Ο υπολογισμός της διατομής της σωλήνας γίνεται με βάση την παροχή,
και η παροχή στο στάγδην πότισμα υπολογίζεται από τον αριθμό των μπεκ.
Η ερώτηση σας δεν μπορεί να απαντηθεί με τις πληροφορίες που δίνετε.
Γεια σας! Θα ηθελα τα φωτα σας!!!
Θα βγαλω μια παροχη νερου για ενα οικοπεδο που εχω. Κυριως η χρηση θα ειναι για αρδευση φυτων με σταγδην συστημα.
Η βρυση μου απο τον κεντρικο σωληνα του δικτυου απεχει περιπου 110μέτρα και το εδαφος ειναι επιπεδο, σχεδον με μηδενικες κλισεις.
Ο τεχνικος του δημου μου ειπε οτι θα μου βγαλει 1 ιντσα παροχη (στον κεντρικο σωληνα) και να αγορασω 22mm σωληνα (μέχρι την βρυση), ωστε να κρατηθει υψηλη η πιεση.
Ποια η γνωμη σας? Με ενδιαφερει να εχω οσο το δυνατον καλυτερο συστημα σωληνωσης για να κανω μεσω της βρυσης ποτισμα σταγδην.
Να αγορασω 22mm ή 25mm σωληνα (ή αλλη διατομη)?
Ευχαριστω!!!
Last edited by freeriding; 15-12-2013 at 03:25:24.
Ο υπολογισμός της διατομής της σωλήνας γίνεται με βάση την παροχή,
και η παροχή στο στάγδην πότισμα υπολογίζεται από τον αριθμό των μπεκ.
Η ερώτηση σας δεν μπορεί να απαντηθεί με τις πληροφορίες που δίνετε.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
2-3 κ.μ/ωρα θελω παροχη. (1000 σταλακτες με 2-3λτ/ωρα ο καθενας)
απλα σκεφτομαι ειτε φ22 βαλω, ειτε φ28, η παροχη ιδια δεν θα ειναι? απλα θα αλλαξει η ταχυτητα εξοδου νερου στην βρυση μου? (3/4 ή 1'' θα ειναι η συνδεησ που θα μου κανουν)
υγ. τονιζω οτι ο σωληνας που ερευνω θα συνδεει τον κεντρικο αγωγο με την βρυση μου.
Last edited by freeriding; 18-12-2013 at 12:45:49.
Ο σωλήνας 1" μήκους 110m για παροχή 3m3/h που σας είπε ότι θα εγκαταστήσει ο μηχανικός σας είναι μικρός.
Η πτώση πίεσης που προκαλείται είναι 55mΣΥ (5,5bar), που σημαίνει ότι για να έχετε νερό στο οικόπεδο, το δίκτυο ύδρευσης θα πρέπει να σας δίνει πίεση τουλάχιστον 7bar, πράγμα που μου φαίνεται μάλλον απίθανο.
Αν μιλάμε για πλαστικό σωλήνα πολυαιθυλαινίου (τουμπόραμα), τότε η υδροδότηση (για 3m3/h) θα πρέπει να γίνει με σωλήνα διατομής τουλάχιστον Φ32.
Για παρόμοιους υπολογισμούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το online προγραμματάκι εδώ.
(προσοχή, η διατομή να είναι η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ διατομή του σωλήνα)
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi