Εχεις καμια φωτογραφια, σκαρίφημα κ.λ.π.;
Καλησπερα και χρονια πολλα
δεν ειμαι καινουργιο μελος απλα μπηκα με νεο ονομα λογω τεχνικων προβληματων
για την ιστορια Ττο παλιο μου ονομα ηταν GRKAR
Στο θεμα μας
ειμαι θερμουδραυλικος και πηγα σε ενα πελατη με λεβητα rapido που εχει τα κυαθεια στον καθρεπτη
λεβητας rapido 60mcal
καυστηρας πετελαιου
κυκλοφορητης στην επιστροφη
κλειστο κυκλωμα
4 διαμερισματα με δισωληνιο και ενα με μονοσωληνιο
14μ ΥΣ
Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΩΛΗΝΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ
ΑΝΟΙΞΑ ΤΑ ΚΑΛΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΚΑΙ Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΦΕΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΙΘ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΜΟΛΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 50 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ
ΞΕΒΙΔΩΣΑ ΤΙΣ ΤΑΠΕΣ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΙΑ (ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ )
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Εχεις καμια φωτογραφια, σκαρίφημα κ.λ.π.;
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
δεν εχω φωτο αλλα σε οτι απορια υπαρχει μπορω να σου απαντησω
ενας απο τους πολλους καυστηρατζηδες που ηρθε ειπε να βαλει τα αισθητηρια πανω στην προσαγωγη δηλαδη αν τωρα πιανει 80 και σταματαει ο καυστηρας και εχω 48-50 βαθμους στην προσαγωγη αμα βαλει τα αισθητηρια πανω στην προσαγωγη στους 75 η φετα λογικα θα ειναι 105 συν βαθμους στο σταματημα του καυστηρα
(η ευκολη λυση)
Κατι αλλο ο κυκλοφορητης εχει τεσταριστει κλεινοντας καποιες γραμμες μπας και γυρισει τα νερα πιο γρηγορα αλλα ματαιο
Ακομα μεχρι και κλιση εδωσα προς την καμιναδα μπας και εχει κρατησει αερα τιποτα
η εγκατασταση ειναι παλια εχουν γινει καποιες αλλαγες πχ ενα απο τα 5 σπιτια εκανε αυτ/μια και μονοσωληνιο αλλα το προβλημα υπηρχε
εχει αλλαχτει και ο καυστηρας
Εχει μπει bentone
Last edited by grkar1; 28-12-2013 at 01:23:59.
Υπάρχει τρίοδη θερμομικτική βαλβίδα στην επιστροφή του λέβητα για να τον κρατάει ζεστό;
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Λες ότι μετά από 1 ώρα, η προσαγωγή γίνεται 50οc. Η θερμοκρασία αυτή πηγαίνει και στα σώματα, ή μόνο στην έξοδο του λέβητα;
― St Francis of Assisi
Αλλα πράγματα που θα πρέπει να ελέγξεις:
1: Ο κυκλοφορητής λειτουργεί;
2: Το δίκτυο είναι ανοικτό παντού (βάνες);
3 Εχεις εξαερώσει το δίκτυο θέρμανσης;
Αν όλα τα παραπάνω είναι σωστά, τότε το μόνο που μένει να κάνεις είναι να λύσεις την πρώτη φέτα να δεις αν επικοινωνεί με τις υπόλοιπες. (Στους μαντεμένιους λέβητες, οι φέτες συνδέονται με δαχτυλίδια η μία με την άλλη).
― St Francis of Assisi
Ο ΚΥΚΛΦΟΡΗΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ
ΟΙ ΒΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ
ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΞΑΕΡΩΣΕΙ
ΤΑ ΝΙΠΕΛ ΤΑ ΕΙΔΑ ΜΕ ΦΑΚΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 2 ΦΕΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
Last edited by grkar1; 28-12-2013 at 16:13:41.
280 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ
5 ΚΑΥΣΤΗΡΑΤΖΗΔΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΓΩ ΑΝΟΙΞΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΥΡΟΜΕΤΡΟ
ΕΡΙΞΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΠΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ 240 ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΛΕΣ?
ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΠΕΚ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ
https://www.youtube.com/watch?v=vA_8PlBgJAI
Last edited by grkar1; 30-12-2013 at 19:12:33.
Κάλεσε έναν καυστηρατζή (ζήτα να δεις την άδεια του και απαίτησε εκτύπωση της μέτρησης καυσαερίων), γιατί ο λέβητας σου είναι επικίνδυνος.
280 βαθμοί καυσαέρια είναι πολύ υψηλή θερμοκρασία και σε συνδυασμό με την κακή αγωγιμότητα και τις μεγάλες θερμοκρασιακές μεταβολές, μπορεί να οδηγήσει σε θραύση φέτας, ή σε καταστροφή του λέβητα, ή σε ο Θεός ξέρει τι άλλο.
Ο καυστηρατζής σου θα πρέπει να τα δεί όλα από την αρχή (μέγεθος μπεκ, τύπος μπεκ, μέγεθος μπούκας, διασκορπιστής, καθαρισμός θαλάμου καύσης, πίεση καυσίμου, αναλογία αέρα / καυσίμου, κ.λ.π.) για να μπορέσεις να βγάλεις μια άκρη.
Αν δεν γνωρίζεις το άθλημα, καλό θα ήταν να μην "παίξεις" άλλο με τον λέβητα σου.
― St Francis of Assisi