-
Νέο μέλος
Ηλιακός ή όχι
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά.Λόγω του έχω ξεκινήσει την ανέγερση καινούργιας κατοικίας (μεζονέτα 160 τερ.) θα ήθελα την βοήθειά σας για ένα θέμα..να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα ή να χρησιμοποιήσω την διάταξη καυστήρα-boiler ?? ή κάτι άλλο???
Δηλαδή αξίζει το κόστος του Ηλιακού ή υπάρχει κάτι καλύτερο ??
Ευχαριστώ[:I]
-
Εξέχον μέλος
Αν το σπίτι είναι σε μέρος με αρκετή ηλιοφάνεια βάλε ηλιακό τριπλής ενέργειας με επιπλέον αισθητήριο (πρόσεξέ το αυτό, πολλοί δεν έχουν) για να μην υπερθερμαίνεται όταν τον λειτουργείς σαν boiler.
Αν είσαι σε μέρος με μικρή ηλιοφάνεια (π.χ. Φλώρινα) εκεί δεν αξίζει τη φασαρία να βάλεις ηλιακό, βάλε απλά boiler.
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
-
Μέλος
Διάβασα ότι στις φετεινές φορολογικές δηλώσεις, θα μπορείς να δηλώσεις τα έξοδα αγοράς ηλιακού και θα έχεις μείωση στο φόρο μέχρι 200€. Ρώτα και το λογιστή σου και αν ισχύει μειώνεται η διαφορά σε βαθμό...κακουργήματος. Το εάν συμφέρει το ένα ή το άλλο είναι δύσκολο να στο απαντήσει με σιγουριά κάποιος, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πάντως εγώ έβαλα πρόσφατα ηλιακό τριπλής ενέργειας και από πλευράς ευκολίας....άλλο πράμα.
-
Διαχειριστής
Εξαρτάται το πόσο θα ανέβει το πετρέλαιο τα επόμενα χρόνια
Εγώ το δοκίμασα με το μπετονάκι και διαπίστωσα ότι για όλο το καλοκαίρι με 4 άτομα τα οποία τα δύο κάναν κάθε μέρα μπάνιο έκαψα 40 λίτρα πετρέλαιο δηλαδή με σημερινές τιμές περίπου 25 Ευρώ. Άντε να βάλω άλλα 25 για τον χειμώνα σύνολο το χρόνο 50 Ευρώ πετρέλαιο για ζεστό νερό χρήσης.
Ένα καλό ηλιακό μαζί με την τοποθέτηση κοστίζει περίπου 1000 Ευρώ Επομένως απόσβεση κεφαλαίου σε 20 χρόνια. Και πάλι πτου και από την αρχή.
Αν όμως το πετρέλαιο φτάσει πάνω από 1 Ευρώ το λίτρο τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι κι αλλιώς εφαρμογές άλλων πηγών ενεργείας.
Εγώ όταν κάνω εγκατάσταση θέρμανσης σε ένα σπίτι αν και με συμφαίρει να τοποθετήσω και ηλιακό συνηστώ στον πελάτη να μην βάλει
Βέβαι υπάρχει και η άλλη πλευρά της αίσθησης του τσάμπα νερού αλλά δεν είναι καθόλου τσάμπα.
Αν όμως θέλεις να τοποθετήσεις όπωσδήποτε τότε προτίμησε ένα μπόιλερ τριπλής ενέργειας στον χώρο του λεβητοστασίου όμως και στα κεραμίδια να υπάρχουν μόνο οι συλλέκτες. Έτσι γλυτώνεις κάποιο κόστος γλυτώνεις δηλαδή το ένα από τα δύο μπόιλερ.
http://levitostasia.com
-
Νέο μέλος
Καλημέρα σε όλους.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας.Οι απαντήσεις σας έχουν πολύ ενδιαφέρον και με βοήθησαν αρκετά.Νά'στε καλά.
-
Διαχειριστής
-
Διαχειριστής
Πάντα βέβαια συνδεδεμένο και με το δίκτυο θέρμανσης, ή σε συνδιασμό με δεύτερο boiler.
w w w . m o n a c h o s . g r
-
Επίλεκτο μέλος
Δε βλέπω να έχει θιγεί το θέμα της υψομετρικής διαφοράς των συλλεκτων από το boiler, στην περίπτωση που το 2ο είναι τοποθετημένο στο λεβητοστάσιο. Πχ, στη δική μου περίπτωση, μεταξύ συλλεκτών και boiler μεσολαβούν α' οροφος, ισόγειο και υπόγειο (όπου βρίσκεται το λεβητοστάσιο). Εννοείται πως, στις σύγχρονες κατασκευές, οι σωλήνες θα είναι μονωμένοι αλλά και πάλι μήπως η διαδρομή συλλέκτες-μπόιλερ είναι υπερβολικά μεγάλη για να υπάρχει χρήσιμο αποτέλεσμα;
Δημήτρης
-
Νέο μέλος
Εχω δει εγκατασταση σε 5οροφη οικοδομη του 91 με σιδεροσωληνα αμονωτη το
θερμομετρο του μποιλερ (500 λιτρα)να φτανει 70 βαθμους.Ο κυκλοφορητης ελεγχεται απο εναν απλο υδροστατη εμβαπτιζομενο στην εξοδο του τελευταιου συλλεκτη.Ουτε διαφορικα ουτε τιποτα..Απλα οταν το καλοκαιρι κανει δυο τρεις μερες συνεφια παει ο διαχειριστης αναβει το λεβητα,γυρναει τις βανες και ολα καλα.Τους ειπα να γινει το συστημα αυτοματο για να μην ασχολουνται και με ειπαν... δεν πειραζει τοσα χρονια το συνηθησαμε...ολα μια συνηθεια ειναι...
5 οροφοi,ισογειο,μποιλερ στο υπογειο, αμονωτη σιδεροσωληνα.
Τα συμπερασματα δικα σου φιλε Jimo
-
Εξέχον μέλος
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
www.udravlikos.gr
Δικαιώματα απάντησης