για ριξε μια ματια εδω C:\Documents and Settings\george\Τα έγγραφά μου\ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ - Ψηφιακή αντιστάθμιση για αρχάριους__.htm
καλησπέρα,
έχω διαπιστώσει απο αυτά που διαβάζω ότι η αντιστάθμιση είναι ένας απο τους κυριότερους παράγοντες για την οικονομικότερη λειτουργία ενός συστήματος θέρμανσης.
Η ερώτηση μου είναι η εξής:
μπορεί να προστεθεί σύστημα αντιστάθμισης σε έναν ατομικό λέβητα πετρελαίου που δεν έχει απο το εργοστάσιο δυνατότητα αντιστάθμισης;
αν ναι ποιά είναι τα συστήματα αντιστάθμισης (αν υπάρχει κάποιο link) και ποιό το κόστος τους;
και μια ακόμη:
υπάρχουν ατομικοί λέβητες με ενσωματωμένη τη δυνατότητα αντιστάθμισης; δεν ξέρω αν μπορείτε να αναφέρετε μάρκες ή μοντέλα, αν δεν μπορείτε please pm![]()
για ριξε μια ματια εδω C:\Documents and Settings\george\Τα έγγραφά μου\ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ - Ψηφιακή αντιστάθμιση για αρχάριους__.htm
Η αντιστάθμιση μπορεί να εγκατασταθεί εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε λέβητα (η άλλη πηγή θέρμανσης) χωρίς πρόβλημα.
Τεχνικές λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ
http://forum.monachos.gr/content.php...83%CE%B7%CF%82
Υπάρχουν και λέβητες με ενσωματωμένη αντιστάθμιση, αν ψάξετε θα τους βρείτε εύκολα.
Last edited by monachus; 31-07-2013 at 11:21:12.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Καλησπέρα. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω αντιστάθμιση στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού καθώς από αυτά που έχω διαβάσει ,πιστεύω ότι και καλύτερα θα δουλεύει η ενδοδαπέδια και οικονομία θα μου προσφέρει. Για να προχωρήσω όμως χρειάζομαι βοήθεια να ξεκαθαρίσω κάποια βασικά στοιχεία για να μην μου λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Τα στοιχεία μου :Μονοκατοικία ενός επιπέδου, με κλειστό υπόγειο , ενδοδαπέδια θέρμανση συν ηλιακή υποβοήθηση με μπάφερ 500 lit. από το οποίο παίρνει η ενδοδαπέδια με τρίοδη χειροκίνητη βάνα, λέβητας πετρελαίου 29 kw υψηλών θερμοκρασιών (καλά μην βαράτε) .
Ερωτήσεις:
1)Να αφήσω την τρίοδη βάνα,αν μπορεί να κουμπώσει σ' αυτήν σερβομηχανισμός (καλά τον λέω?) ή πρέπει να μπει τετράοδη πριν από αυτήν.
2)Αναλογική ή ψηφιακή και γιατί? Κάποια άλλα στοιχεία που πρέπει να κοιτάξω για τον τύπο του μηχανισμού?
3)Υπάρχει αντιστάθμιση που έχει αισθητήριο εσωτερικού χώρου για να λαμβάνει υπόψη την θερμοκρασία αυτού (κάτι που το προτιμώ) ή αναγκαστικά καταργώ τον θερμοστάτη χώρου.Τώρα έχω έναν olympia electronics με διαφορικό από 0,2 βαθ..
Ευχαριστώ.
Ξεκίνα από εδώ http://forum.monachos.gr/content.php...83%CE%B7%CF%82 για την περιγραφή της λειτουργίας καθώς και τα παραδείγματα εφαρμογής.
Εάν δέχεται κινητήρα, ναι. Αλλιώς αλλαγή.
Ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Καλό θα είναι η αντιστάθμιση, εκτός από το κύκλωμα μείξης, να μπορεί να ελέγχει και τον καυστήρα/λέβητα. Δες παραδείγματα εφαρμογής.
Αυτές που ξέρω δέχονται προαιρετικά αισθητήριο χώρου (Α6 στο πρώτο σχήμα του link), μπορούν όμως να λειτουργήσουν και με θερμοστάτη.
Κατά τη γνώμη μου η επιπλέον οικονομία που θα πετύχεις εξαρτάται κυρίως από τον αποδοτικό έλεγχο του καυστήρα/λέβητα. Το πώς ακριβώς μπορεί να γίνει θέλει μελέτη.
marmaou, καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κατάλαβα καλά μιλάς για αντιστάθμιση που να επενεργεί τόσο στο σύστημα μείξης (τρίοδη ή τετράοδη), όσο και στο σύστημα καυστήρα/λέβητα ο οποίος όμως λόγω κατασκευής μπορεί να μην δέχεται τέτοιο μηχανισμό, σωστά? Και ένα τελευταίο για την συνδεσμολογία. Αν τοποθετηθεί αντιστάθμιση ,είτε μόνο στην προσαγωγή είτε όπως προτείνεις, το κύκλωμα θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή λέβητας-μπαφερ-τρίοδη ή θα πρέπει να βγει εκτός το μπάφερ?
Δες απάντηση monachus 29/07/13, πριν τη δική σου ανάρτηση.
Είναι μέρος της μελέτης που ανέφερα. Εάν θέλεις δες ως παράδειγμα μια πιο πολύπλοκη λύση στη σελ.18 του http://www.all-experts.gr/new/dyn/us...%82%202012.pdf.
Εάν κυκλοφορεί ακόμη, ο RVA63.242, που έχω εγκατεστημένο στο σπίτι μου, κάνει για την εφαρμογή σου.