Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 4 από 4

Θέμα: Αλλαγή καυστήρα πετρελαίου

Αλλαγή καυστήρα πετρελαίου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Χαίρετε σε όλους.

Πρώτα φορά "ποστάρω" εδώ. Έχω στο σπίτι μου μια κλασική εγκατάσταση θέρμανσης πετρελαίου με καλοριφέρ, 22ετίας. Ο καυστήρας είναι Bentone BEO 20K (22 χρόνια σε χρήση) πάνω σε λέβητα Tasso. Σκέφτομαι το τελευταίο χρονικό διάστημα μήπως τον αλλάξω με ένα σύγχρονο, πιο οικονομικό (και οικολογικο και αθόρυβο) καυστήρα. Συκγκεριμένα, σκέφτομαι την σειρά καυστήρων "μπλε φλόγας" RE 1H Rocket της MHG (MAN). Εξ' όσων έχω διαβάσει στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο βαθμός απόδοσης καύσης της σειράς αυτής είναι κοντά στο 95%. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1) Γνωρίζει κανείς ποιός (περίπου) είναι ο θεωρητικός βαθμό απόδοσης καύσης του Bentone BEO 20K, ή που μπορώ να βρώ την σχετική πληροφορία; Λέω "θεωρητικός βαθμός απόδοσης καύσης" γιατί, από ό,τι μου έχουν πει, με τα χρόνια πέφτει. Έχω ψάξει για βιβλιογραφία σχετική με τον Bentone BEO 20K, και έχω βρει οδηγούς εγκατάστασης κλπ, αλλά δεν βρίσκω τον βαθμό απόδοσης του. Γνωρίζοντας βαθμό απόδοσης καύσης θα μπορέσω να κάνω μια σχετική σύγκριση για τα δυνητικά οικονομικά οφέλη αντικατάστασης του.

2) Υπάρχουν άλλοι σύγχρονοι οικονομικοί καυστήρες πετρελαίου που θα προτείνατε να εξετάσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Last edited by pocopico; 06-10-2014 at 14:57:42.

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322
    Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο η απόδοση του λέβητα που "πέφτει" παρά του καυστήρα. Ο Tasso απ'ότι γνωρίζω είναι μαντεμένιος. Οι μαντεμένιοι έχουν το μειονέκτημα ότι με την πάροδο του χρόνου χάνουν σε απόδοση. Τα πάντα τα μετράς με τον αναλυτή καυσαερίων. Επίσης σημαντικότερο όλων είναι η καμινάδα και είναι εκείνη η οποία βοηθά στο να "παίξεις" με το όλο σύστημα. Αν έχεις μια παλιά αμιάντου, ότι και καυστήρα να αλλάξεις δεν κάνεις κάτι σοβαρό. Μπορείς να επενδύσεις και σε άλλα πράγματα στο σύστημα όπως η αντιστάθμιση και η μόνωση για να βελτιώσεις κάπως την κατανάλωση.
    Δακρύζω από τα γέλια στη χώρα που αγοράζεις θέρμανση από το skroutz σε 40 άτοκες και δώρο tablet, μελέτη απωλειών από τον Μάστρο-Μήτσο και ενημερώνεσαι για Φ.Α. από εξουσιοδοτημένο εμπορικό αντιπρόσωπο που πουλάει πλακάκια ,λεκάνες και καζανάκια.

Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για την απάντησή σου. Άκρως διαφωτιστική (για μένα).

Όσον αφορά την καμινάδα, όντως έχω την παλιά καμινάδα αμιάντου. Οπότε μάλλον θα κοιτάξω πρώτα για αλλαγή καμινάδας. Ποιές εναλλακτικές υπάρχουν;

Ευχαριστώ.

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον Dimitris75 Εμφάνιση απάντησης
    Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο η απόδοση του λέβητα που "πέφτει" παρά του καυστήρα. Ο Tasso απ'ότι γνωρίζω είναι μαντεμένιος. Οι μαντεμένιοι έχουν το μειονέκτημα ότι με την πάροδο του χρόνου χάνουν σε απόδοση. Τα πάντα τα μετράς με τον αναλυτή καυσαερίων. Επίσης σημαντικότερο όλων είναι η καμινάδα και είναι εκείνη η οποία βοηθά στο να "παίξεις" με το όλο σύστημα. Αν έχεις μια παλιά αμιάντου, ότι και καυστήρα να αλλάξεις δεν κάνεις κάτι σοβαρό. Μπορείς να επενδύσεις και σε άλλα πράγματα στο σύστημα όπως η αντιστάθμιση και η μόνωση για να βελτιώσεις κάπως την κατανάλωση.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Προμονωμένη καπνοδόχος διπλού τοιχώματος.
    Η διατομή εξαρτάται από το ύψος, αλλά θα είναι μάλλον Φ130/180
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Παρεμφερή θέματα

1. Πτώση πίεσης, έλεγχος κυκλώματος και αλλαγή καυστήρα.
    από kostastnt στο φόρουμ Φυσικό αέριο - υγραέριο - LPG
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταία απάντηση: 02-03-2014, 13:46:42
  2. Επισκευη καυστηρα πετρελαιου.
    από Theodore41 στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταία απάντηση: 28-11-2011, 23:58:43
  3. αλλαγη θερμανσης πετρελαιου σε υγραεριο
    από xansers στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταία απάντηση: 28-01-2011, 18:41:11
  4. Παροχή πετρελαίου καυστήρα
    από agathos στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταία απάντηση: 05-11-2009, 17:27:19
  5. Ρύθμιση καυστήρα πετρελαίου
    από dimis στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταία απάντηση: 26-01-2008, 10:40:12

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα απάντησης