Τοπικές εφαρμογές με wet chemical.
Αυτό που σας γράφω είναι από πολύχρονη εμπειρία και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
Υπάρχουν διάφορα συστήματα για τοπική εφαρμογή με wet chemical θα σας αναφέρω όπως τα έχω συναντήσετε υπέρ και τα κατά που έχω δει.
1) Διπλής βάνας.
Τα συστήματα αυτά συνήθως οι περισσότεροι σε ένα υπάρχον σύστημα σκόνης αλλάζουν τα σπρινκλερς και βάζουν φιάλη με wet chemical και το παραδίδουν στον πελάτη .
υπερ. Ελάχιστο κόστος
κατά. Δεν δουλεύει ποτέ.
Ο λόγος είναι γιατί το σύστημα όταν είχε κατασκευαστή με σκόνη την πρώτη φορά που ανοίχτηκε η φιάλη πέρασε η σκόνη στο δίκτυο μετά το δίκτυο ζεστάθηκε από της συσκευές που άναβαν ε από κάτω η σκόνη αντιδρούσε και γινόταν ως έπρεπε σιρόπι μετά πάγωνε και έκανε μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα 1000% στεγανή. Όποτε αλλάζοντας τα σπρινκλερ δεν κερδίζεις τίποτε γιατί το δίκτυο είναι βουλωμένο.
Εάν κατασκευάσεις νέο δίκτυο τότε πρέπει να του βάλεις άζωτο ώστε να μην επιτρέψεις να υπάρχει υλικό μέσα στους σωλήνες σύμφωνα με το NFPA 17/A.τότε πάλι δεν δουλεύει γιατί όσο και να κάνεις στεγανό το δίκτυο τα σπρινκλερς δεν μπορούν να κρατήσουν την πίεση των 17bar που πρέπει να έχει με αποτέλεσμα σιγά σιγά να φεύγει το αέριο και να περνά στο δίκτυο το υγρό στην καλύτερη των περιπτώσεων και μετά από λίγο να στεγανοποιεί το δίκτυο αυτό το υγρό που θα κρυσταλοποιηθει εάν δεν το κάνει τότε το άζωτο θα συνεχίσει να αδειάζει έως να μείνει κενή από προωθητικό αέριο η φιάλη
Το αποτέλεσμα εάν στερεοποιηθει το υγρό είναι ότι όπως στεγανοποιεί το δίκτυο κάνει ακριβός αυτό που δεν θέλουμε. Όταν σπάσει η αμπούλα δεν αφήνει την τάπα να φύγει με αποτέλεσμα να μην έχουμε κατάσβεση.
Μέχρι τώρα στα εκατοντάδες να μην πω χιλιάδες διπλής βάνας που έχω δει δεν δουλεύει κανένα. Και εάν εσείς βάζετε την υπογραφή σας και κάποιο από αυτού του τύπου…. Περαστικά σας.
2) Με σωληνάκι πλαστικό εύτηκτο πιλότο.
Υπερ. Πιο αξιόπιστο από το διπλής βάνας
Κατά
Κόστος μεγάλο .
Ξεχωριστές επεκτάσεις για ηλεκτροβανα και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει ακύρωση σε περίπτωση σφάλματος.
Το βγάζεις έκτος λειτουργίας εύκολα και δεν σε ειδοποιεί ότι είναι έκτος όποτε το βγάζει έκτος ο κάθε ένας κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το NFPA 17/A
Με την αυξομείωση θερμότατος με τον καιρό ακόμα με μετά από 6 μήνες από την τοποθέτηση τους χουν ακουστή κρούσματα σε συνάδελφους ότι έχουν κάνει κατάσβεση τα συστήματα χωρείς αιτία. 5-6 περιπτώσεις τον χρόνο.
3) με συρματόσκοινα και εύτηκτα.
Υπέρ χαμηλό κόστος σε σχέση με το προηγούμενο.
Έχουν πίνακα ο όποιος έχει εντολές για ηλετροβανα αέριων και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακόπτη ακύρωσης σε περίπτωση σφάλματος.
Δεν ο βγάζεις έκτος λειτουργίας εύκολα και σε ειδοποιεί ότι είναι έκτος όποτε δεν το βγάζει έκτος ο κάθε ένας κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το NFPA 17/A
Κατά κατά τον καθαρισμό των ευτήκτων από τον ιδιοκτήτη έχουν ενεργοποιηθεί συστήματα. 1-2 περιπτώσεις τον χρόνο
Με τον καιρό τα συρματόσκοινα χαλαρώνουν και ενεργοποιούνται 1-2 περιπτώσεις τον χρόνο.
4) με Θερμοευαίσθητο καλώδιο
υπερ. Χαμηλό κόστος έναντι των άλλων 2 συστημάτων
Έχουν πίνακα ο όποιος έχει εντολές για ηλετροβανα αέριων και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακόπτη ακύρωσης σε περίπτωση σφάλματος.
Δεν ο βγάζεις έκτος λειτουργίας εύκολα και σε ειδοποιεί ότι είναι έκτος όποτε δεν το βγάζει έκτος ο κάθε ένας κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το NFPA 17/A
Εύκολη συνδεσμολογία πίνακα ο όποιος έρχεται προσυναρμολογιμενος όποτε δε απαιτείται να έχεις γνώσεις ηλεκτρολόγου.
Εύκολος καθαρισμός του συστήματος χωρείς να έχει παρουσιαστή κανένα πρόβλημα σε όσα έχουν τοποθετηθεί.
Κατά. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα κανένα από όσο ακούω και από συνεργάτες
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το τελευταίο για να κοιμάμαι ήσυχος