Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: Προβληματική θέρμανση σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας

Προβληματική θέρμανση σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα,

Είμαι καινούργιος στο forum αν και έχει τύχει να διαβάσω διάφορα ποστ κατά καιρούς..
    Από τον Οκτώβριο έχω μετακομίσει σε διαμέρισμα σε τριόροφη πολυκατοικία, με 3 οροφοδιαμερίσματα, κατασκευής μάλλον κοντά στο 70-75, περιοχή Βριλήσσια. Ο ιδιοκτήτης μένει στον δεύτερο.
    Εμβαδόν του διαμερίσματος 140τμ, με σαλόνι-κουζίνα-χώλ ενιαίο κοντά 70τμ, 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, μικρή αποθήκη (χωρίς θέρμανση).
    Το διαμέρισμά μου είναι στον τρίτο όροφο, από επάνω υπάρχει δώμα.
    Το πρόβλημα είναι όπως λέει και το θέμα πως δεν ζεσταινόμαστε όταν ανάβουμε καλοριφέρ.
    Έχουμε αυτονομία, και το ανάβουμε όποτε θέλουμε, αλλά μάλλον λόγω πολύ κακής μελέτης ή πιο πιθανόν κατασκευής, γινεται το εξής: τα σώματα είναι συνδεδεμένα σε 2 βρόγχους, που ξεκινάνε από την κεντρική σωλήνα που έρχεται στον όροφο. Στον ένα βρόγχο έχει 4 σώματα, στον δεύτερο 7 σώματα.
    Όπως φαντάζεστε τα 4 τελευταία στον δεύτερο βρόγχο δεν ζεσταίνονται ποτέ ακόμα και μετά από 2 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας! Ακόμα και στον μικρό βρόγχο από σώμα σε σώμα η πτώση θερμοκρασίας είναι της τάξης των 8-10 βαθμών. Τα σώματα που δεν ζεσταίνονται ποτέ είναι στα 2 δωμάτια των παιδιών και το ένα μπάνιο και το χώλ. Τα σώματα είναι παλαιού τύπου, αλλά έχουν μία είσοδο νερού με έναν διακόπτη στον οποίον μπαίνουν και οι 2 σωλήνες (ζεστού και κρύου). Δεν έχω προσπαθήσει να κλείσω τα πρώτα σώματα στους βρόγχους να δω αν θα ζεσταθούν τα επόμενα, διότι αυτοί οι διακόπτες είναι πολύ ευαίσθητοι (και έχουν και πολύ μικρή διαδρομή λιγότερο του 1/4 κύκλου), και φοβάμαι πως αν κλείσω κάποιον ή θα έχω διαρροή ή δεν θα μπορέσω ποτέ να τον ξαναανοίξω. Δεν υπάρχει θέμα εξαέρωσης, όσες φορές έχω κάνει κανένα σώμα δεν είχε αέρα...
    Δεν είμαι σίγουρος αν η πολυκατοικία έχει μόνωση στους τοίχους, διότι τα παράθυρα είναι συρόμενα που δεν μπαίνουν μέσα στον τοίχο (με διπλά τζάμια πάντως). Η οροφή του διαμερίσματος είναι ψευδοροφή.
    Επιπλέον αυτών των προβλημάτων η πολυκατοικία δεν έχει κανονισμό, διότι είναι οικογενειακή και στον πρώτο μένει η κόρη του ιδιοκτήτη, ο ιδιοκτήτης λείπει όλο τον χειμώνα και δεν ανάβει ποτέ καλοριφέρ, και τελικά ο υπολογισμός των εξόδων θέρμανσης γίνεται τελείως μπακαλίστικα αναλογικά με τις ώρες του τρίτου και πρώτου ορόφου που χρησιμοποιούν το καλοριφέρ.
    Στον πρώτο ξέρω πως έχουν αλλάξει τα σώματα, αλλά δεν ξέρω τί θερμίδες έχουν βάλει σε σχέση με αυτά που είχε πριν.
    Έχω διαβάσει διάφορες λύσεις για χρήση παράκαμψης σε κάθε σώμα ώστε τελικά να φτάνει ζεστό νερό και στο τελευταίο του κάθε βρόγχου, και ίσως χρήση μεγαλύτερου κυκλοφορητή, αλλά φοβάμαι πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό να λυθεί (ή τόσο φτηνά).

Προφανώς αν ήμουν ιδιοκτήτης θα έφερνα Μηχανολόγο για να μου κάνει μία σωστή μελέτη κατ'αρχάς για να δούμε αν διορθώνεται, από την στιγμή όμως που είμαι ενοικιαστής δεν σκοπεύω να πληρώσω κάτι τέτοιο, αλλά ούτε θέλω να πληρώνω κερατιάτικα πετρέλαιο και να μην ζεσταίνομαι. Σκοπεύω να το ζητήσω από τον ιδιοκτήτη αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και υποπτεύομαι πως θα διαφωνήσει.
    Τί θα μου προτείνατε;

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2012
    Θέση
    keratsini, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    127
    λιγα πραγματα εχεις να επιλεξεις.
    Το σωστοτερο αν θεςοικονομια και ζεστασια να αλλαξεις τροπο θερμανσης.Το προβλημα φανταζομαι θα ειναι ηδη γνωστο και για να μην εχει κανει κανεις τιποτα τοσο καιρο προφανως δεν ασχολουνται.Αν βαλεις μεγαλυτερο κυκλοφορητη απλα θα κανεις μια τρυπα στο νερο.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η αυτονομία είναι με ηλεκτροβάννες ή με ξεχωριστούς κυκλοφορητές;
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Παρεμφερή θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταία απάντηση: 03-01-2015, 19:43:46
  2. αποθεματικό πολυκατοικίας
    από Scrooge στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία απάντηση: 06-02-2012, 17:22:16
  3. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑ
    από ANMAR62EYT4765 στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Τελευταία απάντηση: 10-03-2006, 18:41:03
  4. Προβληματική εγκατάσταση πολυκατοικίας?
    από vasso στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Τελευταία απάντηση: 27-12-2005, 17:54:52
  5. προβληματική θέρμανση
    από gianniskar στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 90
    Τελευταία απάντηση: 07-12-2005, 11:18:00

Δικαιώματα απάντησης