ποσα bar γραφει επανω δεν φαινεται καλα. σιγουρα θελει αλαγη. τι πιεση δεχεται το δυκτιο?υπαρχει ρυθμιστηs πιεσηs?
Γεια σας.
Εδω και λιγο καιρο, και μετα απο αλλαγη του μποιλερ αρχισε να εχει διαρροη η βαλβιδα, οπως φαινεται και στην φωτογραφια που βαζω.
Μια απλη αντικατασταση της βαλβιδας λυνει το προβλημα ή θελει καποια ρυθμιση η βαλβιδα? Μπορει να χρειαστει κατι αλλο?
Σημειωτεον οτι τα προηγουμενα 16 χρονια δεν ειχε παρουσιαστει κανενα τετοιο προβλημα στην βαλβιδα.
Ευχαριστω!
ποσα bar γραφει επανω δεν φαινεται καλα. σιγουρα θελει αλαγη. τι πιεση δεχεται το δυκτιο?υπαρχει ρυθμιστηs πιεσηs?
Για να δείτε αν χρειάζεται μειωτής, θα πρέπει να μετρήσετε την πίεση του νερού με ένα μανόμετρο και να την παρατηρήσετε σε όλες τις ώρες της ημέρας (η πίεση ανεβαίνει συνήθως το βράδυ). Εφόσον διαπιστώσετε ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε ναι, θα είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τον μειωτή στην είσοδο του σπιτιού (για να προστατεύσετε και τα υπόλοιπα στοιχεία της υδραυλικής σας εγκατάστασης).
Πριν κάνετε όλα αυτά όμως, θα πρέπει να είστε σίγουρος ότι η βαλβίδα ασφαλείας σας είναι σωστή (η φωτογραφία δείχνει πολλά άλατα και είναι πιθανόν η βαλβίδα σας να έχει χαλάσει), οπότε η συμβουλή είναι να αλλάξετε την βαλβίδα πριν κάνετε κάτι άλλο.
Μια καλή κίνηση θα ήταν επίσης να τοποθετήσετε ένα μικρό δοχείο διαστολής ηλιακών στο κύκλωμα του νερού χρήσης, ώστε αν ο ηλιακός σας ανεβάσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το σύστημα να μπορεί να παραλάβει τη διαστολή του νερού.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Εγινε αλλαγη του μποιλερ χωρις να γινει και καλου κακου αντικατασταση και της βαλβιδας. Γι αυτο και ειναι και γεματη αλατα.
Το θεμα μου με την πιεση ειναι οτι ποτιζω το καλοκαιρι και η υπαρχουσα πιεση μου ειναι χρησιμη.
Στην περιπτωση που βαλω μειωτη πιεσης, για τι μειωση μιλαμε?
Παντως σε καθε περιπτωση πρεπει αμεσα να αλλαξω τη βαλβιδα.
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Ελπιζω παντως μετα την αντικατασταση να λυθει το προβλημα.
Η πίεση εξόδου στο μειωτή είναι ρυθμιζόμενη (σε πολλά μοντέλα τουλάχιστον).
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
μονο για το ποτισμα το καλοκαιρι κανε ενα by pass του ρυθμιστη και θα ποτιζειs με οση πιεση εχει το δυκτιο.
Τελικα σημερα εβαλε ο υδραυλικος εναν μειωτη πιεσης, και μαλιστα, αμεσως μετα την παροχη για ποτισμα, οποτε το προβλημα ετσι λυθηκε.
Απο οτι μου ειπε η πιεση του δικτυου ειναι πανω απο 10 μπαρ!
Τωρα την εβαλα στα 4 και θα δω στην πραξη αν ειναι ικανοποιητικη, αλλιως μου ειπε πως μπορω να την αυξησω.
Σας ευχαριστω για τις πληροφοριες!!