δεν καταλαβα γιατι με παραπεμπεις σε τοπικς.
Τους 80 βαθμους τους εχεις και ακομα οταν κανεις αποθερμανση στο μποιλερ?
ΥΓ. δεν μπορει να τραβαει αερα απο το εξαεριστικο,αν και οπως ανεφερες εχεις δοκιμασει και με τα βανακια αυτων κλειστα(ακομα και στην περιπτωση που ηταν χαλασμενα δηλαδη)
ΥΓ2,αναφερες 1,6 Βar πιεση (οχι 2).
ΥΓ3.Εφοσον δεν υπαρχει αλλη περιπτωση να μπαινει αερας απο καπου (φανταζομαι το ΔΔ το εχεις ελεγξει) τοτε μοναδικη περιπτωση (υπαρχει και αλλη? ) ειναι ο βρασμος.
Δεν ξερω πως να το περιγραψω (ενα παραδειγμα ειναι οταν ζεσταινεις νερο στο μπρικι και ενω δεν εχει βρασει το νερο αν το κουνησεις και ακουμπησει στα τοιχωματα στο μπρικι το νερο εξατμιζεται στιγμιαια.Ας πουμε οτι κατι τετοιο συμβαινει στην αναστροφη ροη που ανεφερες.
Last edited by vasilimertzani; 10-11-2014 at 13:46:13.
Τους 80 βαθμους τους εχεις και ακομα οταν κανεις αποθερμανση στο μποιλερ?
Ναι
ΥΓ. δεν μπορει να τραβαει αερα απο το εξαεριστικο,αν και οπως ανεφερες εχεις δοκιμασει και με τα βανακια αυτων κλειστα(ακομα και στην περιπτωση που ηταν χαλασμενα δηλαδη)
Η αναφορά μου είναι στα εξαεριστικά σωμάτων.
ΥΓ2,αναφερες 1,6 Βar πιεση (οχι 2).
Μικρή διαφορά. Πάλι η θερμοκρασία βρασμού είναι >100C.
ΥΓ3.Εφοσον δεν υπαρχει αλλη περιπτωση να μπαινει αερας απο καπου (φανταζομαι το ΔΔ το εχεις ελεγξει) τοτε μοναδικη περιπτωση (υπαρχει και αλλη? ) ειναι ο βρασμος.
Δεν ξερω πως να το περιγραψω (ενα παραδειγμα ειναι οταν ζεσταινεις νερο στο μπρικι και ενω δεν εχει βρασει το νερο αν το κουνησεις και ακουμπησει στα τοιχωματα στο μπρικι το νερο εξατμιζεται στιγμιαια.Ας πουμε οτι κατι τετοιο συμβαινει στην αναστροφη ροη που ανεφερες.
Το νερό δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε κατάσταση βρασμού σε θερμοκρασίες της τάξης των 70-80C και πίεση 1,5 -2 bar.
Χωρις να ειμαι ειδικος ,οπως τα παιδια εδω που γραφουν, το θεμα το χεις παρα πολυ καιρο και σκεφτομαι μηπως ο κυκλοφορητης σου (που ειναι και ινβερτερ) ειναι διαστασιολογημενος λαθος και σε περιπτωση που εχεις πορο στιν γραμμη των επιστροφων καπου ψηλα γινεται καμια υποπιεση στην γραμμη και τραβαει τον αερα επειδη η γραμμη των επιστροφων δεν ειναι γεματη...
Αναλογο περιστατικο εχω δει να γινεται σε εγκατασταση (οχι θερμανσης σπιτιου) οπου η γραμμη της αναροφησης αντλιας (επιστροφες για εσας) ορισμενες φορες εμενε ελαφρως αδεια με αποτελεσμα να τραβαει αερα απο πορο σε συγκοληση στις επιστροφες ο οποιος φυσικα και δεν εδειχνε ιχνος διαρροης...
Αγαπητέ Βασίλη,
Ας υποθέσουμε ότι έχεις δίκιο και ότι το πρόβλημα είναι ο βρασμός.
Το νερό βράζει και περνάει από την υγρή στην αέρια φάση οπότε δημιουργείται "αέρας" στο σύστημα.
'Όταν κλείσω το σύστημα και το νερό κρυώσει δεν θα έπρεπε να επιστρέψει στην υγρή φάση (συμπύκνωση) εφόσον η θερμοκρασία του πέφτει κάτω από το σημείο βρασμού; Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για "κλειστό" κύκλωμα.
Δυστυχώς το δικό μου σύστημα συνεχίζει και κρατάει τον αέρα ακόμα και όταν είναι κρύο το νερό μέσα!