Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 8 από 8

Θέμα: ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ??

ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ??

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Καλή χρονιά σε όλους σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι ιδιοκτήτης του 4ου ορόφου οροφοδιαμερίσματος πολυκατοικίας με πυλωτή. Έχουμε αυτόνομη θέρμανση και τα διαμερίσματα είναι όλα 105 τ.μ. Το πρόβλημά μου είναι οτι με βάση τη σύσταση, η κατανομή των κοινοχρήστων είναι ως εξής: 1ος 16,5%, 2ος 22%, 3ος 28,5% και ο 4ος ο δικός μου 33% (το 1/3 περίπου!!). Να σημειωθεί ότι η δύναμη ψήφου είναι από 25% στις συνελεύσεις και οτι τα ποσοστά που ανέφερα παραπάνω, ισχύουν και στις δαπάνες για βάψιμο, αλλαγή καυστήρα κλπ. Κατά τη γνώμη μου αυτά τα ποσοστά είναι καταχρηστικά. Τι ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις? Τι μπορώ να κάνω? Σας ευχαριστώ πολύ.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Εμένα τα παραπάνω μου θυμίζουν κοινόχρηστα για ασανσέρ μόνο
    Δηλαδή αν βάψετε την πυλωτή εσύ θα πληρώσεις το 33% ? Και πληρώνεις το 33% από το συνολικό πετρέλαιο που καταναλώσατε? Και το 33% για αλλαγή ή servis καυστήρα? Αν απαντήσεις ΝΑΙ τότε συγνώμη αλλά νομίζω οτι σε πιάσανε κορόιδο.
    http://levitostasia.com

quote:Originally posted by kost2004

Καλή χρονιά σε όλους σας. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι ιδιοκτήτης του 4ου ορόφου οροφοδιαμερίσματος πολυκατοικίας με πυλωτή. Έχουμε αυτόνομη θέρμανση και τα διαμερίσματα είναι όλα 105 τ.μ. Το πρόβλημά μου είναι οτι με βάση τη σύσταση, η κατανομή των κοινοχρήστων είναι ως εξής: 1ος 16,5%, 2ος 22%, 3ος 28,5% και ο 4ος ο δικός μου 33% (το 1/3 περίπου!!). Να σημειωθεί ότι η δύναμη ψήφου είναι από 25% στις συνελεύσεις και οτι τα ποσοστά που ανέφερα παραπάνω, ισχύουν και στις δαπάνες για βάψιμο, αλλαγή καυστήρα κλπ. Κατά τη γνώμη μου αυτά τα ποσοστά είναι καταχρηστικά. Τι ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις? Τι μπορώ να κάνω? Σας ευχαριστώ πολύ.
    .
    Ευχαριστώ πολύ. Κάποια ποιο συγκεκριμένη απάντηση μπορεί κάποιος από τους ειδικούς που συμμετέχουν στο site, σχετικά με τα παραπάνω? Δεν πρόκειται για περίπλοκη κατάσταση νομίζω. Όλα είναι ισικατανεμημένα όσον αφορά την ιδιοκτησία, με εξαίρεση τα κοινόχρηστα όπως ανέφερα. Επίσης σχετικά με το πετρέλαιο να αναφέρω ότι η σύσταση ορίζει το ποσοστό συμμετοχής στο 1/4. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνει ο καθένας ανάλογα με το τι ένδειξη έχει ο ωρομετρητής του.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    121
    Εφόσον μιλάμε για 4 ορφοδιαμερίσματα ακριβώς ίδια, με ίδια ανοίγματα και ίδια υλικά για κουφώματα, μονωτικά κλπ. τότε το ποσοστό στα έκτακτα έξοδα της κ. θέρμανσης είναι 25% για έκαστο διαμέρισμα και οι συντελεστες εi για κάθε ιδιοκτησία είναι 0.25 και fi είναι 0.25 για 1ο και 4ο και 0.35 για 2ο και 3ο. Αυτό με πρόχειρους υπολογισμούς γιατί είναι σχετικά έυκολο να υπλογιστεί για την περίπτωση και εφόσον όλες οι ιδιοκτησίες κάνουν χρήση της θέρμανσης.
    οπότε ο τύπος που υπλογίζεις το ποσοστό επιβάρυνσης για δαπάνες λειτουργίας (καυσίμου) γίνεται:
    για 1ο και 4ο π(%)=[0,0625+0,6900xΩixei/Σ(Ωixεi)]x100
    και για 2ο και 3ο π(%)=[0,0875+0,6900xΩixei/Σ(Ωixεi)]x100

(επιφυλάσομαι για τις πράξεις στον τύπο, ας τις τσεκάρει κάποιος, διότι έχω έλλειψη χρόνου!!)
    όπου Ωi οι ώρες λειτουργίας της θέρμανσης για κάθε ιδιοκτησία (η διαφορά των ενδέιξεων του ωρομετρητή δηλαδή από τον προηγούμενο μήνα)
    Ελπίζω να σε βοήθησα.
    AndreasK
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Σε ευχαριστώ πολύ AndreasK! Ξέρει κάποιος τι γίνεται σχετικά με τα υπόλοιπα κοινόχρηστα (ρεύμα ΔΕΗ, Νερό, καθαρισμός κτηρίου, κλπ) γιατί και εκεί πληρώνω το 33%. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    121
    εκεί πληρώνεις σύμφωνα με τα χιλιοστά που έχεις στον πίνακα χιλιοστών που επισυνάπτεται στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας πλήν των δαπανών του ανελκυστήρα που όσο ανεβαίνουν οι όροφοι πληρώνεις παραπάνω. Αν δέν έχεις στη ιδιοκτησία σου περισσότερα μέτρα σε αποθήκες ή κλειστά γκαράζ τότε το διαμερισμά σου μόνο έχει 250 χλιοστά, δηλαδή πρέπει να συμμετέχει στις δαπάνες (πλήν ανελκυστήρα) με ποσοστό 25%.
    AndreasK

OK Ευχαριστώ πάρα πολύ AndreasK, νομίζω με κάλυψες απόλυτα. Η μόνη μου απορία είναι, αφού η σύσταση έχει ως έχει, αν αρνηθούν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τα παραπάνω νόμιμα και συνήθη, τι μπορώ να κάνω εγώ. Π.χ. θα πρέπει να κινήσω διαδικασία με αγωγές κλπ. γιατί αυτό προϋποθέτει πολύ χρόνο και χρήματα, με αβέβαιη κατάληξη, γιατί όλα στηρίζονται σε ιδιωτικά συμφωνητικά, που δεν είναι βέβαιο οτι θα αποδεχτεί ο δικαστής ως καταχρηστικά ή έξω από τα χρηστά συνναλακτικά ήθη. Δύσκολο ερώτημα το ξέρω, αλλά το θέτω υπ'όψιν σας, και πάλι ευχαριστώ όλους.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    121

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γι' αυτό το θέμα απευθύνσου καλύτερα σε κάποιον δικηγόρο.
    AndreasK

Δικαιώματα απάντησης