Εχεις κάποια γραπτή εγγύηση ,απόδειξη αγορας ,για να δούμε αν ισχύει η εγγύηση και με τι προυποθέσεις?
Χάλκινος θερμοσίφωνας
Γεια σε όλους
Κατά αρχάς ένα μπράβο για την λειτουργία του φόρουμ
Όσες φορές χρειάστηκε στο παρελθόν να βρω πληροφορίες
για θέματα ψύξης -θέρμανσης που με απασχολούσαν βρήκα τις απαντήσεις εδώ.
Έχω έναν ηλιακό με δυο συλλέκτες + χάλκινο μποιλερ 200 l ελληνικής κατασκευής εγκατεστημένο από το 2006.
Στους πρώτους μήνες λειτουργίας είχα το εξής πρόβλημα:
Τουλάχιστον 4 φορές έσκασε το δοχείο διαστολής με αποτέλεσμα να είχα μεγάλες απώλειες νερού μεχρι να αντιληφθώ την ζημιά με επακόλουθο να μου έρθουν κάτι βαρβάτοι λογαριασμοί νερού.
Την αντικατάσταση του δοχείου διαστολής την έκανε δωρεάν το κατάστημα από το οποίο είχα αγοράσει τον ηλιακό.
Μη ικανοποιημένος από αυτήν την λύση, να ζω με το άγχος πότε θα σκάσει το δοχείο διαστολής πήρα τηλέφωνο το εργοστάσιο παραγωγής αναφέροντας το πρόβλημα και ζητώντας λύση στο πρόβλημα.
Το αποτέλεσμα ήταν να στείλουν έναν τεχνικό ο οποίος αφαίρεσε το δοχείο διαστολής λέγοντας ότι δεν χρειάζεται.
Όλα καλά μεχρι που τις προηγούμενες μέρες τρύπησε το καζάνι.
Επικοινώνησα με το εργοστάσιο παράγωγης,έστειλαν υδραυλικό ο οποίος αποφάνθηκε
ότι η ζημιά προκλήθηκε από την απουσία δοχείου διαστολής !
Προβλήματα που δημιουργούνται τώρα:
1)Το εργοστάσιο παραγωγής έχει σταματήσει την παραγωγή χάλκινων μποιλερ,δεν έχει να μου το αντικαταστήσει
και μου λένε ότι οποιαδήποτε επισκευή δεν πρόκειται να αποδώσει και σύντομα θα υπάρξει και πάλι πρόβλημα.
2)Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν έχουν κάποια καταγραφή ότι η αφαίρεση του δοχείου διαστολής έγινε από δικό τους τεχνικό, και δεν
έχω και εγώ κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για αυτό δυστυχώς εκτός από την μαρτυρία μου και ενός γείτονα που ήταν παρών και ο οποίος δεν γνωρίζω αν έχει την διάθεση να εμπλακεί σε μια πιθανή δικαστική διαμάχη.
Σαν δείγμα καλής θέλησης μου προσφέρουν έναν Ινοξ στα 200 ευρώ + κόστος εγκατάστασης
Αισθάνομαι ότι έχω πιαστεί άσχημα κορόιδο και δεν ξέρω τι να κάνω.
Υποτίθεται ότι έχω αγοράσει ένα προϊόν με εγγύηση στο καζάνι για πενήντα χρόνια και στα εννιά χρόνια επάνω
χρειάζεται να δώσω άλλα 270 ευρώ τα οποία χωρίς ντροπή δηλώνω ότι δεν έχω αυτήν την στιγμή για να τα δώσω.
Να σημειώσω εδώ ότι πριν μερικούς μήνες έκανα αντικατάσταση φλάντζας και αντίστασης.
Ο υδραυλικός που έστειλε το εργοστάσιο κατασκευής δεν μου έκανε καμιά επισήμανση ότι απουσιάζει το δοχείο διαστολής
και ότι θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί κάτι τετοιο.
Για την αλλαγή φλάντζας και αντίστασης έχω την απόδειξη για το χρηματικό πόσο που πλήρωσα.
Το μποιλερ έχει τοποθετημένη μια βαλβίδα στο πάνω μέρος και μια πριν την παροχή τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οποίων μου διαφεύγουν αυτήν την στιγμή, αλλά μπορώ κάποια στιγμή αν μου το ζητήσετε να πάω να δω τι γράφουν.
Παρακαλώ τις γνώμες σας τι με συμβουλεύεται να κάνω.
Ευχαριστω
Last edited by ΓιάννηςΣ; 23-07-2015 at 12:21:55.
Εχεις κάποια γραπτή εγγύηση ,απόδειξη αγορας ,για να δούμε αν ισχύει η εγγύηση και με τι προυποθέσεις?
Ναι έχω και την απόδειξη αγοράς και το χαρτί της εγγύησης το οποίο αναφέρει τα εξής:
ΕΓΓΥΗΣΗ
Με την παρούσα η εταιρία ********* εγγυάται για 50 (πενήντα) χρόνια την καλή λειτουργία,αντοχή και διάρκεια ζωές του χάλκινου ηλιακού θερμοσίφωνα που σας προσφέρει.
Επισης εγγυάται για 1 (ένα) χρόνο από την ημερομηνία αγοράς την καλή λειτουργία,αντοχή και διάρκεια ζωής της ηλεκτρικής αντίστασης και του θερμοστάτη ασφαλείας.
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Επιβάλλεται κάθε 2 (δυο) χρόνια η ανανέωση του αντιψυκτικού στα ηλιακά συστήματα κλειστού κυκλώματος.
ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ
Η εγγύηση δεν καλύπτει:
1. Ζημιές που προέρχονται από βίαια φυσικά φαινόμενα : θεομηνίες, πυρκαγιές,παγετό,
χαλάζι κ.τ.λ. ή που προκλήθηκαν από επέμβαση τρίτων χωρίς να ενημερωθεί η εταιρία.
2. Βλάβη ή κακοποίηση που θα προξενηθει στο προϊόν κατά την μεταφορά και εγκατάσταση του.
3. Έξοδα μεταφοράς και αποστολής από και προς το εργοστάσιο για τυχόν επισκευή ή και
αντικατάσταση ελαττωματικού εξαρτήματος.
4. Επίσκεψη τεχνικού της εταιρίας για τυχόν βλάβη, όπως επίσης και για τυχούσα συντήρηση.
5. Κακή εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα όχι σύμφωνη με τις οδηγίες της εγκατάστασης
που συνοδεύουν το προϊόν από μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή μη αδειούχων ηλεκτρολόγων-υδραυλικών.
6. Βλάβες που οφείλονται σε :
Α)άνοδος της θερμοκρασίας του νερού χρήσης πάνω από 60° από την ηλεκτρική αντίσταση.
Β)μεγάλη πίεση του δικτύου παροχής νερού (πάνω από 7 at.).
Γ)κακή ηλεκτρολογική συνδεσμολογία.
Δ)σκληρότητα του νερού μεγαλύτερη των 20° γερμ. Βαθμών.
Ε)βλάβες που προκλήθηκαν στον ηλιακό θερμοσίφωνα,στη βαλβίδα αντεπιστροφής και στις σωληνώσεις ζεστού και κρύου νερού.
δυσκολη περιπτωση καθοτι:
οι δικαστικες διαμαχες κοστιζουν πολυ περισσοτερο απο 270€.Απο τι εχει προκληθει η βλαβη(αν ειναι απο υπερβολικη πιεση λογω ελλειψης ΔΔ) θα φανει.το θεμα ειναι τα δικαστηρια .πανω στα οποια βασιζονται ολες αυτες οι εταιρειες απατεωνες.
Προτεινω να μην ασχοληθεις,να μην αγορασεις απο εκει τιποτα(270 ανοξειδωτο δεν νομιζω να βρεις) και να ψαχτεις αλλου.
Αν έχεις το κουράγιο να μπεις σε δικαστική διαμάχη, κάντο, γιατί κάποτε θα πρέπει επιτέλους σε αυτήν την χώρα να σοβαρευτούμε και όταν γράφουμε "50 χρόνια εγγύηση" να εννοούμε "50 χρόνια εγγύηση"
Η υπόθεση πάντως όπως έγραψαν και οι παραπάνω συνάδελφοι θα είναι πολύ δύσκολη. Η εταιρία ήδη σου έδωσε το στίγμα της ("δεν έχουμε καταγραφή ότι εμείς βγάλαμε το δοχείο"), είναι σχεδόν σίγουρο ότι το ίδιο θα πουν και στο δικαστήριο, άρα ο ισχυρισμός τους θα είναι ότι εσύ έβγαλες το δοχείο και γι αυτό έσκασε το μπόιλερ.
Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο πάντως είναι τα χαρακτηριστικά της βαλβίδας ασφαλείας (αυτήν που λες ότι δεν ξέρεις τι γράφει επάνω), διότι η βαλβίδα αυτή θα έπρεπε κανονικά να ανοίγει όταν ανεβαίνει η πίεση για να προστατευθούν και τα δοχεία και το μπόιλερ.
Υποψιάζομαι με όσα έγραψες ότι το πρόβλημα σου από την αρχή ήταν η βαλβίδα ασφαλείας. Αν αυτή λειτουργούσε, τίποτα δεν θα "έσκαγε".
Όσον αφορά στο τι να κάνεις από εδώ και στο εξής, συμφωνώ με τον Βασίλη. Ηλιακός ανοξείδωτος με 200€ σημαίνει ηλιακός κινέζικος πίσω από το σινικό τείχος, δηλαδή συνέχιση της ταλαιπωρίας σου και της αιμορραγίας χρημάτων.
Οι άνθρωποι αυτοί σου έδειξαν ξεκάθαρα ότι δεν είναι σοβαροί, και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους κάνεις μια καταγγελία στον οργανισμό προστασίας καταναλωτή και να αγοράσεις έναν ηλιακό της προκοπής από κάποιον σοβαρό έμπορο.
Δυστυχώς, όπως και με πολλά άλλα πράγματα στη χώρα μας, ισχύει το ρητό "ας πρόσεχες". Και αυτό δεν το λέω με κακεντρέχεια, το λέω με θλίψη.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Μιας και δεν έχω χρήματα για δικαστικούς αγώνες έκανα μια επαφή με το http://www.ekpizo.gr/
Από ότι μου είπαν μου είπαν με 55 ευρώ θα έχω την υποστήριξη τους για έναν χρόνο.
Με δικηγόρο που θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με την κατασκευάστρια εταιρία.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ρώτησα αν υπαρχουν έξτρα χρεώσεις αν χρειαστεί να πάμε στα δικαστήρια.
Θα πάω κάποια στιγμή να συζητήσω μαζί τους τις πιθανότητες αποζημίωσης μου από αυτήν την ιστορία.
Με ενόχλησε και εμένα αφάνταστα η η κομπογιαννίτικη συμπεριφορά της εταιρίας.
Και με πίκρα σκέφτηκα το πόσο μπροστά είναι οι Γερμανοί ας πούμε σε αυτά τα θέματα.
Έχω στην κατοχή μου κάποια Γερμανικά μαγειρικά σκεύη με ισόβια εγγύηση , που τα πήρε ο πατέρας μου πριν 35 χρόνια από Γερμανία.
Σχετικά πρόσφατα είχε ξεκολλήσει ένα χερούλι από αυτά.
Το πήγε ο πατέρας μου στην εδώ αντιπροσωπεία και το επισκεύασαν άμεσα και δωρεάν.
Στο προκείμενο,επειδή το θέμα με έκαιγε και επειδή όπως είπα χρήματα δεν υπαρχουν, προτού μπω στην διαδικασία να πάρω κάτι άλλο και οπωσδήποτε όχι από αυτήν την αφερέγγυα εταιρία κοίταξα να δω αν μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου.
Συζητώντας το θέμα με έναν γείτονα συνταξιούχο υδραυλικό που με έχει βοηθήσει αρκετές φορές σε μερεμέτια μέσα στο σπίτι μου πρότεινε να βρω την ζημιά πρώτα και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
Ο θερμοσίφωνας έτσι και αλλιώς πήγαινε για πέταμα,λοιπόν άρχισα να κόβω το εξωτερικό περίβλημα και βρήκα ότι η ζημιά είναι στο κάτω μέρος 5 χιλιοστά περίπου δίπλα από ραφή.
Από ότι μου είπε ο γείτονας ασημοκοληση δεν βόλευε και πολύ σε εκείνο το σημείο οπότε μου πρότεινε κάτι που είχε κάνει στο παρελθόν σε δικό του θερμοσίφωνα.
Έβαλα λοιπόν ένα ορειχάλκινο στριφώνι στην τρύπα και εποξικό στόκο.
Βέβαια η τρύπα από από κάτι δέκατα του χιλιοστοί έγινε κάνα δυο χιλιοστά τώρα.
Το στριφώνι δεν μπήκε ολόκληρο μέσα παρά μόνο το σπείρωμα.
Ωστόσο για να είναι στο μέτρο του δυνατού σφιχτά δεμένο, στο κομμάτι που δεν έχει σπείρωμα έβαλα μερικές ροδέλες για να μπορώ να σφιξω.
Αν θα κρατήσει καιρό δεν ξέρω,αν ξανακάνει διαρροή από εκείνο το σημείο σκέφτομαι να τον αδειάσω να τον γυρίσω τούμπα και να γίνει μια ασημοκοληση.
Προς το παρόν θα το αφήσω ανοιχτό για να δω πως πάει,αν όλα πάνε καλά θα βάλω αφρό πολυουρεθάνης στα σημεία που αφαίρεσα και στα σημεία του εξωτερικού περιβλήματος που έκοψα θα τα τυλίξω με ασφαλτόπανο όπως μου είπε και πάλι ο γείτονας.
Η βαλβίδα στο πάνω μέρος που ανέφερα από ότι βλεπω είναι για το κλειστό κύκλωμα.
Η άλλη που είναι από κάτω πριν την παροχή από ότι καταλαβαίνω είναι για την περίπτωση υψηλής πίεσης του δικτύου.
Άρα λογικά το καζάνι δεν είχε καμιά δυνατότητα εκτόνωσης.
Προφανώς ο τεχνικός που έβγαλε το δοχείο διαστολής ή ήταν πολύ σίγουρος για το καζάνι του ή δεν ήξερε τι έκανε.
Κάνοντας μια αναζήτηση σήμερα για δοχείο διαστολής ηλιακού είδα κάτι σαν αυτά:
Το ανάφερα στον γείτονα και μου είπε ότι δεν έτυχε ποτέ να δουλέψει κάτι τετοιο.
Ο θερμοσίφωνας τους πρώτους μήνες λειτουργίας είχε κάτι τέτοια:
Τα οποία όπως είπα και πιο πριν έσκαγαν κάθε λίγο και λιγάκι.
Τι προτείνεται να βάλω;
Ζητώ συγνώμη που ζητάω δωρεάν επαγγελματική καθοδήγηση αλλά δυστυχώς η κατάσταση των τελευταίων χρόνων με-μας έχει αναγκάσει να κάνουμε περικοπές σε ότι μπορούμε.
Last edited by ΓιάννηςΣ; 25-07-2015 at 17:03:03.
Δικαστικά δε θα βγάλετε άκρη γιατι εκτός Που τα παραπάνω δε μπορείτε να αποδείξετε οτι συντηρούσαμε το σύστημα στα προβλεπόμενα διαστήματα. Η κόλλα δε θα αντέξει ειδικά αν το σύστημα είναι λάθος διαστασιιολογημενο και υπερθερμαίνεται.καλυτερα βάλτε ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα μέχρι να μπορείτε οικονομικά να εγκαστησετε ένα. Σωστό και τίμιο μπόιλερ από αυτά που εδώ και χρόνια ξέρουμε. Οτι κάνουν αυτό που. Υπόσχονται.το υφιστάμενο μπορεί να γίνει μια πρώτης τάξεως ψησταριά...
Το γράφει στην παράγραφο 4...επίσης δε θα μπορέσετε να αποδείξετε οτι δε συνέβη κάτι από την παράγραφο 6 γιατι πχ δεν υπάρχει μείωσης πίεσης κ.α.
Η κάλυψη της εγγύησης είναι θέμα εταιρείας.
2 ταμπλο εχει η ενα? Και ποσα τετραγωνικα μετρα διαστασεις?
Το καλοκαιρι με μεγαλη ηλιοφανεια εσκαγε το δοχειο πληρωσης?
Ψαξτο νομικα πιστευω οτι κανενας δεν θελει να τρεχει και πιεσε τους για αντικατασταση δωρεαν με καποιο κανονικο ( ητε ανοξειδωτο... ) boiler.
Τουλαχιστον να μην ζημιωθεις αμεσα και να περασεις καποια ( ισως και πολλα ) χρονια με αυτο.