Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 25

Θέμα: Eναλλαγες αερα

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Οι 8 εναλλαγές σε αποδυτήρια, γυμναστήρια κ.λ.π. είναι το μικρότερο νούμερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (μιλάμε για εξαερισμό για καλές συνθήκες διαμονής και όχι εξαερισμό νάχαμε να λέγαμε).
    Αν πρόκειται για πολυκατάστημα ή γραφεία, οι 5 είναι μία χαρά.
    Αν πρόκειται για καφετέρια οι 5 είναι τίποτε.
    Προσπαθείστε να μελετήσετε και κατασκευάσετε μαγαζιά που να μήν περιμένεις την ώρα να φύγεις απο την κάπνα.
    Επιτέλους.
    w w w . m o n a c h o s . g r

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Ανιχνευτής ποσότητας καπνού δεν υπάρχει? Λέω εγώ ο άσχετος τώρα... μια και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υπάρχει οποσδήποτε ορισμένος προκαθορισμένος αριθμός εναλλαγών. Και απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός μια και οι γνώμες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχει αυτοματισμός σ αυτές τις περιπτώσεις?
    http://levitostasia.com

"τότε μήν ρωτάτε πόσες εναλλαγές ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε, αλλά πόσες εναλλαγές ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο πελάτης, και ξεμπερδεύετε με τις μελέτες"
    ειπες μεγαλη κουβεντα monachus...
    και αν σκεφτεις οτι οσο πιο πολύ αέρα ανανεώνεις, τόσο επιβαρύνεις τη θερμανση...
    Να σας πω τι γίνεται :
    Του λες εσύ πως χρειάζεται τόση θέρμανση και τόσο εξαερισμό και κάνουν αυτά τόσα λεφτά
    Πάει αυτός σε άλλον και του λέει ο άλλος : θα στο κάνω εγώ με τα μισά. Και το κάνει το αφεντικό. Και δε δουλεύει καλα.. Αλλα εσυ εχασες τη δουλειά
    Αν πάνε καλά οι δουλειές τις καφετέριας και βγάζει λεφτά αλλα το αφεντικό παραπονιέται οτι εχει πολύ καπνό, θα κάνει αργότερα ανακαίνιση του συστήματος. Αλλά όχι με εσένα, αλλά με όποιον βρεί και του το κάνει φτηνα
    Σπάνιοι οι μερακληδες, που ξέρουν από μαγαζιά και πληρώνουν ένα αξιοπρεπές σύστημα
    Γιάννης

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2003
    Θέση
    Αθήνα
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    328
    Φίλοι μου, απ' οτι βλέπω, η κουβέντα σηκώνει τσιγάρο..
    Τι να λέει..

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    ειπες μεγαλη κουβεντα monachus...
    και αν σκεφτεις οτι οσο πιο πολύ αέρα ανανεώνεις, τόσο επιβαρύνεις τη θερμανση...
    Να σας πω τι γίνεται :
    Του λες εσύ πως χρειάζεται τόση θέρμανση και τόσο εξαερισμό και κάνουν αυτά τόσα λεφτά
    Πάει αυτός σε άλλον και του λέει ο άλλος : θα στο κάνω εγώ με τα μισά. Και το κάνει το αφεντικό. Και δε δουλεύει καλα.. Αλλα εσυ εχασες τη δουλειά
    Αν πάνε καλά οι δουλειές τις καφετέριας και βγάζει λεφτά αλλα το αφεντικό παραπονιέται οτι εχει πολύ καπνό, θα κάνει αργότερα ανακαίνιση του συστήματος. Αλλά όχι με εσένα, αλλά με όποιον βρεί και του το κάνει φτηνα
    Σπάνιοι οι μερακληδες, που ξέρουν από μαγαζιά και πληρώνουν ένα αξιοπρεπές σύστημα
    Γιάννης
    Τίθεται ζήτημα ποσότητας συμβιβασμού. Υπάρχουν και πελάτες που δέν με ενδιαφέρουν όπως π.χ. αυτοί που δέν έχουν σκοπό να με πληρώσουν, ή αυτοί που θα με αναγκάσουν να φτιάξω πράγματα για τα οποία θα ντρέπομαι.
    Στους υπόλοιπους πελάτες που θέλουν φθηνή λύση μπορείς να προτείνεις διαιρούμενα απ' ευθείας εκτόνωσης και ένα καναλάκι εξαερισμού. Φθηνή λύση που μάλλον θα μου φέρει την δουλειά, συμβιβαζόμαστε στις απαιτήσεις του πελάτη, κι έτσι όταν δέν φτάνει ο εξαερισμός η γκρίνια θα είναι πάντα γκρίνια άσχετα με το αν έχεις προειδοποιήσει τον πελάτη.
    Σκέψου ότι ο πελάτης μπορεί μερικές φορές να σε δυσφημεί σε τρίτους για να δικαιολογήσει την έλειψη εξαερισμού στο μαγαζί του.
    Πάντως η αρχική ερώτηση ήταν η εξής:
    Καήμερα φιλοι μου....θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.....για μια διαστασιολογηση....
    Σε εναν χωρο μονοκομματο με μεγαλους υαλοπινακες 100τετραγωνικων και υψος χωρου 5μετρων το οποιο ειναι τιγκα στον καπνο ποσες εναλλαγες περιπου την ωρα αερα πρεπει να βαλω ωστε να μου βγει ενας αξιοπρεπης αερισμος?
    Ευχαριστω...
    απο τον k_ar.
    Φαντάζομαι ότι ο χώρος (που "είναι τίγκα στον καπνό") είναι κάφέ, club ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
    Ο k_ar μιλάει για αξιοπρεπή εξαερισμό, και στην περίπτωση αυτή θα έβαζα ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ 8 εναλλαγές την ώρα.
    Οι περισσότεροι κανονισμοί din, ashrae, elot κ.λ.π. ορίζουν παροχές μεγαλύτερες. Με τις οκτώ εναλλαγές είσαι καλυμένος ώς μηχανολόγος.
    Για το θεωρητικό κομμάτι της υπόθεσης:
    Στις νορμάλ δουλειές (υπάρχουν και τέτοιες) μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλό χειριστήριο απ' ευθείας σε ανεμιστήρα με σκάλες (π.χ. 5) και να "παίζεις" με τον εξαερισμό όπως θέλεις, πετυχαίνοντας ευρύ πεδίο λειτουργίας σε σχέση με αυτό που προτείνεις.
    Στις καλές δουλειές μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις τον ανεμιστήρα με inverter ώστε να λειτουργείς με πλήρη εξαερισμό όποτε χρειάζεται, και ελάχιστο (εξαερισμό) για οικονομία. (κόστος 200 ευρώ). (Σκέψου ότι όταν το μαγαζί είναι γεμάτο ανεβαίνει η θερμοκρασία, οπότε δέν σε πειράζει η αύξηση του εξαερισμού, αντίθετα "ανασαίνεις".
    Βεβαίως το κόστος των αεραγωγών πάντα θα πρέπει να υπολογίζεται στις μέγιστες συνθήκες λειτουργίας.
    Πολύ ρομαντικά όλα αυτά θα μου πείς [:I] για τον τύπο [8D] που θέλει να ανοίξει το μαγαζί του τζάμπα.
    Αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος του συμβιβασμού όπως είπαμε. Αλλο το φθηνό, άλλο το τζάμπα. Θα πρέπει να μάθουμε να "χάνουμε" και καμμία δουλειά - και εννοώ το τζάμπα.
    Οσον αφορά στο κόστος λειτουργίας το οποίο όπως σωστά λές επιβαρύνει ο εξαερισμός, υπάρχουν VAM, (εναλλάκτες αέρα-αέρα) που σου κάνουν ανάκτηση μέχρι και 60%. (κόστος 2.500ευρώ) είναι η ιδανική λύση για γυμναστήρια και μεγάλα μαγαζιά.
    Μπορείς να κάνεις συνδιασμό VAM και inverter με κόστος 2.700 ευρώ όπου πλέον μπορεί κάποιος να φανταστεί τί παιχνίδι μπορεί να γίνει σε κόστος λειτουργίας αφού το VAM θα εναλλάσει ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια (στα ρεύματα αέρα) σε μικρότερη παροχή.
    Για την συγκεκριμένη δουλειά θα πρότεινα 12 εναλ/ώρα με inverter σαν πρώτη λύση και 8 εναλ/ώρα με χειριστήριο σαν δεύτερη.
    Αν πρόκειται για καφέ ή club, 8 εναλλαγές ακατέβατες.

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Εχω βαρεθεί να ελπίζω...
    quote:Originally posted by k_ar

quote:Originally posted by ziko

Νομίζω ότι με 3-5 εναλλαγές είσαι πολύ καλά.
    Eυχαριστω φιλε ziko.....5 εναλλαγες υπολογισα και εγω...(με μπακαλικο βεβαια τροπο).....
    Ας ελπισουμε οτι θα επαρκει....

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Υπάρχει, και μάλιστα μπορεί να οδηγεί το inverter, οπότε εσύ μιλάς για "ακριβή" λύση σε σχέση με τα παραπάνω.
    quote:Originally posted by dimis

Ανιχνευτής ποσότητας καπνού δεν υπάρχει? Λέω εγώ ο άσχετος τώρα... μια και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υπάρχει οποσδήποτε ορισμένος προκαθορισμένος αριθμός εναλλαγών. Και απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός μια και οι γνώμες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχει αυτοματισμός σ αυτές τις περιπτώσεις?
    Με εξέπληξες ευχάριστα πάλι.

Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1
    Αριθμός εναλλαγών υπάρχει και παραυπάρχει, σε ΟΛΟΥΣ τους (σχετικούς βεβαίως βεβαίως) ελληνικούς και διεθνείς κανονισμούς.
    Το σκανάρισμα εικόνων είναι time consuming εργασία, αφού δέν επιτρέπεται να αναρτηθούν όπως είναι, και ο χρόνος είναι κάτι λιγότερο απο μηδενικός...[:X]

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by monachus

Υπάρχει, και μάλιστα μπορεί να οδηγεί το inverter, οπότε εσύ μιλάς για "ακριβή" λύση σε σχέση με τα παραπάνω.
    quote:Originally posted by dimis

Με εξέπληξες ευχάριστα πάλι.
    Το σκέφτικα γιατί μου συναίβει το εξής πριν λίγο καιρό
    Κολλούσα κάτι χαλκοσωλήνες στην οροφή και ξαφνικά άρχισε να σφυρίζει ο συναγερμός και μάλιστα πλάκωσε και η πυροσβεστική μετά από ώρα. Όταν ρώτησα το γιατί ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι αισθάνθηκε καπνό ο ανιχνευτής πυρασφάλειας που έχει. Ναι αλλά εγώ έπρεπε να συνεχίσω οπότε σκέφτηκα το εξής. Έβαλα ένα βοηθό να στέκεται με ένα σεσουάρ για τα μαλιά δίπλα από τον ανιχνευτή. Μόλις αυτός έκανε ένα χαρακτηριστικό θόρυβο λίγο πριν αρχίσει να τσιρίζει φυσούσε για λίγο ο βοηθός και σταματούσε και πάλι από την αρχή μέχρι που τελείωσα την δουλειά
    Διαβάζοντας λοιπόν εδώ σκέφτηκα αυτό. Δηλαδή να μπει ένας απλός ανιχνευτής καπνού ο οποίος αντί να δίνει εντολή στον συναγερμό και σήμα στην πυροσβεστική να οπλίζει ένα ρελέ που θα δίνει φάση στους ανεμιστήρες του εξαερισμού. Οπότε μπορεί να έχουμε εκατοντάδες εναλλαγές αλλά για λίγα δευτερόλεπτα και μια ατμόσφαιρα πεντακάθαρη. Για να μην δίνει πάλι συχνές εντολές μπορεί να τοποθετηθεί ας πούμε μισό μέτρο κάτω από το ταβάνι ή αυτό μπορεί να ρυθμιστεί (η απόσταση τοποθέτησης του από το ταβάνι)
    Μπορεί να εφαρμοστεί αυτό?

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αυτό που αναφέρεις γίνεται με τη βοήθεια αισθητηρίου ποιότητας αέρα, το οποίο μετρά την περιεκτικότητα του αέρα ενός χώρου σε CO νομίζω και δίνει εντολή ακκίνησης σε ανεμιστήρα εξαερισμού. Αλλά το κόστος του είναι υψηλό...

Δικαιώματα απάντησης