¨Εχει κολλήσει ο αυτόματος πλήρωσης και έχει μείνει από νερό το σύστημα. Ξεκόλλησε τον και βάλε νερό μέχρι 1,5 bar
Γεια σας παιδια.
Εχω μια θερμανση που έχει πρόβλημα και σκεφτομαι τι μπορεί να έχει. αυτο που καταλήγω και θέλω λίγη βοήθεια είναι ότι ίσως είναι μικρός ο κυκλοφορητής και δεν έχει δύναμη να σπρώξει το νερό.
Ο καυστηρας είναι προπανίου, THEMACLASSIC F24E. Έχω ελέγξει την πίεση του κααυσίμου και είναι σωστή όπως λέει ο κατασκευαστής.
Η πίεση λειτουργίας του νερού είναι με μανόμετρο που δείχνει 2bar αλλα ο καυστήρας δείχνει ότι η πίεση είναι 0.8Bar. (??????).
O κυκλοφορητής είναι ο Grunfos UP 10-50 A0. Το σ΄συστημα βρίσκεται στο υπόγειο. Οπόταν έχω περίπου 3 μέτρα μέχρι την υποδαπέδια του 1ου ορόφου, 6 μέτρα μέχρι 2οόροφο και κάπου 8-9 μέρα για το ζεστό νερό χρήσης. Η καμπύλη του κυκλοφορητή σας την δείχνω πιο κάτω. Πάντως όταν ξεκινάω να ζεστάνει το ζεστό νερό χρήσης ακούγονται αρκετοί θορύβοι από τον κυκλοφορητή. Θεωρητικά με τα λίγα που ξέρω εφόσον το μέγιστο Η του κυκλοφορητή είναι 5, άρα δεν μπορεί να σπρώξει το νερό μέχρι τα 8-9 μέτρα και γιαυτό και ο καυστήρας δείχνει λάθος? Ποια είναι η γνώμη σας?
¨Εχει κολλήσει ο αυτόματος πλήρωσης και έχει μείνει από νερό το σύστημα. Ξεκόλλησε τον και βάλε νερό μέχρι 1,5 bar
Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να συγχέουμε το μανομετρικό ύψος, το άθροισμα δηλαδή των απωλειών λόγω πτώσεις πίεσης από τριβές κ.α., με το στατικό ύψος της εγκατάστασης που αποτελεί το κατακόρυφο ύψος.