Την πρώτη ερώτηση δεν την κατάλαβα.
Την πτώση πίεσης μπορείς να την υπολογίσεις με το προγραμματάκι αυτό εδώ αν επιλέξεις πλαστικό σωλήνα με την (εσωτερική) διατομή και το μήκος που έχεις.
καλησπερα χρειαζομαι μια βοηθεια σε 2 θεματακια που εχω....
1.ψαχνω να βρω εναν πινακα με συντελεστες U.value W/m2 C η kcal/m2 C δομικων στοιχειων που να περιλαμβανει δομικα στοιχεια για τον υπολογισμο απωλειων
2.θελω να υπολογισω πτωση πιεσης σε σωληνα pex-c 18*2,0 -500m για να επιλεξω κυκλοφορητη
το δικτυο ειναι ενδοδαπεδιας θερμανσης
αναμενω την βοήθεια σας....
φιλικα βασιλης.
Την πρώτη ερώτηση δεν την κατάλαβα.
Την πτώση πίεσης μπορείς να την υπολογίσεις με το προγραμματάκι αυτό εδώ αν επιλέξεις πλαστικό σωλήνα με την (εσωτερική) διατομή και το μήκος που έχεις.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
στο πρωτο θεμα αναζητω καποιους πινακες αν υπαρχουν που αν αναγραφονται καποιοι τυπικοι συντελεστες των δομικων στοιχειων
(για τοιχους - παραθυρα- πορτες -οροφες -δαπεδα)που χρησιμοποιουμε για τον υπολογισμος των θερμικων απωλειων.
Αυτοι ας ειναι ειτε σε W/m2 K η kcal/m2 C.
Υπάρχουν καπου σαν βιβλιογραφια? απλα ψαχνω ενα πινακα που να εχει διαφορα ειδη τοιχων και λοιπων δομικων στοιχειων.
Είσαι μηχανικός;
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
ναι και χρειαζεται να κανω μια τυπικη μελετη θερμικων απωλειων.
θα την κανω στο χερι διοτι δεν εχω προγραμμα να τους επιλεξω απο εκει δομικα στοιχεια και ετσι θελω να δω αν υπαρχει κανενας πινακας.
ειχα καλη βιβλιογραφια σχετικα το θεμα αλλα ειμαι εκτος ελλαδας και σε σχεση με τον καιρο που εχω να ασχοληθω δεν θυμαμαι.
ελεγα αν υπαρχει καποιος πιανακας παρακαλω θα σας ημουν ευγνωμων.
ευχαριστω
φιλικα Βασιλης
Μπορείς να υπολογίσεις το U για όποιο δομικό στοιχείο θέλεις χρησιμοποιώντας το προγραμματάκι excel που θα βρεις εδώ. (αρχείο zip)
― St Francis of Assisi