Καμιναδα ειναι σωστη και καθαρη;Μπορεις να μετρησεις ελκυσμο;
Καλημέρα!
Στην προσπάθεια μου να ρυθμίσω έναν καυστήρα ατομικής μονάδας πετρελαίου παρατήρησα πως δεν μπορώ να μειώσω άλλο τον αέρα (λ).
Συνήθως το ρυθμίζω στο 1,2-1,4. Το λιγότερο που μπόρεσα να το φτάσω είναι το 1,78 . Πιο κάτω αρχίζει να μου ανεβάζει το μονοξείδιο υπερβολικά.
Το αποτέλεσμα ήταν βαθμός απόδοσης=88,3% , co=51 , co2=8,7 , θερμοκρασία καυσαερίων=202,7.
Το μπεκ που έβαλα είναι 60-0,65. Ο λέβητας καθαρίστηκε πολύ καλά και δούλεψε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν γίνει μέτρηση καυσαερίων.
Τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την κατάσταση?
Καμιναδα ειναι σωστη και καθαρη;Μπορεις να μετρησεις ελκυσμο;
Δοκίμασε μικρότερο μπέκ και μεγαλύτερη πίεση στην αντλία
Αρκεί βέβαια ο αναλυτής σου να υποστηρίζει μέτρηση ελκυσμού. Μελέτησε το εγχειρίδιο χρήσης του και αν δε βγάζεις άκρη, πάρε με τηλέφωνο.
Όλα αυτά, με την προυπόθεση ότι ο αναλυτής σου μετράει σωστά και δεν έχει πρόβλημα.
Ο αναλυτής μου υποστηρίζει μέτρηση ελκυσμού. Απλά δεν ξέρω από που παίρνω σωστά την μέτρηση.
Κάποιοι "σωστοί" λέβητες (π.χ. ένας μαντεμένιος Buderus), έχουν βαλβίδα μέτρησης πίεσης στην πόρτα του λέβητα πάνω στην φλάντζα που κουμπώνει ο καυστήρας. Από ότι είδα στο βιντεάκι, ο τύπος φαίνεται να παίρνει την πίεση από την ίδια τρύπα που παίρνει και την ανάλυση των ρύπων... Ισχύει?
Last edited by Master Yoda; 24-10-2016 at 14:03:46.
Ναι. Σαν διαφορικο μανομετρο μετραει.