Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 9 από 9

Θέμα: Βοηθεια για λεβητα και ηλιακο θερμοσιφωνα

Smile Βοηθεια για λεβητα και ηλιακο θερμοσιφωνα

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπερα και ευχαριστω το φορουμ για την φιλοξενια.

Εχω διαβασει αρκετα θεματα και μπορω να πω οτι εχω λυσει καποιες αποριες που ειχα αλλα και καταλαβα καποια θεματα για την θερμανση μιας και μεχρι προτεινος (οπως πιστευω αρκετοι) ειχα μεγαλη αγνοια..

Λοιπον το θεμα μου ειναι οτι εχω εναν λεβητα shonebeker 46kw με καυστηρα riello με μπεκ 1.
    Σπιτι 150 τετραγωνικα στην αχαια χωρις γενικα πολλα κρυα 2-3 μηνες το πολυ εχει χαμηλες θερμοκρασιες με χρηση της θερμανσης 24ωρη αναβει οκτωμβρη και κλεινει μαρτιο σπιτι με διπλο τοιχειο χωρις μονωση με απλα αλουμινια μονου τζαμιου,πυλωτη και ανοιχτο και απο τις 4 πλευρες και πλακα αμονωτη και με ολα αυτα εχω καταναλωσεις απο 1.8 εως και 3 τονους πετρελαιο με θερμοκρασιες στο σπιτι μεχρι 19.

Σωματα μαντεμενια φετες που τα υπολογισα 34kw.

Παλια ειχα εναν λεβητα με 3 διπλες γραμμες σιδεροσωληνες και γενικα θερμανση δεν υπηρχει ποτε αφου τα μακρινα δωματια απο τον λεβητα δεν ζεσταιναν ποτε και γενικα μαλλον και ο λεβητας ηταν μικρος αλλα δεν ξερω ποσο ηταν..προ 7ετιας μπηκε ο λεβητας που αναφερω και μετα εγινε και μεταφορα του σε αλλο σημειο και αλλαξα τις γραμμες με μια γραμμη απο χαλκοσωληνες που ειναι 6 μετρα φ28 εξω και μετα μπαινουν μεσα στο σπιτι.
    Επισης εχω ηλιακο 3πλης αλλα ειναι πολυ παλιος και νερο εχει μονο το καλοκαιρι ενω και τον χειμωνα αν και ειναι τριπλης και το καλοριφερ παντα αναμμενο εχει πολυ χλιαρο νερο εως καθολου νερο..

Εχω εγκριθει στο εξοικονομω και θα αλλαξω τα αλουμινια με διπλα τζαμια ενεργειακα και θερμοδιακοπη και θα βαλω εναν ηλιακο και σκεφτομαι και για αλλαγη του λεβητα.
    Ηλιακο μου εχουν προτεινει εναν advance 160 λιτρων με επιλεκτικο συλλεκτη 2.5m2 που δεν τον ξερω αλλα σε χαρακτηριστικα δειχνει οκ χωρις ομως να εχει καμια ιδιαιτερη πιστοποιηση και ο πωλητης μου λεει οτι ειναι εγγυηση και δεν χρειαζομαι μεγαλυτερο συλλεκτη μιας και μετα ολη την ωρα θα μου σκανε τα ασφαλιστικα απο μεγαλες θερμοκρασιες..
    Και σε λεβητα αφου εφερα καποιον και μου τον μετρησε (η μετρηση εγινε νοεμβρη με 19 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια και απο την ωρα που αναψε ο λεβητας σε 3 λεπτα μου ειχε δωσει οχι γραπτως αλλα προφορικως καυσαερια 240 βαθμους και αποδοση 92.6) και γενικα μου ειπε οτι ειμαι πολυ οκ.Επισης να αναφερω οτι στην εξοδο του λεβητα υπαρχει ενα σπιραλ περιπου μισο μετρο που παει στην αμονωτη καμιναδα υψους 3.5 μετρων.

Γενικα δεν ξερω αν πρεπει να εμπιστευτω τα λεγομενα του μιας και οταν του ελεγα να βαλω αντισταθμιση που ελεγε οτι δεν θα μου κανει τιποτα και δεν εχει νοημα στην περιοχη μου αλλα τετοια απο την αλλη δεν γνωριζω κανεναν που να το κατεχει καλα το αθλημα για να ειχα μια επαγγελματικη και σωστη γνωματευση.

Ετσι ειμαι λιγο διφορουμενος αν πρεπει να αντικαταστησω τον λεβητα-καυστηρα και εχω προκρινει αν συμβει αυτο να βαλω εναν buderus eco unit 34kw που εχει αντισταθμιση-προθερμανση και μπλε φλογα και μεγαλο βαθμο αποδοσης γενικα αλλα κυριως αυτο που λενε οτι ερχεται προρυθμισμενος και δεν χρειαζεται καποια ρυθμιση.

Εσεις τι λετε αξιζει η αλλαγη λεβητα?Λογικα πιστευω οτι λογο αντισταθμισης-νεοτητας και προθερμανσης ενα 10% θα το κερδισω και απο την αλλη δεν ξερω και ποσα χρονακια εχει ακομα ο λεβητας που εχω + την υπερδιαστασιολογηση (που βεβαια θα βαλω μηχανολογο να μου κανει μελετη γιατι τα 34kw τα λεω εγω..).

Για συμπηκνωσης και τετοια οι τιμες πανε περιπατο και δεν ξερω αν τελικα θα μπορω να εχω οφελος απο την συμπηκνωση συμφωνα με αυτα που διαβασα σε αλλα νηματα..
    Επισης ο ηλιακος που λεω ειναι γνωστος? Αν εχει καποιος καποια αποψη-εμπειρια, ελευθερα!

Ευχαριστω και παλι.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Τον ηλιακό που αναφέρετε δεν τον γνωρίζω. Ο μοναδικός τρόπος να τον αξιολογήσετε, είναι τα πιστοποιητικά του. Αν δεν έχει πιστοποιητικά, να μην τον αγοράσετε, διότι θα έχετε πρόβλημα και στο πρόγραμμα εξοικονομώ, το οποίο ζητάει πιστοποιητικά για τον εγκατεστημένο εξοπλισμό. Ο όρκος του πωλητή ότι ο ηλιακός "είναι εγγύηση", δεν γίνεται αποδεκτός από το πρόγραμμα.

Βαθμός απόδοσης 92% με θερμοκρασία καυσαερίων 240oC, απλώς δεν γίνεται και ο "συντηρητής" μάλλον σε δουλεύει "προφορικώς".

Το γεγονός επίσης ότι σας είπε ότι η αντιστάθμιση δεν προσφέρει τίποτε, σημαίνει μάλλον ότι ο άνθρωπος έχει μαύρα μεσάνυχτα, οπότε η συνολική εικόνα από τα λεγόμενα σας είναι να μείνετε μακριά από αυτόν τον τύπο.

Ο λέβητας συμπύκνωσης είναι μια πολύ καλή λύση και σίγουρα αξίζει τον κόπο και θα αποσβέσει τα χρήματα του.

Το πρόβλημα είναι ότι ο λέβητας δεν έρχεται προρυθμισμένος, αλλά απαιτείται ρύθμιση (και φυσικά συντήρηση και επαναρύθμιση κάθε χρόνο), και αν δεν υπάρχει τεχνικός στην περιοχή σας να σας τον ρυθμίσει, η απόδοση και η οικονομία θα πάνε περίπατο.

"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Το θέμα της αντλίας θερμότητας το έχετε δεί;Οσο και να κερδίσετε απο την αλλαγή με σύστημα μεγαλύτερης απόδοσης, δε θα φτάσει το κέρδος απο μια εφαρμογή με α/θ. Αν θέλετε κρατήστε τον υπάρχον λέβητα για την κάλυψη των φορτίων αιχμής, ενώ τα συνήθη φορτία, ας πούμε το 75% θα το καλύπτει η α/θ. ¨Η καταργείτε το λέβητα και ξεχνάτε δεξαμενές, ανεφοδιασμούς, καμινάδες κτλ.
    Στην Αμαλιάδα υπάρχουν καλοί τεχνίτες.Γνωρίζω απο προσωπική εμπειρία.
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Ευχαριστω για τις απαντησεις αν και γενικα ο χρονος που τις κανω ειναι λιγο ανεπικαιρος αλλα των φρονημων τα παιδια λεει...

Λοιπον για τον θερμοσιφωνα advance μιας και ουτε εγω τον εχω ξανακουσει του απαντησα αρνητικα και μου αντιπροτεινε siemens sieline η' καποιο sole eurostar..τωρα τι να πω εγω σκεφτομουν αρχικα για ηλιοακμη μιας και εχει και πιστοποιηση solarkeymark και εχει ανερτημενους τους πινακες αποδοσεων (αναθεμα και αν καταλαβαινω τι πρεπει να κοιταξω για να δω ποσο αποδοτικοι ειναι μιας και εχουν τοσα πολλα νουμερα μεσα τα αρχεια που μπερδευτηκα..)
    αλλα επισης διαβασα και το αρθρο σας για την μονωση απο υαλοβαμβακα και βλεποντας οτι τα ηλιακα ηλιοακμη εχουν στους συλλεκτες τετοια μονωση εστριψα για αλλου αλλα αραγε για που??
    Κατι μου λενε οι bosch αλλα ειναι λιγο ακριβοι.

Απο εκει και περα οπως το περιμενα σιγα μην εχω αποδοση 92.6% με 240οC καυσαερια..οπως επισης με τοσα που διαβασα για την αντισταθμιση να μην παιζει ρολο οπως μου ειπαν..
    Εφερα λοιπον και εναν αλλο ανθρωπο να δει το συστημα θερμανσης και μου ειπε οτι ο λεβητας ειναι οντως μεγαλος και οτι με εναν 30αρι λογικα θα ειμαι οκ (βεβαια πηρε διαστασεις δωματιων και σωματα και θα μου πει πιο αναλυτικα απο εβδομαδα).Αυτος μου προτεινε λεβητα chappee αλλαγη καμιναδας με αλλη πουυ εχει μονωση,και τοποθετηση εξτρα μονωσης στις εξωτερικες σωληνες (εχουν μονωσεις φθαρμενες και μου ειπε οτι μπορω να χανω μεχρι και 3kw απο εκει) και εγκλυσμος τους σε κουτια για ακομα καλυτερα και τελος θερμοστατικες κεφαλες.Δεν ειχε προβλημα και για buderus eco unit που μου εχει κολλησει εμενα.Σε καθε περιπτωση μου ειπε βεβαια το αυτονοητο οτι πρεπει να μειωσω τις απωλειες μου.
    Εχω κολλησει μιας και τα 34kw θα μου επαρκουν μιας και εχω 34kw σωματα η' θα εχω τιποτα θεματα και δεν θα ζεσταινομαι?

Τελος εχω αποκλησει την αντλια θερμοτητας μιας και το κοστος για μια υψηλων θερμοκρασιων και πολλων kw ειναι αρκετα ψηλο και φυσικα αυτα που γραφουν οι περισσοτερες ειναι εντελως πλασματικα μιας και οταν κανει κρυο ο βαθμος αποδοσης τους ειναι πολυ χαμηλος.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Πως είστε σίγουρος οτι χρειαζεστε υψηλων θερμοκρασιων δηλαδη 80 βαθμους; Το έχουμε ξαναγραψει οτι σε παρα πολλες εφαρμογες, αρκουν οι 55-60 βαθμοι.Εφόσον βεβαια γίνει προσεκτικός έλεγχος ολων των δεδομένων της εφαρμογες.
    Ειδικα στο σενάριο που σας πρότεινα όπου η α/θ θα καλύπτει τα μερικα φορτία, εκει δηλαδη που θα δουλεύει με υψηλό βαθμό απόδοσης. Στ
    α δύσκολα όταν αυτα εμφανιστουν θα τη βοηθαει ο λέβητας.
    Εχετε μιλησει με χρήστες που εγκατεστησαν α/θ επωνυμες και με σωστη μελετη εφαρμογη, να σας πουν την εμπειρία τους;
    kx13578 @ yahoo.gr

Δυστυχως δεν εχω κανενα παραδειγμα απο γνωστο η' γενικοτερα που να εχει εγκαταστησει αντλια θερμοτητας και ποσο μαλλον να ειναι και επωνυμη.
    Φταιει και το γεγονος οτι σε κανα 3αρι μαγαζια που ρωτησα μου εταζαν 75% οικονομια αφου για 1kw που εκαιγα θα επαιρνα 4kw αλλα οταν τους ελεγα οτι εχω στατιστικα 8 χρονων με πετρελαιο και αν μου εγγυονται γραπτως για την επομενη χρονια φυσικα με βαση την μεση θερμοκρασια και με αποκλιση 10% υπερ τους να πετυχω οχι 75% αλλα 50% εξοικονομηση με κοιταζαν με μισο ματι και φυσικα ουτε λογος..
    Εγω σκεφτομουν ιδανικα να γινοταν παραγωγη ρευματος με φωτοβολταικα για να δουλευει η αντλια αλλα αφου αυτο μου το απεκλεισαν να γινεται με το προγραμμα δεν ασχοληθηκα περαιτερω.Φυσικα ο παραγων δεη παντα προβληματιζει μιας και για να λεμε την αληθεια το ρευμα σαν σκετο ρευμα αφαιροντας ολα τα υπολοιπα ειναι γενικα φτηνο και δεν ξερω ποσο παραπανω θα παει αν ιδιωτικοποιηθει..Αν λεω εγω παει ενα 20% που και λιγο βαζω μιας και στην κιλοβατωρα και μιλαω μονο για την κιλοβατωρα υπαρχει περιθωριο πολυ ακομα για αυξηση και για αυτο σφαζονται τα παλικαρια στα ποδια της δεη ποιος θα την βουτηξει, αμεσως ενα ενδεχομενο οφελος ας πουμε 40% εξοικονομησης μειωνεται στο 20% και φυσικα ποτε θα γινει αποσβεση οταν για μια αντλια σου ζητανε 6000+ ευρω?

Ισως κανω και λαθος αλλα κανεις δεν μπορει να μου πει οτι δεν ειναι και ρεαλιστικο σεναριο δυστυχως...
    Last edited by mikaelo; 16-08-2014 at 21:35:13.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Το λάθος είναι οτι συγκρίνετε μια δυσμενη περίπτωση με μια ευνοημένη. Τέλως πάντων είναι και προσωπική επιλογη....
    Πάντως γραπτή εγγυηση δε δίνω ουτε εγω γιατι υπάρχει φόβος κάποιος, κατα λάθος ή σκόπιμο να κάνει αντιοικονομική τη χρήση της α/θ.
    Υπάρχουν βέβαια και τρόποι να βλέπω online τι γίνεται στη μονάδα (τί καιει πώς το καίει κ.α.) αλλα δε βρίσκω το λόγο να παρακολουθω τον πελάτη.
    Αυτο που είναι σίγουρο είναι ότι οι α/θ οταν εφαρμόζονται σωστα, είναι πολύ πιο οικονομικές απο οτιδήποτε άλλο.
    kx13578 @ yahoo.gr

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    H αλήθεια είναι ότι στις συνθήκες που περιγράφει ο michaelo:
    "στην αχαια χωρις γενικα πολλα κρυα 2-3 μηνες το πολυ εχει χαμηλες θερμοκρασιες"

και φυσικά δεδομένης της κλιματικής ζώνης στην Αχαϊα, η αντλία θα αποσβέσει το κόστος της, ειδικά αν η ισχύς της υπολογιστεί σωστά, και η επένδυση θα αντέξει ακόμη και σε αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά 20% που (δικαιολογημένα ίσως στις εποχές που ζούμε) φοβάται ο michaelo ότι θα επέλθει.

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας όμως, που είναι η βοήθεια για λέβητα και ηλιακό, για τον μεν λέβητα τα είπαμε, για τον δε ηλιακό, ένας πολύ καλός και οικονομικός ηλιακός είναι αυτός εδώ:
    http://www.aenaos-sa.gr/ηλιακος-θερμ...βαφής-τιτανίου

ενώ αυτός εδώ είναι ο καλύτερος ηλιακός θερμοσίφωνας glass (με βάση την απόδοση του το χειμώνα - το καλοκαίρι όλοι οι ηλιακοί δουλεύουν) που μπορείτε να αγοράσετε σε αυτήν την τιμή, δοκιμασμένος σε πελάτες, φίλους και συγγενείς εδώ και πολλά χρόνια.
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Για ένα σπίτι 150μ2 ένας λέβητας 30Kw θεωρώ οτι είναι υπέρ-αρκετός. Θα προτιμούσα κάτι σε ατομική μονάδα και αν έβρισκα σε συμπύκνωση καθώς έχουν αρχίσει να εμφανίζονται επιτέλους και στην χώρα μας.
    Όσον αφορά τον ηλιακό επειδή αναφέρθηκε ο ADVANCE και ο κατασκευαστής είναι γνωστός και φίλος, είναι όντως ένας καλός ηλιακός. Η βιοτεχνία που τον κατασκευάζει φτιάχνει 2 τύπου δοχεία ένα με χαλκό και ένα με glass. Οι συλλέκτες του είναι απο μεγάλο ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής συλλεκτών και ο 2.5m2 έχει όντως υψηλή απόδοση και δέν χρειάζεται μεγαλύτερο. Έχει πιστοποιητικά απο τον Δημόκριτο και CE. Περνάει κανονικά στο εξοικονομώ. Το ότι ένας ηλιακός δεν έχει solarkeymark δέν σημαίνει οτι δεν είναι και καλός. Τo solarkeymark το βγάζουν τα εργοστάσια και οι βιοτεχνίες που κάνουν εξαγωγές και τους το ζητούν οι ξένοι. Όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δέν ασχολούνται με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.
    O Sole Eurostar είναι "γεμάτος" πιστοποιητικά και μάλιστα το θεωρώ και από τα καλύτερα ηλιακά της αγοράς. Το εργοστάσιο της Sole είναι απο τα πρώτα που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα και μετράει 40 χρόνια παρουσίας. Ο sonnentech που προτείνει ο κ.Μοναχός αν και δεν τον έχω δεί απο κοντά, βάση των χαρακτηριστικών που διάβασα και απο την στιγμή που τον προτείνει ο ίδιος πρέπει να είναι πολύ καλή επιλογή.
    Δακρύζω από τα γέλια στη χώρα που αγοράζεις θέρμανση από το skroutz σε 40 άτοκες και δώρο tablet, μελέτη απωλειών από τον Μάστρο-Μήτσο και ενημερώνεσαι για Φ.Α. από εξουσιοδοτημένο εμπορικό αντιπρόσωπο που πουλάει πλακάκια ,λεκάνες και καζανάκια.

Παρεμφερή θέματα

1. ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΕΒΗΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
    από sfs1979 στο φόρουμ Φυσικό αέριο - υγραέριο - LPG
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταία απάντηση: 31-01-2013, 14:22:11
  2. Γνώμη για ηλιακό
    από xristos69 στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταία απάντηση: 28-04-2009, 09:15:55
  3. Ηλιακό buderus
    από peris στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 7