Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 10

Θέμα: Χρειαζομαι βοηθεια στην επιλογη ηλιακου!

Χρειαζομαι βοηθεια στην επιλογη ηλιακου!

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπερα σας..Σκεφτομαι εδω και καιρό να αγορασω εναν ηλιακο.Μενω σε εναν οροφο με 2 γκαρσονιερες(νοικιαζω την δεύτερη) και γι αυτο υπαρχουν 2 ηλεκτρικοί θερμοσιφωνες.Ενω εχω αλλάξει ολες τις λάμπες με λάμπες Led,μαγειρευω με γκαζι και ζεσταινομαι με ξύλα,ο λογαριασμος του ρεύματος συνεχιζει να κυμαίνεται στα 400 ευρο το 4μηνο.Κατι αλλο δεν μπορω να κανω λοιπον από το να εγκαταστήσω εναν ηλιακό για να καταργήσω τους 2 θερμοσιφωνες.Επειδη κοιταξα εδω στο φόρουμ αλλα δεν βγαζω ακρη .Αν καποιος βαλει στο σκρουτζ:ηλιακος στα 200 λιτρα.ποιον θα μου προτείνατε και γιατι?ενας χαμηλής πιεσης με 450€ απ οτι διάβασα εδω ουτε να το σκέφτομαι. ..Ο ιδιος με σωλήνες υψηλής πίεσης εχει 750...ή μηπως να μην πάρω με σωλήνες κενού. Σας παρακαλώ πειτε μου την γνώμη σας.Τα χρήματα ειναι μετρημένα. ..σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2015
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Τεχνικός αερίων καυσίμων
    Απαντήσεις
    11
    Θέλεις έναν ηλιακό και για τις δυο ή το αντίθετο?Αν θές έναν και για τις δύο πρεπει με κάποιο τρόπο να ελέγχονται οι καταναλώσεις.

Ποσα άτομα θα εξυπηρτετεί ?

Ταράτσα ή σκεπή και αν σκιάζεται στο σημείο που θες να τον βάλεις?

Πόσα χρήματα διαθέτεις?

Για ποια περιοχή μιλάμε?

Εχει πολλα άλατα η περιοχή σου?
    Last edited by giannis tsilimigkras; 15-06-2015 at 23:26:21.

Θελω να βαλω έναν ηλιακο και για τις δυο γκαρσονιερες,συνολικά 2-4 ατομα.Μενω Λευκαδα,αλατα εχει το νερο εδω.Η σκεπη ειναι απο πανω μου,δεν θα σκιαζεται εκει που θα τον βαλω και θα ηθελα αν γινεται να μην κοστίσει πανω απο 1000 €.Την εγκατασταση καθως και την βαση θα τα κάνω/κατασκευάσω μονος μου.

Δεν νομιζω πως πρεπει να ελέγχονται οι καταναλωσεις.Αρχικα θα τον συνδεσω σε εμένα. Αν δω πως υπάρχει αρκετό ζεστο νερο θα το συνδέσω και δίπλα και θα πω στην κοπέλα που μενει εκει να προσέχει πως το καταναλωνει για να μας φτάνει. ..Νομιζω πως 200 λιτρα ειναι αρκετά. Αυτη την στιγμή ειμαστε 3 άτομα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2015
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Τεχνικός αερίων καυσίμων
    Απαντήσεις
    11
    Δεν χρειάζεται να είναι κενού αφου δεν σκιάζεται και έχει πλήρη νότιο προσανατολισμό,τα 150 λίτρα ειναι καλά,,ένα δοχείο διαστολής στα νερά χρήσης,αν κρατήσεις τα θερμοσίφωνα για τις ημερες με συννεφιά δε χρειάζεται να τραβας καλώδιο στη σκεπή αλλά αν οι αντιστάσεις τους δεν αποδίδουν λόγω αλάτων δεν αξίζει να τα χρησιμοποιήσεις.
    Δεν τίθεται πρόβλημα με την κατανάλωση του νερού?ποιος θα παίρνει απο ποιον?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2015
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Τεχνικός αερίων καυσίμων
    Απαντήσεις
    11
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον ΑρηςK Εμφάνιση απάντησης
    Δεν νομιζω πως πρεπει να ελέγχονται οι καταναλωσεις.Αρχικα θα τον συνδεσω σε εμένα. Αν δω πως υπάρχει αρκετό ζεστο νερο θα το συνδέσω και δίπλα και θα πω στην κοπέλα που μενει εκει να προσέχει πως το καταναλωνει για να μας φτάνει. ..Νομιζω πως 200 λιτρα ειναι αρκετά. Αυτη την στιγμή ειμαστε 3 άτομα.
    ΑρηςΚ αυτή η λύση θα δημιουργήσει διάφορα προβλήματα που δεν μπορώ να αναλύσω αυτη τη στιγμή ,το πιο σωστο είναι να τοποθετηθούν δυό ηλιακοί των 80 λίτρων να συνδεθουν ηλεκτρολογικά και υδραυλικά απο την κάθε γκαρσονιέρα ξεχωριστά και θα σου στοιχίσει σχεδόν το ίδιο με έναν 150αρι
    Last edited by giannis tsilimigkras; 16-06-2015 at 00:35:54.

Καλημέρα,εγω απλα νομιζα πως εχουν καλύτερη απόδοση οι κενού,απο την αλλη σκεφτόμουν τι θα γινει αν χαλάσει ενας απο αυτους τους σωλήνες. Η κεραμοσκεπη βρίσκεται πάνω μου και επειδη ειμαι στον 3ο όροφο δεν υπάρχει κατι πιο ψηλό εδώ εκτος απο μια καμινάδα,αλλα σίγουρα δεν θα βαλω τον ηλιακό απο κάτω. ..Παλια ηταν ενα οροφοδιαμερίσμα εδώ,εγω το χώρισα,ο ηλεκτρολόγος μου έβαλε 2ο πίνακα και ενα μερικό μετρητή και εγω τράβηξα τα νερά διπλα κ εφτιαξα δευτερη κουζίνα και μπάνιο,έβαλα δεύτερο θερμοσίφωνα κτλ.Μοιραζομαστε ομως ενα ρολόι ΔΕΗ,το οποιο μοιράζουμε μεσο του μερικου μετρητή και ενα ρόλοι Νερού το οποιο μοιραζόμαστε μισο μισό. Γιατί να βαλω 2Χ80 ή ακόμα 1Χ150 αντι κατευθείαν 200 λίτρα?και τι ειναι αυτο το δοχειο διαστολής ,που πρεπει να το τοποθετήσω?Για τις βροχερες μερες θα κρατησει ο καθένας τον θερμοσίφωνα του σκέφτηκα. Η μια αντισταση ειναι καινούργια,την αλλαξα πριν απο 1 μηνα και το ανοδιο μαζί. Ο αλλος εχει να ανοιχτει 3 χρόνια(ηταν καινουργιος) θα επρεπε να το κσνω σιγά σιγά δλδ. ..

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2015
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Τεχνικός αερίων καυσίμων
    Απαντήσεις
    11
    Παρένθεση Αρχικά δημοσιευμένο από τον ΑρηςK Εμφάνιση απάντησης
    Καλημέρα,εγω απλα νομιζα πως εχουν καλύτερη απόδοση οι κενού,απο την αλλη σκεφτόμουν τι θα γινει αν χαλάσει ενας απο αυτους τους σωλήνες. Η κεραμοσκεπη βρίσκεται πάνω μου και επειδη ειμαι στον 3ο όροφο δεν υπάρχει κατι πιο ψηλό εδώ εκτος απο μια καμινάδα,αλλα σίγουρα δεν θα βαλω τον ηλιακό απο κάτω. ..Παλια ηταν ενα οροφοδιαμερίσμα εδώ,εγω το χώρισα,ο ηλεκτρολόγος μου έβαλε 2ο πίνακα και ενα μερικό μετρητή και εγω τράβηξα τα νερά διπλα κ εφτιαξα δευτερη κουζίνα και μπάνιο,έβαλα δεύτερο θερμοσίφωνα κτλ.Μοιραζομαστε ομως ενα ρολόι ΔΕΗ,το οποιο μοιράζουμε μεσο του μερικου μετρητή και ενα ρόλοι Νερού το οποιο μοιραζόμαστε μισο μισό. Γιατί να βαλω 2Χ80 ή ακόμα 1Χ150 αντι κατευθείαν 200 λίτρα?και τι ειναι αυτο το δοχειο διαστολής ,που πρεπει να το τοποθετήσω?Για τις βροχερες μερες θα κρατησει ο καθένας τον θερμοσίφωνα του σκέφτηκα. Η μια αντισταση ειναι καινούργια,την αλλαξα πριν απο 1 μηνα και το ανοδιο μαζί. Ο αλλος εχει να ανοιχτει 3 χρόνια(ηταν καινουργιος) θα επρεπε να το κσνω σιγά σιγά δλδ. ..

Έχουν καλύτερη απόδοση οι κενού αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν τους χρειάζεσαι.

Εφόσον μοιράζεστε τους λογαριασμούς μπορείς να βάλεις έναν ηλιακό και για τους δύο.

Τα 150 λίτρα ειναι αρκετά για 2-4 άτομα.

Το δοχείο διαστολής είναι προστατευτική διάταξη του ανοιχτού κυκλώματος και προστατεύει τις σωληνώσεις του ζεστού νερού. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί το ζεστό νερό του ηλιακού κάποιες ημέρες και τυγχάνει να έχουμε υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες αυξάνεται η πίεση στο κύκλωμα .Οπότε για να απορροφήσουμε αυτήν την αύξηση της πίεσης τοποθετούμε το δοχείο διαστολής και κοστίζει 30€ περίπου.

Πρέπει να επιλέξεις ηλιακό με αυξημένη απόδοση τον χειμώνα εφόσον είναι μόνιμη η κατοικία.,

Εφόσον είναι σκληρό το νερό καλό είναι να τον συντηρήσεις, το ανόδειο νομίζω πρέπει να το αλλάζουμε κάθε δύο χρόνια.
    Last edited by giannis tsilimigkras; 16-06-2015 at 13:33:46.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Θα χρειαστείτε έναν διανομέα για να ρυθμίσετε τις παροχές. Αλλιώς άν κάνετε μπάνιο και οι δύο, κάπου θα καίγεστε κάπου θα κρυώνετε....
    Η Λευκάδα έχει πολλή συννεφιά οπότε θέλετε κάτι ποιοτικό για να αποδίδει και το χειμώνα.
    Μήν μένετε στις "χτυπητές" λέξεις του σκρουτζ. Υπάρχουν συλλέκτες κενού που αποδίδουν χειρότερα και απο τους απλούς.
    Επίσης προσέξτε το είδος της μόνωσης τόσο του συλλέκτη όσο και του θερμοδοχείου.
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αφου μενεις στην Λευκαδα το σκουτζ που θα σου χρησιμευσει?
    Θα στον στειλουν? Και αν παθει κατι στα επομενα 2 χρονια νομιζεις οτι θα ερθουν να τον δουνε?
    Θα πρεπει να τον στειλεις πισω με δικα σου εξοδα και να τον ξανατοποθετησεις με δικα σου εξοδα.
    Για μενα μην μπλεκεσαι πολυ πηγαινε στα μαγαζια εκει δες τι υπαρχει πιστευω οτι οι τιμες θα ειναι κοντα πλεον και να τονισεις οτι αναλαμβανουν την εγγυηση οι ιδιοι.
    Καλος ο 200αρης αλλα για να αποδωσει θες 2 καθρεπτες με 2 η 1.5 τ.μ επιφανεια επιλλεκτικου συλλεκτη, κυκλοφορουν και με εναν στα 2,5 ( τα περισσοτερα φθηνα ετσι ειναι και μην τα κοιτας ).
    Κοστος υπολογισε 830 με 2χ2 τ.μ. και 740 2χ1,5 τ.μ. Και το καλοκαιρι σκεπαζεις το ενα ταμπλο για να μην βραζει αν δεις οτι ειναι υπερβολικο το νερο και μικρη η καταναλωση.
    Η κεραμοσκεπη γενικα ειναι περιεργη και θελει προσοχη στην τοποθετηση, στις σωληνωσεις, και αν πας με την κλιση της για να μην φαινεται ο ηλιακος θελεις τα μεγαλα 2χ2τ.μ. συλλεκτες για να εισαι σιγουρα καλα σε αποδοση.
    Παντως και ο 160 με 1χ2.5 τμ συλλεκτη 4 ατομα τα καλυπτει που κυμαινονται στα 600 ευρω.
    Η βαση του ηλιακου ειναι μεσα στην τιμη για ταρατσα. Η κεραμοσκεπης χρεωνεται εξτρα απο 50 εως 100 αναλογα την εταιρια.
    Αν πιανουν τα χερια σου η ταρατσας γινεται ευκολα κεραμοσκεπης οποτε το παραγγελνεις ετσι. Απλα θα χρειαστει να κολλησεις στην κεραμοσκεπη....
    Και φυσικα που ειναι η κλιση της κεραμοσκεπης γιατι αν ειναι αναποδη θα θελει μεγαλη κατασκευη η βαση.

Με το ρευμα δεν συνδεεται απο δυο διαφορετικα σπιτια γιατι θα σου κοστισει ο ηλεκτρολογος...
    Οποτε θα πρεπει να βαλεις καπου ( μεσα στο μπανιο ιδανικα ) βανες που να κοβεις το θερμοσιφωνα και να περνεις απο τον ηλιακο και το αντιστροφο.
    Ετσι ομως το χειμωνα που θα εχει ο ηλιακος "σπασμενο νερο" εσυ δεν θα μπορεις να το εκμεταλλευτεις. Και αχριστευεται η λειτουργεια του.
    Εκτος αν συνδεσεις μονο το δικο σου ρευμα αλλα τοτε μπορει ο αλλος να σου τραβαει το ζεστο νερο....

Νομιζω οτι πρεπει να μιλησεις με καποιον τεχνικο γιατι εχει αρκετες παραμετρους αυτο που θες να κανεις και πρεπει να τις γνωριζεις.
    Το δοχειο οπως ειπε και παραπανω μπαινει για προστασια ηλιακου και σωληνωσεων ετσι ειναι οι προδιαγραφες γενικα ομως δεν το βαζει κανεις λογω εξτρα κοστους κακως βεβαια.

Και κατι αλλο ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το ρευμα σου ειναι αυξημενο λογω καταναλωσης 2 σπιτιων που σε παει σε μεγαλη κλιμακα.
    Οποτε ισως πρεπει να δεις κατι αλλο για αυτο.

Για κενου θα φυγεις πανω απο τα 1000 σιγουρα μονο σαν αγορα.

Παρεμφερή θέματα

1. Βοήθεια για επιλογή καναλάτου κλιματιστικού
    από pendul στο φόρουμ Εγκαταστάσεις κλιματισμού.
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταία απάντηση: 17-06-2013, 17:47:50
  2. Σύνδεση Ηλιακού-Παρακαλώ Βοήθεια!!!
    από ba99297 στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταία απάντηση: 25-05-2011, 02:09:54
  3. Βοήθεια στην εφαρμογή κυκλ/τών αντί για ηλεκτβανες
    από gronto στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία απάντηση: 09-08-2010, 13:55:34
  4. Επιλογή ηλιακού
    από vision στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταία απάντηση: 07-02-2010, 20:04:03
  5. Επιλογή Ηλιακού
    από antykaps στο φόρουμ Ηλιακή ενέργεια - ηλιακή υποβοήθηση & θέρμανση ΖΝΧ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταία απάντηση: 12-11-2008, 22:47:42

Δικαιώματα απάντησης