Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 11

Θέμα: Προβλημα με δίκτυο θέρμανσης

Προβλημα με δίκτυο θέρμανσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλησπέρα σε ολους. Λοιπον ειμαι ψυκτικός και πιάνουν τα χέρια μου. Λοιπον μενω στον 1ο οροφο και εχουμε 1 εγκατάσταση κεντικης θέρμανσης πετρελαιου. Εγω εβαλα στο μπαλκονι μου λεβητα πελλετ ατομικό και πηγα χαλκοσωληνα Φ28 στα κεντρικά. Ο λεβητας που πηρα εχει πάνω κυκλοφορητη, δοχειο διαστολης. Εγω την γραμμή που ειναι ο κυκλοφορητης στο λεβητα πελλετ τον συνδεσα με ταφ και βανες φυσικα, στην κεντρικη θερμανση ( στην δικη μου γραμμη ) εκει που ηταν ο κυκλοφορητης της κεντρικης. και την ζεστη μερια του πελλε στην ζεστη μεριά του πετρελαιου. Εκλεισα τις βάνες του πετρελαιου και έχω μονο το πελλετ. Το προβλημα μου ειναι οτι ζεσταινει νερο ο λεβητας φτανει 60 70 βαθμους αλλα ενω ακουγεται ο κυκλοφορητης να λειτουργει και ηχος νερου δεν κυκλοφορει νερο στο δικτυο οι σωληνες μου Φ28 ειναι κρυες εχω κανει εξαερωσεις απο καλοριφερ εχει και εξαεριστηκα το δικτυο αλλα τιποτα. Η πιεση στον αυτοματο πληρωτή ειναι περιπου 1bar.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2015
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Τεχνικός αερίων καυσίμων
    Απαντήσεις
    11
    δηλαδη αν καταλαβα καλα συνδεσες κυκλοφορητη με κυκλοφορητη?Αν ναι τοτε υπαρχει πιθαμοτητα να ειναι αναποδα οι γραμμες γιατι μερικες μοναδες πελλετ εχουν το κυκλοφορητη στην επιστροφη.Το πιο σιγουρο για να τσεκαρεις εισαγωγες και επιστροφες ειοναι να φυσηξεις τον πανω διακοπτη απο ενα σωμα και να δειςε απο που θα σε βγαλει στα ταφ ,εχοντας κλεισει ολα τα υπολοιπα απο τον πανω και τον κατω διακοπτη και το μποιλερ ,αν τωρα εχεις διακοπτες εξωτερικου βρογχου δηλαδη ενωση των πλαστικων που βγαινουν απο το δαπεδο και επεκταση στο ανω ακρο του σωματος με νικελ σωληνακι τοτε καλυτερα να τα ξεμονταρεις αυτα και να φυσηξεις απο τις κοκκινη πλαστικη προς τα ταφ σου.Εκει κει που θα βγαλει
    αερα η νερο θα ενωσεις την σωληνα που ξεκιναει απο το ανω μερος του λεβητα πελλετ .

Το βελος του κυκλοφορητη δειχνει προς τον λεβητα πελλετ αν μπορεις να καταλαβεις ετσι κατι. Ο λεβητας ειναι ο gs ydro 25

Και αν το έχω βάλει αναποδα τελικα μπορώ να αλλάξω απλά φορα του κυκλοφορητή η πρεπει να κοψω ξανα σωλήνες και να τις αλλάξω θεση?

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Στην εξαερωση βγαινει ζεστο η κρυο νερο?
    kx13578 @ yahoo.gr

facebook : inclima heating-air conditiong-solar

web :https://inclimate.gr/

Στην εξαερωση βγαινει κρυο νερο

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975
    Αραεχεις εξαερωσει τα σωματα και οχι το δικτυο.με την εγκατασταση σε λειτουργια βγαζε το κρυο νερο απο την εξαερωση.καποια στιγμη θα βγαλει αερα και μετα ζεστο νερο. Τ ο τ ε εχεις κανει εξαερωση.αν δεν ειναι αυτο ανεβασε η στειλε μου φωτογραφιες για να δω τη συνδεσμολογια. Για τη διαδικασια που περιεγραψα παρε μεγαλο κουβα...
    kx13578 @ yahoo.gr

Ο χαλκος που δεν εχει μόνωση ειναι το ζεστο (1η φωτο). Η κρυα πλευρά ειναι η κατω στην φωτο 3 οπου εκεί ηταν και ο κυκλοφορητής του πετρελαίου.
    1 Ερωτηση. τι πιεση πρεπει να εχω στο δικτυο μου? Αυτη την στιγμη ειναι περιπου 1,2βαρ.
    2 Ερωτηση. Αν υποθέσουμε οτι ειναι λαθος η συνδεση παλι δεν θα επρεπε να έχω κυκλοφορία νερού και να ζεστενεται εστω οι κεντρικές σωληνες?
    3 Ερωτηση. Υπαρχει προβλημα που συνδεσα τον αυτοματο πληρωτη στο μπόιλερ? παιρνει νερο παροχής και το στέλνεις στην κρυα πλευρά του καλοριφερ.

Οτιδηποτε θεωρήσετε λάθος και επηρεάζει αρνητικά την εγκατάσταση μου λετε.

Συντονιστής nkx's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    Αθήνα-Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    975

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Η βαλβίδα ασφαλείας που καταλήγει;
    kx13578 @ yahoo.gr

Παρεμφερή θέματα

1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ;
    από vgot1970 στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταία απάντηση: 06-12-2014, 18:36:58
  2. PPR σε δίκτυο θέρμανσης.
    από nkx στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταία απάντηση: 25-11-2013, 23:22:37
  3. Αντιπαγωτική προστασία σε δίκτυο θέρμανσης
    από tomaras στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταία απάντηση: 08-03-2013, 20:20:25
  4. Πρόβλημα σε εγκατάσταση θέρμανσης
    από bourbouja στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταία απάντηση: 12-01-2009, 10:02:23
  5. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
    από theodore στο φόρουμ Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταία απάντηση: 02-05-2006, 15:40:35

Δικαιώματα απάντησης