Τι θελεις να κανεις;
Τι θελεις να κανεις;
Όχι κάτι ιδιαίτερο, απλά χρειάζομαι ένα φορητό κλιματιστικό. Και με δύο σωλήνες για ψύξη του κλιματιστικού, θα είναι καλύτερο από αυτά που έχουν έναν. Με δύο σωλήνες δεν θα είναι και τεράστια διαφορά ευχρηστίας σε σχέση με ένα κλιματιστικό του ενός σωλήνα.
Θέλω να το χρησιμοποιήσω σε ένα δωμάτιο που είναι κουζίνα και η έξοδός του θα είναι στο φωταγωγό.
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε με το "θα είναι καλύτερο".
Αν εννοείτε ότι επειδή το φορητό θα έχει δύο σωλήνες, οι σωλήνες αυτοί θα έχουν μικρότερη διατομή και σας βολεύει το στενόματρο σχήμα στο σημείο στήριξης των σωλήνων, τότε σύμφωνοι.
Αν εννοείτε (που μάλλον αυτό κατάλαβα ότι εννοείτε) ότι το κλιματιστικό θα λειτουργεί καλύτερα επειδή έχει δύο σωλήνες (κάτι σαν την διπλή εξάτμιση στις μοτοσυκλέτες), τότε κάνετε λάθος.
Η διατομή του σωλήνα είναι υπολογισμένη από τον κατασκευαστή για να κυκλοφορεί τα κυβικά αέρα που απαιτούνται για την σωστή λειτουργία του κλιματιστικού, και η "διπλή εξάτμιση" δεν βοηθάει σε τίποτα.
Πιθανόν το φορητό κλιματιστικό της φωτογραφίας να είναι μεγάλης ισχύος, μεγαλύτερης τουλάχιστον από τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά (τα οποία είναι 9.000 και 12.000 btu/h)
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Για την εφαρμογη που περιγραφεις δε χρειαζεται " παντελονι" 1 σε 2 δηλαδη.
Σε μεγαλες αντλιες θερμοτητας υπαρχουν δυο αεραγωγοι γιατι ο ενας ειναι εισοδος και ο αλλος εξοδος.
http://www.ahi-carrier.gr/el/product...0rqsy-039-160/
Βαλε σιτα στην εξοδο του φωταγωγου για να μην βρεις καμια ...κουκουβαγια!
Παντως τα φορητα δεν τα προτεινω ποτε. Δεν μπορεις να το αποφυγεις;
Σε αυτά που έχουν δύο σωλήνες ο ένας είναι για εισαγωγή αέρα και ο άλλος για εξαγωγή (για την ψύξη του συστήματος).
Σε αυτά που έχουν ένα σωλήνα, η εισαγωγή αέρα είναι πάνω στο μηχάνημα (απορροφά από το χώρο του δωματίου) και η εξαγωγή γίνεται από τον διατιθέμενο σωλήνα.
Σκέφτηκα λοιπόν, ότι θα ήταν πιο αποδοτικό να έχει δύο σωλήνες. (Δεν μου φαίνεται πολύ λογικό να παίρνει τον κρύο αέρα του δωματίου και να τον εξάγει έξω για την ψύξη του). Βέβαια για να κυκλοφορούν τόσα πολλά μοντέλα με ένα σωλήνα (για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω) δεν πρέπει να επηρεάζεται πολύ η απόδοσή τους.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει ποτέ φορητό κλιματιστικό σε λειτουργία, και έτσι δεν γνωρίζω πώς συμπεριφέρονται. Ακούω πάντως και για αρκετό θόρυβο.
Last edited by JohnG; 02-07-2017 at 03:10:40.
Ο θορυβος και η αυξηση του μεσα στο χρονο, εξαρταται απο το θορυβο.
"Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του είναι εργάτης.Αυτός που εργάζεται με τα χέρια του και το μυαλό του είναι τεχνίτηςΑυτός που εργάζεται με τα χέρια του, το μυαλό του και την καρδιά του είναι καλλιτέχνης."
― St Francis of Assisi
Εκτός και άν αναφέρετε σε φορητό κλιματιστικό με ανάμειξη νωπού αέρα με αέρα ανακυκλοφορίας, που δεν υπάρχει...