ρητινη για πολυ μικρες ρωγμες τρυπες κλπ.
Υπαρχει ενα ελαστομερες υλικο που περνιεται με ρολο η πινελο ,επισης για τρυπες κλπ.Για βαθουλωματα δεν ξερω για τι επιφανεια αναφερεσαι πρεπει να το δει ειδικος.ΑΥτο ειναι και το βασικοτερο προβλημα.
Κυρίες, κύριοι γειά σας και από μένα. Είμαι ο Στέφανος και σας βρήκα κατά τη διάρκεια της αναζήτησής που έκανα στο διαδίκτυο για υγρομονώσεις. Με όλο το θάρρος θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Έχω ένα σπίτι 30 ετών στην περιοχή της Λειβαδιάς, η στέγη είναι με κεραμίδια εκτός από ένα ταρατσάκι περίπου 10 τμ που βρίσκεται ο ηλιακός χωρίς καμία είδους μόνωση. Πρόσφατα παρατήρησα αρκετή υγρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, ακριβώς σε αυτό το σημείο και θέλω να το μονώσω.
Το κλίμα της περιοχής το χειμώνα είναι ήπιο, κάνει κάποιες παγωνιές αλλά είναι πολύ σπάνιο να πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους -5 c. Το καλοκαίρι όμως καθότι βρίσκομαι στον κάμπο τα πάντα ψήνονται κοντά στους 40 c υπο σκιά.
Το ταρατσάκι δεν έχει κλίση και σε αρκετά σημεία μαζεύει λιμνάζοντα νερά.
Έχω σκεφτεί να βγάλω το θερμοσίφωνα και να περάσω ασφαλτόπανο με άσπρη ψηφίδα και να ξανατοποθετήσω τον θερμοσίφωνα αυτή τη φορά πάνω σε σιδερένια βάση με σκοπό κάποια στιγμή να μπορέσω να δημιουργήσω κλίση για αποστράγγιση.
Θα ήθελα συμβουλές σας σχετικά με
Τι να χρησιμοποιήσω για να σφραγίσω τις τρύπες από τα στριφόνια στην πλάκα
Τι να χρησιμοποιήσω για να σφραγίσω τις τρύπες που θα ανοίξω στο πανί όταν στερεώσω τη βάση.
Εάν υπάρχει κάποιο υλικό για να γεμίσω κάποια μικροβαθουλώματα στην πλάκα κάνοντάς την πιο επίπεδη ώστε να πιάσει καλύτερα το πανί.
Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου όπως: αξιόπιστες μάρκες υλικών, καταστήματα πώλησης και διανομής, τεχνικές συμβουλές κ.α.
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
ρητινη για πολυ μικρες ρωγμες τρυπες κλπ.
Υπαρχει ενα ελαστομερες υλικο που περνιεται με ρολο η πινελο ,επισης για τρυπες κλπ.Για βαθουλωματα δεν ξερω για τι επιφανεια αναφερεσαι πρεπει να το δει ειδικος.ΑΥτο ειναι και το βασικοτερο προβλημα.
Θεωρω οτι πρωτα πρεπει να λυσεις το προβλημα απο τα λιμναζοντα νερα και μετα να δεις για υγρομονωση.
Οτιδηποτε υλικο θα κανει δουλεια ητε ελαστωμερες ητε τσιμεντοειδες ( υγρομονωτικο ) ητε πλακακι.
Αλλα αν εχεις λιμναζοντα νερα θα ξαναεμφανιστει το προβλημα αργοτερα.
Αυτο απο προσωπικη εμπειρια δεν ειμαι επαγγελματιας.
Θέλω να βάλω την μόνωση και να την σκεπάσω με τσιμέντο με σωστη ρύση οπου θα μπει πλακάκι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα ίσως του χρόνου. Κάτι πάνω στα ερωτήματά μου?
Last edited by stef1800; 14-05-2015 at 16:33:52.
Εγκαταστήστε τον ηλιακό χρησιμοποιώντας μακριές ντίζες ώστε η βάση του να είναι "στον αέρα", αφήνοντας από κάτω αρκετό κενό ώστε όταν πέσει το γκρο μπετό των κλίσεων να εξακολουθήσει να είναι "στον αέρα", για να μην χρειαστεί να απεγκαταστήσετε τον ηλιακό όταν θα κάνετε την υγρομόνωση.
Χρησιμοποιήστε ελαστομερές στεγανοποιητικό (άσπρο χρώμα, σαν πηχτό γιαούρτι). Πριν βιδώσετε τις ντίζες στο μπετό, φυσήξτε τις τρύπες που κάνατε με το δράπανο για να φύγει η σκόνη, βουτήξτε τις ντίζες στο ελαστομερές και βιδώστε τις ώστε τα πάσα της ντίζας να έχουν ήδη στεγανοποιητικό.
Στη συνέχεια επαλείψτε τις ντίζες και από την επάνω πλευρά για να μην υπάρχει περίπτωση να περάσει νερό από εκεί.
Αν η εγκατάσταση ήταν μόνιμη θα σας συμβούλευα να την κάνετε αλλιώς, αλλά μιας και θα ρίξετε του χρόνου μπετό και θα βάλετε πλακάκι, αυτή η λύση είναι ικανοποιητική.
Δεν χρειάζετε να κάνετε κάτι άλλο προς το παρόν.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Περίπου όπως σε αυτήν την φωτογραφία.
Επισυναπτόμενο 1015
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Το πλακάκι ειναι ικανοποιητική υγρομόνωση; Εχω κάνει επάλειψη με το υλικό που αναφέρετε και το νερό περνάει μάλλον λόγω της υδροστατικής πίεσης απο τα λιμνάζοντα όπως μου είπαν. Αυτού του τύπου η ανεστραμμένη μόνωση που σκέφτομαι δεν θα ήταν καλύτερη;
Αν κατασκευαστεί σωστά το ταρατσομόλυβο, ένα σκυρόδεμα κλίσεων και ένα ασφαλτόπανο με φύλλο αλουμινίου για ένα μικρό ταρατσάκι θα είναι υπέρ-αρκετό.
― St Francis of Assisi
Στο θεμα αρμων υπαρχουν αρμοστοκοι που δεν ειναι αποροφητικοι αλλα και υλικα που περνας τους αρμους με πινελο και γινονται αδιαβροχοι.
Αλλα αν δεν υπαρχουν λιμναζοντα νερα ητε με πλακακι ητε χωρις ( με υγρομωνοτικο ) δεν θα εχεις θεμα υγρασιας.
Τα λιμναζοντα νερα ειναι που δημιουργουν το προβλημα.
Απλα με το πλακακι αποφευγεις να σπασει , σαθρωθει , το μπετο με τα χρονια οπου απο εκει μετα εχεις υγρασιες.