Χάλκινος θερμοσίφωνας
Γεια σε όλους
Κατά αρχάς ένα μπράβο για την λειτουργία του φόρουμ
Όσες φορές χρειάστηκε στο παρελθόν να βρω πληροφορίες
για θέματα ψύξης -θέρμανσης που με απασχολούσαν βρήκα τις απαντήσεις εδώ.
Έχω έναν ηλιακό με δυο συλλέκτες + χάλκινο μποιλερ 200 l ελληνικής κατασκευής εγκατεστημένο από το 2006.
Στους πρώτους μήνες λειτουργίας είχα το εξής πρόβλημα:
Τουλάχιστον 4 φορές έσκασε το δοχείο διαστολής με αποτέλεσμα να είχα μεγάλες απώλειες νερού μεχρι να αντιληφθώ την ζημιά με επακόλουθο να μου έρθουν κάτι βαρβάτοι λογαριασμοί νερού.
Την αντικατάσταση του δοχείου διαστολής την έκανε δωρεάν το κατάστημα από το οποίο είχα αγοράσει τον ηλιακό.
Μη ικανοποιημένος από αυτήν την λύση, να ζω με το άγχος πότε θα σκάσει το δοχείο διαστολής πήρα τηλέφωνο το εργοστάσιο παραγωγής αναφέροντας το πρόβλημα και ζητώντας λύση στο πρόβλημα.
Το αποτέλεσμα ήταν να στείλουν έναν τεχνικό ο οποίος αφαίρεσε το δοχείο διαστολής λέγοντας ότι δεν χρειάζεται.
Όλα καλά μεχρι που τις προηγούμενες μέρες τρύπησε το καζάνι.
Επικοινώνησα με το εργοστάσιο παράγωγης,έστειλαν υδραυλικό ο οποίος αποφάνθηκε
ότι η ζημιά προκλήθηκε από την απουσία δοχείου διαστολής !
Προβλήματα που δημιουργούνται τώρα:
1)Το εργοστάσιο παραγωγής έχει σταματήσει την παραγωγή χάλκινων μποιλερ,δεν έχει να μου το αντικαταστήσει
και μου λένε ότι οποιαδήποτε επισκευή δεν πρόκειται να αποδώσει και σύντομα θα υπάρξει και πάλι πρόβλημα.
2)Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν έχουν κάποια καταγραφή ότι η αφαίρεση του δοχείου διαστολής έγινε από δικό τους τεχνικό, και δεν
έχω και εγώ κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για αυτό δυστυχώς εκτός από την μαρτυρία μου και ενός γείτονα που ήταν παρών και ο οποίος δεν γνωρίζω αν έχει την διάθεση να εμπλακεί σε μια πιθανή δικαστική διαμάχη.
Σαν δείγμα καλής θέλησης μου προσφέρουν έναν Ινοξ στα 200 ευρώ + κόστος εγκατάστασης
Αισθάνομαι ότι έχω πιαστεί άσχημα κορόιδο και δεν ξέρω τι να κάνω.
Υποτίθεται ότι έχω αγοράσει ένα προϊόν με εγγύηση στο καζάνι για πενήντα χρόνια και στα εννιά χρόνια επάνω
χρειάζεται να δώσω άλλα 270 ευρώ τα οποία χωρίς ντροπή δηλώνω ότι δεν έχω αυτήν την στιγμή για να τα δώσω.
Να σημειώσω εδώ ότι πριν μερικούς μήνες έκανα αντικατάσταση φλάντζας και αντίστασης.
Ο υδραυλικός που έστειλε το εργοστάσιο κατασκευής δεν μου έκανε καμιά επισήμανση ότι απουσιάζει το δοχείο διαστολής
και ότι θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί κάτι τετοιο.
Για την αλλαγή φλάντζας και αντίστασης έχω την απόδειξη για το χρηματικό πόσο που πλήρωσα.
Το μποιλερ έχει τοποθετημένη μια βαλβίδα στο πάνω μέρος και μια πριν την παροχή τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οποίων μου διαφεύγουν αυτήν την στιγμή, αλλά μπορώ κάποια στιγμή αν μου το ζητήσετε να πάω να δω τι γράφουν.
Παρακαλώ τις γνώμες σας τι με συμβουλεύεται να κάνω.
Ευχαριστω

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση