Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 72

Θέμα: Τι ηλιακό θερμοσίφωνα να αγοράσω;

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα!

Πως μπορω να καταλαβω αν ενας ηλιακος είναι full plate και επιλεκτικος όπως αναφερει στο site του?
    Επισης πως μπορω να επαληθευσω ότι το boiler είναι 160L όταν δεν αναγραφεται πανω του το ποσα λιτρα είναι?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Αντικειμενικά, όσον αφορά τον συλλέκτη, δεν μπορείς να καταλάβεις του τι είναι. Μόνο από την απόδοσή του, συμπεραίνεις, έμμεσα. Φαντάζομαι το full plate συνιστά ότι βέλτιστο θερμικά αγώγιμο υλικό θα υπάρχει σε όλη την έσω επιφάνεια του συλλέκτη. Οπτικά, μπορείς μόνο να το διαπιστώσεις. Και αυτό έμμεσα. Όσον αφορά την ποσότητα, με κόπο. Κλείνεις την είσοδο του κρύου νερού στο μπόιλερ, και ανοίγεις μόνο το ζεστό σε μια βρύση, κοντά στο μπόιλερ, διότι οι σωλήνες έχουν την δικιά τους ποσότητα.
    Και πιθανότατα θα πρέπει να εισάγεις και αέρα, διότι το κενό θα αποτρέψει να χυθεί όλη η ποσότητα. Και χρησιμοποιώντας ένα δοχείο, γνωστής ποσότητας, μετράς. Τέλος, να υπολογίσεις και το στάσιμο νερό, αν το μπόιλερ είναι τοποθετημένο με οριζόντιο προσανατολισμό.
    Last edited by atsimas; 13-12-2018 at 14:43:51.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Ο απλούστερος τρόπος είναι να εμπιστευθείτε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή.
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Καλησπέρα, ψάχνω να βρω ηλιακό θερμοσίφωνα με συλλέκτες μονωμένους με πολυουρεθάνη αλλά το μόνο που βρίσκω είναι μόνωση υαλοβάμβακα ή πετροβάμβακα. Γνωρίζει κανείς κάποιο μοντέλο ελληνικής εταιρείας για 160lt, glass, επιλεκτικής βαφής με μόνωση πολυουρεθάνης;;
    Ευχαριστώ.

Για να πιάσει ο ηλιακός σου τους 80 βαθμούς, https://www.youtube.com/watch?v=-I0ix8BbiQM
    ο συλλέκτης σου, μετά τις απώλειες, θα έχει το πιθανότερο 130 και παραπάνω βαθμούς, τοπικά.
    Κάποτε η fibran είχε αναρτήσει, ένα pdf, που πλέον δεν υπάρχει... που ανέφερε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μονωτικών υλικών.
    http://dspace.lib.ntua.gr/dspace2/bi...pdf?sequence=3
    σελίδα, 82, θα βρεις αυτό που ψάχνεις.
    Στο ίδιο κείμενο, θα βρεις και άλλα μονωτικά υλικά.

Γεια σας!
    Επειδή είμαι σε σύγχυση, έχει κανείς υπόψη του ηλιακούς Γέλκο;
    http://www.geladakis.gr
    Είχα έναν τέτοιο που κράτησε 20 χρόνια και σκέφτομαι να ξανακαλέσω την ίδια εταιρεία (Αφοι Γελαδάκης) για να αλλάξω το καζάνι. Θεωρούνται αξιόπιστοι τη σημερινή εποχή; Για να μη διαφημίζω τις τιμές τους, πόσο θα πρέπει να κάνει καζάνι 160 λίτρων, εμαγιέ εσωτερικά, διπλής ενέργειας + τοποθέτηση από μία αξιόπιστη εταιρεία;
    Last edited by Wizard; 23-01-2019 at 19:34:09.

Καλημέρα/καλησπέρα σας,

Ειμαι σε αναζήτησή για καλό ηλιακό. Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα του site αλλά γενικά αποφεύγεται η διαφήμιση και καλά κάνετε. Επειδή όμως δεν έχω σκοπό να γίνω γκουρού του είδους για να αγοράσω έναν ηλιακό, θα εκτιμούσα όποιον μου στείλει προσωπικό μήνυμα προτείνοντας μου αξιόπιστα μοντέλα ηλιακών. Μένω Αθήνα και είμαστε 3 άτομα στο σπίτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά το ζεστό νερό (από ότι καταλαβαίνω είμαι για 160lit). Δεν θέλω να αναφέρω ποσά χρήματα διαθέτω, αυτό που με ενδιαφέρει είναι το best value. Δεν θεωρώ καλή αγορά να δώσω τα δίπλα για να έχω 10% καλύτερη απόδοση (τυχαίο παράδειγμα). Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!!

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
    Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και θα ήθελα να εκμεταλλευτώ λίγο τις απόψεις και τις γνώσεις των υπολοίπων μελών. Μένω Αθήνα κάνω ανακαίνιση και είμαι στη δύσκολη διαδικασία επιλογής ηλιακού. Έχω αρχίσει κάποιες βδομάδες το ψάξιμο. Εντυπωσιαστικα με τον μεγάλο αριθμό εταιριών και τις διαφορετικές κατευθύνσεις που δίνουν. Μετά από πάρα πολύ διάβασμα έχω καταλήξει σε κάποιες εταιρίες αλλά θα ήθελα τα φώτα σας. Καταρχάς να πω ότι πρόκειται για διαμέρισμα πρώτου σε 5οροφη πολυκατοικία άρα μιλάμε για μεγάλη απόσταση με δεδομένες απώλειες. Έχω κατασταλάξει στα 200 λίτρα για να είμαι καλυμμένος και σε πιθανή και καλοδεχουμενη αύξηση των μελων της οικογένειας. Επιλεκτικός συλλέκτες για καλύτερη απόδοση και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Με τον μαλτεζο που μίλησα μου είπε ότι με πάνελ 2.7 m2 είμαι καλυμμένος. Επίσης στο inox μοντέλο του δε προτείνει δοχείο διαστολής γιατί δε χρειάζεται και αντί για τριπλής ενέργειας να βάλω 5οδη βαλβίδα για να μην έχω απώλειες από τη σερμπαντινα. Επίσης έχω δει esolar Navi plate σαν καλή επιλογή glass και nobel classic και τα 2 στα 4m. Παρακαλώ τα φώτα σας έχω χαθει. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι έστω και σε pm θα ήταν μεγάλη βοήθεια
    Last edited by Grlabrou; 22-03-2019 at 17:48:21.

Καλημερα σας.θα σας στείλω χαρακτηριστικά από 2 ηλιακούς να με πείτε πως σας φαίνονται γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα από αυτα. ο πρώτος ηλιακός είναι: Θερμοδοχείο: Χάλυβας πάχους 3mm τύπου UST 37,2 υψηλών προδιαγραφών με διπλή επίστρωση θερμού σμάλτου ψημένο στους 860οC κατά DIN 4753 TEIL 3 (Δοχείο GLASS).
    Εναλλάκτης (Μανδύας): Διπλού τοιχώματος τύπου jacket από χαλυβδοέλασμα τύπου UST 37,2 πάχους 1,5mm.
    Μόνωση Θερμοδοχείου: Χυτή Πολυουρεθάνη πάχους 60mm, υψηλής πυκνότητας (>50Kg/m3).
    Εξωτερική Επένδυση: Εξωτερικό περίβλημα από χάλυβα με ειδική αντιδιαβρωτική προστασία (RAL 9006) ή ανοξείδωτο ατσάλι (INOX 304L αντιμαγνητικό), ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες, σε υγρά κλίματα και σε παραθαλάσσιες περιοχές (0,5mm πάχος).
    Βαλβίδα Ασφαλείας: 3 bar.
    Ηλεκτρική Αντίσταση: 4 KW.
    Θερμοστάτης.
    Ανόδιο Μαγνησίου: Για αντιδιαβρωτική προστασία.
    Έξοδος Ζεστού νερού: Ø22.
    Έξοδος κλειστού κυκλώματος: Ø22.
    Έίσοδος κρύου νερού: Ø22.
    Βαλβίδα Ασφαλείας: 10 bar.
    Σερπατίνα: 3/4" επισμαλτωμένη για σύνδεση με λέβητα (Αφορά δοχείο τριπλής ενεργείας).
    Τοποθέτηση Συλλέκτη: Παγκόσμιο σύστημα τοποθέτησης με ενσωματωμένα κινητά στηρίγματα.
    Προφίλ Συλλέκτη: Μονοκόμματο ανοδιωμένο αλουμίνιο, αντιδιαβρωτικής τεχνολογίας για απόλυτη στεγανότητα από υγρασία και μικρό-σωματίδια του αέρα..
    Τζάμι Συλλέκτη: Γυαλί ασφαλείας (SECURIT) πάχους 4mm, υψηλής διαπερατότητας (Απορροφητικότητα 95% - Εκπομπή 5%).
    Μόνωση Συλλέκτη: Πετροβάμβακας πάχους 30mm, πυκνότητας 30 Kg/m3 πλάτη & πλευρική μόνωση πάχους 15mm, πυκνότητας 60 Kg/m3.
    Απορροφητής Συλλέκτη: Χάλκινος Τύπου σχάρας(HARP) κολλημένος με τεχνολογία LASER με Ø8 σωληνάκια (manifolds).
    Έισοδοι - Έξοδοι Συλλέκτη: Ø22.
    Προσανατολισμός: Κάθετος ή Οριζόντιος.
    Απορροφητική επιφάνεια: Βαφής Τιτανίου PVD υψηλής απορροφητικότητας.
    Ο Δεύτερος ηλιακός είναι:
    Συλλεκτης.:1. τζάμι ασφαλείας, άθραυστο πάχους 4 χιλιοστών, υψηλής διαπερατότητας και ταυτόχρονα εμποδίζει την αντανάκλαση επιτρέποντας την μέγιστη απορρόφηση της ακτινοβολίας, με αντοχή στο χαλάζι
    2. επιλεκτική επιφάνεια δηλαδή επίστρωση τιτανίου χρώματος μπλέ προσφέρει άμεση και έμμεση απορρόφηση της ακτινοβολίας και απόδοση μεγαλύτερη κατά 15% με 30% από τους κοινούς συλλέκτες ακόμη και σε περιόδους μικρής ηλιοφάνειας
    3. υδροσκελετός εξ ολοκλήρου από εκτονωμένο χαλκό
    4. πλαίσιο ανοδιομένου αλουμινίου μονοκόμματο
    5. η μόνωση των συλλεκτών είναι οπίσθια πετροβάμβακα αλλά και πλευρική υαλοβάμβακα ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη απόδοση χωρίς θερμικές απώλειες
    6. πάτος από λαμαρίνα γαλβανιζέ
    7. διαθέτουν εξαερισμούς και στους συλλέκτες για να αποφεύγονται οι υδρατμοί οι οποίοι δημιουργούν διάβρωση
    8. ειδικά λάστιχα για στεγανοποίηση
    Θερμοδοχείο:.Το θερμοδοχείο είναι από χάλυβα ειδικών προδιαγραφών επενδυμένο εσωτερικά με πορσελάνη εμαγιέ σε δυο στρώσεις κατά DIN 4753 Γερμανικών Προδιαγραφών BAYER FERRO η οποία είναι ψημένη στους 800 βαθμούς εγγυάται για την εξαιρετική ποιότητα της προσφέροντας έτσι αντισκωριακή προστασία, αντοχή στο χρόνο και υγιεινό νερό
    2.περιμετρικός εναλλάκτης θερμότητας από χάλυβα για υψηλό συντελεστή μετάδοσης ενέργειάς
    3.μόνωση με πολυουροαιθάνη πάχους 65 mm και ειδικού βάρους 50 Kgr/m3 (χωρίς φρέον και έτσι δεν καταστρέφει το όζον) που εξασφαλίζει ζεστό ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες
    4.εξωτερικά κάλυμμα ανοξείδωτου χάλυβα 430Β.Α αδιάβρωτο σε όλες τις καιρικές συνθήκες
    5.βαλβίδα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος
    6.ηλεκτρική αντιδιαβρωτική αντίσταση ειδικής κατασκευής 4 KW με θερμοστάτη ασφαλείας, χρησιμοποιείτε σε περίπτωση κακοκαιρίας
    7.αντιδιαβρωτικό αντιηλεκτρολυτικό ανοδικό στοιχείο για εσωτερική προστασία (ανόδιο μαγνησίου)
    8.έξοδος ζεστού νερού
    9.σωλήνες κλειστού κυκλώματος
    10.είσοδος κρύου νερού από το δίκτυο ύδρευσης
    11.χάλκινη σερπαντίνα συμπληρωματική πηγή ενέργειας για τους ηλιακούς τριπλής ενέργειας.
    Ποια χαρακτηριστικά σας φαίνονται καλύτερα από τα δύο μνμτα που σας έστειλα? ...είναι για αγορά ηλιακου ...ευχαριστω

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2019
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Φυσικός
    Απαντήσεις
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα παιδιά, ψάχνομαι να αγοράσω καινούριο ηλιακό καθότι ο παλιός - πλην τίμιος - που έχω τα έφτυσε μετά από 32 χρόνια εξαιρετικής λειτουργίας και θα ήθελα να σας κάνω μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις αφού όπως διαπίστωσα δεν είναι και πολύ απλή υπόθεση η αγορά.

Για να γίνω λίγο πιο σαφής:

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον συλλέκτη, το boiler όμως έχει διαρροή από τη μία πλευρά.
    Ο ηλιακός λειτουργεί ακόμα μια χαρά, τη βλάβη τη διαπίστωσα τυχαία μία μέρα που ανέβηκα στην ταράτσα. Παρ' όλα αυτά θέλω να προνοήσω και όχι να περιμένω το μοιραίο, γι' αυτό και μπήκα στη διαδικασία να ψάξω από τώρα.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τα εξής:

Έχει αξία να αλλάξω μόνο το boiler αφού ο συλλέκτης δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα;
    (Μάλλον όχι, αλλά είπα να ρωτήσω. Τσάμπα είναι)

Στην απίθανη περίπτωση που έχει νόημα να αλλάξω μόνο το boiler, πώς μπορώ να καταλάβω αν ο ηλιακός μου είναι ανοιχτού ή κλειστού κυκλώματος; Υπάρχει κάποιο εξωτερικό στοιχείο στις δύο διατάξεις που να τις διαφοροποιεί; Επίσης υπάρχουν σήμερα ανταλλακτικά για ηλιακούς ανοιχτού κυκλώματος, γιατί εγώ δεν βρήκα κάτι;

Πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να κάνει κάποιος την εγκατάσταση μόνος του, δεδομένου ότι η βάση είναι ήδη εγκατεστημένη. Δηλαδή δεν χρειάζεται να προσδιορίσω εκ νέου τις μοίρες για την τοποθέτηση του συλλέκτη.

Και τέλος, που μπορώ να βρω εάν και ποια από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν πιστοποιητικά σωστής λειτουργίας καθώς και τα ίδια τα πιστοποιητικά.

Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση το φόρουμ ρωτώντας για επωνυμίες εταιριών (μάρκες), αλλά αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, ας μου στείλει pm.

Εύχομαι να μην κούρασα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημήτρης.

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία

Παρεμφερή θέματα

1. Ποιον ηλιακό θερμοσίφωνα να αγοράσω;
    από scorpios123 στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταία απάντηση: 04-11-2018, 08:33:47
  2. πρόβλημα (?) με ηλιακό και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα
    από eskhm στο φόρουμ Υδραυλικά - σωληνώσεις.
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία απάντηση: 23-11-2013, 20:09:33
  3. Πίεση νερού σε ηλιακό θερμοσίφωνα
    από makedonas67 στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταία απάντηση: 05-05-2013, 10:40:20
  4. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
    από lcharal στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταία απάντηση: 04-03-2013, 09:22:13
  5. ΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ?
    από abc9510gr στο φόρουμ Υδραυλικά - σωληνώσεις.
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταία απάντηση: 04-09-2009, 21:33:28

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης