Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 15

Θέμα: Μελέτη κεντρικής θέρμανσης, καταστατικό οικοδομής, αποσύνδεση.

Μελέτη κεντρικής θέρμανσης, καταστατικό οικοδομής, αποσύνδεση.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα
    Τι γίνεται στη περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη για την κεντρική θέρμανση τόσο στη πολεοδομία όσο στη νομαρχία αλλά και στην εταιρεία που εκδίδει κοινόχρηστα και ειδικότερα στο πινάκιο για την θέρμανση αναγράφει κάτι αριθμούς π.χ 72 το διαμέρισμα τάδε 45 το διαμέρισμα τάδε κ.λ.π. Καλώντας έκτακτη γενική συνέλευση μου παρουσίασε ο διαχειριστής ένα απλό χαρτί πού δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τι αναγράφει αυτό το χαρτί που ήταν χωρίς σφραγίδα και προφανώς το είχαν φτιάξει μαζί με κάποιους άλλους συνιδιοκτήτες και μου είπε ότι η μέτρηση γίνεται με Τ.Μ..
    Ρωτώντας τον αν υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης και ζητώντας αντίγραφο με ειρωνεύτηκε. και μου είπε ότι η συμφωνία ήταν προφορική.
    Όμως σε έρευνα που έκανα στο υποθηκοφυλακείο, διαπίστωσα ότι εκεί έχουν δηλωμένα περισσότερα τετραγωνικά,από αυτά που αναγράφονται στο χαρτί το οποίο μου έδειξαν,κάτι που αποδεικνύεται και από τον κανονισμό, να σημειωθεί ότι εμένα ενώ έχω 74 Τ.Μ, μου έχουν προσθέσει δυο Τ.Μ.
    Ερώτηση
    Τι ενέργειες μπορώ να κάνω βάσει νόμου;
    Είναι υπεύθυνη εκτός των συνιδιοκτητών και η εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα και συν της άλλης προμηθεύει όλα αυτά τα χρόνια με πετρέλαιο την πολυκατοικία; Επίσης στη Γ.Σ. ζήτησα από τον διαχειριστή αντίγραφα γενικών συνελεύσεων για εργασίες που έχουν γίνει και αρνήθηκε πεισματικά να μου τα δώσει. Τι μπορώ να κάνω βάσει νόμου για να τα πάρω ; Εισαγγελική παραγγελία ή αγωγή ;
    Σας ευχαριστώ.
    Last edited by Ελένη1480; 09-09-2014 at 19:22:41.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Η άδεια της οικοδομής ποια χρονολογία είναι;
    Πριν το Δ τρίμηνο του '85 ή μετά;
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Είναι πριν συγκεκριμένα το 1967 εγώ είμαι σχετικά νέα ιδιοκτήτρια,και το παρατήρησα σε μια από τις σπάνιες φορές όπου ο διαχειριστής ανάρτησε συγκεντρωτική κατάσταση ότι έλειπαν από τα 1000 - μονάδα 70 χιλιοστά ; Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα στόματα είναι κλειστά.
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον Ελένη1480 Εμφάνιση απάντησης
    Καλησπέρα
    Τι γίνεται στη περίπτωση που δεν υπάρχει μελέτη για την κεντρική θέρμανση τόσο στη πολεοδομία όσο στη νομαρχία αλλά και στην εταιρεία που εκδίδει κοινόχρηστα και ειδικότερα στο πινάκιο για την θέρμανση αναγράφει κάτι αριθμούς π.χ 72 το διαμέρισμα τάδε 45 το διαμέρισμα τάδε κ.λ.π. Καλώντας έκτακτη γενική συνέλευση μου παρουσίασε ο διαχειριστής ένα απλό χαρτί πού δεν ήξερε ούτε ο ίδιος τι αναγράφει αυτό το χαρτί που ήταν χωρίς σφραγίδα και προφανώς το είχαν φτιάξει μαζί με κάποιους άλλους συνιδιοκτήτες και μου είπε ότι η μέτρηση γίνεται με Τ.Μ..
    Ρωτώντας τον αν υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης και ζητώντας αντίγραφο με ειρωνεύτηκε. και μου είπε ότι η συμφωνία ήταν προφορική.
    Όμως σε έρευνα που έκανα στο υποθηκοφυλακείο, διαπίστωσα ότι εκεί έχουν δηλωμένα περισσότερα τετραγωνικά,από αυτά που αναγράφονται στο χαρτί το οποίο μου έδειξαν,κάτι που αποδεικνύεται και από τον κανονισμό, να σημειωθεί ότι εμένα ενώ έχω 74 Τ.Μ, μου έχουν προσθέσει δυο Τ.Μ.
    Ερώτηση
    Τι ενέργειες μπορώ να κάνω βάσει νόμου;
    Είναι υπεύθυνη εκτός των συνιδιοκτητών και η εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα και συν της άλλης προμηθεύει όλα αυτά τα χρόνια με πετρέλαιο την πολυκατοικία; Επίσης στη Γ.Σ. ζήτησα από τον διαχειριστή αντίγραφα γενικών συνελεύσεων για εργασίες που έχουν γίνει και αρνήθηκε πεισματικά να μου τα δώσει. Τι μπορώ να κάνω βάσει νόμου για να τα πάρω ; Εισαγγελική παραγγελία ή αγωγή ;
    Σας ευχαριστώ.

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Στις οικοδομές πριν το 85, υπέρ-ισχύει το καταστατικό της οικοδομής και εφαρμόζεται ότι προβλέπεται εκεί.
    Αν δεν υπάρχει ούτε καταστατικό, τότε δεν υποχρεούστε να πληρώνετε κοινόχρηστα.
    Επειδή και αυτό δεν είναι τρόπος να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να απαιτήσετε από την οικοδομή να συνταχθεί πίνακας κατανομής δαπανών από μηχανολόγο και να πληρώνονται τα κοινόχρηστα βάσει του πίνακα, με αναλυτικές καταστάσεις για τα έξοδα. Θα πρέπει επίσης να συνταχθεί ένα καταστατικό, όπου θα καθορίζεται η ορθή κατανομή των δαπανών.

Για να έχει πλήρη νομική ισχύ το νέο καταστατικό (όπου θα αναφέρεται και θα επισυνάπτεται ο πίνακας κατανομής δαπανών), θα πρέπει να το υπογράψουν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες της οικοδομής.

Αν υπάρχει κάποιος που δεν υπογράφει, μπορεί να συνταχθεί πάλι καταστατικό, αλλά το πως θα σας το πει δικηγόρος.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγετε από την δυσάρεστη αυτή κατάσταση με το λιγότερο οικονομικό και ψυχικό κόστος, είναι να αποσυνδεθείτε από την κεντρική θέρμανση της οικοδομής και να πληρώνετε τα υπόλοιπα κοινόχρηστα εφόσον είναι σωστά υπολογισμένα.

Επειδή δεν υπάρχει καταστατικό που να απαγορεύει την αποσύνδεση, μπορείτε να αποσυνδεθείτε ότι ώρα θέλετε, χωρίς να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν.
    Μια πολύ καλή περίπτωση είναι επίτοιχος λέβητας αερίου.

Η αποσύνδεση βέβαια, έχει κόστος, και το ερώτημα είναι αν θέλετε να διαθέσετε τα χρήματα για να ησυχάσετε.

Ο άλλος δρόμος είναι νομικός, εμπλέκονται δικηγόροι (που απαιτούν αμοιβές), συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κ.λ.π. , είναι χρονοβόρος και αν υπάρχουν στην οικοδομή ένας / δυο άνθρωποι που δε θέλουν να χαλάσει το παλιό καθεστώς (είτε επειδή τους βολεύει οικονομικά, είτε επειδή έχουν κάνει παρανομίες), τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Αποσύνδεση και αυτονόμηση. Το κλειδί της ψυχραιμίας. Με την παλαιότητα της οικοδομής φαντάζομαι τί βαθμό απόδοσης ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ θα έχετε. Υπάρχουν τόσες καλές λύσεις πλέον που δε βρίσκω το λόγο να συνεχίσετε να μιλάτε με ανθρώπους που σας κοιτούν ειρωνικα. Αφήστε τους να παλεύουν να συννενοηθούν.
    Λεβητακι αεριου, αντλία θερμότητας κλιματισμος κ.α. είναι όπλα για την ψυχική ηρεμία σας.
    Στο συγκεκριμένο θέμα είμαι λίγο επιθετικός γιατι αντιμετωπίζω συνέχεια κάτι "δεινοσαυρους" που στο όνομα της κεντρικής θερμανσης συνεχίζουν να τρώνε χρήματα απο τον κόσμο. Μαλώματα, "δεν εχω να δώσω", "εγώ έδωσα παλια" κ.α.
    Αυτονόμηση λοιπόν. Ο καθένας κουμάντο στο πορτοφόλι και στις ανάγκες του. Να πάψουν και κάτι "επεκτάσεις" απο το σώμα του μπάνιου που έδινε σε μποίλερ χωρίς να το ξέρει κανεις και κάτι θηρία σώματα.
    Για τί κατοικία συζητάμε;
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Καλημέρα στο συμβόλαιο μου και στον κανονισμό γράφει ότι η μελέτη εκκρεμεί και θα πρέπει να συνταχθεί.. όμως ο διαχειριστής μου είπε ότι μελέτη υπάρχει και μου έδειχνε τα χιλιοστά της συγκεντρωτικής κατάστασης στον τομέα της κεντρικής θέρμανσης,άρα η ενέργεια του είχε δόλο, συν ότι τόσο ο ίδιος όσοι και άλλοι δυο τουλάχιστον έχουν αντικαταστήσει τα θερμαντικά σώματα με καινούργιας τεχνολογίας,το θέμα είναι ότι έχω υποστεί οικονομική ζημία από αυτή την ιστορία και θέλω να βρω το δίκιο μου. Επίσης στην προτελευταία Γ.Σ. παρουσία δικηγόρου μου θέσαμε το θέμα σύνταξης μελέτης και πέρασε κατόπιν ψηφοφορίας υπέρ της σύνταξης μελέτης από Μ.Μ όμως μέχρι σήμερα αρνούνται να γίνει η μελέτη, αν και το κόστος μπορεί να καλυφθεί από το αποθεματικό που προέρχεται από πρώην θυρωρείον που τώρα ενοικιάζεται και είναι περουσιακό στοιχείο της πολυκατοικίας (τώρα τελευταία έμαθα ότι το αποθεματικό αγνοείται(!) εκτός αυτού το 2012 σε Γ.Σ ψηφίσαμε να πάει η διαχείριση σε εταιρεία,να σκεφτείτε ότι ψήφισε και ο ίδιος ο διαχειριστής και αν και η απόφαση είναι άκρως δεσμευτική και ακυρώνεται μόνο εντός έξι μηνών σε δικαστική αρχή κρατάει ακόμα με παράνομο τρόπο την διαχείριση, τέλος με απείλησε λέγοντάς μου ότι θα μου κάνει εξώδικο αν δεν του πληρώσω κάποιους μήνες που του οφείλω για το πετρέλαιο...ΚΡΙΜΑ που εκτός οικονομικής κρίσης υπάρχει από ότι βλέπω και κρίση αξιών ! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις απαντήσεις σας το έργο που προσφέρεται είναι σημαντικό.
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον Ελένη1480 Εμφάνιση απάντησης
    Είναι πριν συγκεκριμένα το 1967 εγώ είμαι σχετικά νέα ιδιοκτήτρια,και το παρατήρησα σε μια από τις σπάνιες φορές όπου ο διαχειριστής ανάρτησε συγκεντρωτική κατάσταση ότι έλειπαν από τα 1000 - μονάδα 70 χιλιοστά ; Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα στόματα είναι κλειστά.

74,80 5ος με ενδιαφέρει αυτό που προτείνεις, σχετικά με Αποσύνδεση και αυτονόμηση
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον monachus Εμφάνιση απάντησης
    Στις οικοδομές πριν το 85, υπέρ-ισχύει το καταστατικό της οικοδομής και εφαρμόζεται ότι προβλέπεται εκεί.
    Αν δεν υπάρχει ούτε καταστατικό, τότε δεν υποχρεούστε να πληρώνετε κοινόχρηστα.
    Επειδή και αυτό δεν είναι τρόπος να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να απαιτήσετε από την οικοδομή να συνταχθεί πίνακας κατανομής δαπανών από μηχανολόγο και να πληρώνονται τα κοινόχρηστα βάσει του πίνακα, με αναλυτικές καταστάσεις για τα έξοδα. Θα πρέπει επίσης να συνταχθεί ένα καταστατικό, όπου θα καθορίζεται η ορθή κατανομή των δαπανών.

Για να έχει πλήρη νομική ισχύ το νέο καταστατικό (όπου θα αναφέρεται και θα επισυνάπτεται ο πίνακας κατανομής δαπανών), θα πρέπει να το υπογράψουν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες της οικοδομής.

Αν υπάρχει κάποιος που δεν υπογράφει, μπορεί να συνταχθεί πάλι καταστατικό, αλλά το πως θα σας το πει δικηγόρος.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεφύγετε από την δυσάρεστη αυτή κατάσταση με το λιγότερο οικονομικό και ψυχικό κόστος, είναι να αποσυνδεθείτε από την κεντρική θέρμανση της οικοδομής και να πληρώνετε τα υπόλοιπα κοινόχρηστα εφόσον είναι σωστά υπολογισμένα.

Επειδή δεν υπάρχει καταστατικό που να απαγορεύει την αποσύνδεση, μπορείτε να αποσυνδεθείτε ότι ώρα θέλετε, χωρίς να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν.
    Μια πολύ καλή περίπτωση είναι επίτοιχος λέβητας αερίου.

Η αποσύνδεση βέβαια, έχει κόστος, και το ερώτημα είναι αν θέλετε να διαθέσετε τα χρήματα για να ησυχάσετε.

Ο άλλος δρόμος είναι νομικός, εμπλέκονται δικηγόροι (που απαιτούν αμοιβές), συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κ.λ.π. , είναι χρονοβόρος και αν υπάρχουν στην οικοδομή ένας / δυο άνθρωποι που δε θέλουν να χαλάσει το παλιό καθεστώς (είτε επειδή τους βολεύει οικονομικά, είτε επειδή έχουν κάνει παρανομίες), τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Για τα νομικά δεν ξέρω.Οτι σας πεί ο Αυτο που μου λέει η εμπειρία μου είναι οτι θα κάνετε πολύ καιρό παρέα με δικηγόρους..... Καλύτερα να κάνετε αυτα που προαναφέραμε. Βρείτε πρωτα λύση για τη θέρμανσή σας και μετα δείτε τα υπόλοιπα.Χειμώνας έρχεται....
    kx13578 @ yahoo.gr

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Αν σας ενδιαφέρει η αυτονόμηση, μην το συζητάτε.
    Αποσυνδεθείτε και μην ασχολείστε άλλο με την υπόθεση.
    Από τα υπόλοιπα κοινόχρηστα, πληρώστε μόνον αυτά για τα οποία σας δείχνει ο διαχειριστής απόδειξη.
    Ενημερώστε όλους τους ιδιοκτήτες ότι δεν προτίθεστε πλέον να συμμετέχετε σε αυτό το παιχνίδι.

Και μόνο η ανακοίνωση των παραπάνω, θα κάνει σίγουρα τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να ενδιαφερθούν, αφ΄ενός διότι αν αποσυνδεθούν όλοι, οι υπόλοιποι που θα μείνουν θα πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους και αφ΄εταίρου διότι δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα, αφού κανένας δικαστής δεν θα δικαιώσει διαχειριστή που απαιτεί είσπραξη κοινοχρήστων χωρίς να δίνει απόδειξη.

Ενας άλλος λόγος που δεν θα πάει κανείς σε δικηγόρο, είναι ότι αν πάει το θέμα εκεί, θα αναγκαστούν όλοι να "διορθώσουν" τα "λανθασμένα" τετραγωνικά τους και δεν το θέλουν.

Το μόνο που θα μπορούν να κάνουν, είναι είτε να συμφωνήσουν όλοι στη σύνταξη νέου καταστατικού και στην αλλαγή διαχειριστή, είτε να σας παρακαλάνε να πληρώσετε τα κοινόχρηστα.

Η παραπάνω τακτική δεν είναι η πιο ευγενική ή η πιο πολιτισμένη, αλλά την τρέλα μόνο με τρέλα μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

― St Francis of Assisi

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Και άν ακούσουν και κανένα κομπρεσερ να σκάβει.....θα ιδρώσουν.
    Τα "μαλιοκέφλα" τους θα τα πληρώνουν γιατι ένας μεγάλος λέβητας θα δουλεύει για μικρές καταναλώσεις οπότε αντιο βαθμέ απόδοσης.... Σαν να κουβαλάς ενα στυλό με τριαξονικο!
    Είναι και σαν εκδικήση, ενα πράγμα!
    kx13578 @ yahoo.gr

Παρεμφερή θέματα

1. Πρόβλημα με την κεντρική θέρμανση
    από mpampis στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταία απάντηση: 20-11-2012, 00:27:00
  2. επιλογές για κεντρική θέρμανση
    από gaentrina στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταία απάντηση: 30-09-2010, 20:14:22
  3. Αποχώρηση από Κεντρική Θέρμανση
    από Venix στο φόρουμ Κανονισμοί
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταία απάντηση: 05-12-2009, 00:21:20
  4. Κεντρική θέρμανση και μαιζονέτες
    από tolis988 στο φόρουμ Κανονισμοί
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταία απάντηση: 13-02-2008, 16:08:02
  5. Κεντρική θέρμανση και αυτονομία
    από tntikas στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταία απάντηση: 13-04-2005, 01:30:36

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης