Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 85

Θέμα: Βελτιστη χρηση αντλιας θερμοτητας Daikin Altherma HT

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα (ή μάλλον καλημέρα).

Δε με κάλυψες καθόλου. Οι μονόλογοί σου μου θύμισαν αυτομαστίγωμα. Φυσικά και δεν απάντησες καθόλου στο ερώτημά μου.

Από αυτά που γράφεις το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι έχεις κάνει μια κάκιστη επιλογή στηριζόμενος στο όνομα της αντλίας θερμότητας και στο χαρακτηρισμό blue dealer που αναίτια κουβαλά αυτός που επέλεξες.

Ας είναι η περίπτωσή σου οδηγός για όποιον διαβάσει αυτό το θέμα, ώστε να καταλάβουν όλοι ότι η αντλία θερμότητας είναι μεν μόδα, αλλά είναι πολύ πιο απαιτητική σε τεχνογνωσία από άλλες τεχνολογίες, απαιτεί δε συνεργασία πολλών ειδικοτήτων (μηχανικός, ψυκτικός, υδραυλικός, αυτοματιστής).

Προσωπικά στη θέση σου πριν επιλέξω ποιος θα μου βάλει αντλία θερμότητας, θα ζητούσα να δω εγκαταστάσεις του και να μιλήσω με πελάτες του (2-3 και όχι 1). Επίσκεψη από κοντά σε ένα έργο και συνομιλία με τον χρήστη φέρνει στην επιφάνεια πολλά πράγματα.

Για τις τιμές που λες να σου πω ότι η τιμή που χρεώθηκες είναι άκρως φυσιολογική, μη σου πω ότι είναι και φτηνή. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που πήρες δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σου και σ'αυτό που πλήρωσες. Πάντως 1000 ευρώ παραπάνω δεν πλήρωσες όπως ίσως νομίζεις.

Όλοι οι ιδιώτες (ο monachos παλαιότερα είχε δώσει έναν ορισμό για τη λέξη ιδιώτης) υποβαθμίζουν το κόστος των υλικών και δεν ασχολούνται καθόλου με το κόστος εγκατάστασης. Υπάρχουν υλικά και υλικά. Υπάρχει αυτόματος πλήρωσης με 20 ευρώ και με 40 ευρώ. Η υδραυλική εγκατάσταση αν ακολουθηθούν οι οδηγίες των κατασκευαστών μπορούν να φτάσουν και τα 1000 ευρώ (υλικά και εργασία).

Το θέμα του συνεργείου που θα κάνει την εγκατάσταση το υποβαθμίζεις. Αν η εγκατάστασή σου χρειαστεί σκαλωσιά ή καροτιέρα ή εν πάσει περιπτώση εξειδικευμένο εξοπλισμό, πως απαιτείς να χρεωθεί με τιμές ανειδίκευτου εργάτη? Μια εγκατάσταση πρέπει να σέβεται τις απαιτήσεις του κατασκευαστή της αντλίας θερμοτητας και να αφήνει περιθώρια συντήρησης και ελέγχων. Δυστυχώς στο βωμό της πώλησης ο τρόπος και το κόστος εγκατάστασης υποβαθμίζεται και δεν γίνεται βάση προδιαγραφών.

Στα δε ηλεκτρολογικά μόνο τα υλικά που απαιτεί μια πιστοποιημένη εγκατάσταση (διακόπτες, μικροαυτόματοι τύπου Κ, ρελέ διαρροής τύπου Α, προαιρετικά μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας που αν δε χωράνε στον υφιστάμενο πίνακα που έχεις απαιτούν έξτρα ηλεκτρικό πίνακα), μαζί με τις καλωδιώσεις (αν αυτές περαστούν προβλεπόμενα με προστατευτικούς σωλήνες, κ.λ.π.) κοντεύουν συνήθως τα 700 ευρώ. Μην ξεχνάς δε ότι πρέπει πολλές φορές να γίνει αναδιάταξη του υφιστάμενου ηλεκτρικού πίνακα και περίεργα χαντρώματα και μερεμέτια για να πάνε τα καλώδια από τον υφιστάμενο ηλεκτρικό πίνακα στην αντλία θερμότητας. Άσε τη διόρθωση των μερεμετιών που απαιτεί γνώση μερεμετατζή/μπογιατζή (επικάλυψη μερεμετιού με ταχύπηκτο τσιμέντο και αφρόστοκο με 2 ή 3 επιπλέον επισκέψεις).

Για να απαντήσω στην ερώτηση που σου είχα κάνει λοιπόν, να σου πω ότι ούτε εσύ, ούτε κάνενας άλλος ιδιώτης δεν σκοπεύει να πληρώσει μια υπηρεσία που οι διάφοροι "blue dealers" παρέχουν δωρεάν. Βέβαια το δωρεάν είναι μόνο κατ'εφημισμό και η περίπτωσή σου είναι παράδειγμα γι'αυτό.

Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς και υπάρχουν αντιπρόσωποι εταιριών άριστα καταρτισμένοι, με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις που κάνουν άριστα τη δουλειά τους.

Για την εγκατάσταση ενδοδαπέδιας που θα κάνεις δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Θα χρησιμοποιήσεις την αντλία θερμότητας που έχεις και θα δουλέψεις σε χαμηλές θερμόκρασίες.

Υ.Γ 1: Τα μπόιλερ των εταιριών αντλιών θερμότητας έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και ειδικά σχεδιασμένους εναλλάκτες. Η χρήση μπόιλερ του εμπορίου γίνεται με ευθύνη πάντα του εγκαταστάτη και του χρήστη, με αντίστοιχες επιπτώσεις στην εγγύηση. Αυτό το αναγράφουν στα installation manuals όλοι οι κατασκευαστές. Ειδικά σε αντλίες θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών το θέμα μπόιλερ θέλει πολύ προσοχή...

Υ.Γ 2: Αλήθεια η τιμή που λες για την αντλία θερμότητας έχει και ΦΠΑ?

Επίλεκτο μέλος Nikos1977's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    Κομοτηνη
    Ιδιότητα:
    Μηχανικός Εμπορικου Ναυτικου
    Απαντήσεις
    127
    Καλημερα φιλε ziko...
    Λοιπον στην τιμη μεσα εχει και μελετη...Μετρησε τοιχους σωματα επιφανειες κτλ...Ειπε οτι τα περασε σε software και μου εστειλε το αποτελεσμα με την προσταση του...
    Προσφατα ανακαλυψα οτι το software ηταν απλα της daikin το προγραμμα στο νετ...
    Στο ξαναλεω γιατι μαλλον δεν διαβασες καλα τα λογια μου σε ολους που ρωτησα ,ηταν θελω κατι καλο εχω αυτο και αυτο και δεν ειπα για τιμη κατι...
    Ο συγκεκριμενος εχει ενα σεβαστο αριθμο εγκαταστασεων(+50) τα ειδα σε φωτο και ειπε να παμε σε εναν που κατα τυχη ειναι και εδω κοντα στο σπιτι αλλα δεν πηγα...
    Για τα υλικα που λες το νετ φιλε μου ειναι μεγαλο εργαλειο , βαζεις εξαρτημα(αν θες στα στελνω με κωδικο - τυπο) και σου βγαζει την τιμη στο λεπτο.
    Του πηγαν τοσο οσο σου ειπα (μονο τα καλωδια δεν εψαξα).
    Και μιλαμε για τιμες λιανικης...δλδ τοσο τις αγοραζω εγω σαν ιδιωτης...αυτος σαν επαγγελματιας εχει αλλη τιμη αγορας...
    Παμε τωρα για την εγκατασταση...θα σου στειλω φωτο και θα καταλαβεις απο μονος σου την δυσκολια και την ποιοτητα κατασκευης του τελικου αποτελεσματος...
    Δεν χρειαστικε καν σκαλα η εγκατασταση παρα μια φορα για να δουλεψει στο 1 μετρο πανω απο το πατωμα...
    Στοκαρισματα δεν εγινε πουθενα...μονο αφρος στις τρυπες που περασαν οι σωληνες σε 2 σημεια...
    Κατακαψαν τους τοιχους οταν κολλουσαν...Αν θες να μιλισουμε και για ποιοτητα στις κολλησεις (εχω και 2 ρημαδια πτυχια ηλεκτροσυγκολλητη - οξυγονοκολλητη)...
    Την ολη εγκατασταση μπορουσα να την κανω απλα εγω...
    Μονο εναν ηλεκτρολογο ηθελα (ειναι ο πατερας μου και ενας κολητος)
    Μια αντλια κενου ελειπε που καπου θα εβρισκα(οχι οτι και ο ψυκτικος ηξερε τι εκανε αφου τα μανομετρα του ηταν off).
    Ενδεικτικα σου λεω οτι αντιπροσωπος αλλος της Daikin εχει κανει την 11 kw με τελικο κοστος 6500...
    Το εργο το χω δει απο κοντα αλλα οχι σε λειτουργια ακομα αφου ακομα χτιζεται το σπιτι...
    Και μιας και λεμε για αντιπροσωπους γενικοτερα...
    Οσο το ψαχνω το θεμα βλεπω κουλα πραματα τελικα και απορω πως μοιραζονται τα Blue Dealer απο την Daikin...
    Περα απο αυτο απορω τι κανουν και διδασκουν στα σεμιναρια (φιλε μου ειλικρινα δεν γινεται να ξερω εγω παραμετρους ενος μηχανηματος που δεν ειναι η δουλεια μου οτι υπαρχουν και ο αλλος να μου λεει <<εκατσες και το διαβασες ρε θηριο το βιβλιο>>).
    Δεν γινεται να σου λεει ο αλλος οι θερμοστατες της daikin ειναι μαπα ,ενω μαπα ειναι το κεφαλι του, και λογο ανοχης κατασκευης του θερμιστορ και αλλων ηλεκτρικων εξαρτηματων (αν θυμαμαι καλα παιζει ρολο και το μηκος του καλωδιου), εχω και ενα πτυχιο ηλεκτρονικου-αυτοματισμων απο τα οποια θυμαμαι λιγα πια, να μπορει να κανει την διορθωση αλλα να μην το γνωριζει.
    Ξερεις τι με κανει περισοτερο απο ολα και γελαω τελικα με το θεμα...
    Στο οτι ακομα και απο μεγαλα συνεργεια που διαφημιζοντε σε νετ και βγαζουν στο ιντερνετ τα εργα τους (Αθηνα - θεσσαλονικη) τα 3/4 των εργων τους με το συγκεκριμενο μηχανημα εχει βγει εκτως απο την πρωτη μερα εγκαταστασης εκτος εγγυησης.
    Εγκατασταση της εσωτερικης μοναδας σε μπαλκονια ταρατσες και οπου αλλου φανταστεις...
    Την υγρασια (συν την θερμοκρασια το καλοκαιρι που θα ψυνεται το μηχανημα) που ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους εχθρους στα ηλεκτρονικα κανεις δεν την εχει υπολογισει και το λεει και η ιδια η daikin αλλα συμφερει μαλλον και την ιδια μετα τα 3 χρονια να καις πλακετες και να τους πληρωνει ο αλλος χρυσαφι μετα...
    Παντως δεν ηθελες να κανεις ερωτηση...

Στο ΥΓ1 δεν θυμαμαι πολλα απο την μηχανικη ρευστων και η μπεμπα δεν με αφηνει να το ψαξω...
    Στο ΥΓ2 Οι τιμες με φπα...

Για το οτι η συγκεκριμενη θα ειναι πιο οικονομικη σε χαμηλες με το αντιστοιχο μοντελο της ιδιας εταιριας σε χαμηλες ακομα και η ιδια η daikin σε βγαζει λαθος...
    Εκανα την μελετη με το προγραμμα και αν θυμαμαι καλα βγαζει 300 kwh λιγοτερο καταναλωση (δοκιμασε το).

Εχεις απολυτο δικιο στο οτι λες οτι η αντλια γινεται της μοδας και θελει τεχνογνωσια αλλιως την πατησες...
    Αν και κανεις λαθος και στο θεμα για αυτο που με ρωτησες πιστευω οτι σου ειπα σαν budget ειχα στο μυαλο μου τα 10000...
    Διαλεξα νομιζω ενα απο τα καλυτερα μηχανηματα τις αγορας και τον καλυτερο απο τις επιλογες που ειχα σε μηχανολογο τεχνικο ...
    Οτι αγοραζω εχω ενα κολλημα και θελω να ειναι σε κορυφη αποδοσης και δεν κοιταω τιμη , αν δεν μπορω να το παρω τοτε ζω χωρις αυτο παρα με ημιμετρο...
    Μιας και το εθεσες προσωπικα σαν ερωτηση σε εμενα να σου πω οτι το λαπτοπ εχει τα μισα λεφτα απο την αντλια και την εγκατασταση της μαζι (μεσο ψυχαγωγιας και οχι οτι κανω κατι ιδιαιτερο με αυτο)...
    Επισης δεν διαβασες και αυτο που εγραψα οτι ορισμενοι μηχανολογοι απο γυρω περιοχες δεν αναλαμβαναν το εργο γιατι πολυ απλα εχει αντιπροσωπο η Κομοτηνη(αν δεν πιστευεις να σου δωσω τηλ και να ρωτησεις λεγοντας οτι εισαι απο κομοτηνη και τι θα σου πουν)...Φαντασου να ειχε και δουλειες με φουντες τι θα γινοταν...
    Σε αριθμο ειναι ενας αυτος στην κομοτηνη...(ψαξε το και θα δεις)...
    Δεν θελω να παραβω κανονες φορουμ η να κανω δυσφημιση σε κανεναν αν θες ομως πολυ ευχαριστως σου απανταω σε μηνυμα το γιατι δεν τον επελεξα...

Αν μπορεις ριξε και μια ματια σε ενα αλλο ποστ που εβαλα μπας και μπορεις να βοηθησεις..

Ευχαριστω για τον χρονο σου...

Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    Κομοτηνη
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    127
    Και κατι αλλο που σιγουρα θα το παρεις στραβα αλλα μεσα σε βαθος χρονου θα με καταλαβεις καλυτερα...
    Μιας και ειπες στην ωραια αναφορα που εχει κανει o monachus για την λεξη ιδιωτης...
    Θα σε παω λιγο στον δικο μου επαγγελματικο τομεα...
    Θα σε ρωτησω ποσες φορες εχεις ταξιδεψει με καποια πλοια της ελληνικης ακτοπλοοιας τα τελευταια 20 χρονια για καποιο νησι...
    Θα σε ρωτησω πως σου φαινεται/αν η τιμη του εισητηριου...
    Πριν καποια χρονια ειδικα δεν ειχες και πολλες επιλογες...
    Ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις γκρινιαξει για την τιμη του η και σε ορισμενες φορες οταν ειχες επιλογες θα πηγαινες στο πιο οικονομικο...(μπορει να κανω και λαθος)
    Ωρες ταξιδιου θα χες ιδιες...μονο το κοστος θα αλλαζε και αυτο αλλαζει για πολλους λογους...
    Ορισμενοι απο αυτους τους λογους ειναι και θεμα ασφαλειας που δεν τηρουντε παρα μα παρα πολλες φορες γιατι πχ ο Α εφοπλιστης παιρνει μαιμου ανταλακτικα ενω ο Β εφοπλιστης παιρνει τα γνησια...
    Η διαφορα στο κοστος Α με Β στα 10 ευρω το ατομο θα σου ερχοταν και θα ειχες φοβους να πας και ακλαφτος στην τελικη...
    Ο δασκαλος , ο καθηγητης η ο αστυνομικος που δεν αμοιβεται τι πρεπει να πει?
    Για φαντασου να σου ρθει ο δασκαλος αυριο και να σου πει κυριε Ζικο αν θες το παιδι σου να μαθει πρεπει να χω αυτο και αυτο κτλ με την ταδε αμοιβη...
    Τωρα μπορει να κανω λαθος και τελικα να ανηκεις στο 3 % της κοινωνιας που το παιδι σου το πανε σωματοφυλακες στο ιδιωτικο σχολειο με θωρακισμενο οχημα και οταν αρρωστησει (να ναι παντα καλα μην το δεις σε παρακαλω στραβα) να του χεις ιδιωτικο νοσοκομειο...
    Λιγο πιο ειδικα ακομα μιας και η γυναικα μου ειναι εκπαιδευτικος με 2 μεταπτυχιακα απο ενα απο τα καλυτερα ιδιωτικα πανεπιστημια της αγγλιας + ενα πτυχιο απο πανεπιστημιο στην ελλαδα και ειναι διορισμενη ασεπ με 3 στην καταταξη την χρονια που εγινε ο διορισμος της θα ηθελα να σε πληροφορισω οτι παιρνει 850 ευρω το μηνα...
    Τωρα αν μου λες εσυ οτι 1000 θελει ενας μηχανολος για να κανει μια μελετη που δεν θα παρει και ενα μηνα δουλεια ε τι να πω...

Καπως ετσι παντως καταφεραμε και φτασαμε την Ελλαδα ετσι οπως την φτασαμε...

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    974
    Με βάση το χρόνο πληρώνονται οι δουλειές ανειδίκευτου εργάτη.
    Γιατι μπορεί να με ρωτήσουν κατι και η απάντηση να διαρκέσει 2 δευτερόλεπτα. Αλλα για να τη δώσω, έχω διαβάσει μήνες, έχω κάνει δοκιμές με πιθανά σφάλματα που πλήρωσα.
    Δεν ξέρω άν θα έπαιρνα 1000 ευρώ. Πάντως ο τσάμπα πέθανε. Δουλειά επιστήμονα με τιμές ηλεκτρομάγαζου δεν γίνεται. Είναι θέμα επιλογής.
    Εαείς βέβαια φερθήκατε σωστά και δώσατε ότι σας ζητήθηκε. Η πλειοψηφία όμως μόλις δώσουμε τιμή απανταέι " μα στο internet το βρήκα τόσο".
    Ε, ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΠΡΗΖΕΙΣ!
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    Κομοτηνη
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    127
    nkx φιλε κανεις δεν ειπε το αντιθετο για το οτι εχεις διαβασει και εχεις περασει εναν γολγοθα για να φτασεις εκει που εφτασες...
    Τα 1000 παντως εμενα μου φαινοντε τεραστιο ποσο αν αναλογιστεις πολλα...
    Θα τα εδινα παντως (οπως συνεχιζω να πιστευω οτι τα εδωσα) γιατι μπορω να τα δωσω...
    Αναρωτιεμαι ενα ομως...
    Καποιος που ερχεται και κανει μια εγκατασταση ενα λεβητακι για θερμανση και θελει ενα ποσο τυχαιο (ας πουμε 1500 ευρω κερδος) και για να στο συντιρισει παλι ενα ποσο Α τοτε εγω που κανω διορθωσεις - εγκαταστασεις - επισκευες και συντηρηση σε εναν λεβητα ο οποιος ειναι σαν μια 3 οροφη πολυκατοικια , παραγει υπερθερμο ατμο με 60 + Bar τι πρεπει να ζητησω?
    Αν πας στον μηχανικο το αυτοκινητο για να σου κανει ενα service σε ενα μοτερακι 200 αλογα και θελει ταδε ποσο τοτε εγω που κανω συντηρηση μεχρι και 65000 αλογα (η μεγαλυτερη που εχω δουλεψει) και μονο το ενα της εμβολο ειναι βαρους 2.5 tns τι πρεπει να ζητησω?
    Και αν ημουν τελικα γιατρος και σου εσωζα την ζωη τι επρεπε να ζητησω????
    Ας ειμαστε λιγο ρεαλιστες στην ζωη μας και οχι <<ιδιωτες>> επαγγελματιες ολοι μας...
    Γιατι καταντησε φαυλος κυκλος το θεμα στην Ελλαδα...
    Εσυ πχ σαν μηχανολογος θα ζητησεις πολλα...Η κυρα μαρια , κυρα κατινα κτλ τελικα δεν θα σε επιλεξει για μια αντλια η κατι αλλο , θα βαλει οτι της κατεβει οικονομικα βαση της τσεπης της , θα αναψει το τζακι και θα καψει μεσα οτι χαζομαρα βρει...Εσυ με την σειρα σου που εισαι διπλα θα τα αναπνευεσεις , αν γινει και η στραβη και πιασει και φωτια το σπιτι της ,επειδη και ο πυροσβεστης λεει τελικα οτι δεν αμοιβεται καλα θα γραψει την κληση στα ... και θα ρθει με το πασο του και αν δει και τα πραματα δυσκολα θα αφησει να λαμπαδιασει ολο το τετραγωνο , στο ιδιο τετραγωνο ειναι και το δικο σου/μου σπιτι...(ελπιζω να με καταλαβες)
    Σε καποια φαση ολο γυρνανε απο εκει που αρχισαν...

Ενα φιλικο ζευγαρι πριν λιγο που ηταν εδω ειπε οτι στον 2ο που μενει μια γιαγια εσκασε το ηλεκτρικο της λεβητακι χτες και στο τσακ γλυτωσαν την φωτια...
    Ειναι το ιδιο λεβητακι που εχει βαλει και το ζευγαρι...
    Ειναι ενα λεβητακι με 110 % βαθμο αποδοσης (ετσι το διαφημηζει) το οποιο βαζει μηχανολογος μηχανικος οχι κανα σουπερ μαρκετ...

Παντως αυτο που λες για το ιντερνετ κτλ εισαι λαθος...
    Το μηχανημα που εβαλα εγω ξεκιναει απο 6300 και φτανει μεχρι δεν ξερω και εγω ποσο...
    Επειδη στην κοστολογηση του εργου το εγραψαν αναλυτικα οι περισοτεροι που πηγα το χρεωσαν πολυ παραπανω...
    Κερδος ακομα και αυτος με τα 6300 εχει δεν πιστευω να τα βαζει απο την τσεπη του (απλα πωληση)...
    Αρα τελικα κοιτα απο ποσες πλευρες θελει να βγαλει κερδος...
    Μηχανημα - υλικα (και αυτα μου τα υπερκοστολογισαν) - μελετη - εγκατασταση.
    Να εβγαζε και το αποτελεσμα που θα επρεπε λες μπραβο του...

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Νίκο καλημέρα.

Δε θέλω να παρεξηγηθούν αυτά που λέμε. Τώρα κάνουμε μια κουβέντα εσύ από τη θέση του ιδιώτη και εγώ από τη θέση του επαγγελματία. Πίστεψέ με όπως όλοι, έτσι και εμείς βρισκόμαστε στη θέση σου ως πελάτες αρκετές φορές και καταλαβαίνω τη θέση σου.

Αρχικά να αναφερθώ στο θέμα μελέτης. Μελέτη σημαίνει παίρνω τους χώρους του σπιτιού έναν προς έναν, λαμβάνω υπόψιν τους συντελεστές θερμοπερατότητας των δομικών στοιχείων, τον αερισμό, τη λειτουργία (συνεχή ή διακοπτόμενη) και υπολογίζω τις απαιτήσεις κάθε χώρου αναλυτικά. Η αποτύπωση των τετραγωνικών των χώρων συνήθως χρησιμοποιείται για να βγουν οι απώλειες μπακαλίστικα το π.χ. 100W/τ.μ. Εσύ πήρες στα χέρια σου μελέτη θερμικών απωλειών ανά χώρο?

Το software της daikin από μόνο του δε λέει κάτι. Έχει ένα σωρά παραμέτρους. Ότι του δώσεις θα σου δώσει. Ωστόσο φαντάσου υπάρχει ειδικό τμήμα σε σεμινάριο από τη daikin για την χρήση του προγράμματος και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του.

Υποβαθμίζεις το θέμα της μελέτης και επειδή προσωπικά ξεκίνησα από μελετητής, να ξέρεις ότι αν σήμερα πάσχει αυτός ο τόπος, είναι γιατί ποτέ (και κυριολεκτώ όταν το λέω αυτό πίστεψέ με) αυτός ο τόπος δεν είχε αρκετούς σοβαρούς μελετητές. Ακόμα και αυτοί οι λίγοι ασχολούνταν και ασχολούνται με μεγάλα έργα. Στις κατοικίες η μελέτη γινόταν από τον έμπορο, τον υδραυλικό και τον ψυκτικό. Τώρα που μπήκε ο Νέος Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) και ο έλεγχος στις οικοδομές στη φάση κατασκευής, θα δεις ότι σιγά-σιγά τα πράγματα θα διορθωθούν και η μελέτη θα πάρει αξία. Θυμήσου το αυτό. Η μελέτη δεν κοστολογείται με την ώρα.

Για τα μηχανήματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως είπε σωστά και ο nkx, προτείνω στον κάθε ιδιώτη να το αγοράσει μόνος του, να το εγκαταστήσει και να το ρυθμίσει. Πίστεψέ με δεν είναι τόσο απλό.

Οι εταιρίες τύπου e-shop κάνουν μια πώληση με περιθώριο κέρδους 2-3% γιατί μόλις πουλήσουν άντε βρες τους, μπορεί και να μην τους ξαναδείς. Καμία υποστήριξη αν έχεις πρόβλημα. Συγκρίνεται αυτό με μια σοβαρή αντιπροσωπεία με στοκ ανταλλακτικών και τεχνικό τμήμα σέρβις που πληρώνονται? ΟΧΙ!

Για το θέμα της εγκατάστασης, στείλε μου το mail σου να σου στείλω τι εννοώ εγώ προβλεπόμενη εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και πες μου αν έχεις πάρει κάτι τέτοιο. Αυτό που θα δεις συγγνώμη, αλλά δε γίνεται με 300-400 ευρώ. Γιατί το κάνω? Γιατί θέλω το μηχάνημα να δουλεύει άψογα, να ελέγχονται όλες οι παράμετροί του (κυρίως οι υδραυλικές), να είναι όπως μου το ζητά η εταιρία και να ισχύει η εγγύησή του έως την παραμικρή λεπτομέρεια. Π.χ. η daikin στην παροχή ρεύματος ζητά ρελέ διαρροής τύπου Α (είναι κατάλληλο για ηλεκτρονικές συσκευές). Αυτό προσωπικά δεν το έχω δει τοποθετημένο σε καμία εγκατάσταση. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν πας βαση προδιαγραφών των εταιριών δεν θα τοποθετήσεις κανένα μηχάνημα, γιατί πολύ απλά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Για δε το commissioning και τη ρύθμιση του μηχανήματος που θες διάφορα όργανα (μανόμετρα, όργανο ρύθμισης ρυθμιστικής βάνας, μηχανήματα μέτρησης θερμοκρασιών νερού και αέρα, κ.λ.π.) τι πρέπει να χρεωθεί εκεί?

Την εγκατάσταση σωληνώσεων και εξαρτημάτων που είναι μια ολόκληρη επιστήμη και αυτή (υλικά, στηρίξεις, θερμομονώσεις, στεγανοποιητικά σπειρωμάτων, κ.λ.π.) επίσης το υποτιμάς. Ναι, ακόμα και εσύ την κάνεις, αλλά όχι όπως πρέπει. 'Η τουλάχιστον στο χρόνο που πρέπει (δεν εννοώ αυτή που σου κατασκεύασαν σπίτι σου, μιλάω για αυτή που έχω στο μυαλό μου). Κάντο μια φορά και θα δεις.

Μηχανήματα τύπου split στα μπαλκόνια έχουν μπει πολλά εδώ στην Αττική από συναδέλφους (προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ, είναι εκτός προδιαγραφών). Κάποια κόβαν από υψηλή θερμοκρασία γιατί το εσωτερικό μηχάνημα μέσα στο ερμάριο υπερθερμαινόταν και έκοβε από υψηλή πίεση), κάποια άλλα δουλεύουν. Τι να πω. Κάθε επαγγελματίας αποφασίζει τι κάνει και κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Αφού οι εταιρίες τα βλέπουν (γιατί πίστεψέ με τα ξέρουν καλά) και δεν τους κόβουν αυτούς τους τύπους αλλά τους βαφτίζουν και blue dealers προκειμένου να πουλήσουν...

Η επιλογή επαγγέλματος είναι ευθύνη του καθενός μας. Η γυναίκα σου με 2 πτυχία επέλεξε να μπει με ΑΣΕΠ (όπως ο δάσκαλος, ο γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο, κ.λ.π.). Όταν το έκανε ίσως είχε στο μυαλό της ότι οκ, δημόσιο είναι, θα έχουμε το 8ωράκι μας, θα πάρουμε και 4-5 χρόνια άδεια με 2 εγκυμοσύνες και είμαστε πρώτοι (μη με παρεξηγείς, δεν αναφέρομαι προσωπικά στη γυναίκα σου). Όταν το έκανε ίσως τα πράγματα στο δημόσιο ήταν ρόδινα και οι μισθοί παχυλότεροι. Τώρα τα πράγματα σκούρηναν. Σόρρυ ρε Νίκο. Είναι δική τους επιλογή. Αν θες όμως να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και να σταθείς στον ανταγωνισμό όπως και εσύ ξέρεις, πρέπει να ξενυχτήσεις, να παραμελήσεις αθέλητα οικογένεια, κ.λ.π. Ταυτόχρονα να ανταγωνιστείς τον ανειδίκευτο που σήμερα που δεν έχει νέες πολυκατοικίες και γραφεία να δουλέψει και βάζει ξαφνικά αντλίες θερμότητας.

Για την τιμή του μηχανήματος δεν είμαι καθόλου λάθος. Η πώληση είναι ξεχωριστό κομμάτι και φυσικά θα χρεωθεί. Αν θες οργανώνεις και εσύ εταιρία, μιλάς 100 φορές στο τηλέφωνο για την παραγγελία με τον χονδρέμπορο, άλλες 10 φορές με τον οδηγό που έχει χαθεί κάπου για την παραλαβή, θεωρείς βιβλία και παραστατικά στην εφορία για να τιμολογήσεις και φυσικά πληρώνεις λογιστές, φπα και μεταφορικές εταιρίες. Θεωρείς ότι όλο αυτό πρέπει να γίνει δωρεάν? Για την ιστορία η τιμή που σου έδωσαν είναι πολύ καλή και σε καμία περίπτωση ακριβή. Έχει ένα λογικό κέρδος και λίγο προς τα κάτω (γι'αυτό και βρήκες και ακριβότερες τιμές).

Το λεβητάκι στη γιαγιά δεν ξέρω αν το έβαλε μηχανολόγος, πάντως εκεί και στους φίλους σου πήγε έναν άριστος πωλητής και κατάφερε να τους πείσει με το μεγαλύτερο επιχείρημα: το μικρό κόστος. Πάλι όμως η τελική επιλογή βαρύνει αυτόν που την παίρνει. Φαντάζομαι νόμισαν κι'αυτοί ότι με 1500 ευρώ θα θερμανθούν οικονομικά...

Για το επάγγελμά σου νομίζω πρέπει να ζητήσεις ότι θεωρείς ότι ανταποκρίνεται στον κόπο σου. Για μένα όποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά που αυτός όμως επέλεξε, ας αλλάξει. Τι θα πει δεν είμαι ευχαριστημένος από το μισθό μου άρα δεν εργάζομαι. Δεν υπάρχει η έννοια επαγγελματισμός στο Δημόσιο?

Καλή συνέχεια.

Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    Κομοτηνη
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    127
    Καλημερα ziko στα περισοτερα θεματα συμφωνω απολυτα απλα πρεπει να υπολογιζεις στις τιμες και καποιες αλλες παραμετρους οι οποιες ειναι ρευστες και μεταβαλοντε..
    Η σημερινη εποχη ειναι δυσκολη για ολους και πρεπει να προσαρμοστουμε ολοι στα νεα δεδομενα...
    Ας αφησουμε τον κοινωνικο διαλογο λιγο στην ακρη και θα τα λεμε ελπιζω και αυτα σε κανενα αλλο ποστ...
    Για την μελετη που λες κατσε σε καρεκλα και μην πεσεις κατω εχει υπολογισει τα καλοριφερ με τα σωματα υψηλης θερμοκρασιας ενω ειναι αυτα χαμηλης θερμοκρασιας...
    Μετρησε τοιχους , υψος , παχος τι μονωση εχει , το ποσο ακαλυπτο ειναι το σπιτι...
    Εβγαλε το 8 kw σαν θερμικο φορτιο...
    Βεβαια το ξαναλεω εγω επειδη θα αλλαξω σπιτι του ειπα να βαλει μεσα και την ενδοδαπεδια + οτι θα ριξω λεφτα σε μια καλη μονωση + το ευρος στα τετραγωνικα...
    Σιγουρα απολυτα ακριβης μελετη δεν θα γινοταν αν δεν το χεις το σπιτι ηδη...
    Εξαλλου απο οτι καταλαβαινω μεχρι 120 τετραγωνικα θα με εφτανε μια 11 kw αυτο υποστιριξε και αυτος βαση της πειρας του...
    Εγω ηθελα να σου πω την αληθεια την 16 κw γιατι καλυτερα να χεις κατι μεγαλυτερο παρα μικροτερο και τελικα πηρα την 14 kw αφου με την 16αρα θα χα μεγαλυτερη συνολικη καταναλωση τον χρονο (εχει δικιο σε αυτο μαλλον)
    Τα ρελε κτλ που λες φιλε μου δεν υπαρχουν...
    Η εγκατασταση αδικει το μηχανημα και σαν υλικα και σαν ποιοτητα τοποθετησης...
    Δεν το εκανε πιστευω με δολο αλλα μεχρι εκει φτανανε οι γνωσεις του...
    Το εχει βαλει το εσωτερικο μερος της μοναδας στο μπαλκονι (και αυτος) αφου ειπε οτι δεν εχει θεμα...
    Οταν ειδα τι πλακετα παιζει μεσα ηταν ηδη αργα λογο διαμορφωσης σπιτιου δεν υπαρχει χωρος για να μπει μεσα στο σπιτι κατι τετοιο...
    Παντως θα μπει μεσα στην επομενη τοποθετηση του και αν γινει κατι μεσα στο επομενο διαστημα κανω μια αγορα καινουριας εσωτερικης (αν η ζημια ειναι μεγαλη).
    Σιγα σιγα το φερνω στα μετρα μου το μηχανημα με διαβασμα και την δικη σας βοηθεια εδω...
    Ηδη εχω πεσει σε καταναλωση...
    Η γυναικα μου με λεει ψυχακια (χαχαχα) αφου ολη μερα (σχεδον) ασχολουμε με αυτο αλλα σαν μηχανικος ειναι μικροβιο το να κανεις κατι να δουλευει ετσι οπως πρεπει , να καταλαβεις τι εφτιαξε ο αλλος και γιατι εχει βαλει το ενα και το αλλο στο μηχανημα του, οχι τοσο σε θεμα οικονομιας αλλα σε θεμα σεβασμου - θαυμασμου της τεχνολογιας...

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    974
    Οι τιμές στο internet καθορίζονται απο πολλές παραμέτρους. Στοχοποίηση, bonus, σπασμένες επιταγές που λήγουν σε 2 ημέρες.
    Προσωπικά το έχω ξαναναφέρει, τους παίρνω ώς πελάτης και τους λέω που ακριβώς είναι το μαγαζί να περάσω να πάρω το Α.
    Η απάντηση;
    "Ναι βεβαίως. Για μισό λεπτο....ΑΧ μόλις με ενημέρωσε η κοπέλα ότι δώσαμε το τελευταίο. Έχουμε όμως ένα καλύτερο στα ίδια λεφτα, με......"
    Παραμύθια.
    υ.γ. Δε ζητάω 1000 ευρώ.
    υ.γ.2 Είμαι απόλυτα ρεαλιστής. Απλά δεν έχω χρόνο για χάσιμο. και σιχαινόμουνα τον ευατό μου όταν καταλαβαινα ότι άνοιξα τα μάτια κάποιου και μετα αυτός πήγε "διαβασμένος" στον πιο φτηνό. Μπορεί να δουλεψω χωρίς να πληρωθω, να δώσω ότι πληροφορία μπορώ (όπως εδώ), άλλα θα το κάνω όταν το θέλω και οχι όταν πάνε να με εκμεταλευτούν.
    Και μή θερωρηθώ αλλαζόνας. Ούτε παντογνώστης είμαι ούτε παντομαστορας. Δουλεύω όμως με μεράκι και σεβασμό στον άνθρωπο που με επέλεξε να μου δώσει έστω και 10 ευρώ.
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    Κομοτηνη
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    127
    Για το τι τελικα συμβαινει με αυτες τι τιμες δεν ξερω και δεν θα ρισκαρα να παρω κατι απο καπου που δεν εχεις ιδεα τι βρισκεται απο πισω...
    Κοιτα αυτο που πιστευω ειναι οτι ανθρωποι που ασχολουντε και βοηθανε μεσα απο φορουμ κτλ αλλους σιγουρα εχουν μεγαλυτερες γνωσεις πανω στο αντικειμενο που ασχολουντε συν οτι υπαρχει και ανθρωπια μεσα τους...
    Πιστεψε με χιλιες φορες θα προτιμουσα να φωναξω καποιον απο εδω και να χα το κεφαλι μου ησυχο...
    Το κακο ειναι οτι επειδη παντα χρειαζεται και κατι στο μελλον καθε εγκατασταση ειναι δυσκολο το να συνεργαστουμε (πχ μια βλαβη) μιας και ειμαι μακρια χιλιομετρικα...
    Αν και δεν μου αρεσει να βαζω ταμπελες , φιλε οι τεχνικοι εδω πανω ειναι για κλαμματα (κομοτηνη)...
    Ακομα και ενα πλυντηριο - κλιματιστικο να σου βαλουν ε και σε αυτο κανουν πατατες...
    Το πλυντηριο μου κοντεψε να παρει δρομο απο το δωματιο και ειχε παρει στο κυνηγι το σκυλι μου αλλα ευτυχως ηταν γερη η βρυση...(ολισθηρο πατωμα + δεν αλφαδιαστικε)
    Θες να σου πω και για κλιματιστικο που καθε τρεις και λιγο σπαει η περσιδα για την κατανομη του αερα πανω κατω...
    Ο αντιπροσωπος του υποστιριζει οτι σπαει στο ξεσκονισμα καθως το ιδιο κουλο ακουσα και απο την ιδια αντιπροσωπια στην αθηνα μεσω τηλ.
    Ε βρε νκχ μου δεν το ξεσκονιζουμε ποτε σχεδον και παντα το σπαει γιατι το καταραμενο το λιμιτ που εχει μεσα το σερβο η ο εγκεφαλος που δινει την εντολη φταιει και κανει κινηση μεγαλυτερη απο αυτη που πρεπει...Ενα καρε πλαστικο το συνδεει και το κανει κομματια...αντε να βγαλω ακρη με τους νεαντερταλ δλδ...
    Το παρατησα τελικα σπασμενο και κολημμενο σε μια θεση....

Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Επειδή παλιά δούλευα σε μάστορα με πλυντήρια, όταν το πλυντήριο έπαιρνε τα βουνά ξέρεις τι ήταν?

Είχαν ξεχάσει οι τοποθέτες/έμποροι να βγάλουν κάτι ράβοδυς/οδηγούς που κρατούσαν τον κάδο και τοποθετούνται εργοστασιακά. Αυτοί βέβαια ήταν μόνο για τη μεταφορά και όχι στη λειτουργία (ήθελα να ήξερα τις οδηγίες τις διαβάζει κάνενας σ'αυτόν τον τόπο?)! Για δες μήπως σου άφησαν κανένα ενθύμιο...

Παρεμφερή θέματα

1. Επιλογή μεγέθους και διαστασιολόγηση αντλίας θερμότητας
    από tempo στο φόρουμ Αντλίες θερμότητας
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταία απάντηση: 27-12-2016, 00:38:14
  2. ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
    από crimson στο φόρουμ Εγκαταστάσεις κλιματισμού.
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταία απάντηση: 02-01-2016, 01:01:57
  3. Διαστασιολόγηση αντλίας θερμότητας για οικιακή χρήση
    από mezzanine στο φόρουμ Αντλίες θερμότητας
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταία απάντηση: 07-03-2014, 22:21:05
  4. Χρήση ή όχι αντλίας κενού κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού ;
    από bkosmos στο φόρουμ Εγκαταστάσεις κλιματισμού.
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταία απάντηση: 26-08-2013, 21:45:25
  5. η βέλτιστη λυση
    από gianniat στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία απάντηση: 07-03-2006, 12:19:28

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης