Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 5678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 70 από 72

Θέμα: Τι ηλιακό θερμοσίφωνα να αγοράσω;

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ηλιακό και έχω μπερδευτεί πολύ. Δεν μπορώ να πω ενημερωθηκα πολύ από τις απαντήσεις σας αλλά θέλω την βοήθειά σας. Ζω στα Γιάννενα και νομίζω έχω καταλήξει σε δύο ηλιακους. Τον Malteso sunpower 160lt με δύο συλλέκτες ή τον standard classic με διπλό συλλέκτη 160lt?

Νομίζω πως δεν ήμουν αρκετά σαφής,οπότε ξαναθετω το ερώτημα μου. Ζω στα Γιάννενα και νομίζω πως έχω καταλήξει σε δύο ηλιακους, στον maltezo sunpower glass 160lt με δύο συλλέκτες και στον Nobel classic με συλλεκτη apollon 160lt με δύο συλλέκτες. Κεραμοσκεπης και οι δύο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το διπλό μήνυμα!

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον Jennykar Εμφάνιση απάντησης
    Νομίζω πως δεν ήμουν αρκετά σαφής,οπότε ξαναθετω το ερώτημα μου. Ζω στα Γιάννενα και νομίζω πως έχω καταλήξει σε δύο ηλιακους, στον maltezo sunpower glass 160lt με δύο συλλέκτες και στον Nobel classic με συλλεκτη apollon 160lt με δύο συλλέκτες. Κεραμοσκεπης και οι δύο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το διπλό μήνυμα!
    πιστευω ακριβή απάντηση δνε θα σ δώσει κανένας, μελέτησε τα κείμενα που έφτιαξε με τόσο ο κόπο ο άνθρωπος της πρώτης σελίδας κ θα καταλήξεις πιστεύω στη λύση π σου ταιριάζει. Τα δύο μοντέλα π αναφέρεις μόνο κ μόνο από το όνομα καταλαβαίνω οτι είναι σε δυο τελείως διαφορετικά οικονομικά μεγέθη.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2011
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    1
    καλησπερα,

Χθες μετα την δουλεια παω να κανω μπανιο και παπαλα νερο.
    Ανακαλυπτω οτι ο ηλιακος εχει πεθανει, εβγαζε νερο απο την ταπα πληρωσης υγρων, σκουριες πανω στο ηλιακο και ειχε ανοιξει η εξωτερικη λαμαρινα απο την ενωση, ηλικιας 16 ετων της ΜΙΝΟΣ και μαθαινω οτι εχει κλεισει η εν λογω εταιρεια. Ο υδραυλικος μου που ηρθε σημερα να τον δει μου ειπε οτι θελει αλλαγη.
    Ο υδραυλικος μου δουλευει τους ΕΒΗΛ. Τα ερωτηματα μου ειναι
    1) αν ειναι καλοι οι ηλιακοι της ΕΒΗΛ... ειναι???
    2) ειμαστε δυο ατομα και ο ενας κανει μπανιο καθε μερα και ο αλλος μερα παραμερα χειμωνα - καλοκαιρι, χρειαζομαι 120 η 150 λιτρων?
    3) με ενα πανελ 2μ2 η δυο πανελ 3μ2???
    4) να ειναι απλος η επιλεκτικος?
    5) αν δεν ειναι καλος ο Εβηλ τι μου προτεινεται συμφωνα με τα παραπανω?

Θα το εκτιμουσα αν ειχα μια απαντησει στα παραπανω ακομα και σημερα, σκοπευω το απογευμα να παω απο το μαγαζι του υδραυλικου μου να δω τιμες.

Ευχαριστω!!!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    patras, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον Scarecrow Εμφάνιση απάντησης
    Παιδες καλησπερα. Μια ερωτησουλα σκεφτομαστε για ηλιακο στο σπιτι. Απλα το θεμα ειναι οτι ειμαστε στο 1ο οροφο 7οροφης πολυκατοικιας περιπου στα 30-35 μετρα μεχρι την ταρατσα. Αξιζει? 4μελης οικογενεια θερμοσιφωνας ανοιχτος 2 ωρες καθε μερα αλλα με νυχτερινο τιμολογιο της Δεη.
    φιλε αξιζει με τα 1000. και στον 1ο 10 οροφης οικοδομης να ησουν παλι θα αξιζε. ειμαι σε 5 οροφη οικοδομη στον 2ο οροφο και ο ηλιακος ειναι τοποθετημενος πανω απο την ταρατσα σε δωμα, στον 7ο οροφο δηλαδη εαν υπηρχε. τον εβαλα πριν απο 10 χρονια και απο τοτε εχουμε σωθει. τον θεωρω μια απο τις καλυτερες αγορες που εχω κανει. το καλοκαιρι αφθονο καυτο νερο και τον χειμωνα ζεστο νερο με λογικη χρηση. βαλε τον και μην το σκεφτεσαι. η μονη σου ερωτηση πρεπει να ειναι το ποσα λιτρα θα βαλεις!!!
    Last edited by xsterg; 31-08-2019 at 10:24:28.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    patras, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    απο αποψη λιτρων και 100 λιτρα αν υπηρχε θα σε καλυπτε. τωρα εγω θα σου ελεγα να βαλεις 160 λιτρα. παντοτε χρειαζεται το ζεστο νερο. ειδικα τον χειμωνα. ειναι ανεκτιμητο τον χειμωνα να πλενεις τα χερια σου και τα πιατα με χλιαρο νερο!!
    α και προτιμησε καποια γνωστη μαρκα. αυτες που λες ουτε τις εχω ακουσει!

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2010
    Θέση
    patras, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    φιλε μου εχω δυο ηλιακους θερμοελλας σε σπιτια μου. τους εβαλα πριν απο 10 χρονια περιπου και στα δυο σπιτια. η λεξη ευχαριστημενος ειναι μικρη αν μου ελεγε καποιος να περιγραψω εαν ειμαι ικανοποιημενος. αν ξανααγορασω ηλιακο σιγουρα θα παρω παλι απο αυτους.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Χρειαζεστε εναν ηλιακο θερμοσιφωνα 120 λιτρων με εναν επιλεκτικο συλλεκτη.
    οι ΕΒΗΛ κατασκευαζονται στην Κατερινη.
    ποτε δεν αξιολογω δημοσια εταιρειες...
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους με τις γνώσεις σας καθώς μπόρεσα να ξεχωρίσω τα πάντα για τους ηλιακούς. Έχω παρόλα αυτά κάποιες ερωτήσεις. Πρόκειται να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας. Αρχικά θα επιλέξω 160lt λόγω το ότι η οικογένεια μεγαλώνει!
    1) μπορώ να βάλω ηλιακό πάνελ διαφορετικής μάρκας από ότι το μποιλερ;;
    2) όταν λέει για τα μποιλερ ότι το καζάνι είναι από λαμαρίνα dkp και εν συνεχεία ότι έχει αντιδιαβρωτικη προστασία από υγρό σμάλτο, σημαίνει ότι ειναι glass; ;
    3)αν επιλεξω καζάνι 150lt πόσα τ.μ. πρέπει να είναι το πάνελ; 2τμ;
    Νομίζω ότι έχω καταλήξει στους sonnetech ή στην μάρκα solarbank.
    Αν κάποιος έχει άποψη ας μου πει σε προσωπικό μήνυμα.
    Ευχαριστω πολύ.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2019
    Θέση
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    Ιδιότητα:
    Ιδιώτης
    Απαντήσεις
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Θελω και εγω με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για τις γνώσεις που μας παρέχεται καθώς και για την βοήθεια.
    ΕΙμαι σε φάση ανακαίνισης του σπιτιου όπου θα τοποθετηθει λέβητας αερίου συμπύκνωσης και ηλιακός θερμοσίφωνας. Με πρότειναν τους Technosol 160 λιτρα. Η αληθεια ειναι οτι εμεν ατο μάτι μου εμεινε στον Mark 4 στα ιδια λιτρα. Απο οτι με ειπε ο τεχνικος θα συνδεθει ο λεβητας με τον ηλιακο ωστε το μποιλερ να τραβαει ζνχ απο οπου βρισκει διαθεσιμο με μια τρίοδη βάνα. Ερχομαι λοιπον και αναρωτιεμαι εαν ο ΜΑρκ4 ειναι κατι αξιόλογο. Η τοποθέτηση θα γινει στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, κέντρο πολης.
    Σας ευχαριστω.

Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 5678 ΤελευταίαΤελευταία

Παρεμφερή θέματα

1. Ποιον ηλιακό θερμοσίφωνα να αγοράσω;
    από scorpios123 στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταία απάντηση: 04-11-2018, 08:33:47
  2. πρόβλημα (?) με ηλιακό και ηλεκτρικό θερμοσίφωνα
    από eskhm στο φόρουμ Υδραυλικά - σωληνώσεις.
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία απάντηση: 23-11-2013, 20:09:33
  3. Πίεση νερού σε ηλιακό θερμοσίφωνα
    από makedonas67 στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταία απάντηση: 05-05-2013, 10:40:20
  4. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ
    από lcharal στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταία απάντηση: 04-03-2013, 09:22:13
  5. ΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ?
    από abc9510gr στο φόρουμ Υδραυλικά - σωληνώσεις.
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταία απάντηση: 04-09-2009, 21:33:28

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης