Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 8 από 8

Θέμα: Ρατσισμός εναντίον μοτοσυκλετιστών

  1. #1
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2005
    Θέση
    Greece. ν φιλαδελφεια
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    85

    Ρατσισμός εναντίον μοτοσυκλετιστών


    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    ---------------------------------------------------------------------
    στο ποστ αυτο εχουν προσβαση και απο την εταιρια the Mall και το βλεπουν οπως και ολλα τα ποστ που μπηκαν στα μοτο φορουμ αλλα πρεπει να ενημεροθητε και εσεις για να δητε το κατα ποσο μας εκτημουν σαν ανθρωπους και οχι σαν ευρω οι μεγαλοεταιριες.
    Ρατσισμός εναντίον μοτοσυκλετιστών [Alexis ]
    Καλημέρα σε όλους.
    Πήγα να παρκάρω στο πάρκινγκ του the Mall, όμως με έδιωξαν γιατί "μοτό απαγορεύονται". Όταν πήρα τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ μου είπαν ότι συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, γιατί στο πάρκινγκ κυκλοφορούν και παιδιά! ΕΛΕΟΣ! Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα αυτή η συμπεριφορά με εξοργίζει. Μήπως να πάμε όλοι μαζί μια φορά με τις μηχανές να δούμε τι θα γίνει;
    και ολοιαπο τα μοτοσηκλετηστηκα φορουν αρχησαν σαν βροχη να σταλνουν μειλ διαμαρτηριας για το απαραδεκτο γεγονος
    Καλημερα... και για μπεκατε μεσα...σχετικο με τι λεγαμε για το παρκινγκ του Mall. Χθες βραδυ > [Λυκος ] 2005-12-14
    πηγα να δω τον Τζιμακο, σε μαγαζι εδω στο Ηρακλειο που δεν εχω ξαναπαει, συγκεκριμενα το Baccara, στην Ικαρου. Εχω παει με τον Καπακα, σχεδον αδειο το παρκινγκ γιατι πηγα νωρις, μπαινει ενα αυτοκινητο, παω να μπω, μου κανει σημα ο τυπος "οχι".
    Τι οχι του λεω, μου λεει φιλε ειναι μονο για αυτοκινητα, μηχανες εξω. Του λεω σοβαρα, και που θα την αφησω? Ξερω γω, αστη στο πεζοδρομιο μου λεει.
    Την αφηνω στο πεζοδρομιο, μπαινω με τα ποδια στο παρκινγκ, του λεω να σου πω λιγο, εχω κλεισει 2 τραπεζια με την παρεα μου (ψεματα, 3 ατομα ειμαστε), ή βαζω τη μηχανη μεσα ή τους παιρνω και φευγω. Γραφω σε περιοδικο του χωρου και να σου πω την αληθεια σαν ανθρωπος δεν περνανε και πολλα απ το χερι μου αλλα οτι περναει για να σας διαβαλλω θα το κανω γιατι αυτο που κανεις λεγεται κοινωνικος ρατσισμος. Μου λεει μα μου δεν ειναι ετσι ρε φιλε, πιανουν χωρο τα μηχανακια (!!). Του λεω μεγαλε αφησα το αμαξι στο σπιτι επειδη ερχομουν μονος. Θα με αφηνες να παρκαρω τ' αμαξι και να πιασω 4 φορες το χωρο και δε μ' αφηνεις να παρκαρω τη μηχανη? Μου λεει τι να σου κανω ρε φιλε, ετσι μου ειπανε.
    Λεω ενταξει, δεν υπαρχει προβλημα, παιρνω επιτοπου τηλ την παρεα μπροστα του, μαγκες φευγω γιατι μας φτυνουνε και θα σας ελεγα να γυρισετε οπως εισαστε πισω και τον βλεπω να τρεχει και να μου λεει ενταξει, ρωτησα, ενταξει, μπορειτε να φερετε τη μηχανη.
    Ερωτηση. Τι καινουρια μαλακια ειν' αυτη που τους επιασε? Συμπερασμα. Οσο δε μιλαμε τοσο θα μας #$$#^. Διαβασα το ποστ οτι μας εχουν γραμμενους. Αμα δε μιλαμε, μην εχουμε απαιτηση να μη μας #$. Καλες οι επιστολες, συμφωνω, καλες οι διαμαρτυριες αλλα κι ο καθενας κι απανω του, φατε τους ρε, μην αφηνετε να σας τη λενε πουθενα.
    Ρατσισμος, συνεχεια 3η. Απάντηση από The Mall (για γέλια και για κλάματα) [Alexis ] 2005-12-14
    Επιτέλους μου απάντησαν. Σας παραθέτω το mail που μου έστειλαν και την δική μου απάντηση. Την αλληλογραφία με το the mall την κοινοποιώ στο ΜΟΤΟ και αν κάποιος φίλος θέλει μπορώ και στο mail του. Ιδού:
    Αγαπητέ κύριε,
    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στις μηχανές για λόγους ασφάλειας και για αποφυγή ατυχημάτων. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν πρόκειται αυτό να διευθετηθεί στο άμεσο μέλλον.
    Η διοίκηση του κέντρου μελετά τη δημιουργία αποκλειστικού χώρου στάθμευσης για μηχανές.
    Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.
    Με εκτίμηση,
    Center management
    The Mall Athens
    ...και το δικό μου σχόλιο...
    Κυρία Χειμωνάκη,
    Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.
    Όμως:
    Αυτό ακριβώς μου απάντησε και η κυρία στη reception. Δυστυχώς, εκτός του ότι μας (τους μοτοσικλετιστές) εξορίζετε από το parking σας, υποτιμάτε και τη νοημοσύνη μας.
    Είναι πολύ γενικό να μιλάμε για "λόγους ασφαλείας". Μάλλον προσχηματικό ακούγεται. Γιατί είναι λιγότερο ασφαλές να κινείται μια μηχανή στο parking απ' ότι ένα αυτοκίνητο; Πως το τεκμηριώνετε αυτό;
    Το ερώτημα λοιπόν εξελίσσεται και παίρνει άλλη μορφή πλέον.
    "Το The Mall επισήμως λέει ότι η μοτοσικλέτα και κατ' επέκταση οι μοτοσικλετιστές είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και πρέπει να περιορίζονται και να τους απαγορεύεται η είσοδος όπου αυτό είναι δυνατόν"
    Κάτι τέτοιο ισχυρίζεστε λοιπόν;
    απαντηση απο Mall........ [nassosxlvbros ] 2005-12-14 Αγαπητέ κύριε,

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στις μηχανές για λόγους ασφάλειας και για αποφυγή ατυχημάτων. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν πρόκειται αυτό να διευθετηθεί στο άμεσο μέλλον.
    Η διοίκηση του κέντρου μελετά τη δημιουργία αποκλειστικού χώρου στάθμευσης για μηχανές.
    Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

    Με εκτίμηση,

    Center management
    και η δικη μου... [nassosxlvbros ] 2005-12-14
    Αγαπητή κυρία Χειμωνάκη
    Δεν χρειαζόταν επανάληψη της ενημέρωσης.
    Σεβόμενος την απόφασή σας αυτή αποχώρησα χωρίς να δημιουργήσω απολύτως
    κανένα πρόβλημα...
    Αλλά η αστεία δικαιολογία "λόγοι ασφάλειας και ατυχήματος "μου έκανε πολύ
    μεγάλη εντύπωση...!!!
    Τι εννοείτε "ασφάλεια"; τι είναι το ανασφαλές; ο αναβάτης,η οι γύρω του;(που
    τους έχει "τσεκάρει αιώνες πριν που πάνε σε αντίθεση με ένα ΙΧ)και για ποια
    αποφυγή ατυχήματος μιλάτε;έχετε ιδέα τι ορατότητα μπορεί να έχει μια μοτό σε
    αντίθεση με ένα τζιπ που παρκάρει -ξεπαρκάρει χωρίς να βλέπει πίσω σχεδόν
    καθόλου;Τι χώρο γλυτώνει η χρήση μοτό από σας αλλά και από μένα στο
    παρκάρισμα,επί καθημερινής βάσης;Σε τόσα πολυκαταστήματα που έχουν θέσεις
    μοτό,δεν έχουν πρόβλημα ατυχημάτων;Τα έχουν λύσει;Και στο κάτω-κάτω γιατί να
    παρανομήσω στο πεζοδρόμιο αναγκάζοντας τους πεζούς να ανεβοκατεβαίνουν-με
    κίνδυνο ατυχήματος-,η ακόμα και κλοπή της μοτο ενώ υπάρχει ασφαλής χώρος;
    Το "άμεσο μέλλον" θα με απασχολούσε για πάρκιν ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ! .........το "η
    διοίκηση το μελετά" σημαίνει "ξέχνα το"..
    Λυπάμαι,αλλά περίμενα μια πιο υπεύθυνη απάντηση και πολύ πιο
    ουσιαστική,συνεπώς η οικογενειά μου,οι φίλοι μου και όσοι ενημερώθηκαν για
    την πολιτική σας στο εξής και εν όψει εορτών, "το μελετάμε για το που θα ξοδέψουμε τα ωραία μας ευρώ"....
    καλές γιορτές!
    H AΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΙΛ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛ... ΕΤΣΙ ΕΝΙΩΣΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑ [κώστας zx636 ] 2005-12-15
    Καλημέρα σας κυρία Χειμωνάκη.

    Θέλω να σας πω, ότι χάρηκα που απαντήσατε. Επίσης θέλω να σας πω ότι και οι λέξεις ``λόγοι ασφαλείας`` που αναφέρεται στην απάντηση σας, είναι μια πολύ ``ταλαιπωρημένη `` λέξη, που τώρα τελευταία την επικαλούμαστε συνεχεία, σαν και την λέξη δημοκρατία που είναι εξίσου πολύ ``κουρασμένη`` λέξη.
    Επιτρέψτε μου να σας πω, ότι λόγω δουλειάς μου, Αρχαιοφύλακας σε μεγάλο Αρχαιολογικό Χώρο με 3.000 επισκέπτες καθημερινά, και με 15.000 επισκέπτες κατά διαστήματα μηνών καλοκαιριού, κύριο μέλημα μου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών, με προτεραιότητες στους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες (α.μ.ε.α.), τα μικρά παιδιά (τα παιδιά σας ας πούμε) και τους μεγαλύτερους σε ηλικία.. Για να προσδιορίσουμε τους κινδύνους, και να αποφύγουμε τυχών ατυχήματα στο χώρο μας μα και περιστατικά έκτακτα (π.χ. πυρκαγιά) πρέπει να κάνουμε ένα disaster plan (σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικού, που πρόσφατα έκανα στον Αρχαιολογικό Χώρο Επιδαύρου και το κοινοποίησα κ στο Ελληνικό Φεστιβάλ) το οποίο θα μας οδηγήσει στα καλύτερα αποτελέσματα. Μέρος και αυτού του πλάνου, είναι και οι σημάνσεις πορείας που έχετε, η πυρόσβεση σας κ.λ.π. Και η νομοθεσία μας άλλωστε το αναφέρει γιατί και εσείς ανήκετε στην μερίδα εκείνη των καταστημάτων που οι υπηρεσίες τα καταχωρούν στους χώρους προσέλευσης κοινού.
    Όλα τα παραπάνω σας τα αναφέρω για τον λόγο ότι δεν υπάρχει μελετητής ο οποίος θα θέσει θέμα ασφάλειας για την μοτοσικλέτα. Ότι θα γίνει επικίνδυνη στο χώρο σας, ότι θα διακινδυνεύσει ζωές, ότι θα δημιουργήσει μικρά κ μεγάλα προβλήματα. Η μελέτη σας έχει γίνει με σκοπό το κέρδος, γιατί μια μοτοσικλέτα δεν μπορεί να μεταφέρει πολλά αγαθά, από τα καταστήματα σας, όπως ένα αυτοκίνητο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση (στην οποία δεν διαφωνώ μαζί σας, διότι είστε κερδοσκοπική επιχείρηση και ο σκοπός σας είναι η παροχή υπηρεσιών, αγαθών με σκοπό το κέρδος) καλύτερα είναι να μιλήσετε ειλικρινά στο κοινό και να απαγορεύσετε την είσοδο σε άτομα με χαμηλό φορολογικό εισόδημα, με μοτοσυκλετα λόγω του ότι το μεγαλύτερο εισόδημα έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και το αυτοκινητο περισσοτερο χωρο φωρτωσης. Είναι ποιο ειλικρινές, και εγώ προσωπικά θα το δεχόμουν αδιαμαρτύρητα.
    Συγνώμη αν σας κούρασα και αν έχω τοποθετηθεί κάπου λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε.
    Θέλω ακόμη να σας πω, ότι είναι τιμή σας που μου απαντήσατε, διότι μπορούσατε και να μην το κάνετε, να προσπερνούσατε την γνώμη ενός καταναλωτή όπως άλλωστε γίνεται, σίγουρα θα το έχετε βιώσει κ εσείς σαν καταναλωτής, στις περισσότερες περιπτώσεις σήμερα.
    Αλλά επιτρέψτε μου ..φτάνει ποια αυτή η λέξη…. Λόγοι ασφάλειας, για το καλό σας, κ.λ.π. την κουράσαμε πολύ.
    Υστ. Λόγω ξεκινήματος του καταστήματος σας θέλω να σας πω καλές δουλειές στο κατάστημα σας και λόγω εορτών καλές γιορτές,, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος.
    Με τιμή
    ΚΑΜΠΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
    Απαντηση απο Mall [Λυκος ] 2005-12-14
    Αξιότιμε κ. Αλεξάκη,
    αφενός υπάρχει τεχνικό πρόβλημα ανάγνωσης στις μπάρες εισόδου, αφαιτέρου δεν θεωρούμε ότι θα προκαλέσετε εσείς το ατύχημα σε άλλους, αλλά ότι θα έχετε εσείς το ατύχημα λόγω κάποιων χωροτεχνικών ιδιαιτεροτήτων των χώρων στάθμευσης. Πραγματικά δεν είναι ρατσιστικό το ζήτημα: εγώ προσωπικά έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης με μηχανή (Ducatti ST 4S). Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία σας.
    Καλό βράδυ,
    Ήρα Χειμωνάκη
    Και η δικη μου [Λυκος ] 2005-12-14 19:46:55.0, 83.235.230.104
    Λυπαμαι ειλικρινα που φτιαξατε ενα χωρο επικινδυνο για μοτοσικλετες κατα τα λεγομενα σας, που δεν υπηρξε προβλεψη καν, και που τωρα εγκυμονει κινδυνους, αποκλειωντας ετσι ενα σημαντικο μερος της πελατειας σας. Οσο για τη βολτα σας στην Ευρωπη δεν νομιζω να σας απαγορευσαν την εισοδο πουθενα. Καλη σας νυχτα.

    Με εκτιμηση,

    Λαζαρος Αλεξακης.
    εγω θα συμφωνισω με τον νασο που ειπε οτι <<η οικογενειά μου,οι φίλοι μου και όσοι ενημερώθηκαν για
    την πολιτική σας στο εξής και εν όψει εορτών, "το μελετάμε για το που θα ξοδέψουμε τα ωραία μας ευρώ"....
    καλές γιορτές!>>

  2. #2
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Να πω κι εγώ την άποψή μου στο θέμα αυτό.
    Χρησιμοποιώ μηχανάκι από το 1986 περίπου, μια εικοσαετία πάνω κάτω. Παρόλο που αρχικά ξεκίνησα για την ευκολία μετακίνησης και στάθμευσης στην Σαλόνικα που ζούσα τότε, αργότερα έκανα και άλλες δραστηριότητες με το μηχανάκι. Για αρκετά χρόνια έτρεχα σε αγώνες, μάλιστα φοίτησα και σε σχολή αγωνιστικής οδήγησης, έκανα ταξίδια στο εξωτερικό με το μηχανάκι και άλλα διάφορα. Αυτά τα αναφέρω για να μην θεωρηθεί ότι δεν γνωρίζω το θέμα από μέσα.
    Και τώρα πάμε στην ουσία...
    Κατά τη γνώμη μου πάρα πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν μηχανάκι φέρονται με απαράδεκτο τρόπο προς το κοινωνικό σύνολο. Και αν αυτοί που διαβάζουν αυτό το κείμενο είναι κυριλέ μηχανόβιοι, ας ρίξουν μια ματιά γύρω τους και ας μου απαντήσουν ειλικρινά:
    1. Τι ποσοσό από τα "παπιά" κυκλοφορεί χωρίς εξάτμιση ή με εξάτμιση τροποποιημένη έτσι ώστε να προκαλεί απαράδεκτο θόρυβο;
    2. Από τους παραπάνω, πόσοι μαρσάρουν άσκοπα το μηχανάκι τους ακόμα και όταν είναι σταματημένοι στο φανάρι, ακόμα και όταν είναι σταματημένοι κάπου και μιλάνε μεταξύ τους, ώστε να ενοχλούν όσο μπορούν περισσότερο;
    3. Από τους παραπάνω πόσοι κυκλοφορούν χωρίς καθόλου φώτα το βράδυ, πόσοι κυκλοφορούν χωρίς φώτα πίσω, πόσοι κυκλοφορούν μόνο με φώτα άλλου χρώματος κόκινου ή πράσινου ή μπλε στο μπροστά μέρος;
    4. Τι ποσοστό μηχανόβιων σταματάει στα φανάρια πιο μπροστά από το σημείο που μπορεί να δει το φανάρι, κυρίως μέσα στη διάβαση των πεζών ή και πιο μπροστά ακόμα και όταν ανάψει το πράσινο πρέπει οι κανονικά αναμένοντες να κορνάρουν για να ξικινήσει το μηχανάκι; Και στο επόμενο φανάρι γίνεται ακριβώς το ίδιο;
    5. Τι ποσοστό μηχανόβιων περνάει με κόκκινο;
    6. Τι ποσοστό μηχανόβιων έχει καθρέφτες στο μηχανάκι; Αυτό συνδυαζόμενο με τον τρόπο οδήγησης, με αλλαγές λωρίδων, σφήνες κτλ, είναι εξαιρετικά προκλητικό.
    7. Τι ποσοστό μηχανόβιων φοράει κράνος; Τι ποσοστό μηχανόβιων που δεν φοράει κράνος χρησιμοποιεί επιχειρήματα του τύπου "είναι ακριβό, έχει φόρους κτλ" και την ίδια στιγμή οι ίδιοι φοράνε ακριβά ειδικά ρούχα, ακριβά γυαλιά ηλίου, και έχουν κάνει ακριβές μετατροπές στο μηχανάκι;
    8. Τι ποσοστό μηχανόβιων με δίχρονα μηχανάκια προκαλεί εξαιρετικά ενοχλητική ρύπανση με τα καμένα λάδια που βγάζει η εξάτμισή τους;
    9. Τι ποσοστό μηχανόβιων χρησιμοποιεί την κόρνα άσκοπα, σε κάθε διασταύρωση δευτερευόντων δρόμων, ώστε αν δεν τους ξυπνήσει όλους με την τροποποιημένη εξάτμιση να τους ξυπνήσει με την κόρνα;
    10. Τι ποσοστό μηχανόβιων κάνει σούζες και οδηγεί επιδεικτικά σε δημόσιους δρόμους, ειδικά τις βραδυνές ώρες;
    Τα παραπάνω ενοχλούν και εμένα που έχω σαν κύριο μέσο μετακίνησης το μηχανάκι. Σκεφτείτε λίγο πόσο ενοχολούν αυτούς που δεν έχουν σχέση με το μέσον.
    Λοιπόν, αυτό που έχω να πω είναι ότι όλα αυτά τα καταφέραμε μόνοι μας, και ειδικά αυτός που επικαλείται το ότι σε άλλες χώρες σέβονται τους μηχανόβιους, ας μας πει, ποιό από τα παραπάνω έχει δει να συμβαίνει στις χώρες που σέβονται τους μηχανόβιους.
    Εμείς λοιπόν έχουμε καταφέρει να βλέπει κάποιος έναν με μηχανάκι στο δρόμο, ειδικά "παπί" ή "supermotard" και να έχει τα ίδια αντανακλαστικά σαν να βλέπει κάποιον χούλιγκαν. Αυτό λοιπόν το καταφέραμε μόνοι μας, οπότε προς τι η έκπληξη;
    Όσο για τους κινδύνους από μοτοσυκλέτες σε ένα πάρκιγκ, πέρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά μεγάλου ποσοστού μηχανόβιων (έχω δει ακόμα και σούζα μέσα σε πάρκιγκ πολυκαταστήματος) υπάρχει ο κίνδυνος από τα εκτεθειμένα μεταλικά μέρη της μοτοσυκλέτας (εξάτμιση, κινητήρας) που επειδή βρίσκονται σε ψηλή θερμοκρασία μετά τη χρήση, μπορεί να είναι επικίνδυνα για μικρά παιδιά.
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

  3. #3
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2005
    Θέση
    Greece. ν φιλαδελφεια
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    85
    απο οτι καταλαβενω λοιπων σημφωνεις με το οτι δεν πρεπει να μπενουν οι μοτο στα παρκινκ γιατι ειναι επικηνδηνες για ατιχηματα.
    για τα φτιαγμενα αυτοκηνιτα δεν βλεπω να λες τιποτα....
    αυτα δεν κανουν σφινες? αυτα που εχουν τα πισω φωτα βαμενα μαυρα και δεν φενωνται τα φλας οταν αναβουν?
    για τα στερεωΦΩΝΙΚΑ που εχουν που περνανε διπλα σου και τρεμουν τα σικοτια σου? το οτι το ασθενοφορο ουρλιαζουν οι σειρηνες του και αυτοι δεν ακουν τιποτα και ειναι πρωτοι στο φαναρι και ο ανθροπος μεσα στο ασθενοφορο πεθαινη?
    κλπ
    κλπ
    κλπ
    αυτοι ειναι πιο κυριοι απο οσους εχουν μοτο?
    μηπως πληρωνουν λιγοτερα τελη κυκλοφοριας?
    κλπ.
    μηπως εχεις υπ οψιν σου ποσα ατυχηματα γηνονται σε παρκινκ απο μοτο και ποσα απο αυτοκηνητα?
    απλα ο ελληνας θα βγη στα καναλια να καταγγηλει τον γιτονα του που δεν εδοσε στον αλβανο η τον πακιστανο ενα κοματι ψωμι, και η μεγαλοεταιρια θα δοσει καποια δορακια στον αστεγο αλοδαπο. για να τους πουν οτι μπραβο καλε μου ανθροπε που καταδικαζης τον ραστισμο και απο την αλλη θα απαγωρευση τον σηνανθρωπο του λογο του οτι εχει μοτο να παρκαρη στο παρκηνκ μαζι με τα αυτοκηνητα των <<κυριων>> γιατι αυτος ειναι αλητης μηχανακιας.
    μετα αναροτιομαστε με πια λογηκη θα διωξει τα τζιπ απο το κεντρο η κηβερνηση.
    αργοτερα θα απαγωρευση και στα οχηματα αξιας κατω των 100 00 ευρω. γιατι ολλοι ειναι κυριοι αλλα καποιοι ειναι πιο κυριοι
    κλπ

  4. #4
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που αναφέρεις.
    Για μένα, όπως το βιώνω το πράγμα στην καθημερινή ζωή μου, υπάρχουν πολλών ειδών ηλίθιοι, και αυτοί που βάζουν τα στερεοφωνικά στα αυτοκίνητα, και αυτοί που βγάζουν την εξάτμιση από το μηχανάκι, και που μάλλον θα έβαζαν και μεγάλο στερεοφωνικό στο μηχανάκι αν μπορούσαν.
    Όμως είναι τελικά θέμα αριθμών. Το ποσοστό είναι που κάνει τη διαφορά για τον απλό πολίτη. Κάποιοι οδηγοί αυτοκινήτων συμπεριφέρονται αντικοινωνικά, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό, αν κυκλοφορήσεις Παρασκευή και Σάββατο βράδυ τους βλέπεις όλους μαζί, μερικοί σκοτώνονται κιόλας εκείνες τις μέρες, αλλά δεν μειώνεται ο αριθμός, προκύπτουν νέοι.
    Δυστυχώς για μένα, το ποσοστό των μηχανόβιων που συμεριφέρεται αντικοινωνικά είναι συντριπτικό. Ακόμα και ο τελευταίος βλάκας που έχει ένα άθλιο μηχανάκι και μεταφέρει πίτσες θεωρεί καθήκον του να βγάλει την εξάτμιση, αυτό όμως είναι πολύ κακό γιατί πλέον γίνεται κανόνας και δεν αλλάζει εύκολα την εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για τον μηχανόβιο.
    Και τελικά σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, αυτοί οι τύποι θα ήταν στη φυλακή και δεν θα ενοχλούσαν κανέναν, άσε που δεν θα το έκαναν καθόλου από την αρχή, γιατί εδώ η ατιμωρησία είναι που χαλάει την πιάτσα και όχι μόνο στους οδηγούς, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...
    Απλά με τους οδηγούς είναι διαφορετικά, γιατί αν ένας μάγκας υδραυλικός δεν κάνει καλή δουλειά εμένα δεν με ενοχλεί, όμως και αυτός που έχει βγάλει την εξάτμιση και περνάει κάθε μέρα κάτω από το σπίτι μου και ο άλλος που βάζει τα σκυλάδικα τραγούδια τέρμα στο αμάξι και ανοίγει και τα παράθυρα, αυτοί οι τύποι ενοχλούν ολόκληρες περιοχές σε καθημερινή βάση.
    Η ταξική προσέγγιση έχει βάση, πράγματι στο Καστρί ας πούμε δεν κυκλοφορούν μηχανάκια χωρίς εξάτμιση. Ούτε και ηλίθιοι με το στερεοφωνικό τέρμα στο αμάξι περνάνε από εκεί.
    Όμως και πάλι το αποτέλεσμα είναι κατά των μηχανόβιων γιατί αυτοί που συμπεριφέρονται απαράδεκτα είναι πάρα πολλοί. Και δυστυχώς μόλις καταφέρουν τον μπαμπά να τους δώσει λεφτά για αμάξι, κάνουν τα ίδια και με το αμάξι, αν όχι χειρότερα. Τελικά μιλάμε για ένα πολιτιστικό θέμα, όπως δυστυχώς είναι τα περισσότερα που ταλανίζουν την κοινωνία μας και κάνουν εμάς να πιστεύουμε ότι είμαστε οι μεγαλύτεροι μάγκες του κόσμου, και όλους τους προηγμένους λαούς να μας θεωρούν καθυστερημένους και ηλίθιους.
    Όσο για το κορυφαίο θέμα του πάρκινγκ, προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου να υπάρχει ξεχωριστός χώρος για τα δίκυκλα και σε πολυκαταστήματα που πηγαίνω συχνά, είναι ακριβώς έτσι.
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

  5. #5
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2005
    Θέση
    Greece. ν φιλαδελφεια
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    85
    συμφωνο μαζι σου και σε νιωθω. συμφωνο επησεις οτι πρεπει να υπαρχουν καποια σημεια ξεχωριστα για να παρκαρουν οι μοτο. η μοτο μου ειχε 15000 ευρω και την εχω δει πολλες φορες στο παρκηνκ πολυκαταστηματων χτηπημενη η πεσμενη κατω, και ξερεις οτι καθε πεσιμο σε μια τετια μοτο ειναι αρκετα τρελα λευτα να φτιαχτη. αλλα το να μην μου επιτρεπουν να μπω στο παρκινκ με αστιες δικαιολογιες ε!δεν το δεχομαι.
    ειμαι απο τους προτεργατες στην προτοβουλια μοτοσηκλετηστων (θα εχεις δη κηνησεις που εχουμε κανει στην τηλεωραση) καθως και αυτος που διοργανοσε την σηγκεντροση μοτοσηκλετηστων στον μαλιακο μετα το πολυνεκρο ατυχημα των παιδιων. παλεβω με πολλους φιλους μοτοσυκλετηστες να βγαλουμε την ρετσινια του αλητη απο επανω μας. οπως ειπε και ενας φιλος.<< καποτε πηγεναμε με της μοτο στο ναυπλιο εκδρομη και οι μαναδες μαζευαν τα παιδια τους με το που εμφανιζομασταν, ενω τωρα καθονται και μας κυταζουν με θαυμασμο για της μοτο μας, οποτε κατι εχουμε πετηχει>>. στα μοτο-φορουμ που γραφω ειμαστε καποιες χιλιαδες ατομα απο ολλη την ελλαδα που προσπαθουμε να κανουμε τον μοτο κοσμο καλητερο ακομα και με την βια σε μερικες περιπτωσεις. εγω μαλιστα πλακοσα εναν ντελιβερα με παπι που εκανε σφινες και ειχε σημαδεψει μερικα αυτοκινητα και πιγε να την κανει. τον προλαβα και τον βουτιξα και πριν ερθουν οι οδηγοι των αυτοκινητων και τον εκανα τοπι. ( μαλιστα στα φορουμ οποτε ερχομαστε σε αντιθεση για κατι με καποιον, γραφουν οι αλλοι απο κατω << μην του κολατε βαραει παπακιδες αυτος>> αστιαιβωμενοι βεβαια).
    δυστηχως οι νεοι αν δεν πεζουν ξυλο στα γηπεδα βρησκουν τροπο εκτονοσης να βγαζουν της εξατμησεις τους και να ενωχλουν. εμεις προσπαθουμε να τους σηνετισουμε αλλα...... τουλαχιστον δειχνουμε το σωστο στα παιδια μας και στους φιλους των παιδιων μας. ο καιρος θα δηξει.
    αν θελεις την γνωμη μου παντως ....
    αν το κρατος βαλει την αστυνομια να κανει αυτο που ειναι ο σκοπος της και οχι να φιλαει τους πολιτηκους ουτε αλητες με μοτο και αυτοκηνητα δεν θα εχουμε ουτε μεγαλη εγκληματικοτητα. αλλα με το 95% της αστυνομιας να κανουν τους φρουρους των μεγαλων τι απομενει για εμας τους πολιτες?
    οποτε οι αληταραδες και οι κακοποιοι βρησκουν και τα κανουν.
    γιωργος

  6. #6
    Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2004
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    820
    Έχεις δίκιο, πάντως πρέπει να ρίξεις πολύ ξύλο ακόμα για να φτιάξουν τα πράγματα...
    Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac

  7. #7
    Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    ... σε κάθε χώρο υπάρχουν οι λαλάκες που χαλούν την γενική εικόνα ...
    Ωστόσο στις δύο ρόδες, λίγοι είναι αυτοί που οδηγούν μηχανή για πάνω από 5 χρόνια και κάνουν τα λάθη που ορθώς προαναφέρθηκαν. Και μάλιστα δεν πιστεύω ότι υπαρχει μέλος του forum που οδηγάει μηχανή με κομμένη εξάτμιση για να κάνει θόρυβο.
    Για να επιβιώσουμε όλοι σ' αυτό το κυκλοφοριακό χάος πρέπει να κάνουμε αμοιβαίες παραχωρήσεις. Τα 4-τροχα δεν πρέπει να στριμώχνουν τα 2-τροχα, αλλά και τα δίτροχα δεν πρέπει να παρκάρουν στους δρόμους πιάνοντας θέση αυτοκινήτου. Τα πραγματικά θύματα πάντως των δρόμων (στην παραχώρηση των κυκλοφοριακών διακαιωμάτων) είναι πάντως οι πεζοί.
    Ωστόσο, άλλος είναι ο λόγος που μπήκα στο topic.
    Είναι το παράπονο μου για τα κράνη....
    Η άποψή μου είναι ότι το συγκεκριμένο άρθρο του ΚΟΚ που επιβάλλει τη χρήση του κράνους είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική.
    1._ Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που είμαι 18 χρονών και έχω δικαίωμα ψήφου έχω και την ανάλογη υπευθυνότητα να αποφασίσω πώς θα προστατεύσω τον εαυτό μου στο δίτροχο. Δεν έχω ανάγκη κανένα μπ..... να μου στείνει καρτέρι στη γωνία για να δει αν προστατεύω το ξεροκέφαλο μου με κράνος.
    2._ Στο επιχείρημα του τύπου :" και τί φταίνε τα καημένα τα αυτοκίνητα αν σε πατήσουν να σε πληρώνουν χρυσό κτλ ... " η απάντηση είναι ότι μα τότε θα έπρεπε και οι πεζοί να φοράνε κράνος όταν διασχίζουν οδόστρωμα ...
    3._ Στο επιχείρημα ότι έτσι δίνουμε το καλό παράδειγμα στη νεολαία κλπ. η απάντηση θα αφορούσε το τσιγάρο κι ότι κι αυτό θα έπρεπε να απαγορεύεται.
    ΝΑΙ στο κράνος γιατί το θέλουμε εμείς κι όχι γιατί μας το επιβάλλουν.
    Σχετικά με το "THE MALL", δεν έχω περάσει ούτε απ' έξω κι ούτε σκοπεύω... για να δούμε πόσο θα αντισταθώ ..[V]

  8. #8
    Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2005
    Θέση
    Greece. ν φιλαδελφεια
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    85

    Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

    οπως μαθενω με της τιμεςπου εχει δεν ειναι και δυσκολο να το αποφυγης

Δικαιώματα απάντησης

  • You may not post new threads
  • ΔΕΝ έχετε το δικαίωμα απάντησης
  • You may not post attachments
  • ΔΕΝ μπορείτε να επεξεργαστειτε τις απαντησεις σας
  •  
  • BB code is Ανοικτό
  • Smilies are Ανοικτό
  • [IMG] code is Ανοικτό
  • [VIDEO] code is Κλειστό
  • HTML code is Κλειστό