Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 5 από 5

Θέμα: Εγκατάσταση υδραυλικών σωληνώσεων

Εγκατάσταση υδραυλικών σωληνώσεων

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σε όλους,
    Πρώτη ανάρτηση στο φόρουμ σας το οποίο τον τελευταίο καιρό το έχω ξεκοκαλίσει στην κυριολεξία. Να συστηθώ αρχικά και να τονίσω πως είμαι ερασιτέχνης, 27 ετών, και σχετικά νέος στον τομέα των κατασκευών. Η ενασχόληση μου με τις κατασκευές άρχισε οταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το πατρικό του πατέρα μου που βρίσκεται σε ορεινό χωριο των Τρικάλων. Για να σας δώσω μια εικόνα πρόκειται για σπίτι του '70 με την τουαλέτα έξω φυσικά, ηλεκτρολογικά αποτελούμενα απο δυο γραμμές, μεικτές πριζών-φωτισμού με τσιμεντενιο πάτωμα και ταβανια νοβοπάν και όλα αυτα παρατημένα για 15+χρόνια.
    Μιας και λεφτά δεν υπάρχουν δυστυχώς αποφάσισα να στρωθώ στο διάβασμα κυρίως μεσω ίντερνετ αλλά και εξειδικευμένων βιβλίων για να βρώ τις καλύτερες λύσεις για την αποκατασταση της οικείας.
    Αρχικά καθαρίστηκε η αυλή η οποία είχε μετατραπει σε ζούγκλα. Αμέσως μετα ξηλωσα τα ταβάνια και προχώρησα στην εγκατάσταση ηλεκτρολογικών γραμμών(θερμοσίφωνα, ηλεκ κουζινας, πλυντηρίου κτλ) δια μέσω των ταβανιών.
    Επειτα αντικατέστησα τον ηλεκτρικό πίνακα με νέο εφαρμόζοντας ολα τα στανταρ ασφαλείας,ρελε διαφυγής κτλ. Τέλος κάλυψα το ταβανι με γυψοσανίδα η οποία βιδώθηκε πάνω στον ξυλινο σκελετό.

ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΞΕΚΙΝΆΝ ΤΑ ΩΡΑΊΑ
    το κυρίως κτίσμα είναι 55 τμ και παρά την ηλικία του είναι αρκετα στιβαρο και σε καλη κατάσταση. Στο πίσω μέρος του σπιτιού ο παππούς είχε κτίσει πέτρινη κατασκευή,στυλ αποθήκης με χτιστή κουζίνα και εδαφος απο χωμα και κοτρώνες με την προοπτική στο μέλλον να μετατραπεί σε κουζίνα-μπανιο. Το συγκεκριμένο κτίσμα έχει ως εξης: 21 τμ, πετρινοι τοίχοι, δοκάρια που εδράζονται στον τοιχο και απο πάνω τσίγκος,δαπεδο χωματινο με πέτρες. Φυσικά η σκεπή θα ξηλωθεί και θα φτιαχτει με μόνωση κτλ αλλα το προβλημα μου ειναι το δάπεδο.

Αποφάσισα σε αυτο το χώρο να φτιαξω μπάνιο και κουζίνα. Μελέτησα αρκετα και τελικά εχω σχεδιασει το συνολο της εγκαταστασης υδρευσης-αποχέτευσης και εχω αποφασισει το συνολο των υλικών που θα χρησιμοποιήσω. Ο χώρος καθαρίστηκε και σκάφτηκε με δανεικό κομπρεσέρ και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τη νέα εγκατασταση....Ή μήπως όχι;;;;

Και εδω ξεκινάει η απορία μου....Μπορώ να στρωσω απευθείας τις σωλήνες υδρευσης και αποχέτευσης στο στέρεο μεν χωματινο πετρώδες δε εδαφος και έπειτα να ρίξω πλάκα; ( Η πλάκα θα αποτελειται απο ναυλον,οπλισμό, τσιμεντοκονία 10εκ περίπου) ή πρέπει πρωτα θα ρίξω την πλάκα και μετα τις σωληνώσεις; Σκέφτηκα να ρίξω τοπικά, δηλαδη στα αυλακια των σωληνων τσιμέντο ώστε να μιμηθώ το σταθερό έδαφος μιας πλάκας και να προστατεψω τις ρύσεις αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματικό. Ο προβλήματισμός μου προκύπτει απο το γεγονός οτι θέλω να κρατήσω το επίπεδο της πλάκας όσο το δυνατόν χαμηλότερο και φυσικά θελω να περιορίσω και το κόστος.

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο. Οποιαδήποτε απορία ή πρόταση δεκτή.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Τοποθετήστε μια χοντρή μόνωση (πάχους 13mm - κατά προτίμηση με φιλμ PE) στις σωλήνες και μπορείτε να τις εγκιβωτίσετε κατ' ευθείαν στο μπετό.
    "Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτης
    Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."

― St Francis of Assisi

Smile

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2015
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Τεχνικός Σύμβουλος Μονώσεων
    Απαντήσεις
    2
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον monachus Εμφάνιση απάντησης
    Τοποθετήστε μια χοντρή μόνωση (πάχους 13mm - κατά προτίμηση με φιλμ PE) στις σωλήνες και μπορείτε να τις εγκιβωτίσετε κατ' ευθείαν στο μπετό.
    Συμφωνώ, συγκεκριμένα θα χρησιμοποιούσα μόνωση από συνθετικό καουτσούκ (K-Flex ST) σε 13mm και θα το επένδυα με φύλο από PVC (δες εδώ http://www.kflex.com/products/access...-rs-590-sheet#) για να μην πάθει ποτέ τίποτα και είναι πιο ανθεκτικό από το PE Film και απευθείας εγκιβωτισμός.

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον KonstantinosPM Εμφάνιση απάντησης
    Συμφωνώ, συγκεκριμένα θα χρησιμοποιούσα μόνωση από συνθετικό καουτσούκ (K-Flex ST) σε 13mm και θα το επένδυα με φύλο από PVC (δες εδώ http://www.kflex.com/products/access...-rs-590-sheet#) για να μην πάθει ποτέ τίποτα και είναι πιο ανθεκτικό από το PE Film και απευθείας εγκιβωτισμός.
    Ευχαριστώ για την απαντηση. Μηπως ξέρουμε και το κοστος ανα μετρο της συγκεκριμένης διαδικασίας?

Παρεμφερή θέματα

1. εξισορρόπηση υδραυλικών δικτύων
    από nikos_k στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταία απάντηση: 20-12-2013, 18:37:18
  2. Εγκατάσταση σωληνώσεων θέρμανσης σε υφιστάμενο κτίριο
    από karmagos1 στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταία απάντηση: 22-10-2013, 10:01:32
  3. Ανοιγμα επαγγελματος υδραυλικων??
    από King στο φόρουμ Επαγγελματικά & φορολογικά θέματα.
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταία απάντηση: 05-07-2011, 19:56:20
  4. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ Τ.Ε.
    από nrvk στο φόρουμ Κανονισμοί
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταία απάντηση: 30-03-2011, 19:09:19
  5. Εταιρίες υδραυλικών και θέρμανσης
    από gregori στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία απάντηση: 03-12-2010, 23:30:21

Δικαιώματα απάντησης