοφορητη (αφου εχω 2)να παιρνει φαση μονο οταν ζητησει το διαμερισμα του θερμοτητα αλλα να μην κλεινει οταν κοψει ο θερμοστατης.αυτα αν σας κουρασα ευχαριστω εκ των προτερων
-
Εξέχον μέλος
Αφού έχεις ήδη δυο κλάδους και δυο κυκλοφορητές μπορείς να ξεχάσεις τις ηλεκτροβάνες, να τις αφαιρέσεις ή να τις αφήσεις μόνιμα ανοιχτές, αφαίρεσε τουλάχιστον τον κινητήρα από πάνω τους, και με μια πένσα γύρνα τον άξονα της βάνας για να μείνει συνεχώς ανοιχτή, και μετά ξέχασέ τες ότι υπάρχουν στο δίκτυο.
Πάμε παρακάτω τώρα. Αυτό που θέλεις είναι πίνακας αυτονομίας για δυο κυκλοφορητές με by-pass στον τελευταίο κυκλοφορητή.
Μπορείς να δεις το παρακάτω σχέδιο που έχει υποβληθεί από τον nikosssk:

Επίσης μπορείς να αγοράσεις έτοιμο έναν πίνακα αυτονομίας που να κάνει by-pass στον τελευταίο κυκλοφορητή, ειδικά αν θες κάτι περιποιημένο με ωρομετρητές κτλ.
Ρίξε μια ματιά και εδώ, έχει πολλές πληροφορίες:
http://www.monachos.gr/forum/topic.a...48&whichpage=1
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Νέο μέλος
Ναι να βγαλω τους κυκλοφορητες αλλα το θέμα ειναι οτι δεν υπαρχουν αντεπιστροφεσ βαλβιδες στο συστημα οποτε δεν θα μου ζεσταινει λιγο το επανω σπιτι οταν λειτουργει το κατω?Γιατι το συζητησα και μου ειπαν οτι πριν τοποθετηθουν οι ηλεκτροβανες ζεσταινε και το επανω λιγο.Αν υποθεσουμε οτι δεν γινεται να μπουν τωρα αντεπιστροφες μπορω να βαλω μεσα στον αυτοματισμο και τις ηλκτροβανεσ?Συγκεκριμενα αν γινεται στο παραπανω σχημα.Ευχαριστω παντως για τη βοηθεια.
-
Νέο μέλος
Λαθος να βγαλω τις ηλεκτροβανες εννοουσα
-
Νέο μέλος
Σκεφτηκα το εξης εαν σε καθε ηλεκτρονομο που συνδεεται ο κυκλοφορητης και ο ωρομετρητης (Κ1,Ω1) και (Κ2,Ω2) εχω αλλεσ 2 επαφες μια νοιχτη και μια κλειστη (σε κατασταση ηρεμιασ οπως βλεπουμε στο σχημα) και χρησημοποιησω την ανοιχτη για να ανοιγει η ηλεκτροβανα και την κλειστη για να κλεινει δεν θα εχω το αποτελεσμα που θέλω?Οποτε οταν ενεργοποιειται ο ηλεκτρονομος για να ανοιξει π.χ ο κυκλοφορητης θα ανοιγει η αντιστοιχη ηλεκτροβανα ενω οταν κλεινει θα κλεινει και η ηλεκτροβανα.
-
Εξέχον μέλος
Υπάρχει μια μικρή ένσταση σε αυτό που λες. Η ηλεκτροβάνα θέλει κάποιο χρόνο για να ανοίξει. Ο κυκλοφορητής ξεκινάει αμέσως. Αυτό είναι κακό για τον κυκλοφορητή γιατί ζορίζεται πολύ μέχρι να ανοίξει η ηλεκτροβάνα. Αν κάνεις πρόβλεψη ώστε όταν ανοίξει η ηλεκτροβάνα μετά να παίρνει εντολή ο αντίστοιχος κυκλοφορητής τότε είσαι εντάξει.
Αν και το πιο απλό και λογικό είναι να βάλεις δυο ανεπίστροφες και να τελειώνεις, αλλά από ότι καταλαβαίνω, δεν θέλεις να επέμβεις στο υδραυλικό κύκλωμα.
Δεν βγάζεις καμιά φωτογραφία της εγκατάστασης να τη δούμε μπας και προκύψει καμιά καλύτερη ιδέα;
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Μέλος
Γιατί θέλεις να "ξανανακαλύψεις τον τροχό"?
Εάν είσαι επαγγελματίας υδραυλικός,κατήργησε τις ηλεκτροβάνες, βάλε έναν πίνακα αυτονομίας για 2 κυκλοφορητές με by-pass στον τελευταίο κυκλοφορητή και 2 βαλβίδες αντεπιστροφής και ...καθάρισες. Και λιγότερο χρόνο θα σου πάρει και η διαφορά στο κόστος είναι μικρή και ο πελάτης σου θα έχει τη σωστή εγκατάσταση.
Εάν δεν είσαι επαγγελματίας υδραυλικός, ζήτα αμέσως τη συμβολή ενός έμπειρου σε θέματα θέρμανσης επαγγελματία υδραυλικού, γιατί η κεντρική θέρμανση κάνει και "τζιζ" κάνει και ..."μπουμ".
-
Νέο μέλος
Κοιταξε υδραυλικος ειναι ο αδερφος μου απλα θελω να δω τι με συμφερει να κανω χωρις να επεμβει υδραυλικος.οποτε με 2 χρονικαστην εισοδο των κυκλοφορητων πιστευω οτι θα ειμαι ενταξει.Δεν διαφωνω ισως οι αντεπιστροφες ειναι πιο ευκολη λυση αλλα μιας και θα φτιαξω το υπολοιπο κοματι και απο την στιγμη που υπαρχουν οι ηλεκτροβανες θελω να δω τι μπορει να γινει.ευχαριστω και παλιθ θα το κοιταξω τι θα κανω
-
Διαχειριστής
Αφού ο αδελφός σου είναι υδραυλικός, βγάλε τις ηλεκτροβάνες (τί σύλληψη παναγία μου!) και βάλε βαλβίδες αντεπιστροφής.
Αντικατέστησε τον πίνακα αυτονομίας με έναν της προκοπής.
Καί πιό φθηνά θα σου βγεί (ένεκα αδελφού) και σωστό θα γίνει, και θα λύσεις τα προβλήματα με τα κρυώματα και τα λοιπά. (Αν δέν έχει γράψει και άλλο ποίημα ο εγκαταστάτης σου).
Τα υπόλοιπα είναι γάζες και ιώδια για τους πληγέντες.
Thank you for your contribution.
-
Νέο μέλος
Το θεμα ειναι οτι ειχε αντεπιστροφες αρχικα χωρις ηλεκτροβανες και επειδη ζεσταινε λιγο και το επανω διαμερισμα οταν δουλκευε το κατω εβαλαν ηλεκτροβανες και εβγαλαν τις αντεπιστροφες αλλο αν δεν εφτιαξαν ποτε το συστημα να λειτουργει σωστα.Υοαρχει περιπτωση να γινοταν αυτο που μου ειπαν οταν υπηρχαν οι αντεπιστροφες?αν ναι που μπορει να οφειλλεται?σε αλλη 'πατ'εντα' του εγκαταστατη η μπορει να γινει σε καποιες περιπτωσεςις αυτο δεν ξερω και μου κανει εντυπωση .
Δικαιώματα απάντησης