Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 9 από 9

Θέμα: απλός λέβητας πετρελαίου + αντιστάθμιση

απλός λέβητας πετρελαίου + αντιστάθμιση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

καλησπέρα,

έχω διαπιστώσει απο αυτά που διαβάζω ότι η αντιστάθμιση είναι ένας απο τους κυριότερους παράγοντες για την οικονομικότερη λειτουργία ενός συστήματος θέρμανσης.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

μπορεί να προστεθεί σύστημα αντιστάθμισης σε έναν ατομικό λέβητα πετρελαίου που δεν έχει απο το εργοστάσιο δυνατότητα αντιστάθμισης;

αν ναι ποιά είναι τα συστήματα αντιστάθμισης (αν υπάρχει κάποιο link) και ποιό το κόστος τους;

και μια ακόμη:

υπάρχουν ατομικοί λέβητες με ενσωματωμένη τη δυνατότητα αντιστάθμισης; δεν ξέρω αν μπορείτε να αναφέρετε μάρκες ή μοντέλα, αν δεν μπορείτε please pm

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2012
    Θέση
    ΚΕΡΚΥΡΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    236
    για ριξε μια ματια εδω C:\Documents and Settings\george\Τα έγγραφά μου\ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ - Ψηφιακή αντιστάθμιση για αρχάριους__.htm

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Η αντιστάθμιση μπορεί να εγκατασταθεί εκ των υστέρων σε οποιοδήποτε λέβητα (η άλλη πηγή θέρμανσης) χωρίς πρόβλημα.

Τεχνικές λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ
    http://forum.monachos.gr/content.php...83%CE%B7%CF%82

Υπάρχουν και λέβητες με ενσωματωμένη αντιστάθμιση, αν ψάξετε θα τους βρείτε εύκολα.
    Last edited by monachus; 31-07-2013 at 11:21:12.
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2011
    Θέση
    ΔΡΑΜΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21
    Καλησπέρα. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω αντιστάθμιση στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού καθώς από αυτά που έχω διαβάσει ,πιστεύω ότι και καλύτερα θα δουλεύει η ενδοδαπέδια και οικονομία θα μου προσφέρει. Για να προχωρήσω όμως χρειάζομαι βοήθεια να ξεκαθαρίσω κάποια βασικά στοιχεία για να μην μου λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Τα στοιχεία μου :Μονοκατοικία ενός επιπέδου, με κλειστό υπόγειο , ενδοδαπέδια θέρμανση συν ηλιακή υποβοήθηση με μπάφερ 500 lit. από το οποίο παίρνει η ενδοδαπέδια με τρίοδη χειροκίνητη βάνα, λέβητας πετρελαίου 29 kw υψηλών θερμοκρασιών (καλά μην βαράτε) .
    Ερωτήσεις:
    1)Να αφήσω την τρίοδη βάνα,αν μπορεί να κουμπώσει σ' αυτήν σερβομηχανισμός (καλά τον λέω?) ή πρέπει να μπει τετράοδη πριν από αυτήν.
    2)Αναλογική ή ψηφιακή και γιατί? Κάποια άλλα στοιχεία που πρέπει να κοιτάξω για τον τύπο του μηχανισμού?
    3)Υπάρχει αντιστάθμιση που έχει αισθητήριο εσωτερικού χώρου για να λαμβάνει υπόψη την θερμοκρασία αυτού (κάτι που το προτιμώ) ή αναγκαστικά καταργώ τον θερμοστάτη χώρου.Τώρα έχω έναν olympia electronics με διαφορικό από 0,2 βαθ..
    Ευχαριστώ.

Συντονιστής marmaou's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2013
    Θέση
    Pallini, Greece.
    Ιδιότητα:
    Μ-Η Μηχανικός
    Απαντήσεις
    173
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον ΣΩΤΟΣ Εμφάνιση απάντησης
    Καλησπέρα. Σκέφτομαι να εγκαταστήσω αντιστάθμιση στο σύστημα θέρμανσης του σπιτιού καθώς από αυτά που έχω διαβάσει ,πιστεύω ότι και καλύτερα θα δουλεύει η ενδοδαπέδια και οικονομία θα μου προσφέρει. Για να προχωρήσω όμως χρειάζομαι βοήθεια να ξεκαθαρίσω κάποια βασικά στοιχεία για να μην μου λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Τα στοιχεία μου :Μονοκατοικία ενός επιπέδου, με κλειστό υπόγειο , ενδοδαπέδια θέρμανση συν ηλιακή υποβοήθηση με μπάφερ 500 lit. από το οποίο παίρνει η ενδοδαπέδια με τρίοδη χειροκίνητη βάνα, λέβητας πετρελαίου 29 kw υψηλών θερμοκρασιών (καλά μην βαράτε) .
    Ξεκίνα από εδώ http://forum.monachos.gr/content.php...83%CE%B7%CF%82 για την περιγραφή της λειτουργίας καθώς και τα παραδείγματα εφαρμογής.

1)Να αφήσω την τρίοδη βάνα,αν μπορεί να κουμπώσει σ' αυτήν σερβομηχανισμός (καλά τον λέω?) ή πρέπει να μπει τετράοδη πριν από αυτήν.
    Εάν δέχεται κινητήρα, ναι. Αλλιώς αλλαγή.

2)Αναλογική ή ψηφιακή και γιατί? Κάποια άλλα στοιχεία που πρέπει να κοιτάξω για τον τύπο του μηχανισμού?
    Ζούμε στην ψηφιακή εποχή. Καλό θα είναι η αντιστάθμιση, εκτός από το κύκλωμα μείξης, να μπορεί να ελέγχει και τον καυστήρα/λέβητα. Δες παραδείγματα εφαρμογής.

3)Υπάρχει αντιστάθμιση που έχει αισθητήριο εσωτερικού χώρου για να λαμβάνει υπόψη την θερμοκρασία αυτού (κάτι που το προτιμώ) ή αναγκαστικά καταργώ τον θερμοστάτη χώρου.Τώρα έχω έναν olympia electronics με διαφορικό από 0,2 βαθ.
    Αυτές που ξέρω δέχονται προαιρετικά αισθητήριο χώρου (Α6 στο πρώτο σχήμα του link), μπορούν όμως να λειτουργήσουν και με θερμοστάτη.

Κατά τη γνώμη μου η επιπλέον οικονομία που θα πετύχεις εξαρτάται κυρίως από τον αποδοτικό έλεγχο του καυστήρα/λέβητα. Το πώς ακριβώς μπορεί να γίνει θέλει μελέτη.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2011
    Θέση
    ΔΡΑΜΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21
    marmaou, καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κατάλαβα καλά μιλάς για αντιστάθμιση που να επενεργεί τόσο στο σύστημα μείξης (τρίοδη ή τετράοδη), όσο και στο σύστημα καυστήρα/λέβητα ο οποίος όμως λόγω κατασκευής μπορεί να μην δέχεται τέτοιο μηχανισμό, σωστά? Και ένα τελευταίο για την συνδεσμολογία. Αν τοποθετηθεί αντιστάθμιση ,είτε μόνο στην προσαγωγή είτε όπως προτείνεις, το κύκλωμα θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή λέβητας-μπαφερ-τρίοδη ή θα πρέπει να βγει εκτός το μπάφερ?

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2013
    Θέση
    Pallini, Greece.
    Ιδιότητα:
    Μ-Η Μηχανικός
    Απαντήσεις
    173
    marmaou, καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Αν κατάλαβα καλά μιλάς για αντιστάθμιση που να επενεργεί τόσο στο σύστημα μείξης (τρίοδη ή τετράοδη), όσο και στο σύστημα καυστήρα/λέβητα ο οποίος όμως λόγω κατασκευής μπορεί να μην δέχεται τέτοιο μηχανισμό, σωστά?
    Δες απάντηση monachus 29/07/13, πριν τη δική σου ανάρτηση.

Αν τοποθετηθεί αντιστάθμιση ,είτε μόνο στην προσαγωγή είτε όπως προτείνεις, το κύκλωμα θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή λέβητας-μπαφερ-τρίοδη ή θα πρέπει να βγει εκτός το μπάφερ?
    Είναι μέρος της μελέτης που ανέφερα. Εάν θέλεις δες ως παράδειγμα μια πιο πολύπλοκη λύση στη σελ.18 του http://www.all-experts.gr/new/dyn/us...%82%202012.pdf.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2011
    Θέση
    ΔΡΑΜΑ, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    21
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον marmaou Εμφάνιση απάντησης
    Δες απάντηση monachus 29/07/13, πριν τη δική σου ανάρτηση.

Είναι μέρος της μελέτης που ανέφερα. Εάν θέλεις δες ως παράδειγμα μια πιο πολύπλοκη λύση στη σελ.18 του http://www.all-experts.gr/new/dyn/us...%82%202012.pdf.
    Αρκετά κατατοπιστικό ακόμη και για τους μη έχοντες ιδιαίτερες γνώσεις όπως εγώ. Απλά θα πρέπει να ακυρώσω την λειτουργία του διαφορικού θερμοστάτη των ηλιακών (dtc -3) που ήδη έχω μιας και αυτό που βλέπω τα κάνει όλα.

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2013
    Θέση
    Pallini, Greece.
    Ιδιότητα:
    Μ-Η Μηχανικός
    Απαντήσεις
    173

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εάν κυκλοφορεί ακόμη, ο RVA63.242, που έχω εγκατεστημένο στο σπίτι μου, κάνει για την εφαρμογή σου.

Παρεμφερή θέματα

1. Λέβητας συμπυκνωμάτων πετρελαίου
    από dimpas στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταία απάντηση: 20-08-2012, 20:14:14
  2. ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Λέβητας-Καυστήρας Πετρελαίου 17-30 KW
    από ba99297 στο φόρουμ Φυσικό αέριο - υγραέριο - LPG
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταία απάντηση: 11-03-2012, 02:21:19
  3. Ζητείται λέβητας Πετρελαίου 17-25 KW
    από ba99297 στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταία απάντηση: 07-03-2012, 18:50:02
  4. Επιτοιχιος λεβητας πετρελαιου
    από ntinos στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταία απάντηση: 06-04-2011, 07:52:34
  5. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 85.000 kcal/h
    από SPIX στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταία απάντηση: 26-04-2010, 01:07:31

Δικαιώματα απάντησης