Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 32

Θέμα: Ανεξάρτητοι κυκλοφορητές ή ηλεκτροβάνες

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σου φίλε....
    Πρέπει να μας κάνεις λίγο πιο σαφή την ερώτηση σου....
    Αν έχεις 3 στήλες για 3 ιδιοκτησίες στο λεβητοστάσιο σου καλύτερη επιλογή για μένα είναι να έχεις και 3 κυκλοφοριτές με ανεπίστροφα...
    Αν τώρα θέλεις αντί να βάλεις 3 κυκλοφοριτές να βάλεις 3 ηλετροβάνες τότε η χρήση ενός inverter κυκλοφορητή είναι η καλύτερη επιλογή.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Θα συμφωνήσω με το Γρηγόρη.
    Η λύση με inverter κυκλοφορητή και ηλεκτροβάνες είναι καλή, αν έχεις μία κεντρική στήλξη προς τα διαμερίσματα.
    Αν έχεις τρεις ανεξάρτητες στήλες από το λεβητοστάσιο, η λύση με τους τρεις κυκλοφορητές είναι καλύτερη. Είναι απλούστερη στην κατασκευή, πιο αξιόπιστη (οι Η/Β βγάζουν πολύ συχνότερα προβλήματα από ότι οι κυκλοφορητές), απλουστεύει και τους αυτοματισμούς.
    Επιπλέον, αν δεν κάνω λάθος, τρεις απλοί κυκλοφορητές (όχι inverter, που δεν χρειάζεται σε αυτή τη λύση) θα σου στοιχίσουν λιγότερο, ή το πολύ πολύ τα ίδια με έναν inverter και τρεις ηλεκτροβάνες. Παρακαλώ κάποιος με καλύτερη αίσθηση των τιμών της αγοράς από εμένα, ας επιβεβαιώσει ή ας με διορθώσει.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Επιπλέον, αν δεν κάνω λάθος, τρεις απλοί κυκλοφορητές (όχι inverter, που δεν χρειάζεται σε αυτή τη λύση) θα σου στοιχίσουν λιγότερο, ή το πολύ πολύ τα ίδια με έναν inverter και τρεις ηλεκτροβάνες
    Θα έλεγα ότι στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Ανάλογα πάντα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για κάθε περίπτωση. Υπάρχουν Η/Β για παράδειγμα που είναι πιο ακριβές από έναν (απλό, χωρίς inverter) κυκλοφορητή, αλλά και Η/Β που είναι φθηνότερες.

Καλημέρα σας σχετικά με την τριόδη βάνα μπαίνει κάπου[?]
    και εάν θέλετε
    μπορώ να βρω κάποιο ling στο forum για σχέδιο λεβητοστασίου και με ηλιακούς καθρέπτες .[?]
    Το βοιλερ της Buderus ποιος τύπος είναι και τι type πινάκα Buderus
    να βάλω .[?]
    θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας
    επίσης θα ήθελα να σας πω ότι ψάχνεστε πολύ σε αυτό το forum και τεχνικά και επιστημονικά μπορώ να πω π.χ διάβασα σχετικά τι συμφέρει καύση πετρελαίου η αντίσταση για νερό χρήσης και όλοι
    χωρίς είρωνες και σχόλια έδωσε ο καθένας την γνώμη του με σεβασμό
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

Σχετικά με τις θερμίδες ανά χώρο έχω καταλάβει από τις προσφορές
    ότι υπολογίζουν τον όγκο χ τον συντελεστή 60 πως το βλέπετε[?]
    εάν συγκρίνω μια μελέτη από την buderus που έχω βλέπω ότι παντού είναι χαμηλότερη σε θερμίδες .
    Θα ήθελα την βοήθεια σας αν κάποιος το επιθυμεί να του στείλω σε vision κατόψεις της κατασκευής μονό ας μου στέλλει το e mail του και να με βοηθήσει σχετικά με τις θερμίδες ανά χώρο
    Το επάγγελμα μου είναι Ηλεκτρολόγος σε Βιομηχανία

Σας Ευχαριστώ .

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    agblasios, σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματά σου θα αφήσω τους πιο ειδικούς να απαντήσουν, εγώ θα σου πω μόνο σχετικά με τις θερμίδες ανά χώρο που αναφέρεις.
    Ο τρόπος υπολογισμού κυβικά μέτρα x 60Kcal/h είναι, επιεικέστατα, μπακάλικος. Ο Κίτσος στο χωριό που ήταν τρία χρόνια ψυχοπαίδι του μπαρμπα-Θανάση του υδραυλικού που πολέμησε στην Αλβανία, τα έμαθε όλα και τώρα δηλώνει εγκαταστάτης υδραυλικός, και κάνει θερμάνσεις μόνος του υπολογίζοντας με αυτόν τον τρόπο (αν και μπορεί το δικό του νούμερο να διαφέρει από το 60), και δεν χρειάζεται μελέτη γιατί, όπως είπαμε, τα ξέρει όλα. Ο σοβαρός υδραυλικός που σέβεται τον εαυτό του, τη δουλειά του και τον πελάτη θα αρνηθεί να κάνει θέρμανση χωρίς μελέτη.
    Μία σωστή μελέτη θέρμανσης ξεκινάει με τον υπολογισμό των θερμικών απωλειών, ο οποίος είναι λίγο πιο πολύπλοκος από το κυβικά x 60... η βασική ιδέα είναι ότι οι απώλειες του κάθε χώρου είναι το άθροισμα των απωλειών της κάθε επιμέρους επιφάνειας (τοιχοποιία, δάπεδο, οροφή, ανοίγματα) συν τις απώλειες αερισμού. Αυτά (πλην του αερισμού) υπολογίζονται για κάθε μία επιφάνεια με βάση τις διαστάσεις της, το υλικό(ά) και τρόπο κατασκευής, συνυπολογίζεται η διαφορά μεταξύ επιθυμητής θερμοκρασίας του χώρου και θερμοκρασίας του χώρου με τον οποίο συνορεύει (εσωτερικός θερμαινόμενος ή μη θερμαινόμενος, εξωτερικός). Μετά μπαίνουν συντελεστές προσαύξησης για διάφορους παράγοντες (προσανατολισμός, ανεμόπτωση, ύψος), και συχνά και κάποιος συντελεστής προσαύξησης για διακοπτόμενη λειτουργία, ανάλογα με το είδος της θέρμανσης που θα επιλεγεί (σώματα ή ενδοδαπέδια). Οι απώλειες αερισμού εξαρτώνται άμεσα από το είδος και το μέγεθος των κουφωμάτων, ενώ συνυπολογίζεται και ο ηθελημένος αερισμός του χώρου.
    Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν, για μια σωστή μελέτη θερμικών απωλειών δεν αρκεί μία κάτοψη, χρειάζονται αρκετά ακόμα στοιχεία. Και βέβαια, η καλύτερη μελέτη θα είναι άχρηστη αν δεν εφαρμοστεί στην πράξη η μελέτη θερμομόνωσης, στην οποία βασίζεται ο υπολογισμός των απωλειών. Στην πραγματικότητα, οι "οικονομίες" του κατασκευαστή στην εφαρμογή της μελέτης θερμομόνωσης είναι ο συχνότερος λόγος που βγαίνει off η μελέτη θέρμανσης σε εμπορικά (εργολαβικά) κτίρια κατοικίας.
    Θεωρητικά βέβαια μπορούμε να προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες με την εφαρμογή του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης, αλλά η εμπειρία μου από το Ελληνικό κράτος δεν μου αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας - μακάρι να διαψευσθώ.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Να προσθέσω και κάτι ακόμα: αυτοί που υπολογίζουν με κυβικά x 60, πόσα χρόνια χρησιμοποιούν τον ίδιο συντελεστή; Οι κατασκευές του '70 έιναι ίδιες από πλευράς μόνωσης με τις σημερινές;
    Η Buderus είναι μια πολύ σοβαρή εταιρεία, από μιά πολύ σοβαρή χώρα, όπου οι κατασκευαστές σέβονται τους κανονισμούς και κάνουν κανονική θερμομόνωση. Επομένως είναι αναμενόμενο στο παράδειγμα της Buderus τα νούμερα να είναι και ρεαλιστικά (για δεδομένη κατασκευή!) και πιο χαμηλά.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Και κάτι ακόμα: αν πρόκειται για νέα κατασκευή, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει ο ίδιος μηχανικός να κάνει τη μελέτη θερμομόνωσης και θέρμανσης, και τη επίβλεψη και των δύο. Αν τα μοιράσεις, υπάρχει ο κίνδυνος μια άψογη μελέτη θέρμανσης να βγει off από την πλημμελή κατασκευή της θερμομόνωσης, όπως έγραφα και παραπάνω, κι εσύ μετά να κρυώνεις και να κηνυγάς τον λάθος άνθρωπο (το μελετητή της θέρμανσης)... αλλά στην τελική το πρόβλημα θα το έχεις εσύ.

Αν πρόκειται για μικρού όγκου οικοδομή που δεν απαιτείται μελέτη θέρμανσης από την πολεοδομία, μην κάνεις το λάθος να προχωρήσεις χωρίς μελέτη εφαρμογής. Είναι προτιμότερο να πληρώσεις τώρα το μηχανικό, παρά να πληρώνεις μετά πολύ περισσότερα για διόρθωση λαθών και αντιοικονομική λειτουργία της θέρμανσης. Αυτά τα λέω γιατί με έβαλε σε υποψίες η αναφορά σου σε προσφορές που βασίζονται στα κυβικά x 60....

ΥΓ: Αθάνατο Ελληνικό κράτος! Ακου μελέτη πολεοδομίας και μελέτη εφαρμογής... η κοινή λογική (ουσιώδες εν ανεπαρκεία στην ημεδαπή) λέει μία σωστή μελέτη για όλες τις χρήσεις (σαν το αλεύρι ένα πράμα), υποχρεωτική για όλες τις οικοδομές που εγκαθίσταται κεντρική θέρμανση, ανεξαρτήτως μεγέθους.
    Υποχρεωτικό πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια χωρίς υποχρεωτική μελέτη θέρμανσης, κάπως μου κάνει ρε παιδιά, ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε;

Νίκος

quote:Originally posted by nyannaco

Και κάτι ακόμα: αν πρόκειται για νέα κατασκευή, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει ο ίδιος μηχανικός να κάνει τη μελέτη θερμομόνωσης και θέρμανσης, και τη επίβλεψη και των δύο. Αν τα μοιράσεις, υπάρχει ο κίνδυνος μια άψογη μελέτη θέρμανσης να βγει off από την πλημμελή κατασκευή της θερμομόνωσης, όπως έγραφα και παραπάνω, κι εσύ μετά να κρυώνεις και να κηνυγάς τον λάθος άνθρωπο (το μελετητή της θέρμανσης)... αλλά στην τελική το πρόβλημα θα το έχεις εσύ.

Αν πρόκειται για μικρού όγκου οικοδομή που δεν απαιτείται μελέτη θέρμανσης από την πολεοδομία, μην κάνεις το λάθος να προχωρήσεις χωρίς μελέτη εφαρμογής. Είναι προτιμότερο να πληρώσεις τώρα το μηχανικό, παρά να πληρώνεις μετά πολύ περισσότερα για διόρθωση λαθών και αντιοικονομική λειτουργία της θέρμανσης. Αυτά τα λέω γιατί με έβαλε σε υποψίες η αναφορά σου σε προσφορές που βασίζονται στα κυβικά x 60....

ΥΓ: Αθάνατο Ελληνικό κράτος! Ακου μελέτη πολεοδομίας και μελέτη εφαρμογής... η κοινή λογική (ουσιώδες εν ανεπαρκεία στην ημεδαπή) λέει μία σωστή μελέτη για όλες τις χρήσεις (σαν το αλεύρι ένα πράμα), υποχρεωτική για όλες τις οικοδομές που εγκαθίσταται κεντρική θέρμανση, ανεξαρτήτως μεγέθους.
    Υποχρεωτικό πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια χωρίς υποχρεωτική μελέτη θέρμανσης, κάπως μου κάνει ρε παιδιά, ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε;

Νίκος
    Αγαπητε φιλε nyannaco εχω μελετη οχι απο τον Π.Μηχανικο γιατι η οικοδομη εχει παλαια αδεια αλλα απο αντιπροσωπο εταιρειας που δεν θελω να αναφερω την εχω πληρωσει και το ερωτημα μου ειναι ποσες μελετες να πληρωσω για να βγαλω ενα συμπερασμα εγω θα ηθελα μια επιβεβαιωση απο εσας δηλαδη μια βοηθεια απο καποιον συνανθρωπο μου
    για το θεμα μου εαν δεν γινεται θα δω τι θα κανω και χωρις καμια παρεξηγηση και με ολον τον σεβασμο μου προς εσας.

Ευχαριστω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Μίλησες για προσφορές βασισμένες στα κυβικά, γι'αυτό έγραψα αυτά που έγραψα. Τώρα λες ότι πλήρωσες μελέτη σε εταιρεία, τί εταιρεία; Αυτή που θα σου προμηθεύσει τον εξοπλισμό και θα κάνει την εγκατάσταση; Είχα την εντύπωση ότι σε αυτή την περίπτωση οι εταιρείες δεν χρεώνουν τη μελέτη όταν τους αναθέσεις το έργο, αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Η μελέτη της εταιρείας που έχεις είναι στην ίδια λογική των κυβικών, ή αναλυτική; Πχ, έχει φύλλα υπολογισμού θερμικών απωλειών με αναλυτικό υπολογισμό επιφανειών του κάθε χώρου; Αν ναι, δεν σου διασφαλίζει ότι οι παραδοχές είναι σωστές, αλλά τουλάχιστον δείχνει ότι έγινε μια σοβαρή προσέγγιση. Αν δεν υπάρχουν αναλυτικοί υπολογισμοί αλλά είναι βάσει κυβικών, δεν θα το έλεγα καν μελέτη.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω καμμία πρόθεση να αμφισβητήσω τη δουλειά του συναδέλφου που έκανε τη μελέτη, απλά ρωτάω για να καταλάβω γιατί δεν μου είναι ξεκάθαρο από αυτά που λες. Επίσης θεωρώ αντιδεοντολογικό να κρίνω τη δουλειά συναδέλφου χωρίς να την έχω δει.

Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη για υφιστάμενο κτίριο είναι πιο δύσκολη, υπό την έννοια ότι δεν ξέρεις ακριβώς τί έχει γίνει στην κατασκευή, και πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις περισσότερες υποθέσεις και παραδοχές. Από πότε είναι το κτίριο; Εχεις τον αρχικό φάκελλο της πολεοδομίας με τις μελέτες, ώστε να δεις αν υπάρχει μελέτη θερμομόνωσης (αν είναι μετά το '79);

Νίκος

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πες οτι εχω και θα ψαξω την βρω ,ξερεις τι κανουν οι Π.μηχανικοι ενα copy paste και να η μελετη λεγωντας μηπως θα την δη κανεις.
    Για την αλλη περιπτωση πηγα στον αντιπροσωπο και του λεω οτι ενδιαφερομαι μου λεει χρειαζεται μελετη ποσο κανει τοσο μου λεει προχωρισε του λεω τοτε μου κανει κατι κατοψεις να μιαζουν με της δικες μου να δειχνει σωμα κα κολεκτερ μου δινει προσφορα και αυτο ηταν. nyannaco μη το παιδευης το θεμα εγω ζητησα μια βοηθεια .
    Ευχαριστω.

Δικαιώματα απάντησης