Συγγνώμη που θα το πώ έτσι, αλλα χρειάζεστε ηλεκτρολογο. Δεν πειραματιζόμαστε.
Χαίρετε, έτυχα προβλήματος και αυτή ήταν και η αρχή για την εγγραφή μου στο Forum.
Aντιμετόπησα πρόβλημα με τον θερμοσίφωνα του σπιτιού μου, μην δουλεύοντας ο θερμοστάτης και ενώ το μπουτόν λειτουργίας του ήταν ενεργό ο θερμοσίφωνας να δουλευε αρκετές ώρες, ενας θόρυβος μας τράβηξε την προσοχή, πηγαίνοντας στο σημειο είδα, πως η πλαστική σωλήνα που παρείχε νερό στο δίκτυο του θερμοσύφωνα, ειχε σπάσει και εβγαζε ζεστό νερο, μετά απο λιγο δεύτερος θόρυβος και είχε πεταχτεί η σωλήνα εξόδου του θερμού νερού η οποια τροφοδοτεί το δίκτυο του σπιτιού.
Σκέφθηκα να ανοίξω το καπάκι και να βγάλω τον θερμοστάτη 4 επαφών που έχω ( VIOELEKTRIKI B2-10 20 A) είδα οτι μετακινοντας το στρογγυλό κουμπι επιλογής θερμοσκρασίας δεν δούλευε, τον αντικατέστησα λοιπόν και τον συνέδεσα σύμφωνα με την παλιά του συνδεσμολογία.
Το ερώτημα που μου γεννήθηκ είναι το εξής η συνδεσμολογία πρέπει να είναι όπως φαίνεται στην εικόνα που επισυνάπτω η διαφορετική ?( στην θεση 2-3 είναι η αντίσταση και 1-4 φαση και ουδετερος).
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
Συγγνώμη που θα το πώ έτσι, αλλα χρειάζεστε ηλεκτρολογο. Δεν πειραματιζόμαστε.