Καλημερα φιλε ziko...
Λοιπον στην τιμη μεσα εχει και μελετη...Μετρησε τοιχους σωματα επιφανειες κτλ...Ειπε οτι τα περασε σε software και μου εστειλε το αποτελεσμα με την προσταση του...
Προσφατα ανακαλυψα οτι το software ηταν απλα της daikin το προγραμμα στο νετ...
Στο ξαναλεω γιατι μαλλον δεν διαβασες καλα τα λογια μου σε ολους που ρωτησα ,ηταν θελω κατι καλο εχω αυτο και αυτο και δεν ειπα για τιμη κατι...
Ο συγκεκριμενος εχει ενα σεβαστο αριθμο εγκαταστασεων(+50) τα ειδα σε φωτο και ειπε να παμε σε εναν που κατα τυχη ειναι και εδω κοντα στο σπιτι αλλα δεν πηγα...
Για τα υλικα που λες το νετ φιλε μου ειναι μεγαλο εργαλειο , βαζεις εξαρτημα(αν θες στα στελνω με κωδικο - τυπο) και σου βγαζει την τιμη στο λεπτο.
Του πηγαν τοσο οσο σου ειπα (μονο τα καλωδια δεν εψαξα).
Και μιλαμε για τιμες λιανικης...δλδ τοσο τις αγοραζω εγω σαν ιδιωτης...αυτος σαν επαγγελματιας εχει αλλη τιμη αγορας...
Παμε τωρα για την εγκατασταση...θα σου στειλω φωτο και θα καταλαβεις απο μονος σου την δυσκολια και την ποιοτητα κατασκευης του τελικου αποτελεσματος...
Δεν χρειαστικε καν σκαλα η εγκατασταση παρα μια φορα για να δουλεψει στο 1 μετρο πανω απο το πατωμα...
Στοκαρισματα δεν εγινε πουθενα...μονο αφρος στις τρυπες που περασαν οι σωληνες σε 2 σημεια...
Κατακαψαν τους τοιχους οταν κολλουσαν...Αν θες να μιλισουμε και για ποιοτητα στις κολλησεις (εχω και 2 ρημαδια πτυχια ηλεκτροσυγκολλητη - οξυγονοκολλητη)...
Την ολη εγκατασταση μπορουσα να την κανω απλα εγω...
Μονο εναν ηλεκτρολογο ηθελα (ειναι ο πατερας μου και ενας κολητος)
Μια αντλια κενου ελειπε που καπου θα εβρισκα(οχι οτι και ο ψυκτικος ηξερε τι εκανε αφου τα μανομετρα του ηταν off).
Ενδεικτικα σου λεω οτι αντιπροσωπος αλλος της Daikin εχει κανει την 11 kw με τελικο κοστος 6500...
Το εργο το χω δει απο κοντα αλλα οχι σε λειτουργια ακομα αφου ακομα χτιζεται το σπιτι...
Και μιας και λεμε για αντιπροσωπους γενικοτερα...
Οσο το ψαχνω το θεμα βλεπω κουλα πραματα τελικα και απορω πως μοιραζονται τα Blue Dealer απο την Daikin...
Περα απο αυτο απορω τι κανουν και διδασκουν στα σεμιναρια (φιλε μου ειλικρινα δεν γινεται να ξερω εγω παραμετρους ενος μηχανηματος που δεν ειναι η δουλεια μου οτι υπαρχουν και ο αλλος να μου λεει <<εκατσες και το διαβασες ρε θηριο το βιβλιο>>).
Δεν γινεται να σου λεει ο αλλος οι θερμοστατες της daikin ειναι μαπα ,ενω μαπα ειναι το κεφαλι του, και λογο ανοχης κατασκευης του θερμιστορ και αλλων ηλεκτρικων εξαρτηματων (αν θυμαμαι καλα παιζει ρολο και το μηκος του καλωδιου), εχω και ενα πτυχιο ηλεκτρονικου-αυτοματισμων απο τα οποια θυμαμαι λιγα πια, να μπορει να κανει την διορθωση αλλα να μην το γνωριζει.
Ξερεις τι με κανει περισοτερο απο ολα και γελαω τελικα με το θεμα...
Στο οτι ακομα και απο μεγαλα συνεργεια που διαφημιζοντε σε νετ και βγαζουν στο ιντερνετ τα εργα τους (Αθηνα - θεσσαλονικη) τα 3/4 των εργων τους με το συγκεκριμενο μηχανημα εχει βγει εκτως απο την πρωτη μερα εγκαταστασης εκτος εγγυησης.
Εγκατασταση της εσωτερικης μοναδας σε μπαλκονια ταρατσες και οπου αλλου φανταστεις...
Την υγρασια (συν την θερμοκρασια το καλοκαιρι που θα ψυνεται το μηχανημα) που ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους εχθρους στα ηλεκτρονικα κανεις δεν την εχει υπολογισει και το λεει και η ιδια η daikin αλλα συμφερει μαλλον και την ιδια μετα τα 3 χρονια να καις πλακετες και να τους πληρωνει ο αλλος χρυσαφι μετα...
Παντως δεν ηθελες να κανεις ερωτηση...
Στο ΥΓ1 δεν θυμαμαι πολλα απο την μηχανικη ρευστων και η μπεμπα δεν με αφηνει να το ψαξω...
Στο ΥΓ2 Οι τιμες με φπα...
Για το οτι η συγκεκριμενη θα ειναι πιο οικονομικη σε χαμηλες με το αντιστοιχο μοντελο της ιδιας εταιριας σε χαμηλες ακομα και η ιδια η daikin σε βγαζει λαθος...
Εκανα την μελετη με το προγραμμα και αν θυμαμαι καλα βγαζει 300 kwh λιγοτερο καταναλωση (δοκιμασε το).
Εχεις απολυτο δικιο στο οτι λες οτι η αντλια γινεται της μοδας και θελει τεχνογνωσια αλλιως την πατησες...
Αν και κανεις λαθος και στο θεμα για αυτο που με ρωτησες πιστευω οτι σου ειπα σαν budget ειχα στο μυαλο μου τα 10000...
Διαλεξα νομιζω ενα απο τα καλυτερα μηχανηματα τις αγορας και τον καλυτερο απο τις επιλογες που ειχα σε μηχανολογο τεχνικο ...
Οτι αγοραζω εχω ενα κολλημα και θελω να ειναι σε κορυφη αποδοσης και δεν κοιταω τιμη , αν δεν μπορω να το παρω τοτε ζω χωρις αυτο παρα με ημιμετρο...
Μιας και το εθεσες προσωπικα σαν ερωτηση σε εμενα να σου πω οτι το λαπτοπ εχει τα μισα λεφτα απο την αντλια και την εγκατασταση της μαζι (μεσο ψυχαγωγιας και οχι οτι κανω κατι ιδιαιτερο με αυτο)...
Επισης δεν διαβασες και αυτο που εγραψα οτι ορισμενοι μηχανολογοι απο γυρω περιοχες δεν αναλαμβαναν το εργο γιατι πολυ απλα εχει αντιπροσωπο η Κομοτηνη(αν δεν πιστευεις να σου δωσω τηλ και να ρωτησεις λεγοντας οτι εισαι απο κομοτηνη και τι θα σου πουν)...Φαντασου να ειχε και δουλειες με φουντες τι θα γινοταν...
Σε αριθμο ειναι ενας αυτος στην κομοτηνη...(ψαξε το και θα δεις)...
Δεν θελω να παραβω κανονες φορουμ η να κανω δυσφημιση σε κανεναν αν θες ομως πολυ ευχαριστως σου απανταω σε μηνυμα το γιατι δεν τον επελεξα...
Αν μπορεις ριξε και μια ματια σε ενα αλλο ποστ που εβαλα μπας και μπορεις να βοηθησεις..
Ευχαριστω για τον χρονο σου...