Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 5 από 5

Θέμα: Πρωτοτυπη συνδεση λεβητα φυσικου αεριου και ασφαλεια ....

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    ThessalonΓ*ki, Greece
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3

Πρωτοτυπη συνδεση λεβητα φυσικου αεριου και ασφαλεια ....

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αποφασισα να βαλω αυτονομη θερμανση αεριου , και εχω το εξης ερωτημα. Παντα με ενοχλουσε το θεαμα των σωληνων εντος του διαμερισματος.Περσι , ιδιοκτητης στον 3ο οροφο - ενας εκ των 5 απο τους 10 της οικοδομης που εβαλε αεριο - εκανε κατι διαφορετικο οσον αφορα την συνδεση . Ο λεβητας μπηκε στο μπαλκονι του ακριβως πισω απο το καλοριφερ του σαλονιου , και η συνδεση που εκανε ηταν μονο με την εισαγωγη και εξαγωγη του δικτυου της οικοδομης στο σημειο που δυνδεεται το συγκεκριμενο καλοριφερ , με αποτελεσμα να τροφοδοτουνται τα υπολοιπα σωματα απο το συγκεκριμενο μεσω των υπαρχουσων σωληνωσεων , απομονωνοντας το δικτυο της οικοδομης απλα κλεινοντας την βανα του διαμερισματος απο την κεντρικη παροχη , που βρισκεται 2 μ εξω απο το διαμερισμα στον φωταγωγο πλαι στο ασανσερ . Εχει φυσικα μια απωλεια καθως θερμαινει και το κομματι του σωληνα εξω απο το διαμερισμα και μεχρι τον φωταγωγο. Επειδη δεν εχω ξανακουσει γι αυτον τον τροπο , αναρωτιεμαι αν αυτο ειναι σωστο οσον αφορα το θεμα ασφαλειας , και πως γινεται να περασε απο την εγκριση της ΕΠΑ Θεσσαλονικης. Η μηπως δεν χρειαζεται να καταθεσεις τον τροπο συνδεσης ?
    Ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης το χρησιμοποιει εδω και ενα χρονο και ειναι ευχαριστημενος , με μονη παρατηρηση οτι τα πιο απομακρυσμενα σωματα καθυστερουν περισσοτερο να ζεσταθουν , οχι ομως σημαντικα η εστω ενοχλητικα !

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Η Επα δεν ασχολείται με την εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση.
    Η Αρμοδιότητα της φτάνει μέχρι την συσκευή αερίου.
    Αυτό που έκανε ο φίλος σας, αν το διαμέρισμα του είναι σχετικά μικρό (4-5 σώματα σε κοντινές αποστάσεις), αν και μηχανολογικά είναι λάθος, στην πράξη λειτουργεί, και είναι συνηθισμένη πρακτική σε μικρά διαμερίσματα.
    Last edited by monachus; 05-12-2013 at 20:37:16.
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Το αν αυτό μπορεί να γίνει στο δικό σας σπίτι, θα πρέπει να σας το πει κάποιος τεχνικός σε επιτόπου επίσκεψη.

Αν το διαμέρισμα σας είναι μακρόστενο ή θερμαίνεται με πάνω από 5-6 σώματα, μην το κάνετε.

Η μικρή διατομή από την οποία διέρχεται το νερό, δημιουργεί μεγάλη πτώση πίεσης, που με τη σειρά της δημιουργεί υδραυλικές ανισορροπίες που δημιουργούν ανομοιόμορφη κατανομή της θέρμανσης.
    Last edited by monachus; 05-12-2013 at 20:52:58.
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    ThessalonΓ*ki, Greece
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3
    Ωραια , αυτο που κυριως με ενδιεφερε ηταν το ποσο ασφαλες ειναι , που απ οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει προβλημα . Μενει λοιπον
    να ειναι συμφωνος κι ο υπευθυνος στην εγκατασταση . Ευχαριστω πολυ !

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2013
    Θέση
    ThessalonΓ*ki, Greece
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Τον πρωτο που ρωτησα , μου ειπε πως καλο θα ηταν επειδη ειναι παλια η οικοδομη , 45 ετων ,να εγκαταστησω νεα σωληνωση ....
    Δεν κριβω οτι το σκεφτομουν κι εγω μιας κι ο εν λογω κυριος του τριτου που ανεφερα πιο πανω, εχει προβει σε ανακαινηση του διαμερισματος πριν χρονια και πιθανον να εχει κανει αλλαγη των σωληνωσεων .
    Ως εκ τουτου αρχισα να παιρνω προσφορες .
    Απο 4 προσφορες ... στην μια μου ειπαν να μην βαλω συμπυκνωσης , στην αλλη οτι μεσω του προγραμματος εξόικονομηση κατ'οικον δεν μου επιτρεπεται παρα μονο αυτοι των συμπυκνωσης , ο τριτος οτι θελω και ο τεταρτος οτι θα προτιμουσε συμπυκνωσης .
    Για την αντισταθμηση ενας εκ των 4 με απετρεψε , γιατι δεν θα ζεσταινομαι .
    Οι εταιρειες που προωθουνται ειναι Baxi και Immergas κυριως , και μετα Vaillant και Riello .
    Απο τις 4 εταιρειες εγκαταστασης , οι 2 εχουν καποιο site που προσφερουν 24ωρες υπηρεσιες , πολυ καλο servise , γραμμες επικοινωνιας κλπ. Επι προσωπικου , ολοι υποσχονται φθηνα ανταλακτικα , και ποιοτικη after sales εξυπηρετηση. Οι προσφορα κανενος δεν ειναι αναλυτικη , με εξαιρεση τον λεβητα που αναφερουν ολοι , αλλα υποννοειται πως ειναι ολα μεσα στην τιμη.
    Και αντε και ειμαι λιγο αξιος να ψαχτω και να επιλεξω επιτοιχιο λεβητα ... ο τροπος με τον οποιο γινεται η εγκατασταση ειναι που με τρομαζει.
    Για την ακριβεια απεναντι μου περασαν προσφατα σε σπιτι που δεν μενει καποιος , και το αποτελεσμα αισθητικα ειναι παρα πολυ κακο. Ετσι το θεμα μου ειναι αν γνωριζει καποιος να μου προτεινει καποια εταιρεια που εχει δει η βαλει ο ιδιος , που να ναι ομορφα και νοικοκυρεμενα .

Παρεμφερή θέματα

1. ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
    από sfs1979 στο φόρουμ Φυσικό αέριο - υγραέριο - LPG
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταία απάντηση: 31-01-2013, 14:22:11
  2. Σύνδεση ηλιακού με επίτοιχο λέβητα αερίου
    από dipoli στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 66
    Τελευταία απάντηση: 04-12-2011, 19:27:12
  3. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
    από mechnick στο φόρουμ Φυσικό αέριο - υγραέριο - LPG
    Απαντήσεις: 17