Τί εννοείς "δε γυρίζει τα νερα";
Τα σώματα ζεσταίνονται λίγο, ή καθόλου;
Αν μπορείς να στείλεις καμία φωτογραφία θα βοηθούσε.
για σας σπυρο με λενε , δεν ειμαι υδραβληκος , σηδερας στο επαγγελμα ..ληπον περση τοποθετησα με τον γιο μου ενα τζακι απλο , μετα με εναν φηλο υδραβληκο φτιαξαμε μια κασετηνα για το τζακι , αυτη ειναι περημετρηκη στα (μαγουλα.και την πλατη ) του τζακιου και στην κορηφη και κεντρο βαλαμε τρεις τουμποσοληνες σε σχημα (v) τα σηνδεσαμε με το καλορηφερ εκη που μπενει μεσα στο σπιτι , με δοχιο διαστολης και σωληνα εκτονοσης , ομος δεν δουλεψε , δηλαδη δεν εκανε επηστροφη τα ζεστα νερα ο κηλοφορητης (wilo 30/6 ) τοποθετηθηκε στην εισαγογη (κατω) και πρην μπει στην κασετηνα βαλαμε ταφ με την πληροση ...στην εξωδο (πανω ) βαλαμε τον σωληνα εκτονοσης 22 φ ο σωληνας πληροσης 18 φ
η κασετηνα εχει καθαρο μεσα 5 cm και περνει περηπου 45 με 50 λητρα νερο , το κηκλομα του σπιτιου ειναι απο τα παλια τα εξωτερηκα που περνανε απο πανω οι σωληνες και κατεβενουν για τα σοματα αν μπορητε να βοηθησετε δεκτο αν χρηαστητε αλες πληροφοριες πεστε σηγνομη για τα ορθογραφηκα
Τί εννοείς "δε γυρίζει τα νερα";
Τα σώματα ζεσταίνονται λίγο, ή καθόλου;
Αν μπορείς να στείλεις καμία φωτογραφία θα βοηθούσε.
Κατι μου κάνει για ανεπαρκη ροή (λίγη). Επίσης πως κάνετε πλήρωση; Με μειωτη με ανοιχτο δοχείο διαστολής; δεν μπορω να καταλάβω Κάντε μια αναζήτηση στο φορουμ με θεμα "δοχειο διαστολης" και δείτε διαγραμματα για το πως συνδέονται.
Δείτε λίγο και πείτε μας
Πως γίνετε η πλήρωση;
Υπάρχει και ανοιχτο δοχείο διαστολής;
Σε ένα κλασσικό τζάκι βάλαμε μια κασετίνα λέβητα που φτιάξαμε μόνοι μας. Πολύ ωραία. Απο απόδοση κρατάμε το μετά βίας 15-20% που έχει το συμβατικό τζάκι και ζητάμε με αυτό το 15-20% το τζάκι να μας ζεσταίνει με την ακτινοβολία που έχουν τα πυρότουβλα που προφανώς την χάσαμε γιατί τα καλύψαμε με λαμαρίνα. Εκτός αυτού θέλουμε να μας ζεστάνει και ένα αξιόλογο ποσό νερού που βρίσκεται μέσα στην κασετίνα-λέβητα που φτιάξαμε καθώς και μέσα στα σώματα που έχει το σπίτι.
Αν θεωρήσουμε ότι ένα κιλό ξύλο αποδίδει περί τις 2-2.5Κ θερμίδες, πόσες από αυτές θα καταδεχτούν να μπούνε μέσα στην κασετίνα-λέβητα και πόσες θα την "κάνουν" για την καμινάδα και τον έναστρο ουρανό?
Αν μέσα στα παραπάνω προσθέσουμε και τα διάφορα προβλήματα ροής , εγκλωβισμού αέρα (ύπουλο πράγμα) τι να σου κάνει και ο wilo 30/6.
Ένα πολύ καλό τζάκι καλοριφέρ έχει κοντά στο χιλιάρικο. Η απόδοσή του ξεπερνά το 70% και μπορείς να διαχειριστείς άνετα την καύση με την παροχή του εξ. αέρα. Γιατί να μπεί κάποιος στον κόπο να χαλάσει χρήματα και να φτιάξει μια κατασκευή που το πιο πιθανό είναι να μήν δουλέψει ποτέ και να πάει στράφι και ο χρόνος αλλά και το χρήμα.
Δακρύζω από τα γέλια στη χώρα που αγοράζεις θέρμανση από το skroutz σε 40 άτοκες και δώρο tablet, μελέτη απωλειών από τον Μάστρο-Μήτσο και ενημερώνεσαι για Φ.Α. από εξουσιοδοτημένο εμπορικό αντιπρόσωπο που πουλάει πλακάκια ,λεκάνες και καζανάκια.
Περί απόδοσης σίγουρα δεν τίθεται θέμα.....Αλλα εδω δε δουλεύει κάν.
Είναι πάντως μια προσπαθεια ιδιοκατασκευής που εξυπηρετει σίγουρα την τάση για αναζήτηση.
Οπως προσπαθούν με παλια 24άρια κλιματιστικα (αερα-αέρα) να τα μετατρέψουν σε αέρα-νερού αντλίες θερμότητας και να έχουν αποτέλεσμα.
Καλα για πειράματα (με προσοχή σε πιέσεις-θερμοκρασίες) αλλα για απόδοση, δεν τίθεται θέμα.