Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα σε μια κλιματιστική με τον κομπρέσσορα. Λοιπόν ο κομπρέσσορας (scroll της copeland) έχει μια μαγνητική (solenoid magnetic valve) μέσα του. Όταν κάνει capacity control και ανοίγει η μαγνητική, κάνει τρελό θόρυβο μεταλλικό σα να βρίσκουν μεταξύ τους μέταλλα... όταν είναι κλειστή η μαγνητική περνάει κανονικά το φρέον απο το κομπρέσσορα, συμπιέζει μια χαρά και δε κάνει κανένα θόρυβο..επίσης η εκτονωτική (ηλεκτρονική siemens) κρατάει την υπερθέρμανση σχετικά σταθερά στα 7-8Κ.. εκτός από κάποιες στιγμές που για κάποιο λόγο πέφτει στα 0Κ..-1Κ..που προφανώς δεν είναι καλό για το κομπρέσσορα.

Επίσης, επειδή πριν κάτι μήνες δεν έκανε αυτό το θόρυβο στο capacity control, αλλά είχαμε άλλο θέμα..για κάποιο λόγο αυτοί που έχουν προγραμματίσει τον κοντρόλλερ του ψυκτικού κυκλώματος, έχουν βάλει όταν ανάβει ο κομπρέσσορας, δίνει εντολή την εκτονωτική να είναι στο 1% (το οποίο μηχανικά είναι Vmin 15-20%)..εκεί κάνει πάλι θόρυβο ο κομπρέσσορας (καμία σχέση βέβαια με όταν μπένει capacity), και είναι σα να μη περνάει αρκετό φρέον, δεν συμπιέζει σχεδόν καθόλου..η χαμηλή μένει σταθερή...η υψηλή ανεβαίνει σιγά σιγά...και μετά 2 λεπτά κατεβαίνει η χαμηλή στα 2-3 bar, ανοίγει η εκτονωτική και αρχίζει και δουλεύει...δε καταλαβαίνω τη λογική αυτής της διαδικασίας εάν γνωρίζει κανείς...

Τελοσπάντων το βασικό πρόβλημα μου είναι ο θόρυβος στο capacity control, εάν έχετε κάποια ιδέα παρακαλώ πείτε μου.